Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,tak já ještě večer naměřila zvýš.tepl. a pořád mě bolela ta hlava,tak jsem si vzala půlku paralenu a šla brzy spát.Dneska to vypadá dobře,tak snad to vydrží!!!!
ZuzankoM já teda taky nevím přesně co to je,ale myslím,že se nabírá krev aby se zjistily nebo vyloučily vrozené vady u miminka.Myslim,že neni pravda,že se na to chodí jen při obtížích,myslím že na to jde každá těhulka.Tak žádné obavy,já na to jdu 19.12. A myslim že jsou to 2,nebo 3 odběry a pak se to vyhodnotí. No tak snad jsem to napsala dobře ![]()
Lentilko,Pavlušo ,já jsem taky táboračka ![]()
Jinak přeji krásné ráno ![]()
ahoj - screening - je v tomto pripade orientacni vysetreni krve/biochemicke/ na zjisteni vrozenych vad…dela se kazde tehulce, nekdy kolem 12 tydne, nekde kolem 16…
Ja jsem na tom porad stejne, jeste jsem ani nedostala pozvanku na odber krve, moce, UZ, pritom moje kamaradka ma termin jen o 14 dni drive a jde dnes…tak si rikam, jestli se na me doktor jako na cizinku vykaslal…ale to jen tak na okraj, kdyz ctu co vse uz mate za sebou…
jela bych i do cech, kde mam fajn doktora, ale nemam uz dovolenou a taky tu spoustu penez, ktere jako neplatce ceskeho pojisteni budu muset vysolit… ![]()
Kubo promin, s tim screeningem jsem se opakovala, nevsimla jsem si, ze uz jsi odpovedela ![]()
Dobré ránko všem
Tak dnes zkouším snídat sladké pečivo a pro jistotu 2 sklenice mléka a zatím to zabírá
Tak snad u toho zůstane…
Liky ahoj,vůbec se neomlouvej,já jsem si stejně nebyla jistá,jestli to vím přesně
Jinak tě teda obdivuju,to musí být strašný nervy ![]()
Borůvečko a zkusila jsi ráno chleba s medem?
Kubo , nezkusila, protože mně to nikdy nechutnalo, ale obávám se, že vše, co je pevného stavu vyletí ven, tak zkouším něco, co se rychle ztráví, ať to nestihne vyběhnout… a navíc to zklidňovat mlíkem.. ![]()
ahoj holky,
zvracení: nezávidím, taky se s tím potýkám. Zrovna přemýšlím, ajk to vyřeším u dr… ![]()
screening první je zhruba 11-12týden těhotenství, odebere se krev na vrozené vývojové vady a pak se jde na ultrazvuk, kdy lékař pomocí projasnění šíje určuje nosní kůstku, podle toho se dá poznat riziko Downova syndromu. Druhý screening je v 16tt - tzv. tripple testy. To už je jen odběr krve. Vychází hodně často falešně pozitivní, takže se už od nich pomalinku má upouštět.Směrodatnější by měl být ten první screenng, ale všude se to říká a píše jinak.
Takhle to bylo,když jsem čekala Terezku. Žádný screening není povinný, většinou si to pacientky samy hradí-hl. ten první,kolem 500-1500Kč, záleží nalékaři,pracovišti,možnostech atd. Většina lékařů ale pacientky na screeningy posílá, je to přeci jen v jejich zájmu. Někteří lékaři ale tohle nedělají. Tak se poptejte a uvidíte…
já se jdu pomalinku chystat na kontrolu!!! ahoj odpoledne a opatrujte se;-)
Ahoj holky,
tak hlásím že dneska mi už druhý den není skoro vůbec špatně
…až jsem z toho i trochu špatná já…najednou si nějak nepřipadnu těhu ![]()
ahoj holky ![]()
ajiku mě už je taky líp, ale ještě to není ono, ale za chvilku si na nevolnosti ani nevzpomeneme ![]()
zuzi držím pěstičky na kontrole
a hned hlásit výsledky ![]()
boruwecko já mlíko nepiju, takže u mě by těžko mělo zklidňující efekt ![]()
liky vůbec ti to nezávidím, ještě že nemáš problémy…kdy vlastně letíte na tu dovču? ![]()
zuzkoM gratulace k úspěšné kontrole ![]()
kubo tak snad už bude líp a neskolí tě žádná choroba ![]()
Ahoj holky,
mne teda uz moc spatne neni…obcas z hladu, nebo po vycisteni zubu…jinak dobry
dneska jsem si byla vyzvednout recept na ty bakterie
dostala jsem ten samy krem co pred mesicem…dr rikala, ze v tehu je to castejsi a ze se to asi bude vracet…taky v pribalovem letaku pisou, ze se to v tehu muze, ale v prvnim trimestru jen z velmi vaznych duvodu a po porade s lekarem…tak taky doufam, ze dr vi, co dela…
na screening jdu za tyden…uz aby to bylo
Loan..nevolnosti z hladu taky dobřře znám…nám pocit, že musím skoro furt jíst
. Interval max. tak 2 hodiny. Nejhorší je když mě to chytne večer v posteli…to se manža může počůrat smíchy když si jdu do kuchyně pro jídlo
![]()
Dobré ráno holky, tak na mě přišli nevolnosti a nejsou ranní, pač je mi špatně od včerejška od večera, pomyšlení na jakýkoliv jídlo mě děsí a vráží knedlík do krku. Zatím jsem nezvracela, ale už jsem k tomu neměla párkrát daleko. Navíc mě docela dost bolí hlava, ale to se snažím zahnat spánkem. Jinak jsme si včera v knihovně pujčila knížku o těhotenství, porodu a prvním roce života dítěte a hned v úvodním slovu jsme se pobavila. Autorka tam píše, kterak je dítě fajn věc a způsobí chaos na 20 let života. No ale jsou tam i docela fajn rady, tak třeba mi nějaká pomůže, taky jsem pujčila tatínkovi jednu, aby se poučil, ačkoli on už o těhu ví víc, než já snad. Včera jsme se koukali na video z porodu a on mi řekl, že to nic není a že to zvládnu. Vtipnej že?
Hokly tak migrena jen tu zase.Ráno jsem si musela lehnout a teď jsem zase
Prosim vás poraďte mi, mám si zavolat na gyndu? Nebo mám jen ležet? Bojim se aby to neublížilo miminku ![]()
Kubi řekla bych, že zavolání nic nedáš…a budeš aspoň klidnější…třeba ti Dr. něco poradí ![]()
Tak jsem tam volala a sestřička byla teda trochu nepříjemná,ale že prý to miminku nevadí,jen mě.No tak aspoň že tak ![]()