Poradna duly
Jana Čurdová
Moni26 - jé já ti závidím, že se ti mimi otočilo. Já jsem byla dnes na kontrole a malá je pořád koncem pánevním
. Tak moc bych chtěla mimi porodit normálně.
Veverca - já nastupuju na mateřskou 5.5., taky teď dočerpávám starou dovolenou. Já zas mám jenom tu kosmetiku - nakoupila jsem ji v předporodním kurzu. Jmenuje se BABE - a podle PA je výborná(celkem drahá), tak uvidíme. To horko je vážně hrozný - já zahradu nemám, tak trpím při vycházkách na sluníčku.
Luonar
Ještě mi nezáviď, psala jsem, že si Dr. není stopro jistý. Podle ozev, které slyšel dost vysoko si myslel, že je stále KP, ale podle pohmatu spodem tam prý něco tlačí. Spíš si ale myslí, že se přetočilo.
A cvičíš, cvičíš? Já jsem párkrát cvičila kočičí hřbety prostě jentak na čtyřech, podlahu jsem nelízala. A pak si máš zase hned lehnout na záda, skrčit nohy a nadzvedávat pánev. Tak se ti prý naklání děloha a mimíkovi to může pomoci. Vždy když začal vyvádět, tak jsem začala cvičit. Když spí, tak to asi nepochopí, ale akorát se naštve, že ho někdo budí ![]()
Já se taky dnes hlásim z kontroly - my jsme hlavičkou dolů už déle a ještě stále
prý má ještě 4 týdny na to aby se otočila ale pak už ne, to bych chtěla vidět jak jí tomu Dr. chce zabránit ![]()
Jo a pořád jsme holčička
![]()
Za 14 dní mi bude dr. dělat první monitor.
Ty fialový TESCO plíny jsou opravdu vyráběné firmou Ontex v čechách, včera jsem je prozkoumala - asi budou dobrý - všechny maminky si je chválej.
Já mám taky OZP a příspěvek 1200,–. VZP dává miminku v porodnici nějaký balíček, ale co v něm přesně je to nevim - asi nějaká kosmetika a tak.
Zlatíčko
Pokud už máš mimísovou hlavičkou dolů tak už se ti neotočí. Říkal mi to dneska doktor a i minulý týden doktorka na tom cvičení. Něco ho tam drží, ale zapomněla jsem co ![]()
Myslím, že budou mít v tom Tescu ty plíny rychle vyprodané, každý tam dělá zátah ![]()
Právě jsem dožehlila a byl to porod. Jak jsem si onehdá chválila, že záda mě vůbec nebolí, tak po víkendu nastala bohužel změna. Nějak jsem se blbě ohnula a skřípla si tam něco a od té doby mě v tom místě bolí. Obávám se, že řešením bude až porod
No u toho žehlení se prostě nedalo stát, pořád jsem se kroutila.
Maminy co to znamená když mi kamarádka, která je v 36. týdnu řekla, že je prý otevřená na 7?? Kdyby rodila tak to pochopím, ale teďka?? Souvisí to nějak s CS? Já mám po dnešku 3??
Moni26 - tvoje CS je v tomto týdnu naprosto v poho. Nemusí to znamenat vůbec nic. Třeba můžeš s tím i přenášet. Já byla zavřená až do porodu. Malá se narodila v termínu. Kamarádka byla 2měs. otevřená na 2cm. Nakonec rodila 14dní po termínu. Tak si z toho nic nedělej.
Já dostala v porodnici taky balíček a ještě mi pojišťovna platila nadstandard. Byly v něm vzorky kosmetiky pro mimi. Vzorek kojenecké vody, dva časopisy maminka i betynka. Pak ještě nějaké bydlení, už si nevzpomínám. Byl to takový kufřík, mám to na fotky, které se nevešly do alba.
Já byla taky na kontrole. Tlak mám nízký, což z předchozí zkušenosti mě potěšilo. Akorád pořád nevím, proč se tomu říká poradna.
Zatím mě nic moc netrápí, ale to příjde později. Pořád pendluji u televize mezi sedačkou a křeslem. Nějak nevydržím na jednom místě.
Za chvíli mě něco bolí.
Holky bavíte se tu o tom, že jdete na monitor… Co to vlastně znamená? Co je to za vyšetření, co ukazuje a jak se provádí? A co znamená CS? Můj doktor nějak není ochoten mi cokoliv vysvětlovat a kdo ví, jestli u mne něco zjišťoval. Děkuju za pochopení.
Josefka
Monitor se dělá od 38.tt, mně ho bude dělat Mudr ale od 36.tt a dá ti na bříško takové dva popruhy a 20 min se leží a z takového přístroje ti vylézá papír na kterém jsou dvě křivky. Jedna snad značí děložní činnost a druhá jsou údaje co se týče miminka, srdíčko, pohyby a tak. Prostě aby se vědělo jak se miminku v bříšku daří. Snad jsem to řekla dobře, Luca by to mohla případně poopravit.
CS je cervix score. Podívej se do své těhu průkazky, tam jak je graf, tak ve spodní části je takové bodování a znamená to stav a připravenost děložního čípku.
LUCA
Luco já také nevydržím na jednom místě. Je to děs, ty noce už mě ničí. Nejvíc mě naštve manžel, ten lehne a hned chrápe a já byť jsem do postýlky přišla dřív, tak čumím ještě nejmíň hodinu. No a jak jsi na tom s jídlem? Já jsem si ráno dala způsobně müsli s mlékem a hodinu na to jsem sežrala rohlík se salámem a zelňačku. No holt chuť je chuť. ale co mě opravdu uspokojuje je studené hroznové víno
Bohužel došlo, tak leda to v lahvi, toho je tu dostatek
Já ti tak závidím, že máš doma Andulku, musí ti to pak mnohem lépe utíkat a nesoustředíš se tak na blbosti jako já. Ale už se nám to krátí a mám pocit, že čím víc se to blíží, tím rychleji to utíká.
Dneska jsem tu ráno měli truhláře, tak že by?????????????
No uvidíme kdy se ozve a zda se vůbec ozve, po tom co jsme mu ukázali náš nadherně složitý pokojík na půdě, kde je samý trám a šikmina. A komodu si nakonec objednám přes net. Nemáte některá tip na nějakou šikovnou s přebalovákem? Ale chci ten přebalovák takový ten větší né jak je tam úzká dlouhá přebalovačka. Mám vyhlídnutou komodu od firmy Scarlett, ale příjde mi, že má málo místa v šuplíčkách. Radši bych nějakou prostornou.
Ahoj holky!
Sorry, ze vam sem nakukujem, ale u nas v dubnatech momentalne nikto nie je a tak citam ine diskusie ![]()
Co sa tyka toho monitoru tak mne ho nerobili vobec…Dr. sleduje srdiecko babätka ultrazvukom…takze ak Vam monitor niektorej robit nebudu tak sa nezlaknite ![]()
Majte sa krasne a uzivajte si posledne tyzdne s bruskom
Monika26> s přebalovákem to vyřeš tak jak my. Kup v Ikea prádelník a v baumaxu si nech nařezat desky. Celé to vyjde na 2000 a budeš ho mít obrovský s i velkýma šuplíkama. Hledej v dikusi dost zpátky. jsou tam i obrázky
Michello
taky už přemýšlím nad touto variantou. A nepamatuješ si náhodou kdy jsi tam tak ty fotky dávala? Nechce se mi lovit stránku po stránce kde to je ![]()
Díky
monika>
Prádelník bialitt 1690,–
http://www.ikea.com/…09054_S4.jpg
http://www.ntr23.net/a/ikea.gif
http://www.ntr23.net/…ebalovak.jpg
Celé to vyšlo opravdu na dva tisíce
Michello
Díky moc za obrázky jsi zlatá
vypadá fakt dobře. Můžeš mi, prosím, ještě říct, pokud to víš jaký rozměr má ta vaše vrchní deska? Zajímalo by mne zda se mi tam povejde přebalovací podložka kterou jsem si vyhlídla. Je pravda, že pravá komoda stojí min. 5000 Kč a pak nevím moc co s ní.
monika> deska je 100×77 cm, zadní deska je 10×100 cm, a dvě boční desky 65×10 cm
Jsem fakt vytočená - teď jsem strávila min.15 minut s psaním fakt dlouhého příspěvku a nastala chyba a celý příspěvek mi prostě zmizel
![]()
Takže na to s… a napíšu až se uklidním znovu… ![]()