Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
540
2.5.06 16:28

Tak tady u nás svítí krásně sluníčko!!
je to fajn,ale já se moc nehejbu.bolí mě břicho pod prsama,ta kůže tam je citlivá na dotek…nevíte,co to může být??
jinak já už mám nahoře 16kg(myslím,že jsem tu v tomto ohledu vítěz :? )takže mám 64kg a přes břicho 98cm.takové malé slůně,jak říká můj miláček.....ale hlavně,že mi chutná.čokoláda v noci u mě není nic výjmečného :oops:
sny o porodu mám taky pořád.dnes to bylo divné.mimčo jsem měla vytažené z pod prsou(proto mě to tam asi tak bolí:)) a pak jsem teprve rodila…bolesti jsem měla.....ale nevim,proč.....fakt divný.
příští týden jdeme s tatínkem na kurz k porodu…poslíčci už k nám taky zavítali,tak ať jsme radši připraveni…tašku ještě ale sbalenou nemám.nějak nevim,co do ní.chci počkat až na seznam z porodnice.už jsem tam projistotu volala,tak v patek mam volat zas,ať se objednám.
ten druhý odběr krve mi sestry zapomněly udělat,tak jak jdu v pátek na kontrolu,čeká mě to i s utz a monitorem.....to tam zas strávim celé dopoledne...... šly jste také na EKG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
2.5.06 17:27

Ahojte,

jsem z cervencatek a chtela jsem se zeptat, jestli nekomu Dr. nerikal vahu mimi cca na konci 31tt. Mame 1600g a pry by to mohlo byt uz trochu vic.

Diky za odpoved
Vsechny moc zdravim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.5.06 17:30

Zlaticko , nic si z toho nedělej, on mimíš stejně přijde, až se mu bude chtít a na datumy hledět nebude. Ale úplně tě chápu, řeším si něco podobného a na klídku to člověku nepřidá. UTZ z posledních 2 měsíců mi sedí podle metříku (stejné jako podle PM), ale paní doktorka tvrdí, že nejdůležitější údaj je dle UTZ někdy kolem 10. týdne a to jsme byli o 2 týdny méně než podle PM a přepsala mi údaje v těhu průkazce. Termín porodu mi neupravila, pohyby jsem cítila brzo cca kolem 16. týdne podle průkazky a jejích údajů z UTZ (podle PM to byl 18. týden, to mi ale řekla, že jsem si nahmatala aortu a ne mimíše), takže to asi nezbývá neřešit. Tašku si nachystám příští týden (ať mám klid) a ostatní se už dá vždycky zařídit. Máme muže, příbuzné a tak, ne? :-))) Kojící podprdu koupím asi jen jednu a uvidím po porodu, jak se mi nalijí prsa, podle velikosti pak pošlu sestru. Chce to asi opravdu o kousek větší už kvůli vložkám na absorbci mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.5.06 17:39

Naty, doktorka mi mimíška dosud „neodhadla“, ale mohu tě ujistit, že se tím nemusíš znepokojovat. Co slyším od všech porodivších žen, některé si kvůli doktrorskému UTZ vážení užily své a zcela zbytečně! Hlášky, že jejich mimi je příliš malé a má nízkou váhu na své týdny (ach ty tabulky) jsou opravdu zcestné. Ta váha je opravdu velmi orientační, navíc to největší přibírání mimíše teprve čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.5.06 17:55

Ahoj Pusinky :lol:
Naty / Já měla malou v 30tt+6 velikost 1800g a doktorka mi napsala do papírů, že mimi odpovídá tak 30tt. Tvoje váha miminka je v poho. Stejně je jenom orietační.
Zlatíčko - Termín porodu se dnes stanovuje dle UZ v cca 12tt. Tam se mimi dá změřit. Podle MS je to jen orietační, každá máme ovu jinak. Dle pohybů se už nic neměří.
Já mám termín dle pohybů 5.6. podle UZ 13.6. a podle MS 15.6. Stejně miminko zaklepe, až se jí bude chtít. :D
Moni26 - Fotky mám v květňátkách a červňátkách 2006. Občas se tam chodím dívat.
Taky mám hroznýho pamatováka. Jsem jak spící panna. Někdo mi něco řekne a já to okamžitě raději zapomenu. 8) Všechno si musím psát. Protože jak jdu spát, tak se mi paměť vymaže. :roll:
Taky mě občas probere křeč v lítku. Vždycky ze spaní vylítnu a ráno pajdám.
Pamatuji si, že u Aničky mě poslední měsíc brněly ruce. Tak teď čekám, kdy to na mě příjde.
Já si dala na večeři jitrnici s celozrným chlebem 8O , nějak ujíždím na nanukách a zmrzlinách.
Kočár už máme v kočárkárně. Autosedačku vypranou a schovanou. Věci taky. Jen tu tašku do porodnice se mi nechce nějak balit. Už vím do čeho jdu, tak raději na porodnici nemyslím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
2.5.06 18:09

Naty - vůbec nestresuj, naše malá měla na začátku 31tt jen 1430g, a doktor neříkal, jestli je to málo, hold každý mimi přibírá v jinou dobu.

Jinak já mám určený jen jeden termín podle menstruace. Pasuje mi totiž i k termínu z ultrazvuku, tak se mi to alspoň neplete.
S tou pamětí jsem na tom taky bídně. Navíc do všeho narážím - jak nejsem zvyklá na to břicho přede mnou :D .
Dneska jsem si „uvařila“ mýdlový sliz na oblečky pro mimi. Zítra se pustím do praní, ať už mám alspoň něco nachystaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.5.06 18:17

Lunoar - Já si musím zase musím dávat pozor při vaření. Nerada bych se spálila.
Mám taky neustále špinavé tričko. Když totiž ochutnávám, tak mi občas neco ukápne. Mám na něm takové dlouhé špinavé pruhy. Anička mi pořád říká, že jsem čunátko, ale co mám dělat. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
2.5.06 18:25

Luca235 - čuňátko, to jsem taky, zubní pastu mám na břichu pořád, u vaření si taky musím dávat pozor, abych malou nepřismahla :D :lol: . Ještě, že máš doma někoho, kdo ti to připomene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.5.06 18:38

Holky, tak me zas vsechno pada z ruky, nesu neco nekam a najednou je to na zemi. Kdyz se me to stane uz po nekolikaty, tak to necham lezet, ze to pak seberu vsechno najednou a pak na to zapomenu a ted manzel prijel z prace a na zemi byl kapesnik, lzicka a vicko od vody. :lol: :lol: Tak se me ptal, co pry se tady delo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.5.06 18:44

Tak na podávání věcí mám Áňu. Takže ona za mnou chodí a sbírá. Chudera já jí docela využívám, ale ona to dělá ráda. Že jsem čuně, slyším i od manžela. Vždy když příjde z práce, tak se mi směje. Tak se mi smějí oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 18:44

Naty
Já byla na UTZ ve 31+0 a mimi celkem odpovídalo 31+1 a odhad váhy byl 1716 g. Myslím, že také záleží na tom jak mají mudrové nastavené tabulky v UZ.

Ve 13+0 mi UZ ukazoval 13+3, tak to bych měla mít termín 11.6 a ne 14.6. Ale prý pokud není rozdíl +- týden od PM, tak se termín nemění a doktor mi ho také nezměnil.

LUCA
fotečky jsem už našla, moc hezké. A kdo maloval toho krtečka? Nějaký malíř nebo snad ty? To já bych tak na té stěně vytvořila nějaký maxi flek.
Jinak jak jsi psala o tom brnění rukou, tak to mám přesně když večer zalehnu do postele. Brní mě i nohy, ale od kotníků dolů.

A jinak co se týče té nemotornosti. Tak mi manžel také pořád říká, že mám na tom břichu pořád nějaké fleky a že za chvíli budu muset vařit jen na těch předních plotýnkách, že na zadní přes to břicho nedošáhnu :-) Já si spíš myslím, že za chvíli nebudu už vařit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 18:48

Jooo tak o tom padání ani nemluvě. Je to jako na potvoru. Čím hůř se člověk ohýbá tím víc padá věcí. také už kolikrát rezignuji a nechávám to tu válet. Právě mi manžel řekl, že tu pěkně drbeme. Tak jsem mu vysvětlila, že drb je něco jiného, že toto je výměna informací :-)

Pořád okolo mě slídí, nechci mu totiž ukazovat co si tu píšeme a jakou mám přezdívku :-)) Je z toho nervní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
2.5.06 18:49

zdravím vás děvčata a omlouvám se že vám sem nakukuju.Mám dotaz jakou velikost soupravičky kupujete do porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.5.06 18:52

Stellina
Já jsem si teda žádnou ještě nekoupila, nejspíše mi jí koupí tchýně a vypadá to na 56. Holky mi ale všechny říkaly, že byla mimísům velká. Ale když koupím jen 52 tak to budu mít opravdu jen do porodnice a na týden po porodu. Takže já bych šla do 56.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
2.5.06 18:57

Já mám taky koupenou vel 56. Přijde mi to velký, ale ať to aspoň chvilku vydrží, ne? :D

Jo a jsem ráda, že nevypadám jako čuňátko sama. Už jsem si myslela, že jsem nějaká divná :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí