červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1648
2.12.08 18:51

Holky já to také řeknu až po novém roce..Až budu mít po těch rizikových 3 měsících.. ale jako moc se do toho nepohrnu a co to půjde tak to budu protahovat, už takhle je to tam na dvě věci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
2.12.08 19:41

Ahojky tak jsem konečně zpět.
Ajiku teda to bych taky váhala a docela obdivuji dr že se raději přiklání k rozdělení dvojčat, ale na druhou stranu on musí vědět líp.
Tak já teda na tenm žaludek nic ještě neobjevila akorád hadovku okurku posolenou tu baštím dost.
Jo a mimi má 23,2mm je o tři dny větší a 10.12 jdu na první krev 22.12. na kontrolu a 7.1. na druhou krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
2.12.08 20:16

pavli tak to roste jako z vody, teda z okurek :lol: čiki já bych se o záchod taky nedělila, sice zatím nezvracím a jsem doma, ale pamatuju to u prvního těhu :wink: nestihla jsem to :roll:
ajiku tak hlavně pevný nervy, ať to vyjde co nejlíp, moc na tebe myslím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
3.12.08 07:44

ciki ja jsme s jidlem take absolutne v pohode,pochutnavam si na vsem 8) Jen vyjimecne me to jidlo nesedne,jako treba klasicky cinan,ale krechkou kachnu si dat od nich muzu :D

PAVLI no tak to pekne roste,trosku me prekvapuje ze uz te takhle objednali i na druhou krev,me ted brali tu velkou na protilatky,KS atd…ty 4 zkumavky,jsem se divila ze to asi netece,kdyz vidim ze to tece a sestricka na me: no ja vam taky beru uz ctvrtou zkumavku :lol: …,akorat tu druhou krev budes mit co?Nevis?Nejak nevim co je potreb a potom jeste vedet,to je prvni odber na cukrovku? :roll: ajiku no,pokud je riziko u toho samostratneho vajicka takove nizke tak se take divim ze chteji delit to jednovajecne,vzdyt spis tim delenim mohou tomu vajicku uskodit,navic to bude slozitejsi zakrok pac ho musi rozdelit,takhle by udelali jen redukci toho jednovajecnehoa to druhe zustane v poradku,kdyz vezmu v uvahu to,ze ho budou praveze rozdelovat v tobe…kdyby mimo a pak ho vratili tak by to nebylo takove,coz ale pochybuju u vyvijejiciho se embria…nebo se mylim? soni tak to ja to taky pri prvnim tehu nestihla na zachod,ale doma :lol: .Nejak miminku nesedla cinska polivka aani ted mu cinan moc nejede,take me po nem bylo divne.Jesteze me tenkrat napadlo to vzit pres kuchyn,tam mame lino jinak vsude koberce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.12.08 07:53

Jéjda, Haidule to je teda příběh takhle po ránu :lol:
Já dneska byla vzbuzena tím, že se mi chtělo hrozně na záchod a pak, že jsem měla hrozitánský hlad (asi už si vážně dám piškotky k postýlce…) :wink:
Ale teď mi vůbec není dobře, nějak jsem přetáhla ten hládek a teď mi nic nepomáha, napapala jsem se, ale špatně mi je pořád… :? chjooo…
Moje Dr. mi nabízela nějaké čípky na nevolnost, ale trošku mně to vyděsilo, tak jsem řekla, že zatím to není tak hrozné, ale možná bych je teďkom brala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
3.12.08 07:59

boruwecko tak to ja jsem na nohou od 6h,nastesti jsem ale vyspala dobre,nejak me to dela trocha problemy,malej jeste nedavno vstaval v 7h v pul 8…ted v 6h a ma desny hlad.Prijde mi ze se asi vytahuje,proto se probudi brzy rano a ma hrozny hlad…Snad to brzy prejde

Co vanocni vyzdoba?Mate??Ja delala vcera,byli jsme v lese sbirat vetvicky tak jsem ozdobila na zdi i do vazy......Krasne to tu voni......

DEVÁTÝ TÝDEN - miláčku, dneska jsi mi ještě neřekl, jak jsem úžasná!

Miminko. Miminko měří 4-5 centimetrů a už nevypadá jako puleček, ale začíná mít lidskou tvář. Oči, které byly daleko od sebe, jsou teď vpředu, tvoří se víčko, nos je krátký a tupý, začíná se formovat ucho. Ruce se prodlužují.

Kdy se narodí? Těhotenství trvá průměrně 280 dní, když počítáme od prvního dne poslední menstruace. Až 95% všech dětí se rodí mezi 266 a 294 dnem. Je potřeba počítat s rozdílem plus minus čtrnáct dní. Trochu vše záleží na délce tvého menstruačního cyklu a trochu si miminko a příroda dělají, co chtějí. Předpokládaný termín si můžeš vypočítat tak, že k datu poslední menstruace připočítáš sedm dní a ještě devět měsíců a máš pravděpodobný den porodu.

Těžkosti devátého týdne. Miminko spolu s dělohou rostou a tlačí na tvé vnitřní orgány, prsy mohou těžknout a být citlivé, ale postava se ti ještě příliš nezměnila. Jsi přecitlivělá a i drobnosti tě vyvádějí z míry. Nic si z toho nedělej a apeluj na své okolí, ať je k tobě co nejcitlivější. Nedívej se na zprávy a na smutné filmy. Doporučuji Hugo Haase, i když ani tady se zřejmě dojetí neubráníš. Ale nakonec můžeš plakat i u těch nejhloupějších televizních reklam.

Co může udělat muž? Úkolem muže v tomto období je pomáhat ti zvládat všechny úkoly a těžkosti spojené s těhotenstvím a společně s tebou se připravit na roli tatínka. Muži, buďte k budoucím matkám vašeho dítěte trpěliví a snažte se snášet všechny těhotenské těžkosti a nálady s láskou a pochopením. Vaše ženy nepláčou, protože s vámi nejsou šťastné, ale protože jim to hormony velí. Podpora milujícího muže je nenahraditelným pomocníkem v těhotenství. Povídejte si se svými ženami, držte je za ruku, hýčkejte si je.

Rada. Tentokrát pro tatínky. Kupte své ženě třeba růže a malý dárek, připravte sami večeři a udělejte si čas na krásný večer. Stůl se svíčkami a s vlastnoručně a bez pomoci připraveným jídlem potěší každou (nejen těhotnou) ženu. A kdo víc by si zasloužil trochu pozornosti než budoucí maminka vašeho dítěte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
3.12.08 08:01

hezké ránko, holky :wink:
tak tady do sebe tlačím kávový oplatky a vrhnu se na další cukroví, ať mají na jaře slepice co žrát :lol: ale neee, nacpu to našim, tam to zmizne raz dva :wink:
v noci jsem bulila jak malá, vím, že tím mimču ubližuju, ale to už jinak nešlo…přítel se mnou zase přestal mluvit, naprosto bez důvodu a nakonec šel spát do obýváku :cry: když se ho ptám, co se děje, tak prý nic, ale to už poznáte,tady zabírá nechat ho, za pár dní se to spraví, ale kdo to má vydržet? já tohle fakt nezvládám :cry: omlouvám se, že se nosím problémy :?
boruwecko jak ti to dopadlo ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
3.12.08 08:09

ahoj holky tak já už tady také straším od brzkého rána a to moje děťátko ještě spinká, tak musím být potichu abych maroda neprobudila, třeba se vyspí do růžova:-)
Soni je to mazec sama nevím jak bych na tohle reagovala takže poradit ti neumím ale vím že bych v tom být nemohla já bych radikálně zakročila. Hele a neprudí ho ta bývalka? Že by mu třeba poslala hnusnou sms a on byl naštvaný?
Boruwečko mě piškoty nepomáhají hlavně je mi po nich blbě :roll:
Haidule ted se musí brát klasické krevní testy 2× jednou a pak přesně po 28 dnech znovu. A poruchy by měly vycházet na 90% když k tomu máš ten velký uv tak by jsi měla být na 95%, je to ted nějak nově s Kájou mi taky brali jen jednu krev. Cukrovka ta je až za dlouho to si ještě počkáme, ale je povinná no fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
3.12.08 08:18

pavli radikálně jsem to řešila dřív, snažila jsem se o tom mluvit, ale akorát se sbalil a odjel pryč, většinou na benzinku pro cigarety, pak se vrátil a hrál na počítači hry a psal si se slečnami na netu, ani nebudu psát, o čem, asi je vám to jasný…no a pak naznal, že za to můžu já, protože on byl ve stresu a nevěděl, jak to má řešit…v pohodě vydrží tak max. 10 dní…mě už to někdy přijde, že mu to vypisování chybí, tak navodí doma blbou náladu, aby neměl výčitky, že bude dělat něco špatnýho :? ale když je všechno v pohodě, je to ten nejúžasnější a nejpozornější chlap, co znám :wink: ale když je to blbý, snažím se nechovat nějak, aby mi pak vyčetl, že to byla moje chyba :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.12.08 08:27

Soni, tak pošli tomu svýmu to, co tady teďkom napsala Haidule :) třeba si uvědomí, že to není dobré, když je na Tebe takový…
Jinak škola mně dopadla tak na 50%, tedy jeden zápočet z programování se nezadařil (pan inženýr si stanovil velice zajímavé podmínky, no, ale nebudu se rozčilovat), ale je naštěstí ještě jedna šance (poslední a dost těžká). Ale přednes před třídou jsem zvládla na plný počet bodů a písemku na většinu bodů, takže docela dobré :) Ani nevíte, jak se mi ulevilo, když jsem prezentaci ukončila… -to břemeno muselo být i slyšet, jak ze mně spadlo :lol:
A Soni, co teďkom pečeš za cukroví? Já myslela, že dopředu se pečou jen perníčky… Poraď, taky bych pekla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
3.12.08 08:51

soni no…chlapi nejsou jako zensky,zenska se hned vykeca treba kamaradce,ale chlap svoje strasti a starosti drzi v sobe. Nejak radikalne (tvrde) bych nezakrocovala,spis bych si s nim sedla a snazila se vklidu si o tom promluvit,pricemz abych se nedotkla muzskeho ega,bych mu rekla,ze samozrejmne pokud chce,necham ho,at si to vyresi sam,ale v kazdem pripade at se teda snazi sve problemy mit svymi,pokud nehodla podelit se o ne s tebou,protoze abys ty trpela kvuli jeho starostem…navic tehotna… proste bud se budete snazit resit to spolecne,nebo at si to resi sam ale doma at se chova normalne a netaha to na tebe asi tak...... Samozrejmne nevim presne o co jde,z cehoz co jsem cetla,jsem ti napsala jak bych ja reagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
3.12.08 08:52

boruwecko tak to gratuluju :srdce: jinak já mám perníčky už i nazdobený a dokonce i měkký :wink: nechci to ostatní nechávat na poslední chvíli, kdoví, jak mi bude, když to odložím na později a bude mi zle, tak už to neupeču nikdy :wink: včera jsem dělala marokánky, pak strojkový slepovaný marmeládou, linecký( čokoládový, ořechový i vanilkový), zkoušela jsem semínkový cukroví, to jsou různý semínka s medem a bílkem a upečeš placičky, akorát příště tam nedám lněný semínko, to moc nemusím…teď jdu udělat těsto na vanilkový rohlíčky, chci zkusit plněný ježky, no vytiskla jsem si kopu receptů z mimibazaru, tak uvidíme :wink:
haidule já to zkoušela fakt všemi způsoby, ale nepomáhá vůbec nic, on je na všechny ostatní milej, ale mě obchází velkým obloukem, ani nemusím vařit, protože on nebude ani jíst…když je naštvanej, tak je strašnej sobec, nic ohledně mě ho nezajímá :? když se ho zaptám, co se děje, proč se mnou nemluví, tak mi jen suše odpoví, že se nic neděje, on se mnou mluví a chová se normálně :roll: nic, nechám naříkání, stejně mi to nepomůže, vrhnu se na těsto :D
holky, moc díky za podporu, jsem ráda, že jsem se mohla vykecat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
3.12.08 08:59

Haidule…no ona ta redukce probíhá jinak. Přes břicho se do toho redukovaného plodu vstřikne látka která zastaví srdeční činost…a pak ho těho časem vstřebá…takže to rozdělení jednovaječných dvojčat…prostě jedno se píchne a druhé ne… Zní to strašně já vím…já od včerejška jsem úplně mimo, furt jen brečím a vůbec nevím jak se rozhodnout. Tři hodiny jsme to řešili s manžou a stejně jsme k ničemu nedošli.....prostě fakt nevím… Manžela napadlo říct to jeho rodičům a probrat to i s nima…prý by se na to zas koukli z jiné strany…no já nevím na jedné straně možná jo…na druhé se mi do toho nechce zatahovat další lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
3.12.08 09:02

ajiku tak jo,tak uz to chapu z cehoz bych i tak nejak z vladla vyvodit dusledky a rizika…vstrebat se vstreba,ja kdyz poprve potratila,tak jsem mela dvojcatka,jedno odeslo a druhe zustalo ve vejcovodu a chodila jsem na UTZ zda se vstrebava… ale otazka: proc chteji doktori delit to jedno vajicko,z cehoz vyvozuji ze bude lepe ponechat prave jedno toto?…tot by asi na pochopeni vseho melo byt vsechno… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
3.12.08 09:07

ajiku moc na tebe myslím, to je docela síla, jak ta redukce probíhá, vůbec netuším, jak bych to zvládala, teda vím, že nezvládala, já tady řeším takový banality a přitom jsou mnohem těžší problémy :? vůbec nevím, jak bych se rozhodla já, moc držím pěstičky, ať to zvládnete jak jen to nejlíp půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí