Poradna duly
Jana Čurdová
zuzkapod píše:
já si myslim, není ještě brzo?
Na oblečky, drgerii ano, ale myslím, že na ty velké drahé věci (kočárek, autosedačka, postýlka…) je čas. Tyhle věci jsem vybírala dřív a halvně jsem měla představu kolik na to budu potřebovat peněz. ![]()
zuzi,já jsem začala nakupovat pár věcí až po tom 20 tt.Ale záleží na každé mamině jak to chce mít.Osobně si myslím,že máme fůru času. ![]()
holky, taky si myslím, že je ještě čas, ale spíš jsem chtěla mít jen představu, co to všechno výbavička obnáší ![]()
Tak já mám doma knížku Matka a dítě a tam je seznam co pořídit pro mimčo.Ted seznam nepotřebuji,ale opět musím shánět vše ,když čekáme naše třetí miminko.O kterém jsem neměla před pár lety ani tušení a všech věciček se neprozřetelně zbavila. ![]()
Ale jak jsem z toho měla vítr,hlavně kvuli financím......tak se ukázalo,že je kolem mě spousta kamarádek,co naloví základní věcičky pro miminko.Bud mi je dají,půjčí nebo za levno prodají
Už ted mám slíbené věci,které jsem ani u prvních dvou dětiček neměla.Například ohrádku.Jsem za to velmi vděčná.Jinak nebýt pomoci od kamarádek,asi bych musela začít kupovat už ted,aby toho pak nebylo moc najednou.Ale je pravda, že ideální je, si dát peníze stranou a začít s výbavičkou až tak po 20týdnu. ![]()
No ale stejně ruku na srdce…jsem to nevydržela a koupila si už ted alespon dvoje látkové botičky neutrální barvy a dvoje body.....prostě jsem neodolala ![]()
ddina,jéé takže síla vůle byla překonána a už sis něco koupila pro mimíska.To já u rpvního těhu nevydržela a taky koupila koncem 4 měsíce pár bodínek.já chci právě počkat až mi řeknou dr.co čekáme abych když tak mohla chtít vracet spoustu věcí od kamarádky nebo si na oplátku od ní něco půjčit.Každopádně už teď mám slíbenou takovou pidi postýlečku,která je tak do 3 měsíců miminka a je na kolečkách.Dělal to kdysi její tchán a je absolutně perfektní,vejde se kamkoliv a prý se miminko v takové malé postýlce cítí lépe.Tak uvidím
Já mám zas půjčený takový ten koš na miminko,počítám,že bude taky tak na první tři měsíce a pak ohrádka
No taky jsem chtěla s nakupováním počkat,ale prostě ty botičky se mi tak moooc líbili ![]()
ddina,koš jsem chtěla taky,ale mám smůlu původně slíbený co jsem měla od švagrové tak s tím se musím rozločit rozvádí se s bráchou a mají hrozně špatné vztahy,takže škoda.Jistě bych ho užila,ale aspoň budu mít půjčenou tu postýlku,u malá jsem měla doma takový starší kočárek,kterým jsme přejížděli k mamce do bytu,byl takový proutěný a moc fajn,teď je na chatě a jistě ho využiju taky,aspoň nebudu muset sebou vozit kočár ![]()
To se ti určitě hodí
Já bych koš nescháněla ,ale když ho mám ,jsem ráda.Do obýváku se nám hodí.Je starší a nemá nebesa,ale účel splní ![]()
Já jsem taky neodolala a objednala jsem si bodýčko na miminko
Má takovu neutrální barvu, tak se těším až příští týden dojde. Já jsem přes den sundavala hlubokou vanu z kočárku a Martínka dávala do ní ní a byl moc spokojenej, tak to tak budu řešit i u tohohle miminka. A místo ohrádky pak máme cestovní postýlku v obýváku.
Ahoj holky, tak jsem ráno začla trošku špinit (po pohl. styku, nevím jestli to může mít souvislost…)a trošku jsme se vyděsila tak jsme jeli k Apolináři na pohotovost. Byla tam hrozně příjemná doktorka, udělal ultrazvuk, vše je v pořádku, mimi krásně vyrostlo. Říkala že se to může stát, že děloha a okolí jsou hodně překrvené, tak jsme se uklidnila.. Ve středu mám kontrolu, dostanu konečně průkajdu. Jen bohužel nesmím chvíli do práce, musím zůstat doma na neschopence
se asi unudím.. Špiníte některá i takhle pozdě - ve 12 tt?
ahojky, tady je taky pěkně nasněžíno a výbavu na mimi jsem kupovala až kolem 6.-7.měsíce…jinak jsem pak od dr dostala seznam léků, které je dobré mít doma pro novorozeňátko… tak pak pohledám a šoupnu to sem…
Jajo: jej, tak to by mě taky vyděsilo, tak hlavně, že je to v pořádku…
Ahoj Jájo, špinila jsem celý týden sice od 7.tt-8.tt, ale taky mi potvrdili, že je vše ok. Neboj to se fakt stává. Já už jsem od té doby taky doma. Hlavně odpočívej a nožky nahoru.
Jinak výbvičku mám po Martínkovi, nevěděli jsme, co to bude a tak mám neutrální barvy. Ale kdyby to byla holčička tak neodolám a určiitě pár kousků dokoupím. Budu muset akorát vše přeprat-připravit, ale na to mám určitě ještě čas. Budeme předělávat spodní patro, takže mě tradičně čeká stěhování v 8.měsíci,jako u prvního, kdy jsem se stěhovali do patra
. Ale zase se těším, že to bude konečně to naše vysněné hnízdečko a budem tam už ve 4. ![]()
Ahoj holky,
Terko, ty jo, Ty uz budes zacinat 17 tt.
![]()
Dneska jsme mela lenosivy den, tak jsem si vyzkousela nejake veci, co bych mohla nosit i s vetsim briskem. Ted radeji reim tehu veci a nejdriv po 20 tt. zacnu resit vybavicku. Stejne ale vetsinu mam a budu si porizovat spis veci, co mi udelaji fakt radost, jako napr. bodycko a tricko pro me z merino vlny, satek, poradnou podprdu, atd. ![]()
Jajo, jesteze je vse v poradku. Hezky odpocivej a setri se ![]()