Poradna duly
Jana Čurdová
pekne rano ![]()
Soni ja se ted po ranu zasmala taky, jak jsem cetla, ze jsi myslela kocicku bez 2 nozicek
![]()
Zuzi myslim ze pohlavi se da zjistit kolem 20.tydne, nebo se mylim? druhomatky budou urcite vedet
a ja po tom co jsem bobka videla na utz mam tucha, ze to bude kluk, nevim proc, ale najednou mam v hlave furt kluka (pritom bych chtela holku
)
vitaminy: ja obcas beru listovku, ale spis zapominam.....sestra mi na KO dala baleni reklamnich tehu vitaminu, myslim mam platicko Elevitu a jeste jedny v ruzovym obalu, ted nevim nazev......takze to bude tak vsechno co snim, ale jeste jsem nezacala......navic mam kazdy den ovoce a obcas i zeleninu, tak snad tech vitaminu ma prcek dost
Jitko , k te materske zkus precist toto, snad tam najdes odpovedi
http://www.babyonline.cz/…ovolena.html#…
dobre nedelni rano vsem, …blizi se vanoce a dovolena, hura… ![]()
vcera me dost bolelo bricho, uz jsem se zas videla s potratem…ta psychika… ![]()
Jinak listovku ja beru, mela jsem nastesti jeste zasoby z cech, ale beru ji spise kvuli memu otehotneni po nedavnem potratu…ale hodne ji je v zelene, listove, zelenine… stejne tak dalsi vitaminy…pokud jite aspon trosku zdrave / tedy nekourite, nepijete, a necpete se jen hranolkami jako ja/, mimisek si vybere co potrebuje… tady v sev.Irsku to s nicim neprehaneji…kdyz jsem se ptala doktora jestli mam brat vitaminy pro tehotne, tak se divil proc, jestli mi neco chybi ![]()
jinak jak vite, ja nemam jeste zadne vysetreni za sebou, jsem z toho nervozni, uvazuji, ze prece jen do cech zajedu –tak prosim nekoho, kdo bude tak ochotny a bude na gynde, zeptejte se - v kterem tydnu tehotenstvi by pro me bylo nejlepsi do CR prijet na zakladni vysetreni a screening a kolik by to/samozrejme orientacne/ stalo, kdyz si neplatim v CR zdrav.pojisteni… diky moc… minule jsem jen za UZ platila u sveho doktora 1700,–, takze ta castka s dalsimi vys.,odbery a tak bude asi dost vysoka…a nemuzu se dovolat do ordinace, doktor hodne jezdi pryc do ciziny, asi tam neni…
Ahoj holky,taky zdravím při neděli.U nás je tak nějak chmurně zataženo,ani se mi nechce nic dělat ![]()
Jina já teda taky nějak můžu kyselé,ostré a halvně mi přijde,že mi chutná jen to,co neni zdravý
Takový saláty,těstoviny,a tak,tak na to nemám ani pomyšlení! Jo to by mi to někdo musel udělat,to by jsem to určitě zbodla
Ale samotný se mi nic takovýho dělat nechce.Teda spíš ta chuť,co by jsem si tak dala,neni ![]()
Včera jsem byla na tom trhu na náměstí nakonec se sousedkou. Bylo to fajn,tak nějak už se i na ty vánoce těšim ![]()
No a co se týká těch olejíčků a krémů ,myslíte,že je lepší to kupovat v lekárně? No já si taky asi budu muset nějaký koupit. A teda vůbec nemám ponětí,jaký ![]()
Alíku já svojí krevní sk.taky neznám.A ona se teda ujišťuje teď při těch krvích,jo? No a mi máme doma taky hafany,a minule jsem se ptala Dr. na toxoplasmozu a říkala,že když už jsem jí prodělala,tak že by se neměla vrátit!
Pavluš tak Sojčák,jo?Radši by jsi bydlela na vesnici?
ahoj, díky za rady zkusím tedy zajít do toho chica,,
Aliku - já mám doma koček pět a tři psy, navíc spolupracuju s útulkama takže zvířat mám kolem sebe fakt dost. Je pravda jak tu někdo psal toxo je nebezpečná z výkalů až druhý den a to se ti doma fakt nestane, pokud je člověk trošku normální a dodržuje hygienu. Spíš se můžeš nakazit se syrového masa, pozor na ochutnávání sekaných a tak za syrova a prkýnka. Jinak vzhledem k tomu že mám zvířata normálně očkovaná a pravidelně odčerovaná tak žádné kroky nepodnikám.
holky dneska chci péci,, tak uvidím jestli u toho vydržím.
Co se týče vitamínků, občas zobnu listovku a dostala jsem na gyndě těhotenský vitamínky, doktorka mi řekla že je blbost je brát každý den, ať si ho vezmu jednou dvakrát za týden, a nebo když nebudu moci jíst kvůli nevolnostem tak aspoň ten vitamínek. Ale taky je do sebe moc nedostanu.
Zatím ahoj ![]()
Kubo jo jo sojčák, no já pocházím z dost malé vsi takže asi tak, ale snad už brzo budeme v Zárybce a to bude pohoda. A Ty jsi odkud???
Já chtěla jít taky na trhy ale nakonecjsem nešla nikam, nějak jsem zakrněla.
Včera jsem upekla pudinkový cukroví a mušličky a zadělala jsem si na rohlíčky ty chci udělat dneska a možná že ještě kokosky no uvidím jak se mi bude chtít.
Ted jsem vyhodila celý oběd a přitom mi chutnal tak nevím už mě to neba. Dala jsem si trochu piva na srovnání chutí ale už ani to nepomahá, za chvíli mi bude špatně z hladu ale co mámteda jako jíst.
Krémy ono je to jedno kde se koupí dle mě. spíš to očuchat aby to nevadilo a víc bych neřešila.
dobré ráno, teda pro vás už je odpoledne
jsem si dneska trošku přispala, ale mimču se to nějak nelíbí, ani jsem nedokázala uvařit oběd, jak se mi zvedal žaludek. ![]()
k vitaminům: koupila jsem si listovku, ale taky na ní nějak zapomínám, takže jí beru dost nepravidelně. A vitaminy řikal doktor, že jsou zbytěčný pokud jim přiměřeně ovoce a zeleninu.
děkuju za odpověd na tu krevní skupinu, nějak jsem zapomněla se doktora zeptat a furt mi to vrtalo hlavou. na příští kontrole si musim napsat seznam na co se chci zeptat, protože jen co vlezu do ordinace, všechno se mi z hlavy vytratí
![]()
Dobré odpoledne, tak já jsem zase byla u mých báječných přítelkyň, ale už jsem zase doma, z cukroví máme zatím udělaný jen dva druhy a mě to vůbec nebaví dělat, já jsem totiž od přírody strašně línej tvor a už vůbec nejsem hospodyňka, vařit teda relativně umím, ale zbytek nic moc. Moje mamka když mě vidí šít, tak mi to vždycky radši vezme z ruky a udělá mi to sama. Jinak zdravím nově příchozí. Jo jsem se chtěla zeptat, taky vás prudí, jak už je ve tři hodiny skoro tma? Já jsme si toho dřív nevšímala, ale teď jak jsem doma, tak jsem z toho docela rozmrzelá, já mám ráda sluníčko a světlo.
Alíku taky mám stejný problém. Do kontroly mám vždy spoustu otázek a jakmile vejdu dovnitř nevím ani jednu otázku, asi zůstávají v čekárně…
musím si zavést nějaký poznámkový bloček a vždycky to tam na doktorku vybalit… ![]()
jo konečně jsem naskenovala ultrazvuk z 9.12. a udělala výřez. Uplně mě vyrazilo dech jak je mimi už veliký, bylo neuvěřitelný, když mi doktor ukazoval ručičky, nožičky, páteř, srdíčko a oční důlky. Vůbec bych neřekla, že už bude všechno tohle vidět. A co vy máte už fotečku??? Pochlubte se ![]()
Alíku krásnej vetřeleček co? Moje je někde vepředu byla jsem na kontrole 2.12 tak někdy potom.
ahoj holky ![]()
Alíku hodně dáváme fotky do galerky, já je tam taky plácám, i mimčo a holky taky ![]()
boruwecko já se minule zvládla zeptat akorát na to, kdy dostanu průkazku ![]()
lentilko mě zase to pečení baví, ale strašně zuřím, když nějaký recept stojí za houby, třeba kvůli tiskové chybě, to bych pak vraždila
jinak já mám zatím 17 druhů, jsem fakt prdlá, ale já to narvu mamce, u nich se po tom jen zapráší
jo a taky mě štve ta tma, já chci sluníčko a teplíčko ![]()
pavluško mě se to začíná srovnávat, už mi je blbě třeba ráno, jak mám fofry s klukama, ale už je to mnohem lepší než dřív, a musím zaklepat, ještě jsem nezvracela ![]()
kubo já se taky na Vánoce těším, mrzí mě, když někdo říká, jak je nemá rád…já mám na Vánoce krásný vzpomínky a jsem vždycky naměkko, když kluci jásají nad dárky ![]()
Soni zrovna jsem byla znovu
no a vánoce já na ně moc dobrý vzpomínky nemám ale ted jak je malá tak je to jiný
Aliku krasna fotecka, ja byla taky prekvapena, ze takovy par centimetrovy clovicek ma uz rucicky nozicky, je to krasny ![]()
no a ja jedu uz druhy den na topinkach s palivou smesi, takze zdrava vyziva jak vysita
kdyz ja na to mam strasnou chut a to uz je co rict, ze nejakou chut vubec mam ![]()
mě předevčírem totálně zlákalo KFC takže vše nezdravé. No děs, ale měla jsem na to obrovskou chuť. A ta chut na pizzu je taky častá ![]()
A mam neobvyklou chut na Coca Colu, občas se neudržim… Ale tu bych si moc pít neměla… ![]()
Dneska mam teda děsné výkyvy nálad. Spíš jsem celý den naštvaná a odnáší to kocour a mažel.
Jak vaši partneři a maželé snášejí vaše výkyvy??? Ten můj je z toho celej špatnej
No a manželské povinnosti mně teda taky moc nelákaj, je to normální???? ![]()