Poradna duly
Jana Čurdová
Děkuji za přivítání. Jinak tady asi přebírám štafetu nejstarší, jsem ročník 1973, ale až prosinec, takže mi je stále „jen“ 32 ![]()
Příští týden v úterý jdu na odběry a KO mám 20. 11. S termínem porodu to mám zatím nějak zmatený. Podle poslední menstruace bych měla být teprve v 6-tém týdnu, ale podle UTZ jsem byla včera 7tt+3. Prý jsem musela otěhotnět těsně před MS, kterou jsem pak ještě měla. Tak nevím.
Jo, jo, to bylo. Měla jsem totiž strach, že v 6tt ještě nebude vidět srdíčko.
Renko šla jsem na kontrolu se stejnými obavami. Minule nám to nevyšlo, tak jsem se moc bála, že tam zase bude prázdný váček. Dr na to kouknul, nic neříkal, tak už jsem panikařila, ale pak nám ukázal červíčka i se srdíčkem. No ale pak to dorazil, že prý je to tak a kdo ví, co bude dál. No kopla bych ho. Doufám, že ten nový bude lepší. To uvidíme za 14 dní. Už se moc těším. Asi bych nevydržela měsíc do další plánovaný kontroly.
No nad některými dr zůstává rozum stát. Tak snad ten nový bude lepší. Je jasný, že teď do 12tt se může stát cokoliv, ale není potřeba hned strašit. Ten můj si zase asi nebyl jistej, jestli mimčo vůbec chci. Vpadla jsem do ordinace i s Ájou, nemám hlídání. Když dělal UTZ, ptal se, jestli se budeme radovat nebo smutnit. Moc jsem nechápala. Když jsem ale řekla, že snad radovat, začal mi hned gratulovat.
Tak to u nás se hned sestra ptá, jestli je to chtěné. Trošku mě to zaskočilo. Miminko moc chceme.
Víš on už v tom prvním nepovedeném těhu byl nějaký divoký…když mi řekl, že přes víkend odkrvácím a potratím. Takže honem pryč.
Ahoj Renko, vítám tě.
Holky sháním nějaké tipy na plavání nebo cvičení v těhotenství, třeba nějakou gravijogu nebo něco s lehkým posilováním, nevíte v Praze o něčem takovym, na internetu se mi nedaří nic pořádnýho najít, akdyž tak je to někde na okraji Prahy. Díky za každé info
Roxo tak to ti opravdu neporadí. Ale brzo asi bude řešit to samé.
Ahoj, zdraví vás jedna maminka červňátka 2006, teda nakonec to je květňtáko. Když tak koukám na vaší diskuzi, jímá mě nostlagie
Tak si to těhotenství hezky užívejte a můžu vám říct, že mít dítě na začátku léta je super, hned můžete na procházky, nemusíte řešit oblíkání… No pohodička. Tak ahoj.
RENKO, vítej!
Je zajimavé, ?e vlastně neví? TP podle posl.MS, jen vlastně podle UTZ…
IVULE, některé tchýně jsou tchýně jako z těch vtipů - prostě se v?ím v?udy. Snad se to vyře?í, ?ádnému z vnuků to nebude vadit a gará? a auto bude prostě va?e, kdy? si to děda přeje…
ROXO, to je teda super s tou prací, ale nevě? hlavu. Já budu taky zřejmě od nového roku (nebo od února) bez práce a z pracáku nedostanu ani kačku (nedělám 12měsíců) + ze sociálky taky nic, tak to bude veselé. Chtěli jsme s mimi je?tě chvilku počkat, abych měla odpracovaný aspoň ten rok, ale teď jsme ??astní, ?e se zadařilo. Kdyby se měl člověk ohlí?et na peníze, aby si udr?el svůj standart, na který je zvyklý, tak nemá mimi nikdy…
Tak se dr?ím hesla: Nějak bylo, nějak bude.
IFCO, tak kdy se bude? vdávat? A kde budete mít svatbu?
A bude svatební cesta? To jsem zvědavá, ?e? Ale kdy? ty má? tak neobyčejný ?ivot, ?e se musím vyptávat… ![]()
S ly?ováním: Taky jsem se tě?ila na hory.
Ale mimi je lep?í!!!
Jezdíme pořád na stejné místo - do Rakouska. Je to tam super, byli jsme tam u? 2× a chtěli jsme tam jet znovu. Akorát první rok jsme chytli katastrofální počasí (pořád sně?ilo), ale loni to byla nááádhera! Mo?ná teda pojedeme, ale já ly?ovat nebudu, budu chodit na procházky… Ale stejně to zva?uju, jestli nezůstanu doma - zbytečně vyhozené peníze, ani bych nemohla sáňkovat, jak chodíme (je tam supr sáňkařská dráha). ![]()
Jo a tady ve Zlíně ani mm sněhu!
Roxo, hodně mamin si chválí A-centrum, je to blízko metra Florenc . Já jsem při prvním těhu chodila do Pomadu, to je blízko Míráku. Nakonec jsem tam chodila jen na přednášky, cvičení jsem měla zakázaný. Teď chodím s dcerou do klubu Benjamín na Hájích, dělají tam i těhu cvičení, tak se asi příště poptám.
www.pomad.cz ,www.materstvi.cz
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6.2007 / KO 15.11.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 2.6.2007 / KO ???
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6.2007 / KO 8.11.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6.2007 / KO 30.11
Hermi / 1978 / ??? / TP 16.6.2007 / KO 15.11.
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6.2007 / KO 14.11.
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6.2007 / KO 15.11
Marcela / Kladno / TP asi 20.6.2007 /KO 10.11.
Zabucha / Praha / TP 20.6.2007 / KO 9.11.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6.2007/ KO 6.12.
Lenii / 1976 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 9.11.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 28.6.2007 / KO 9.11.
Ifca / 1977 / Opava / TP ??? / KO 9.11.
Euryanta / 1978 / Louny / TP ??? / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP ??? /KO 16.11.
Kaculka / 1978 / Praha / TP ??? /KO 14.11.
RenkaH/ 1973 / Praha / TP ??? / KO 20.11.
Petra ???
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Renko, dík moc za tipy, o tom A-centru jsem uvažovala, vyzkouším, kde budou mít taky volno.
Házím sem pro změnu jeden tip na plavání od Albi z baby-cafe:
Plave se na Pankráci v hotelu Corinthia Panorama každé úterý od 17:00.
Plavčo vede dula, která plave i s miminky doma (takymůžu po vlastních zkušenostech doporučit).
Na začátku lekce je 1/2 hod relaxace
pak 3/4 hod bazén
závěr v sauně na 1/4 hodinky.
Při relaxaci se probere i přírodní kosmetika, literatura kolem porodů a podobně…
Bazén má 30 stupňů, k dispozici je i vířivka. Momentálně plaveme 3 nebo 4 maminky + dula, bazén máme samozřejmě jen pro sebe.
Sauna je přizpůsobená maminkám, má max 80 stupňů, tak akorát na krátké zahřátí a vážně to je moc prima záležitost.
Lekce stojí 240,–