Poradna duly
Jana Čurdová
HOLKY já se právě dozvěděla pro mně zničující novinu!!! Prej nesmíme bramborový salát na Vánoce?
je tam majonéza a kvůli listerióze se to nemá. A o salátech z obchodu si taky můžu nechat jen zdáát… ![]()
boruw, no nevim… ja nejim ted kupovany, ale domaci si dam, kdyz vim, ze tu sklenici jsem prave otevrela a salat bude taky cerstvy…
nevim… vite o tom nekdo neco?
Holky já už nějaké domácí saláty jedla… taky si myslím, že když jsem tu sklenici teprve otevřela a jinak ji měla v ledničce, tak se nic nemůže stát. Nemá se jíst majonéza a tatarka z míst, kde nevíš, jak to bylo uskladněné.
vite co, to bysme nesmeli jist a pit skoro nic… napr zeleninu, ptz z toho by taky mohla byt listerie (nebo tak neco)…coz je padle na hlavu - musi se dukladne omyt
nebo jak se rika nepit kafe…kolik zenskych pije v tehu kafe a dost, ze jsou na tom zavisle… a v poho…
Já si taky říkám, že je toho tolik, že nemít doma internet, tak vlastně nic nevím a jsem spokojená, protože tak mně to akorát trápí a pořád přemýšlím nad tím, co můžu a co ne.
Jinak do salátu se dá dát místo majonézy třeba jogurt.
jj jakp píšou holky.. ty domácí saláty vůbec nevadí, když víš, že jsi tam dala čerstvou majonézu.. Ale kupovaný salát bych si taky radši nedala..
tak holky s tím salátem - já myslím, že pokud si nekoupíte někde v samošce 4dny uleželý vážený salát, ale třeba si ho doma uděláte a dáte tam třeba místo majonézy aspoň částečně bílý jogurt tak je to ok. Já jsem teda měla normální bramborový salát doma udělaný s majonézou a v pohodě.Akorát letos já teda nevím, ale asi na něj nebudu mít ani pomyšlení…já budu teprve 10+4tt
no uvidíme…
s tím jídlem, já vám teda holky upřímně závidím i ty polívky. Já jsem na mandarinkách,pomerančích, sušených meruňkách a vodě ![]()
Ahoj, jdu se rozloučit, minulý týden jsem o mimi přišla, byla jsem na začátku 10. týdne, ale mimi se přestalo vyvíjet v 6+4tt a v 6+2 jsem byla na kontrole a bylo vše v pořádku…
přeju Vám hodně štěstí a zdravá miminka.
Jitulko moc mě to mrzí…drž se! Vím, že je to těžké… sama jsem to zažila dvakrát ![]()
ach jo… ![]()
no jsem ted z toho vystrasena, mam jit na kontrolu ve stredu a bojim, aby se mi to taky nestalo
To se nás bojí víc, Loan … A jak tu už někdo řekl, asi se nikdy nepřestanem bát. Přejde jedna starost, přijde druhá…
Holky je to tak bohužel…takové věci se stávají…ale snažte se být v klidu, buňáček to vycítí…;-)
čiki já se k tomu upínám a modlím, i když u každého je to jinak. Ale říká se, že by to mělo přestat tak na konci prvního trimestru. Tak doufám, že ano.