Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
22.2.10 16:45

Ahoj holky - přeju hezký odpo.....

matrace - my máme nějakou s kokosem či co.....ale bylo to zbytečný - Bára v postýlce spala sotva do roku…a budem kupovat do druhý postýlky jen molitan.....když se řeší otázka z čeho matrace předpokládám že kvůli tomu co je pro mimi nejzdravější kvůli páteři…jako podstatnější bych viděla boj s okolim na téma jak se nemá mimi chovat, že se nemá posazovat a už vůbec ne vodit za ručičky…to je horší než jestli je matrace molitan nebo kokos…teda není matrace jako matrace…co jsme šahali na molitanovou nebyla to molitanová nadýchaná ale nějaká molitanová pěna či co......

Ter - tohle mi udělalo mimi před 14 dny - otočilo se a najednou jsem ho cítila malo až skoro vůbec.....

holky dotaz opět na téma tvrdnutí břicha…jak jste na tom???? Já byla před týdnem u dr a vše ok, břicho v pohodě a odpo mě začalo bolet a tvrdnout - nemohla jsem se ani otočit na gauči…hned břicho jak beton - 2dny…pak se to zlepšilo a teď se mi to vrací každý den, nepravidelně + že to bolí (př. povolí ale na dotek bolí).....beru hořčík 6× denně, fakt nic netahám a jsem celkem v klidu…ven chodím minimálně protože mi to dělá zle tak zkouším co to udělá.....kontrolu mám až 16.3. - protože to bylo dobrý a teď není :cry: :cry: tak nevím…mám pořád strach z toho jak to je ještě brzy......jsem teprve ve 22.týdnu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
22.2.10 17:00
Pajuša5 píše:
Ty brďo RES,to teda čučím,já bych na to asi neslyšela,i když jménem ti nakonec říká málo lidí,doma jsi máma,od manži miláček,od otce micinka,od ségry švestr,takže když mi někdo řeknu Pavlo,tak ani na to neslyším a je to divné,jen bývalej mi říká buby na to slyším nebo Pajoušku,no jo.Tak to ani nemůžu říct Gabče,ta by na to šla hned a pro mě je Gábi to nejhezčí jméno,mrzelo by mě to,pro mě bude navždy Gábinka.

Evi držím pěsti,pořádně si to užij,možná se podívám až ráno,dnes toho je už nějak moc,pořád trčím v hokně.a ráno mám test z nemčiny,ještě jsem sena to ani nekoukla,to bude fičák.

A je tady skoro večer a břicho mám zas na prasknutí napnuté,už ať rozplizne po posteli.pááááááá

Paju, přesně toho jsem se bála, aby to našim nevadilo, že jsem byla jejich „Evička“ ale vzali to skvěle, tak mám z toho radost. Mě jménem oslovujou hodně kamarádi a pak táta. Máma mi říká no radši nebudu řikat jak, to by stejně nikdo nepochopil a manža mi říká „Ťuntíku“ a já jemu taky tak, tak se nám kamarádi smějí, prý kdepak máme ty Ťuntíky :mrgreen: Ale bejvalej ti řiká nějak hezky, něžně… Nežárlí ten tvůj? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
22.2.10 17:10
Verčanet píše:
Ahoj holky - přeju hezký odpo.....

matrace - my máme nějakou s kokosem či co.....ale bylo to zbytečný - Bára v postýlce spala sotva do roku…a budem kupovat do druhý postýlky jen molitan.....když se řeší otázka z čeho matrace předpokládám že kvůli tomu co je pro mimi nejzdravější kvůli páteři…jako podstatnější bych viděla boj s okolim na téma jak se nemá mimi chovat, že se nemá posazovat a už vůbec ne vodit za ručičky…to je horší než jestli je matrace molitan nebo kokos…teda není matrace jako matrace…co jsme šahali na molitanovou nebyla to molitanová nadýchaná ale nějaká molitanová pěna či co......

Ter - tohle mi udělalo mimi před 14 dny - otočilo se a najednou jsem ho cítila malo až skoro vůbec.....

holky dotaz opět na téma tvrdnutí břicha…jak jste na tom???? Já byla před týdnem u dr a vše ok, břicho v pohodě a odpo mě začalo bolet a tvrdnout - nemohla jsem se ani otočit na gauči…hned břicho jak beton - 2dny…pak se to zlepšilo a teď se mi to vrací každý den, nepravidelně + že to bolí (př. povolí ale na dotek bolí).....beru hořčík 6× denně, fakt nic netahám a jsem celkem v klidu…ven chodím minimálně protože mi to dělá zle tak zkouším co to udělá.....kontrolu mám až 16.3. - protože to bylo dobrý a teď není :cry: :cry: tak nevím…mám pořád strach z toho jak to je ještě brzy......jsem teprve ve 22.týdnu :cry:

Verčo, to jsou starosti s tím bříškem, to je hrozný :-( Ať tě to brzy přejde! :hug: Mně břicho tvrdlo min. týden tři dny po sobě. Druhý a třetí den jsem si vzala hořčík a bylo to super, zabral mi a přestalo mě to bolet a tvrdnout úplně až do teď. Před chvílí mi jakoby prasklo v břichu a bolelo to jak krá… a z břicha beton. Teď už je to trochu lepší jak sedím, ale jak vstanu, tak se nemůžu ani narovnat :cry: Ještě že jdu na KO zítra, alespoň se tam uklidním. Ale jestli tě to tak trápí, tak si tam zajdi ještě jednou, vždyť se ti to stalo po kontrole, alespoň tě doktorka uklidní, že je to v pořádku a to za to stojí! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
22.2.10 17:10
Resarana píše:
Ahoj holky, nezvládám dočítat, pochytila jsem jenom pár věcí, ale na skoro všechno jsem zapomněla…

Vítám zpátky Simču :mavam: Doufám, že už nás znova neopustíš :wink:

Postřehla jsem, že jste znovu probírali téma jméno po rodičích. No já toho taky nejsem zastáncem a víte co? Já se taky jmenovala Eva po mámě, ale v 18 jsem si to nechala změnit na Sáru a máma mi to sama pomohla vybírat :-) A říkala, že kdyby měla ještě někdy dítě, že už by podruhý tu stejnou chybu neudělala :mrgreen: Takže kdyby se to náhodou v dospělosti vašim dítkům nelíbilo, tak si to můžou klidně změnit :pankac: Takže u nás už pohoda, otočí se jenom jedna Eva, pošta je taky jasná komu přijde a už nemám svátek na Vánoce :twisted:
:-D Jé, Sára, to je naše vyvolené jméno pro holčičku. Krásné. A jak ti říkají zdrobnělinou, Sárinko?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.2.10 17:14

když ona tam moje doktorka nebyla tak se mi tam nechce…už by se měla pomalu vrátit…a kvůli tomuhle jsem tam byla před 3týdny a před týdnem na ko…tak zase nechci plašit.....ale fakt nevím.....chtěla bych to řešit až s tou mojí…takhle nevim jestli když to blbne raději klid nebo jestli to nevadí…fakt nevím..... :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
22.2.10 17:28

Holky s tím tvrdnutím břicha mě to mrzí, přeju, ať to brzy přejde a když ne, šup k dr., jistota je jistota!

Mám takový dotaz. Co to jsou tetra pleny? Je v tom nějaký rozdíl oproti těm klasickým látkovým plenám? Nebo je to název pro ty větší? Vím, že se mají používat místo osušek, ale pořád nechápu, proč se jim tak říká. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.2.10 17:38

Zuzce - já mám 1 osušku pro mimi - je to měkký froté nebo tak něco a pak jsem používala plínky s obrázky - měla jsem normální velikost…vzhledem k tomu že se koupe ob den nebo 1×3dny tak toho není potřeba moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
22.2.10 17:45

No super, Veru, to jsem chtěla slyšet. :lol: Já pořád bádala, jestli je třeba kupovat něco dalšího nebo v čem je ta finta fň. :think: :lol: Jakože proč sakra „tetra“ pleny. Tak těch obyčejných bílých jsem podědila dost a koupila si pár kousků s potiskem, ať to máme pěkné. Takže už to řešit nemusím a můžu si odškrtnout další věc ze seznamu. Dík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.2.10 18:03

třeba je to tera…něco extra - někdo tu o tom psal - myslím Evča - tak nám třeba vysvětlí rozdíl.....my to měli takhle a stačilo to spíš uvažuju o 2× osuška protože po pár měsících jsme přešli od utírání plínkou na osušku a těch je potřeba víc…měli jsme 1× měkkounkou a pak dětské normální.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
22.2.10 18:32

Ahoj holky,
tak jsem zpátky z kontroly, děloha se zklidnila, ten klidový režim pomohl, čípek už se nezkracuje, ale ani se neprodloužil. Všechno vypadá v pořádku, ale kontrola zase za 14 dní, pořád magnézko, ať nic nezanedbáme. Doktor mi napsal odpolední vycházky a říkal, ať se rozmyslím, jestli se ještě budu chtít vrátit do práce, že není problém už zůstat doma, akorát bych musela na mateřskou 8 týdnů před porodem. No má to spoustu pro a proti, tak to musím pořádně promyslet. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
22.2.10 18:32

Jo a tetra plínky jsou normální, akorát větší, takže takové ty osušky myslím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
22.2.10 18:35

Leni, gratulace k úspěšné kontrole. To s tou neschopenkou si rozmysli, protože když už zůstaneš doma budeš v klidu a budeš mít víc času na to se připravovat na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
22.2.10 18:52

Leni, jsem ráda, že ti kontrola dopadla dobře a jak píše Simča, s tou neschopenkou se rozmysli, protože opravdu budeš víc v klidu a už by ses mohla vyhnout takovýmhle problémům. Je vidět, že ti to pomohlo a to je opravdu důležité. A budeš mít dost času všechno pro Oldečka hezky připravit :wink:

Krásný večer všem :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.2.10 18:58

Ahojky holčiny - mám na vás velkou prosbu - jak jsem psala, že na mn epadla nějaká choroba - je mi dnes fakt naprosto šíleně, hlava bolí, kašel, bolí celé tělo - neměla jste to některá? Pomohlo Vám něco nebo to muselo přejít samo? Poraďte…už nevím, co mám dělat, aby bylo trochu líp… :cry:
piju pořád horký čaj, jitrocelový sirup, vzala jsem paralen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
22.2.10 19:31

ahoj holky,

hesi - já s nachlazením bojuju už měsíc, ale naštěstí jsem neměla teploty. Na krk mi pomohl bioparox. Jitrocelový sirup a paralen jsem občas brala, ale nic moc. Mám pořád dost silnou rýmu, ale maličko se to už lepší. Předávali jsme si to doma furt tam a zpátky

tetra pleny- já jsem jich měla cca 6. Dávala jsem je hlavně na přebalovák na tu měkkou podložku. Klasické pleny byly malé. A pak i jako osušku. Dobře saje.

výbavička - je sranda, jak každý využil nejvíc něco jiného. U nás teda jela bodíčka s kr. ruk. (nandavali jsme je spodem) a overálky a nebo body s dl. ruk. a dupačky nebo tepláčky. měla jsem cca 5 + 5 bodíček, 6 overálků, nějaké dupačky, tepláčky. Rychlozavinovačky, ale ty jsou tlustčí, takže na léto asi vytáhnu tu klasickou po nás, která je tenká.

terko- na mimibazaru jsme viděla několik použitých kočárku I coo k prodeji, tak se mrkni

matrace - myslím, že máme kokos-molitan- pohanka. Tou tvrdší stranou dospodu.

1 plat + PPM nebo rodičák - zvyknete si brzo, stejně přestanete nakupovat oblečení, chodit do kina a na večeře, takže i dost ušetříte. Kolikrát se vám nebude chtít do obchodu s mimčem, takže i na jídle ušetříte. Mně hodně pomáhá zapisování výdajů do excelu, to mně dost drží při zemi.

tak víc nevím, bylo toho opravdu moc. hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital