Poradna duly
Jana Čurdová
Terlas píše:
helčo mě bylo řečeno, že mu budou děti ve školce-škole říkat bestie (sebastian=bestie), tak jsem kapitulovala… honza je obyčejné jméno, ale zase má spoustu tvarů, takže asi to vyhraje jeník
Taky jsem doma koketovala s Honzíkem, teď zase pro změnu u nás vede Pavlík ![]()
Simčo, Luděk je hezký jméno
Rozhodně není obvyklý, takže se nemusíš bát, že by ho mělo pět dětí ve školce nebo škole ![]()
A Leni, Oldeček je taky pěkný. Je sice pravda, že já bych jméno po taťkovi nedala, ale tohle jsou pěkná jména, tak proč ne
Leni, kolik bereš toho magnezka? Já teď přemýšlím, co si dám, abych mohla a žaludek to snesl. Čuni, já taky hlasuju pro Elišku
Taky takhle přes zimu bojujete s rýmou? U nás je to pomalu na denním pořádku. I když malej se letos celkem drží. Vloni byl na hromádce každý týden, navíc nepočítaně píchané uši
Teď už je to o poznání lepší.
Teri, to máš pravdu, asi bych se hrnout nemusela. No nehodlám to nějak přehánět. Naštěstí mám takovou práci, že když si udělám co je třeba, můžu odejít dřív nebo si vzít práci domů. Navíc si ještě budu vybírat nějakou tu dovču a říkám si, že kdybych fakt měla pochyby, tak prostě na neschopenku jdu. Ted už se cítím lépe, tak snad to bude dobrý.
Tu matraci taky vidím na kokos-molitan-kokos. Moje ségra má tu s tou pohankou a říkala, že je to tvrdé až moc.
Teri, přesně tenhle I´coo Peak 4 http://www.detskyruzek.cz/…o-peak-4.asp máme a dokonce i v té hnědé barvě. Je senzační. Má velká nafukovací otáčecí a vyklápěcí kola a je fakt bytelný. Manžel je z něj tak unešenej, že už zase chtěl jet k jeho mamce, kde ho máme schovaný, se na něj podívat a pokochat se ![]()
Teri taky mi to tak připadlo,nevím musím ho vidět na živo,myslela třeba že je to jen tak blbě v PC,no uvidíme,přopos… nechcem bo s mou výškou.Ale ten tvůj je super,ale kolik stojí???Cenu tam nevidím.
Váhu já ne,to poznáš že mimi prospívá a chodíš k mudr na převážení,nebudu strasovat s váhou.
Ahoj holky, tak to tvrdnutí břicha asi taky neznám. Ale to bude tím, že jsem doma v klidu a v pohodě a musím říct, že ikdyž jsem vždycky měla v plánu celé těhu pracovat, cvičit atd., tak jsem vděčná za to, že mi prcek dal na začátku takovou lekci a já musela zůstat doma a hlavně mi konečně došlo, co je na světě důležité. A teď musím říct, že si to vcelku užívám - ono záleží, jak se k tomu člověk postaví.
(ale finanční důvody samozřejmě chápu…
) Takže Kaji, ať se rozhodneš tak či tak, hlavní je, že Ti došlo, co je na světě nejdůležitější a Tvé rozhodnutí bude určo správné. ![]()
Teri s těmi pohyby - mě taky náš prďolka nebudí ze spaní a rozhodně mě jeho pohyby nebolí…jak píšou holky, že jim dávají miminka zabrat, tak u mě to je pořád strašně krásné a příjemné kopkání.
Občas teda vyskakují na bříšku bouličky, už to nejsou takové bublinky.. Ale ty si hlavně hlídej, jestli je vůbec cítíš a pokud ano, neřeš, jak intenzivně. Prostě máš hodné a klidné miminko.
A hlavně každá máme jinak silné břišní svalstvo, jinde uloženou placentu, jinak otočené miminko, takže v tomhle bych se nesrovnávala s ostatníma. ![]()
Marti s matrací taky váhám. Do pohanky nejdu, ale zvažuju, jestli čistý kokos nebo kokos-molitan-kokos.
Hesi Tomášek je nádherné jméno a má hodně krásných variant! Můj bráška se tak jmenuje. ![]()
My jsme se jmény moc nepostoupili. Nikdo nám nechce věřit, že ještě nemáme vybráno. Ale zase je momentálně aktuální to moje vysněné, které bylo původně zavrženo, tak třeba si nakonec tatínek zvykne. ![]()
Evi
super výbavička pro malou
, moc se mi líbí ty kratásky spojený i s vrškem, akorát jsem to skoro nikde neviděla prodávat
, na ty plenky mrknu, určo nějaký koupím, to se neztratí…
heli, mi měli jednu dobu vendelína, ale to jsem myslela spíš ze srandy ![]()
pavlík je v poho, jen trochu obyčejné, ale to je honza taky
, kdyby to byla holčička, tam bych určo vybrala, tam se mi líbí hodně jmen(jozefína,veronika,karolína, markétka…), s klukem si tak nějak nevím rady ![]()
Marti, beru 3 sáčky rozpustného Magnosolvu denně. Řekla bych, že je to celkem velká dávka, teda podle toho průjmu. Záleží, jak ti to naordinuje doktor. Můžeš brát i normální tabletky magnezka, to se dá koupit i bez předpisu, ten Magnosolv ne. ![]()
Holky díky, manža si zatím prosazuje Míšu (od Kateřiny už naštěstí ustoupil
), ale až mu třeba ukážu vaše názory, tak si třeba dá říct… No mě by se líbila Simonka, ale příjmení by měla Smejkalová, tak zase SS - to je moc „syčivý“ ![]()
Kaji Nelinka je taky moc hezký jméno, ale mají ho známí, tak jsme nechtěli a vůbec - jména, co jsou v rodině jsem dávat nechtěla, takže jsme to měli hoodně omezený… I Natálka se mi líbí,ale tu manža razantně odmítl. Jo a k tchýni?! asi no comment - po tom co sem tady o Tvé tchýni četla!
Jo a to, co se ti v sobotu stalo, s tím, žes musela zalehnout,tak to se mi taky stalo - manža maloval ložnici, já mu nesla štětku, a musela jsem si sednout mezi dveře, taky mně asi půl hoďky trvalo,než jsem se zmotala. Hrozně se mi zamotala palice, myslím, že je to nízkým tlakem - mívám 90/60
Fakt by bylo asi dobrý, jít na „zasloužilý odpočinek“ ![]()
Evi držím pěsti při dnešním ultrazvuku,ať se Natálka pěkně předvede ![]()
Paji o mateřský se má hlasovat ve středu, tak jsem zvědavá.KÉŽ BY!!!
Pajuša5 píše:
Teri taky mi to tak připadlo,nevím musím ho vidět na živo,myslela třeba že je to jen tak blbě v PC,no uvidíme,přopos… nechcem bo s mou výškou.Ale ten tvůj je super,ale kolik stojí???Cenu tam nevidím.
Váhu já ne,to poznáš že mimi prospívá a chodíš k mudr na převážení,nebudu strasovat s váhou.
já našla tyhle ceny
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=I%27coo+Peak+4
ale to jen zběžně, je dost drahý, asi to neukecám, ale moc bych ho chtěla ![]()
tady jsem našla ještě nějaké jiné barvy a detaily
http://www.letajicisen.cz/…-PEAK-4-2010
Teri, pokud si z těch stránek nebudeš objednávat hned tak zkus na ně mrknout za týden v pondělí kdy přidávají zboží třeba tě zaujme i něco jiného. Já třeba na zelené povlečení a zelené prostěradlo taky musela chvíli počkat.
Hesi Tomáška Ti schvaluju
I když všechna jména jsou hezký… A Elišku si vezmem my ju (teda jestli manža schválí)?! Nevadí
?
Jinak přeju brzké uzdravení - teď to fakt řádí ![]()
Leni držím pěsti, ať ti kontrola dobře dopadne, hlavně poslechni doktora ![]()
Teri mě malá v noci taky vůbec nekope, nakopne mě vždycky před usnutím - asi na dobrou noc - a pak až během dopo. A už to taky není takový jaký to bylo v tom 18 - 22h… A Barča v břiše kopala minimálně, jak už jsem asi psala, kolikrát, jsem už chtěla na pohotovost, jestli je vše ok, že necítím pohyby, ale dítě v poho a teď je živé ažaž
! Hlavně se nestresuj!
čunička píše:
Hesi Tomáška Ti schvalujuI když všechna jména jsou hezký… A Elišku si vezmem my ju (teda jestli manža schválí)?! Nevadí
?
Jinak přeju brzké uzdravení - teď to fakt řádí![]()
Leni držím pěsti, ať ti kontrola dobře dopadne, hlavně poslechni doktora
Teri mě malá v noci taky vůbec nekope, nakopne mě vždycky před usnutím - asi na dobrou noc - a pak až během dopo. A už to taky není takový jaký to bylo v tom 18 - 22h… A Barča v břiše kopala minimálně, jak už jsem asi psala, kolikrát, jsem už chtěla na pohotovost, jestli je vše ok, že necítím pohyby, ale dítě v poho a teď je živé ažaž! Hlavně se nestresuj!
no mě právě přijde, že mě předtím kopal víc v tom 18-22tt, ale je to možná taky proto, že to jsem ještě chodila do práce, ted jsem doma a jsem víc v klidu ![]()
ale jak psala Zuza asi to máme každá jinak… a hlavně, že ho cítím aspon trochu, dnes jdu cvičit, tak třeba se probudí ![]()
Holky jen jsem chtěla napsat, že mi už dlouho přijde, že dupačky jsou docela nedostatkové zboží (třeba v Tescu, apod. je prostě nemají vůbec…vždy jen polodupačky) a když už je někde mají, tak jsou dost drahé. A dneska jsem objevila stránky, kde je mají pod 100,– Kč, což moc jinde není a když je, tak se mi nelíbily… Tak jen pro rozšíření obzoru posílám odkaz: http://www.mam-shop.cz/…polodupacky/
Bodynek už mám dost a dupajdy skoro žádné, tak jsem tam něco objednala. I kabátky mají za dobré ceny, tak mrkněte. ![]()
lenajs píše:
Marti, beru 3 sáčky rozpustného Magnosolvu denně. Řekla bych, že je to celkem velká dávka, teda podle toho průjmu. Záleží, jak ti to naordinuje doktor. Můžeš brát i normální tabletky magnezka, to se dá koupit i bez předpisu, ten Magnosolv ne.
Leni, dr. mi řekla ať si koupím tabletky kvůli tvrdnutí bříška a podle obtíží si zvýším dávku. Ale nevím, jestli je to stejné i u rozpustného, netušíš? Magnosolv mi nenapsala. A teď se bojím i ty švestky po té střevní chřipce. Jenže už mám zase břicho jako balón, protože zase nic jak jsem se příšerně vyprázdnila
Předtím švestky a 3× tableta magnezka byly ok. Tak teď nevím
Nebo to pár dní vydržet a pak zase najet na švestky.
Marti, to je fajn, že už se cítíš líp! My jsme zase byly loňskou zimu jak rybičky, a letos - snad měsíc co měsíc rýma a v prosinci i antibiotika ![]()
A ten Magnosolv jsem brala u prvního těhu a mohla jsem jen 1sáček, pak tabletky i 3× denně, tak nevím ![]()
Jinak matraci my máme úplně obyč. - ptala jsem se na to i v obchodě, a prodavačka mi tvrdila, že pro mimčo je to úplně jedno, že klidně můžou mít obyčejnou, že ty „kokosový“ jsou zbytečný - tak nevím…
Teri kočárek super! a s tou váhou? Já jsem žádnou neměla a když jsem to chtěla přibližně vědět,tak jsem se fakt zvážila s Barčou a pak bez ní ![]()