ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1434
21.1.08 16:24

ahoj,
tak u nás byla noc dost hrozná, Anička se budila, chudinka tlačila a tlačila a nic,tak jsem jí pak pomohla teploměr a už to šlo. Měla ty bobíky úplně tuhý. Tak jsme vy:,–(ili mrkev a rýži, dneska má jen ovoce a zítra zkusím špenát s bramborem.
Tomík se vzbudil nad ránem, zase měl teplotu, rýma se ne a ne zpustit. TeĎ už to je lepší, ale stejně ty nudle netečou. KOupila jsem kapky Sinupret, prý to pomáhá, tak uvidíme. Jsou pěkně drahý a hnusný. Pro děti od 1 roku.

NOVIRE - byla jsem v tom Tescu, tady taky nic nemají. Jediné klučičí overálky byly velikost newborn a ještě to nebyly s tím pejskem. Se psem měli jenom bodýčka.

Jinak my máme pro Tomáška stále autosedačku 0-18 kg, ale už musím vytáhnout tu větší, koupili jsme Cybex Solution S+, má ji i KAMI. Tady tu starou nechám nově potáhnout a bude ji mít Anička. Když už chcete koupit kategorii 9-36 kg, tak by měla mít vlastní pásy.Takhle malý dítě bych pásem do auta ještě nepoutala.

Ad společné zdanění - IVONELA to napsala správně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
21.1.08 16:24

No tak to nám to v tom případě díky té Martinově misi hodí balík 8O :dance: Díky holky :wink: Aspoň že jsme to ještě jeden rok stihli :roll:
JANI, díky za okouknutí toho Tesca, koukám, že s klučičíma overálkama je to bída všude :roll: Zajímavé je, že ty růžové mají u nás snad ve všech velikostech :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
21.1.08 16:41

Jani a ta vaše sedačka je do 36kg? Já zrovna přemýšlím, jestli by pro Áju nestačila do 25kg, vůbec nemám představu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
21.1.08 16:44

RENKO - ta pro Tomáška je 15-36 kg. Stála teda celkem dost, skoro čtyři tisíce, tak snad se osvědčí.
Jinak ty Storchenmuhle jsou prý celkem úzké, nejprostornější jsou Britax, ale ty jsou docela drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
21.1.08 16:48

Ahojky
AD AUTOSEDAČKY z hlediska bezpečnosti je nejlépe kupovat novou autosedačku pro každou váhovou kategorii 0-13,9-18,15-36.Velikostně univerzální autosedačky nebývají moc bezpečné.Nejbezpečnější sedačky u nás na trhu jsou v kategorii 9-18 jsou ROMER,KIDDY,MAXI-COSI,BRITAX a STORCHENMULE taky není špatná,ale je dost úzká.Autosedačka Zenith,baby point a jiné různé polské jsou sice schválené normou,ale testy bezpečnosti nemají a tak se dá o jejich bezpečnosti dost pochybovat.Mohou být velmi bezpečné,ale taky nemusejí.My bohužel máme doma taky polskou,protože když jsme jí kupovali,tak jsem ještě neměla internet a nemohla jsem to nastudovat.Oóóóóóó´sladká nevědomosti o co šťastněji se mi žilo. :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
21.1.08 16:50

Jani, díky. Ája je celkem hubená, ale stejně bude asi nejlepší, když si ji vyzkouší. No aspoň, že nemusím řešit Lucku, ta po Áje je jako nová :D Přikupovala jsem k ní ještě froté potah na léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
21.1.08 17:19

Ták už mám zvýšenou teplotu taky :roll: :roll: :roll:
A nechala jsem Ríšu dneska převážit-má 10200g 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
21.1.08 17:30

Ahoj

Holky, z každého vajíčka lezou dítěti nožičky. Důležité je, aby nelezla hlavička!

WILD, to my jdeme přesně podle grafů. Val nad 50 percentily, Vítek pod. Ale stoupající tendence je vyrovnaná.

IVONELO, já mám takové keksíky ráda, třeba ti taky zachutnají.

Na SZM se počítají jen zdanitelné přijmy, na rozdíl od přídavků - tam všechny. Rodičák je určitě nezdanitelný. Jak mateřská a nemocenská, to nevím, ale já myslím, že to zdanitelné není. Jak to NOVI řekli, tak to bude pravda. Když jsem byla na mateřské s Val, tak ještě SZM nebylo.
On se i při SZM počítá odpočet na manželku i na děti. Ale jinak se dokládají zdanitelné přijmy obou manželů a z nich se dělá ten průměr. Nepočítali mi do toho ani příjem, který byl zdaněn ihned srážkovou daní, nikoli daná záloha.
NOVI, vy na tom vyděláte fakt šíleně moc! Určitě to vyřiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
21.1.08 17:34

Holky tak my máme už nejaký ten týden autosedačku Britax od 0 - ted bych kecala do kolika, je totiž v autě. Dá se uvázat po směru i protisměru. Zatím Sebík jezdí protisměru a kolem roku ho dám po směru. Je polohovatelná, takže pohoda. Sebíkovi se v ní líbí. Okamžitě si jí zamiloval, když jsme ji kupovali a on si jí vyzkoušel. Pak už zpátky do vajíčka nechtěl. Podívám se na netu a hodím vám sem na ní odkaz. Koupili jsme na ní i unoverzální potah, takže sundám potah, vyperu a autosedajda bude jako nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
21.1.08 17:36

tak to je ona, nemáme k ní hrací pult, ale uvažuji o něm.

http://www.dino.cz/…s/detail.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
21.1.08 18:53

Chci se zeptat, malej mi dneska pořád ublinkává, už asi po 5, normálně se mu to občas stane, tak 1 za den. Je po očkování, může to být z toho. Taky je fakt, že se i dneska dost nacpal???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
21.1.08 19:15

ROXO, já myslím, že to očkováním asi nebude… Spíš tím nacpáním :) Odříhnul si pak pořádně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
21.1.08 19:20

Tak malého jsem položila do postýlky a spinkal dřív než jsem odešla z ložnice. Je pravda, že je od 3 hodin vzhůru a za celý den spinkal jen 2 hodky, normálně spí tak 3-3,5 hodinky. Doufám, že bude pěkně spinkat a nebude mít zase nějaké záchvaty pláče. U nás je už určitě separační úzkost. Bez maminky to nejde, jen někdy a to musí mít Sebík dobrou náladu.

Tak já jdu něco dělat, když Sebík nespal nic jsem nestihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
21.1.08 19:24

ZUZKO, tak Tobík dnes naopak usínal s pláčem… evidentně mu nic nebylo, hned jak jsem ho vytáhla z postýlky, tak byl zticha. No tak šupajdil zpátky a to se mu moc nelíbilo :roll: No už snad spí, usínal asi 20min. Jenže většinou, když usíná s brekem (třeba odpoledne), tak je brzo vzhůru. Snad bude spinkat tak hezky jako včera :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
21.1.08 19:28

Ahojky,

tak máme za sebou osmiměsíční prohlídku. Aktuální míry jsou : 74 cm a 9,22kg. Ptala jsem se dr. co mám dělat s tím Tomíkovým nerovnoměrným plazením. Plazí se pouze přitahováním jedné ruky a zároveň krčí stále stejnou nohu. Je fakt, že i otáčení začal na tu samou stranu a na druhou se začal pak přetáčet cca za 14 dní. No dohodly jsme se, že to necháme ještě měsíc a pokud by za měsíc při plazení ruce a nožky nestřídal a nedostal by se sám ještě na všechny čtyři, napsala by nám rehabilitaci. Tak snad se to do té doby samo srovná.

Autosedačku budeme muset začít za chvíli také řešit, ale zatím jsem to nijak blíže nestudovala. Každopádně vás pečlivě pročítám a dělám si poznámky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí