Poradna duly
Jana Čurdová
Dnesni ulovek:
Holky,myslite,ze by mohl byt jeste protivny po tom ockovani?Je to uz 4.den.To asi ne,ze jo?
Holky děkuju za rady ohledně plavání a rodičáku. Už jsem si našla plavání v Olomouci, je jich tu dokonce několik, tak uvidím, jestli bude místo. Je to celkem 12 lekcí 2× týdně a berou děti od 5. ukončeného měsíce.
Loudalko , zkus vydržet, vím o čem mluvíš. Ty naše mrňata jsou pěkně mazaný a doukážou si nás otočit kolem prstu. Je to jenom jeho přirozená reakce, ví že když začne plakat, tak dosáhne pochování. Zkus ho chvíli nechat a nevšímat si ho (i když to se lehce říká, co?) a měl by se časem naučit hrát si sám. Já dám vždycky Kubíka do ohrádky do pokojíčku a hraju si chvíli s ním, počkám až se pořádně zabere do hry, že ani nepostřehne, že se vzdálím. No a tak vydrží třeba hodinu i dýl a vůbec k tomu společnost nepotřebuje. No až ho to začne nudit, tak se ozve. To si ho dám třeba do kuchyně na zem ať si lozí, nebo to střídám s cestovní postýlkou, kterou má teda taky na hraní. Pak nastoupí tatínek, no co ti dva spolu dělají za hovadiny
Připadá mi, že když má tu činnost během dne co nejpestřejší, je max. spokojenej a vůbec nekňourá. Hlavně se nesmí nudit ![]()
Vava: no to se ani nedivím, že jsi se s bříškem neschovávala
Fakt ti to seklo
to jsi přibrala jenom to břicho co? Já se svými 18 kg jsem si připadala jako březí tulení samice ![]()
Hele povedlo se. Díky Wild za popis. Já jsem celkem počítačový antitalent. Déle mě to trvá.
Jonathan - Já jsem přibrala 15 kg a po porodu mi zbyly 4 kg. A ted ani nevím kolik mám nahoře. Letím se zvážit.Tak jsem na své původní váze. Ted mám 60.1 kg. Já se nějak moc nevážím, tak mě to překvapilo. No ale jsem před obědem,tak možná proto ![]()
Teda Vav, ty jsi koooča.
Fakt, musím smeknout, sluší ti to, to já jsem rpoti tobě strašidlo z hradu.
Ty opravdu hubnout s námi nepotřebuješ.
Jinak nemáš zač, jěště se naučit ty fotky v nějaké programu otáčet a můžeš nás tu zásobit až budou oči přecházet. ![]()
Loudalka - co to předvádí za obličej?? Jinak je to taky fešák.
A z očkování, já ti nevím, ale přišlo by mi to už dost dlouhé aby to bylo z očkování. ![]()
Jonatan - Koukala jsem, máte stejnou cest postýlku, jen já ji mám ve žluté. Akorát jsem nepřišla na to, jak ji poskládat zpět do té brašny od ní tak aby se to tam všechno vlezlo.
Taky se ho snažím zabavit, ale jeho moc obyč hračky nebaví. ![]()
Malý vězeň v zajetí volá o pomoc ![]()
pěkné odpoledne,
koukám že ošklivé počasí a jak je tu hned několik stránek ke čtení.
RENKO Lucka má fakt nádherné kukadla. To je krása.
JARGOVA - na trhání 8 jsem v listopadu byla já. Tak na tebe myslím. Trhání trvalo 1h, dostala jsem anitibiotika (co jsem mohla i při kojení) a hlavně to chce prej pořád a pořád ledovat. Tak jsem nosila rukavici a na tváři připláclou chladící destičku, kterou jsem si po 1h měnila. Takhle jsem chladila 2dny a třetí den začali zabírat antibiotika a bylo lépe. Už jsem se mohla i najíst. (Ale měla jsem to ošklivé a 3 stehy.) Tak ať dopadneš lépe. Je rozumné že jsi tam šla 14dní před dovolenou.
IVULE - plínky na plavání jsem v Marku chtěla koupit taky. Ale nějak jsem je nenašla. Co je to za značku. A za těch 154Kč jich te tam prosím kolik a jaká velikost?
Zatím jsem koukala že je mají i v DM za 109Kč 10ks a velikosti už si ale nepamatuji.
Jinak my naštěstí nejsme vůbec blinkací a jsem šíleně ráda. Neblinkala ani nepamatuji. Ale do těch 4měsíců blinkala docela často.
Aááá hubnutí - taky bych potřebovala 4-5kg dát dolů, ale nevím jestli se mám nechtat namotivovat a přidat se do seznamu. Ještě si to raději rozmyslím ![]()
Ahoj holky!!
Ivule - ten tvůj Kuba je teda číslo!!! Že ho zdravím!!
![]()
Zuzko - tak jak dopadla návštěva zubaře?? Snad to nebude tak strašné!! ![]()
WIld - krásné fotečky a super video tančícího Domíska!!! Fakt boží!!!
![]()
Pupíky máte, tedy měly jste krásné!!
Jo a ještě všen NEJ NEJ oslavencům!!! Vítečkovi, Dorisce, Tomáškovi a Adámkovi!!!
![]()
Tak a už nevím, na co jsem chtěla reagovat.
Jooo MONI - Nutriton je svatojánský chleba ![]()
Wildcat tak ty tvoje videa jsou naprosto úžasné. Ale nejlepší je to tancování to jsem si normálně pustila dvakrát a smála se. Fakt paráda. Už se na tu naší cácorku taky těším až bude takhle vyvádět. Ale to si ještě počkám.
Holky vy máte tak krásná bříška. MOOOOOC vám to sluší. Fakt.
Jo a málem jsme zapomněli popřát všem oslavencům NEJ NEJ NEJ
Vítečkovi, Dorisce, Tomáškovi a Adámkovi
A ještě:
Novi - posláno!! Snad to dorazí v pořádku, na obálku nehleď, já větší neměla, tak jsem si musela vyptat od tchýně!!! No a ta má jenom předpotopní…
A taky se nelekni toho, v čem je to cedlo schované!!
Jo a dneska mi volali z internetového obchodu, tak slunečník a další příslušenství /tedy krom fusaku a nánožníku - to jsem objednávala jinde../ dojde snad do konce týdne, tak potom hodím foto..vyčkej… ![]()
Jsem ráda že se vám to líbí, konec konců pro koho jiného bych to tak točila že??
a jak říkám, já z něj včera byla taky hotová. ![]()
A určitě takhle budou vyvádět všechny dětičky, a jak říkám, užíbejte klidu, já už ho moc nemám, jen koukám u čeho se zase bude chtít postavit aby to s ním nespadlo a podobně. ![]()
A tady je jeden spinkací Ufík.
Ahojky
přejeme všem dnešním oslavencům vše nej nej nej a pusu od Marjánky!
VYKY - s brýlema je sranda - taky je nestačím bránit - no kdyby je rozbila, bylo by to dost nemilý, protože stály 6 táců a ty předchozí za 5 táců mi manža rozšlapal týden před svatbou (ale nechtěně!
)
DORIS - Marjánka první lžičku taky odmítala, tak jsem jí k to sousto „postříkala“ mlíčkem, na druhé už jenom kapičku a třetí už zblajzla s chutí. Občas jsme to tak museli ještě udělat, když jsme zkoušeli nějakou novinku (např. včera dýni s kuřecím)
Ad osmičky - task manža má opačný problém - chtěl by je vytrhnout, protože ho strašně bolí už deset let, jak rostou, a obecně má dost kazivé zuby, ale jeho zubař to odmítá
Já teda se zuby (ťuk ťuk) problémy nemám - nemám žádný kaz a 8 už pár let mám vyrostlé (já ve 22 a manžovi ve31 pořád rostou
) a ani jsem nevěděla jak…
Ad body - jako Novire taky dávám body s krátkým jako „košilku“ a přes to triko nejčastěji - nemáme doma moc teplo… a na ven to taky zahřeje a když přijdem někam, kde je hic, tak jen sundám to triko a je v body s krátkým…
A my máme taky problém: od 2 měsíců jsem 1× týdně v pohodě chodila na zkoušku pěveckého sboru a malá s manžou to zvládali bez potíží (napřed s odstříkaným mlíkem, teď s kaší) a včera z ničeho nic, nechtěla usnout a řvala ařvala jako nikdy, tak mě po 3/4 hodině řevu manža odvolala, já přijela, malá úplně na pokraji sil celá uřvaná a třesoucíse a jak mě zmerčila, tak úsměv
Ani jsem si bez ní nemohla jít umýt ruce a dojít na WC, jak jsem ji dala mažnovi, tak začla nanovo… Kojit nechtěla, jen mě potřebovala vidět
Jsem z toho docela vykolejená, protože jí nechci ubližovat a zbytečně ji stresovat, ale zase když to zvládala 5 měsíců, tak proč by to najednou nešlo??? No moje mamka to okomentovala tak, že jsem krkavčí máma (to teda přímo neřekla, ale dost jasně naznačila) a ona že teda s náma do tří let seděla doma na zadku a nelítala po „untrholtech“ (to je její oblíbený výraz - pro neznalé chodské hantýrky = po zábavách), tak jsem z toho dost smutná ![]()
Wild - my jsme taky byli z Domískova tančení uplně unešení - je to fakt pašák ![]()
Jani - Vůůůbec si to tak neber, máma stejně jako hora jiných mám a tchání ze staré školy jsou jiné. Tenmkrát byla jiná doba, všechno se bralo a dělalo jinak.
A taky to podle toho vypadalo. Moje máma s náma taky byla doma, nikam nechodila, starala se jen ona, pak z toho dostala depky a ty depky se jí dží dodnes, a pořádný depky, jen k dr ji nikdo nedostane.
Neřeš, potřebuješ si odpočinout občas ty, a malá si zvykat že tě neuvidí chvíli. Jen to zkouší.
Navíc nechodíš na žádnou zábavu.
Vím že to od vlastní mámy zabolí, ale musíš se nad to povznést.
Já třeba od září, pokud to vyjde budu chodit jednou týdně do školy, a taky přeci nejsem krkavčí máma jen proto, že ho bude jednou týdně hlídat jeho vlastní otec.
Bu´d v klidu. Nejsi krkavčí máma. ![]()
Jani - souhlasím s Wild, ber to trošku s nadhledem. Tenkrát to všechno bylo jiné a podle toho se taky ta dnešní, tenkrát mladá generace, na to divá. To dělali tak, to zas onak a proč my to děláme jinak… To bylo a bude pořád. I když je jasné, že od vlastní mamky to zabolí, ale opravdu to bez s rezervou.. Rozhodně tím nejsi krkavčí máma!!!! ![]()
Tenkrát taky neexistovalo, že by se o prcka staral otec - a dnes? Může být otec doma na rodičáku a máma může klíďo píďo dřít jako mezek někde v práci!!
Jooo, taky už jsem slyšela, že kdysi chodily matky po šestinedělí do práce!!!! ![]()