Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
ozývám se až teď. Nestíhám, včera porada, dneska porada, meetingy, jsem grogy. Do toho se mi v noci zdály nějaké divoké sny, takže od půl páté jsem vzhůru, ráno jsem opět nemohla vyjet, před barákem klouzačka a po cestě mě pak málem sejmul jeden chlap. Nedal mi přednost!
Šok
Skončila jsem smykem téměř v protisměru, on si vesele uháněl dál.
Do práce jsem dorazila úplně vyklepaná.
Pražandy, s tím srazíkem to klidně šoupneme na příští týden. Hlásím, že by se mi hodila středa nebo čtvrtek. Mezitím můžeme promyslet ještě nějakou variantu, kam zajít, aby tam bylo místečko i pro prťousky. A snad se stihneme shodnout ![]()
Jinak vítám novou těhulku ![]()
Luci, myslím, že bys tam dceru klidně mohla vzít. Navíc pokud je nadšená, tak bych neváhala.
Andicku, hezky odpocivej, ať je všechno v pořádku a Leni, ty se taky opatruj. (doufám, že jsem ty jména zase nepopletla
)No vlastně všechny se opatrujte, ať jsou ti naši mimískové v pořádku.
Kiwi, mooooc gratuluji k holčičce ![]()
Hesi - hlavně se opatruj a buď v klídku.
Srazík šoupneme, aby se nás tam sešlo co nejvíc
JJ, ten cirkus na arbesáku nevypadá špatně. Určo se tam jakš takš dá zaparkovat a při nejhorším to jde v OC Smíchov a pak jednu zastávku pěšky na ten Arbesák. Já to mám tedy příští týden poněkud už plný – kromě pondělka mi to asi neklapne. Ale klidně to naplánujte a já bych se holt přidala příště.
Od 16 bych mohla klidně taky.
Vítám novou těhulku ![]()
Evko – já taky pořádně pohyby ještě necítím, jenom občas takový slabý zavrtění. Ani viki v břichu moc nekopala, tak jsem zvyklá a že by mohlo být něco v nepořádku mě radši ani nenapadá.
Jinak co se spaní týče tak Viki usíná ve své posteli do naší chodí až ráno kolem 7. Fakt je, že když byla nemocná, tak spala se mnou a pak když zase stěhovala k sobě, tak se jí to tedy vůbec nelíbilo. Dvě noci fnukala a vztekala se, ale já jsem tedy neustoupila. Pak pochopila, že to nemá smysl, tak už zase u sebe usíná bez problémů.
Jinak na echo srdíčka taky nejsem objednaná. Budu se muset na to optat svého dr.
Evičko - já tedy s břichem problém nemám, ale vím, že dost holkám tu to bříško tvrdne a berou magnesium
Lucy – já osobně v tom problém nevidím, aby jsi si tam vzala svou dceru – naopak, přijde mi to super, že ho uvidí ještě, než se narodí.
Moni - tak to posuneme ještě o další týden. Abys mohla taky dorazit. Třeba by si děcka hrála chvilku spolu
Luci -určitě jí vem, bude se jí to líbit.
jj, to mám v plánu. Ona je zvyklá se mnou všude chodit, takže se i celkem umí chovat. Ale když tam bude mít parťáka, tak to bude lepší ![]()
Ahojky holky, dočíst vás je občas nemožné. ![]()
Vítám nové těhulky a všem, kdo absolvovali úspěšné kontroly a utz a dozvěděly se pohlaví moooc gratuluju! ![]()
Andi, být na Tvém místě, hodně by mě to sebralo. Ještěže je prcek v pořádku. Hezky se opatruj, odpočívej, nohy nahoru kdykoliv to bude možné a nech se obskakovat! ![]()
Leni, pro Tebe to platí taky! ![]()
Kajce (bohužel asi pozdě) přeju krásnou svatbu plnou nezapomenutelných zážitků a stršně moc se těším na fotky! ![]()
Luci, určitě tam dcerku vem, u nás tam taky maminky měly své děti. Bude to pro ni krásný zážitek. A myslím, že Tobě a taťkovi tu atmosféru nijak nenaruší, spíš naopak - bude Vás to štěstí sdílet víc. ![]()
Raduš, ty neomezené vycházky zááávidííím…
Já je mám pořád 10-14:00 a je to teda skoro jako vězení.
Jinak já nejsem z Prahy, ale mě ta nemocenská kromě první chodí už pravidelně v termínu. Tak aspoň něco. Na tu první letošní se teda ale vůbec netěším. ![]()
Co se týká echa, tak mě ho podle mě dělal můj dr. při tom velkém utz (má ho v ordinaci).
Evi, pohyby cítí každá mamča jinak, nedělej si starosti a hlavně žádné černé myšlenky, není důvod!
Kdybys byla sama doma jako já a měla čas se na ně soustředit a čekat, až se prcek v bříšku vzbudí, určitě bys ty první už cítila.
Já někde četla, že mimčo v bříšku spí až 20 hodin denně, tak asi není zrovna jednoduché se ze začátku strefit a být zrovna v klidu.
Teď už je cítím hezky ikdyž se na ně nesoustředím a jsem třeba v obchodě a tak. Neboj, přijde to každým dnem.
Pak napiš. ![]()
Dneska jsem byla na těhotenské přednášce jednoho těhotenského centra. První přednáška je hrazena pojišťovnou, tak jsem se tam šla mrknout.
Bylo to fajn, přednášela to zdravotní sestra mého gyndaře a já zjistila, že je taky kvalifikovanou porodní asistentkou. Mimo jiné jsme se bavili konkrétně o porodnici v našem městě, dostali jsme seznam věcí a tipů, které se nám budou hodit. Vím, jak vypadají porodnické kalhotky a vůbec…spousta zajímavých a konkrétních informací k porodnici, porodu a poporodní péči. No a proč to píšu. Probíraly jste tady těhupodprdy, tak chci napsat její rady, jak vybírat velikost: kupovat je až cca 3 týdny před porodem a při zkoušení si do každého košíčku dát dvě vložky pro podprsenky.
Mějte se krásně holky ![]()
Leni byli jsme ve Výškovicích v gynetu (www.gynet.cz) a na 4D chcemem jít taky tam - fakt to tam bylo příjemné a doktor byl skvělý.
Jinak všechny zdravím při pátku, já jdu zase za chvíli školit, takže se tu celý den neobjevím
Ale naštěstí je už pátek, tento týden jsem se nějak nemohla dočkat…
Zuzi, ty myslíš teda, že my co jsme už delší dobu na nemocenské, ji budem mít od února ještě menší než doteď? To mě abych řekla pravdu vůbec nenapadlo
a taky ji opravdu nechci vidět.. ![]()
ahoj holky, to je teda mazec, vůbec nestíhám a to jsem vynechala jen jeden den ![]()
já jsem byla včera u jedné porodní asistentky se zapsat do kurzu, byla moc milá, hodinu jsme si povídali, vede to opravdu poctivě, věnuje se i samostatně když je třeba těhuli, já byla včera na takovém úvodním pohovoru taky sama a bylo to fajn ![]()
já neschopenku nemám, ale asi se hodím marod v práci mě pěkně štvou, neplní si svoje povinosti a já se pak stresuju a jsem tam do noci ![]()
jinak ještě ta asitentka říkala, že je ted spoustu holek s termínem v červnu a že to tak je vždycky, že se rodí ve vlnách
jakože vždycky nic a pak se porodnice netrhnou ![]()
na tom asi něco bude
, vítám také novou těhuli ![]()
Ahoj Teri, taky se chci zapsat do nějakého kurzu hlavně na cvičení na balonech a budu se modlit aby to pomohlo a druhý porod byl trochu snadnější než ten první ![]()
Krásné páteční dopoledne holky,
Zuzi a Moni,děkuji za milá slova.Uvidím v úterý na ultrazvuku,snad to bude dobrý ![]()
Holky nemáte někdo nějaké informace,nebo zkušenosti s kočárkem CAM (ne tříkolka)?
Kdyžtak mi písnite.
ahoj blani, tak to ti věřím, já budu chodit taky na míče, posilovat pánevní dno atd. a taky jsou v ceně nějaké přednášky, tak jsem na to zvědavá. Já myslím, že určitě něco seženeš, ve větších městech bývá celkem velká nabídka cvičení i kurzů, já chci ještě chodit na cvičení ve vodě do bazénu se slanou vodou, už mám vyhlédnuté takové cvičení pro těhule ![]()
evko
já jsem ted 20+1 a taky prcka ještě moc necítím,trochu cítím když si lehnu na levý bok, ale hledala jsem to na netu a do 22tt se to nějak toleruje, takže bych se asi nestresovala, vydrž do velkého UZ, já taky čekám ![]()
jo chtěla jsem se zeptat, jestli některá nevíte jestli VZP přispívá na ty předporodní kurzy a na těhu vitamíny? Oni to pořád mění a já už se v tom fakt nevyznám ![]()
AHOJ HOLKY,JEDNOU ČLOVĚKA BOLÍ HLAVA,NEMÁ MYŠLENKU A VY TO TADY HNED NECHÁTE TAKHLE SPUSTOŠIT ![]()
A TO JSEM VÁM TU NÁSTĚNKU CHTĚLA SVĚŘIT.
VĚNUJME TICHOU VZPOMÍNKU KÁJCE,ZA JEJÍ POSLEDNÍ HODINY SVOBODY
NAKONEC KDO CHCE KAM..... ![]()
EVI CHÁPU,JÁ UŽ TAKY TAK TĚŠÍM NA ŤUKANCE,VČERA JSEM SI JISTÁ ŽE TO BYLO ONČO,DNES MARNĚ ČEKÁM A MAČKÁM BŘICHO U POČÍTAČE ŽE SE ZAS NEBUDE LÍBIT A KAREL SE OZVE,PRDÍ NA MĚ.ALE JÁ MÁM JEŠTĚ ČAS,TY TAKY,VŠE JE V POHO NEBUJ,JÁ SI NIC NEPŘIPUŠTÍM.
KURZY TO JDE MIMO MĚ,JÁ BYCH TO URČO NESTÍHALA,VČERA JSEM ODPADLA O PŮL 7,NEVIDĚLA ANI KÁJE ANI RŮŽOVKU,NIC.ALE S MIMIM BYCH CHTĚLA PAK PLAVAT,ALE UVIDÍM JAK ČAS (DOJÍŽDĚNÍ)PROSTŘEDKY APOD,DOMA MÁME BAZÉN ZE SLANOU VODOU SICE,ALE TEPLOTNĚ TO NEBUDE ASI ŽÁDNEJ TERMÁL.TAK ŠUP,HLAVNÍ PSAVEC DOPOLEDNÍ SE VDÁVÁ A MY NEUDĚLÁME ČERVNU OSTUDU PSAT PSAT AŤ MI TEN PÁTEK NĚJAK LÍP UTEČE ŠUP ŠUP