Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
2.5.06 07:45

Jéééé, ten můj metřík mě začíná děsit 8O 8O 8O Asi ho odstraním, aby mě neznervozňoval! Nějak rychle mi to začalo utíkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.5.06 08:32

Ahoj maminky
Já mám taky poslíčky. Hlavně večer takové, jak píše Monika26, MS bolesti. Nějak se tím nezabívám. Přes den mi nic není, jako bych ani těhotná nebyla. Lítám kolem Áňi a manžela. Vařím, uklízím atd. Večer jakmile si lehnu k televizi, tak najednou začnu skuhrat. :roll:
Já mám nahoře 13kg a 107cm v pase. :oops: Zatím přibírám do břicha. Počkám si na červen. To příjdou otoky. Jsem zvědavá na vysoké teploty, jak je budu zvládat. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 09:11

Dobré ránko maminy, to je zase zima. Nevím jak vy, ale já mám v obýváku 17 stupňů a tak si trochu vždycky přitopím a do odpo mi tu vydrží normální teplota. V tomhle se sedět nedá.

EvinkaB
No jasně že se na prcka těším, konečně ty dny budou mít smysl. Jen doufám, že vydrží uvnitř aspoň do termínu. Ale začínám být nervózní jako sáňky v létě pokaždé když se kouknu na metřík a když mě začnou ty bolesti.

Faninka
Tak to jsme cítily to samé a mělo to stejné příznaky :-) Minulý víkend jsem i najednou z ničeho nic dostala takový úděsný průjem a křeče do břicha, že jsem myslela taky že jedu. Někde jsem totiž četla, že tělo je prý chytré a před porodem se začne vyprazdňovat samo, né teda jako po klystýru, ale trochu přece. Tak to mě dost poplašilo. Jen nevím zda na tyto pocity není trochu brzo, kdyby to bylo tak po 36. týdnu tak budiž, ale teď????

Já měla v pase před otěhotněním cca 68 cm a teďka bohužel si nepamatuji kde ten pas jsem přesně měřila, ale na nejširším místě na bříšku mám 97 cm. Břicho mi roste dost dopředu, ne do stran a často mi i říkají, že ho mám dole. Nedávala jste některá nějaké fotky do fotoalba na emiminu? Je tam teda složka květňátka a červňátka 2006, ale nikoho známého jsem tam nenašla. To v dubňátkách jich mají hodně. Mohly bychom si tam nafotit bříška pro srovnání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.5.06 09:17

Ahoj Moni
Já tam mám dvě fotky. Jednu Aničky a druhou krtečka na stěně. Jinak celkem nic. Bohužel fotky tam musí vkládat manža a ten nemá moc času. Říkala jsem mu o naskenování UZ fotek. Jo už asi před měsícem. Teď malujem chodbu, tak není ani chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.5.06 09:37

Dobre ranko,

tak ja si dala k snidani dve cokoladovy buchty a dve s rybizem. :P Tu vahu taky nejak neresim, jen si rikam, ze cokolada v pul desaty vecer asi uz neni to nejlepsi, ale ja si nemuzu pomoct, jsem na ni uz nejak zavisla. :lol:

Me o monitoru Dr. zatim nic nerikala, takze to bude asi ten standard nejdriv po 38.tydnu, zatim me posloucha jen tim naschlouchatkem, ucho nalepeny skoro u myho bricho a snazi se chytit srdicko malyho a druhou rukou me drzi tep, ktery ja mam u Dr. vzdycky asi tak 2× vyssi, takze je to jenom asi hodne priblizny, at zije pokrok. :roll:

Ja se zrovna vcera rozhodla, ze vyfotim brisko, teda, kdyz jsem ty fotky videla 8O , clovek se prece jenom v zrcadle vidi trochu jinak nebo aspon me porad prislo, ze to bricho neni az tak velky, ale na ty fotce …, no asi sem ho nejak vic vystrcila. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
2.5.06 10:21

Jé holky já vám tak závidím ty buchty a čokoládu!!! Já to mám zakázaný. :(

Na další kontrolu jdu 11.5., a jestli se malá neotočí, tak mě asi ten císař nemine. No alspoň budu vědět přesně kdy se narodí. Doktor minule říkal něco o natáčení, tak nevím jestli mi bude poslouchat ozvy nebo co z toho vyleze? Jinak mě doktor ozvy zatím neposlouchal, spíš je kontroloval na ultrazvuku. Taky mě čeká stěr z čípku. Brali vám teďka někdy krev?

Né, že né, ale začínám trochu panikařit, nějak se ten okamžik narození blíží čím dál rychleji a já si připadám naprosto nepřipravená!!

Máte děvčata už všechno nachystaný?
Bříško už mi vyrostlo tak, že se do ničeho nevlezu - 98cm! Připadám si jako velryba. Do zrcadla se raděj ani nedívám, protože je to pohled opravdu pro bohy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 10:56

Tak co se týče čokoládových buchet, tak to já jsem se včera večer vůbec nestyděla dát si čokoládového velikonočního zajíčka. A mám tu ještě 2 ušáky, takové ty veliké, tak nevím nevím zda dneska nepříjdou právě o ty uši.

Jelikož mě zase to bříško tak nějak podezřele pobolívá, tak jsem si svému tělu pro výstrahu zbalila tašku do porodnice :D Tak uvidím, třeba mě teďka ty bolesti přejdou :-) Luonar Krev mi brali před 14 dny a jestli tím natočením doktor nemyslel monitor?? Děláš nějaké cviky na to přetočení miminka?? LUCO Ty fotky máš tam v těch Květňátkách a červňátkách 2006 nebo v jiné skupině? Tady v té je to takové nepřehledné, je tam snad úplně všechno a skoro nikdo známý. No nejspíš jsou z května, ale já k nim moc nelezu, tak nevím kdo tam bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 10:58

Jéžiš já jsem nešika s tím tučným písmem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
2.5.06 12:45

Takže třetí pokus......nějak mi ten net dneska blbne.

Ahojky holčinky, přeji pěkný květnový den,

tak já už odpočítávám poslední dny v háku, v pátek jdu naposled :D :D :D . Pro mé kolegy jen dobře, protože jak psala Faninka, mé mozkové buňky se někam odstěhovaly. Doufám, že se někdy vrátí zpět :lol: .A zde jsou mé missí míry:+14kg (68kg), pas 98cm…nevím, nevím, jestli bych uspěla :lol: .
Dnes si jedeme pro postýlku, tak už se moc těším.Teda musím Vám říct, mímo se ještě ani nenarodilo a mé konto je už na nule. To bych fakt nevěřila, že to bude takových peněz. A to ještě nemám vše. Musím dokoupit ještě takové ty kosmetické a lékarnické drobnosti.

Jo a porod už jsem ve snu taky párkrát prožila. Naposled to bylo fakt děs. Porodila jsem a mímo mi nechtěly ani ukázat, bylo přiškrcené pupečníkem. Doufám, že to není nějaké zlé znamení, já totiž, když jsem se narodila, tak jsem také byla přiškrcená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
2.5.06 13:54

O mých mozkových buňkách nevim už docela dlouho. Tak třeba Moniko26 ta moje přebalovací podložka neni od CAMu ale od NEONATO :P a to je úplná maličkost, zapomínám přát rodině k narozeninám a k svátkům i když na to celej den čumim do kalendáře :oops:
Tašku do porodnice už mám sbalenou komplet i s mimi věcičkama, chybí mi jen poporodní vložky a gel z dubové kůry. Ty poslíčci jsou opravdu takové jakoby menstruační bolesti. Ale tím, že mám zabalenou tašku nijak nepřestaly :wink:
Při tom balení mimi věcí jsem zjistila, že v domění toho, že budu mít letní miminko jsem nakoupila hlavně letní oblečky takže nemám žádný svetřík ani mikinku v 0 velikosti. Všechno až na 3-6 měs. Ale ono čerstvě narozený mimi musí bejt nabalený i když my umíráme v plavkách :( takže musim ještě vyrazit na nákupy nebo popohnat babičky, aby pletly.
No a když tak koukám do seznamu co všechno ještě nemám a musim mít tak je mi docela úzko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
2.5.06 14:09

Holky ten seznámek jsme tady neměly už nejmíň 30 stránek, tak ho posílám. Já mám teda na metříku termín 25.6. ale jako druhý podle pohybů mi ho dr. upřesnil na 18.6. tak nevim z čeho mám vycházet.

Aktualizováno:

TP, NICK, Věk, Bydliště, pohlaví, jména, porodnice
1.6., Peta28 - Beroun, ?, Vendula, Marek, Hořovice
1.6., DanielaB -27, Brno, holka, Elen, U Milosrdných bratří
1.6., Petula -26, Králův Dvůr, kluk, Filip, Hořovice
3.6., Gabik -30, Praha, kluk, FN Motol
3.6., Janina -26, Plzeň-jih, překvapení, Anička, ?, Plzeň-Slovany
4.6., Xmarketa -36, Brno, U Milosrdných bratří
5.6., Michello -28, Fulnek, holka, Klára, Frýdek-místek,
6.6., Theresie -29, Praha, překvapení, U Apolináře
7.6., Maarky -30, Kolín, kluk, Kolín
7.6., Marry -25, Olomouc, holka, Nikolka, Šternberk
9.6., Petricka -31, Ostrava, ?, Daniel x Alice, Ostrava Fifejdy
12.6., Faninka -26, Šumperk, kluk, Pavel Šumperk
13.6., Veverca -27, Olomouc, kluk, Matýsek, FN Olomouc
14.6., monika26 -26, Praha, kluk, Mikuláš nebo Tadeáš, ?
15.6., Luca235 -25, Teplice, holka, Silvie, Ústí n.Labem
15.6., EvaK -27, Šternberk, kluk, Šternberk
16.6., Novia -23, Přerov, kluk, Tobiáš,?
16.6., Luonar -24, Stařechovice, asi holka - Iva,Adélka, Prostějov
17.6., LenkaKa - 28, Popice, ?, ?, Brno-Bohunice
18.6., Janulenka -28, Praha, holka, Podolí
18.6., Zlaticko -28, Praha, holka, Krč
20.6., monika11 -31, Praha, holka, ?, ?
21.6. Josefka -32, Plzeň, ?, Anna, Adam Plzeň
21.6. chipsy-26, Prostějov, ?, Radim, Aneta, Prostějov
23.6., Vlcice76 -29, Neratovice, překvapení, Podolí
24.6., Gio -31, Praha, ?, U Apolináře
25.6. ReNi -30, HK, kluk-asi Jakub, Hradec Králové
27.6., Tulipan -28, Tachov, holka, Terezka, Plzeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
2.5.06 15:06

monika11 - jo mě ten internet taky blbne, už jsem zprávu posílala snad desetkrát a pokaždý mi to nahlásilo chybu :( .

monika26 - cvičím kočičí hřbet, ale žádný výsledek nepozoruju. Vždycky to na ni zkouším když se nejvíc hýbe, ale jí to jaksi uklidňuje a přestane řádit. Víš o nějakém dalším cviku na otočení prcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
2.5.06 15:42

Ahojda,
tak jsem byla dnes v poradně a od zítřka nastupuju mateřskou - hurá ! Byla jsem na neschopence a ty vycházky mě fakt točily. Takže jsem si řekla. Doktorka hned - vy chcete někam jet, že jo ? - no jo, nějaká chalupa a tak, jenom řekla, ať moc nelítám, ať neporodím a to bylo vše. Sestra řekla, že mám v moči hodně cukru, ale doktorka na to nic, tak to nechám být. Čokolády bych se teda taky užrala, ale asi to omezím, jak to holky děláte, aby jste ji nejedly a nebo jestli jíte, že nemáte cukr ? Jinak jdu na další kontrolu 23.5. a v tomhle týdnu na krevní obraz a toť vše.
Mimi v bříšku řádí, pořád kope nebo se převaluje, protahuje - no já se moc protahovat nemůžu, hlavně v noci, protože mě chytaj pěkný křeče do lýtka. Dneska jsem zase zapomněla a krásně se protáhla a chytla mě taková křeč, že hrůza, svíjela jsem se jak žížala !
Dneska jsem před krámem pohoupala jedno mimčo v kočárku, křičelo na svět, maminka vesele nakupovala - no na chvíli se uklidnilo, ale docela mě překvapil ten svinčík v kočárku - rozlitý mlíko na potahu, polštářek taky mokrej, ani jsem nechtěla vědět, komu to patří a šla jsem radši pryč… Chudák mimčo, takový nevinný…
EvinkoB , to je hezký, že jsi z VČ a odkud přesně ?
Jinak já taky chodím do květňátek a červňátek a mám tam fotečku s bříškem - malej jde hodně dopředu, máme 101cm a 9,5kg navrch (taky jsem 2kg shodila, ale naštěstí nezvracela…)
Docela mě děsíte s tou připravenou taškou do porodnice, já si pořád říkám, že mám čas, že malej musí ještě vydržet, aby se nemusel dopékat ! :wink:
Nějak se to venku začíná mračit, asi bude lejt, no dneska už stejně asi nikam nepůjdu
Mějte se zatím !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 15:43

Zlatíčko
Ty jsi ale opravdu Zlatíčko s tím seznámkem :-) a termín podle pohybů bych nebrala, je nejmíň přesný. Vzala bych ten podle UZ a PM pokud ti sedí anebo podle UZ. To já bych podle pohybů rodila 1.6., a to já nechciiiiiiiiii!!!!!!!!

Luonar
Cvik jiný nevím, jen to jak jsem psala, střídavě se hrbit a prohybat a pak šup na záda skrčit nohy a nadzvedávat pánev.

Já už mám taky těhu sklerózu. Dnes jsem vyrazila na procházku do města ještě s jednou kamarádkou s kočárem. Obhlížely jsme kojo podprdy a pak jsme si obě koupily nekojo podprdu, takovou sportovnější. Ty pevné a krajkové mi teď výsostně vadí. No a když jsem jí platila, tak jsem zjistila, že nemám peníze. Naštěstí kamarádka už porodila a na peníze nezapomněla. Tak teďka dlužím. Jinak také měla paní v krámě nádherné opravdu kojo podprdy, ale nevím značku, za 275 Kč. Tak vím o nich a až porodím, tak tam někoho pošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
2.5.06 16:09

Tak holky abyste teda všechny věděly tak mám termín 25.6. - nechce se mi to v seznámku opravovat - chci být u MONIKY11 - my se kamarádíme :P :P :P a taky hodláme spolu rodit a mít pokoje vedle sebe takže abych to nějak nezkazila tím přepisováním :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí