Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
honeynko to je me lito,tak priroda snad vi co dela,lepsi prijit o to takhle brzy nez pozde nebo nejhure porodit mrtve miminko treba ![]()
kacatko paaani,takovouhle doktorku bych taky chtela
To je skoro jako z Ordinace v ruzove zahrade,tam byli k pacientum taky tak pratelsti.Jinak ja jsem z barrandova a casto jezdim s prckem dolu na andel nakoupit…klidne bychom se mohli navstevovat pokud bys chtela,je to 15minut tramvaji
.Kdyby tak ja spolecnost uvitam a Tomasek taky ![]()
liky tak jsem na tebe zvedava,prodavaji spoustu veci v lekarne atady nebude problem s nazvy
Staci proste rict ze chces nejake lactobacily
Jinak jeste na zaludek a nadymani je dobra medunka,zazvor,musi se to pit po malych douscich ale.Kdybych mela jistotu ze ti to tam dorazi brzycko tak ti klidne koupim u nas a poslu postou ![]()
teda soni tak nevim zda reagovat na to ze je mezi vami vse OK nebo na tu zranici
juj take musim na trhy dat si tam klobasku a nejake ty vanocni mnamky(omlouvam se zelenym maminkam
).V pondeli odjizdim s prckem k nasim,delaji u nas okna tak az mamka bude hlidat zajedu si sama do Plzne na trhy
jsi me uplne natesila na to ![]()
ciki gratuluju k loajalnim nadrizenym ![]()
ahoj, krasnou nedeli vsem..... diky za rady, zazvor zkousim, moc nepomaha…tady jsou do zazvoru jak „divi“ - zazvorove pivo, susenky, limonady, caje, ....... zkousim teda ty jogurty a actimely apod… no a tech tehotenskych testu jsem delala taky par, kazdy tyden jeden, nez jsem sla k doktorovi…a nez pujdu na UZ v lednu/ci kdovi kdy/urcite udelam dalsi, jen tak pro jistotu…jsem cvok, ze ![]()
"boruweczko nejsem z prahy, ale nedavno jsem cetla diskusi prave o hledani porodnic…do 12.tydne je to pry nejlepsi, mas jistotu, ze v dany termin jich jeste moc objednanych do porodnice neni…je to pry problem jen prahy a okoli, jinde preplnene nemocnice nejsou, objednani je kvuli tomu, ze od urciteho tydne peci o tebe prebira od gynekologa dana porodnice…ale je to jen ve stredoceskem kraji, u nas na morave se o tebe stara tvuj gynekolog az do porodu… navic se nemusis plasit, hodne mamin na diskuzi psalo, ze stejne v terminu porodu nikdo nerodi a porodnice te pak musi vzit stejne kdyz uz rodis, ze…nejaky system objednavek je pak na nic… zkus pohledat na netu, ha si nepamatuju kde jsem to cetla…
H.Soni - asi je fakt chlapa nekdy nechat at se ve svych naladach vymacha sam…my jsme casto takove samaritanky, chcem pomahat a podporovat a pak se to obrati proti nam
psala jsi, ze mas za dva mesice 33 - ja tez/ jsem unor 76/, ale mimco bude teprve prvni…
TAK S TĚMI PORODNICEMI V PRAZE JE TO HOROR,, PROTOŽE DO KONCE ČERVNA UŽ MAJÍ PLNO,, MUSÍM SE NĚKAM ZAMLUVIT CO NEJDŘÍV NEBO MĚ NEVEZMOU,,, přeci jen tady je Kladno a Slaný kde berou bez registrace,, ale prý to tam za moc nestojí.
A pravda je že pokud jste registrovaní a prostě ten den rodí víc maminek,, a přijdou dřív stejně máte smůlu a šoupnou Vás kde je místo.
Taky moc nechápu k čemu to je,, asi ke stresování maminek.. ![]()
Přijde mi fakt vypatlanost se registrovat už tak brzy,,
ale co nám zbývá že ?? když máme ten baby booom
liki
nevím jestli ten zázvor není jen fáma, mě to taky každý tvrdil,, a bylo po něm spíš hůř,, lízátka pomáhali jeden den a teď působí opačně..
ale co mě pomohlo
všechno pití s ledem a opravdu jen po malých doušcích
zmrzlina ale taky né celou jen kousek sklidní to žaludek
a díky bohu za bramborovou kaši ,, sice už mi vůbec nechutná ale tu udržím vždycky ![]()
jo a mimisek by baštil pomelo,, dnes jsem ho zdlábla už celý a vůbec mu to nevadí ![]()
ahoj holky, potřebuju poradit ![]()
dnes jsme si jeli pro koťátko a když jsme se stavili na benzince na WC, zjistila jsem, že špiním…v těhotenství teď mám hodně hlenu, takový bílý krémový, ale teď byl růžový, vyloženě krev ne, ale vyděsilo mě to..teď je o něco světlejší, ale pořád to není bílý, no a břicho mě samo o sobě nebolí, ale na dotek je podbřišek citlivější…nevím, jestli mám jet na pohotovost, nebo počkat na ráno a zajet si ke svýmu doktorovi, nechci plašit, ale taky nechci nic zanedbat
myslela jsem, jestli to není k MS, ale ta mi vycházela před 14ti dny, tak fakt nevím
h.sona **holka neplaš,, mě na tohle přesně upozornila doktorka, a že pokud to nebude vysloveně krvácení nic se neděje,, ať na pohotovost nejezdím,, akorát tě manuálně vyšetří a nic.
pokud chceš mít jistotu skoč si zítra k doktorce na ultrazvuk, ale žádný kvalt prý by to fakt nemělo nic být,,
říkala mi že to ze začátku má většina holek, a opravdu pokud to není krvácení v pravém slova smyslu nebo velké bolesti o nic nejde. Jen bych byla radši víc v klidu a odpočívala
a Soni pro koťátko ?? to je prima dneska byla umisťovačka v Praze,
jsem ráda že mám spřízněnou duši, já už kočky mám ale každý na mě teď kouká jak na magora,, kočky a jsi těhotná ,?? a co s nima budeš dělat ??
Držím palce a ozvi se kočko**
čiki díky
já doteď nešpinila ani trošku, tak nervuju ![]()
máme doma malou modrou britskou kočičku, zrovna spinká za monitorem, ještě je vyplašená, ale nechá se třeba půl dne drbat na hlavičce
ještě nemáme jméno, tak kluci vymýšlejí ![]()
h.sona moc držím palce bude to dobré uvidíš,,
a kočička je moc prima počkej co přinese radosti,, já jich mám pět ![]()
H.Soni myslim, ze na pohotovost nemusis, pokud je to ruzove a neni to cerstva silna krev,krece apod. kdyz tak zajdi jen zitra ke svemu doktorovi, mozna ti napise ascorutin, mozna nic, urcite to bude uz zitra v poho. nekdy vetsi namaha a rust delohy zpusobi, ze nejaka mala cevka praskne… ja ted mela slabe krvaceni tez, ale bylo to kolem menstruace, ted uz je to zas v poradku…
Soni, taky si myslím, že to bude v pořádku. Já teda zatím naštěstí nemám žádné takové potíže, jak tu píšete (špinění apod.) Ale zato mně trápí každý večer. Nikdy nevím, jak si mám lehnout, aby mně netlačilo bříško… Spávám na zádech (a to jsem nikdy nespávala)
Vždycky si myslím, jak usnu za chviličku a nakonec se převaluju hodinu… ![]()
ja mam bolesti bricha a zad kdyz sedim v nasi stare, silene, sedacce /dostali jsme ji od landlorda-pronajimatele bytu/… a mam problemy v posteli spise se spanim…pres den a hlavne vecer bych spala uz tak v sest ci sedm hodin, v 9-10 uz se mi nechce, rano se budim tak v 5, mezitim jdu v noci tak 3X na WC… nesnasim ty rady v casopisech, ze budouci maminka ma odpocivat,nestresovat se, vice spat apod…kdyz jdete do prace, mate rodinu, dalsi deti ci jine povinnosti ![]()
ahoj holky tak mě je dneska megablbě pořád na zvracení a už jsem byla snad 10×.
Soni v klidu vydrž a odpočívej určo o nic nejde.
Teda boruwecko, tys mi dala s těmi porodnicemi!
Do 12.týdne nebo od 12.týdne? Já mám takovej blbej pocit si teď zamluvit porodnici…
Dnes jsem byla taky v Chiccu jako Vercas a dívala jsem se tam na kočárky, vůbec netuším, kdy ho kupovat ani kdy začít s výbavičkou a všema těma věcičkama…zakázala jsem dárky „pro mimi“ a nic nekupuju na druhou stranu jsem na to strašně „nadržená“
, ale pořídila jsem si supr olejíček Mamma dona a je moc fajn…je na pružnost kůže a je to moc příjemný…doporučuju! Mě totiž vylezlo bříško! A to nemám ještě ani 8tt navíc podle UTZ je fazolka ještě o týden mladší…asi to bude obryně ![]()
Chtěla jsem se ještě zeptat…bolí mě prsa, což je normální, ale jedno mě bolí o poznání víc už od počátku těhu a doktor mi řekl, že jsem první, kterou bolí více méně jen jedno prso…je na tom někdo podobně? Díky
No, Zuzko, mně tím holky taky vyrazily dech, ale díky bohu, tedy že my nemusíme… (my na Moravě).
Taky musím konstatovat, že www.porodnice.cz je velice dobrý odkaz, ne jen na porodnice, dost jsem se toho tam dozvěděla ![]()
No, a co se týče bříška, mně se taky ukázalo, dokonce si začíná všímat okolí, což mně trošku děsí.. Už jsem přibrala 3kg. Včera jsem byla na Apassionatě v Praze a celý den jsem byla v ryflích a musím říct, že to nebylo nic moc.. asi budu muset volit větší velikosti… ![]()