Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
674
28.4.06 12:07

Michello
Super, díky moc. Je moc hezká a asi to také tak vyřešíme. Já jim dám 5000 za komodu :-) To se mi tam ta podložka krásně vejde.
Ještě ale mám dotaz: tu zadní a ty boční desky jsou tam nalepené a to ti udělal šikovný manžel nebo i v tom Baumaxu? A jak máte tu vrchní desku a čím přidělanou na té komodě? A ty šuplíčky jak se pohybují? Mají tu kolejničku a jde to lehce vysouvat a zasouvat nebo jak? No a to snad už je všechno co potřebuji vědět. Možná až to ukážu manželovi tak vyvstanou další otázky :-)) Díky moc za trpělivost se mnou.

Petulo
Klid nerozčiluj se, mě se to také už stalo a i dneska ráno. Zjistila jsem, že když nejsem přihlášená tak se mi ten příspěvek nechce poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
28.4.06 12:46

monika> šuplíky nejsou na kolejničkách a proto nejezdí na těch kolečkách, ale není problém s nimi šoupat. V baumaxu ti nařežou jen desky. K nim si kupte nažehlovací hranu podle délky. 7 metrů bude stačit. Ta se nažehlí na ty hrany co jdou vidět normální žehličkou a pak přitlačí nějakým hranolkem. Přečnívající hrany se ořežou nožem a trochu vezmeš smirkovým papírem ať nejsou ostré. Ty boční lišty jsme trochu vzali pilkou do kulata ať ten roh není ostrý, ale kulatý. A ty desky jsou k té spodní přivrtané samořeznými vruty, které zašroubuješ vrtačkou. Pak se ta deska přiloží na tu komodu, vzadu přesahuje, tzn. že komoda nestojí u stěny, ale ta deska se stěny dotýká a proto se nemůže převážit. Tím ti vznikne místo, kam my třeba schováme balíky s plínkama. No a když tu desku máš nahoře tak jak ji chčeš mít, tak si zespod obkresli obrys té komody, pak tu desku obrať a zespodu navrtej podle těch čar (na bocích a vzadu) tři malé hranolky aby ti potom ta deska po té komodě nejezdila ale byla fixována. A až dítě vyroste, tak tu desku sundáš a komodu mu můžeš dát na hračky. A ani mě nebude mrzet že si jí pomaluje, protože to nebylo tak drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
28.4.06 13:04

Tak přesně tuhle komodu z Ikei máme taky a na ní úplně tip top pasuje ta přebalovací podložka od CAMu, kterou jsem koupila bez nějakýho měření. Mě to tak stačí, takže žádný desky navíc už tam dávat nebudu. Šuplíky jsou velký, akorát, že mě už se tam nějak nic nevejde :wink:
Jo a je třeba ty žlábky co v nich jezdí šuplíky promáznout mýdlem nebo voskem aby se daly bez námahy lehce otevřít.
Mě včera poprvé Dr. nenapsal do průkazky hodnotu CS, doteď jsem měla vždy 0 a včera mi jen řekl, že čípek je bez nálezu - kdo ví co to znamená :?:

Diana
Myslíš, že my nenakukujem k vám dubňátkům? Já jsem tam denně :P
Lituju ty chudinky od vás, co je nechaj tak dlouho přenášet.

Petula
Mě se to včera stalo taky - byla jsem taky naštvaná a znovu se mi to psát nechtělo a tak jsem napsala kratší verzi :P No a pak jsem zjistila, že nejsem přihlášená, ale to jsem zjistila včas tak jsem si to zkopírovala, přihlásila, zkopírovala a odeslala. Holky já jsem zjistila, že kdybych měla někomu napsat dopis ručně tak už to neumim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
29.4.06 08:53

Ahoj, je nás tady nějak málo? Už se nám to krátí, jen to víkendový
počasí by mohlo být lepší.U nás tady od rána prší. Uvařeno
mám a tak ještě musím synátorovi zajistit nějaký program.
Teď má v TV film a pak to vypadá na stavění Lega. Hrozně ho
to baví. Pro kluky nejlepší hračka co znám. Choťáček nám odjel
za prací a tak to dnes vypadá i na polední poleženíčko

Jdu se přestrojit, trochu poklidit a pak se sem zase mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
29.4.06 09:05

Ahoj holky,
tak už jsm se konečně pustila do shánění věcí na mimčo. Už mám kočárek - Hartan Topline (starší, ale jako nový za 7000Kč). Pak nějaké jednorázové plínky (2 balíky těch nejmenších) apod. Moc toho zatím ještě nemám, ale pomalu sháním.

Teď sháním postýlku. Prosím prosím, kdo už má mimčo, poraďte. Určitě bude z tvrdého dřeva, aby se brzy nerozvrzala a něco vydržela. Pak nevím jestli je lepší spouštěcí bočnice (zatím co jsem viděla, tak se spustí tak o 15cm nejvíce), nebo oddělávací příčky. Kdepak přebalujete? Jedna kámoška má přebalovací pult v koupelně ap ostýlku jednu v ložnici a další má postýlku s přebalovacím pultem v obýváku a další normální postýlku v ložnici. Tak nevím, co je praktčtější. Já jsem přemýšlela, jestli nekoupit jen jednu postýlku do ložnice a to buď s přebalovacím pultem, nebo bez přebalovacího koutu a s kolečkama, že bys e dala převézt třeba do obýváku. Myslíte, že ty kolečka by se využili? Nebo udělat přebalovací pult v koupelně? Jsem z toho fakt zmatená, jelikož mám první mimčo, tak nevím, co je tak nejlepší. Děkuji moc za rady.

Přeji všem krásný den (i když prší a prší)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
29.4.06 09:30

EvoK : Tak já mám objednanou postýlku s kolečkama, všichni mi řikali, ať ty kolečka k tomu určo koupím.Chci jí i převážet do obýváku, tak prý je to i dobrý, když dáš dvě kolečka k hlavičce, když má mímo třeba rýmu, tak se mu uleví. A včera mi na předporodním kurzu PA taky říkala, že je to dobrý na spaní, když má novorozenec vyvýšenou hlavičku. No a přebalovák mám stojací s podložkou a vaničkou na kolečkách, tak uvidím, co mi bude vyhovovat víc. Buď ho dám do koupelny nebo do pokojíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
29.4.06 09:33

EvoK- Já jsem to u prvního dítka vyřešila takto: jelikož máme ložnici a dětský pokoj vedle sebe, tak jsem měla půjčenou na půl roku kolébku kterou jsem měla v ložnici. Přebalovat jsem chodila do dětského pokoje a tam mi k tomu stačil obyčejný obdelníkový jídelní stůl, na který jsem dala deku a přebalovací podložku. Postýlku jsem měla v dět. pokoji a na mimčo jsem viděla, když jsem vařila. Komodu jsem chtěla do ložnice a tak jsem ji nejdřív použila v dětském pokoji a teď už ji mám v ložnici.
U postýlky jsem spouštění nevyužila i když ho mám. Mě se vyplatila postýlka s oddělávacíma příčkama, jelikož synátor je od mala zdatný horolezec (chodil sám od 10 měs. )Stalo se mi, že chtěl ven a tak to vzal vrchem a to byl řev.A tak když se vyspinkal tak prostě z boku vylezl. Paráda! Tu postýlku jsem koupila od známých vel. 14Ox75 tzv., že je daleko větší než normální post.Opravdu se nám vyplatila, mohl tam spát skoro do 2 a půl let. Postýlku v obýv.jsem neměla, ze začátku mimčo stejně jenom spí a pak už jsem ho dávala na zem, na deku.

Snad jsem ti aspoň trochu usnadnila přemýšlení???!!

Ahojda E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
29.4.06 10:45

Michello
Díky moc za podrobný návod na výrobu komody :-) Jsi opravdu zdatný truhlář :-) manželovi se to také moc líbí a příští víkend nakoupíme ingredience.

Zlatíčko
to ti na tu komodu sedla ale ta přebalovací podložka obdélníkového tvaru že? Ta jak má ty vyvýšené boky. Já chci ale takovou tu skoro čtverec. Je taky od CAMu a typ Morbidone. No a ta se mi tam moc nevejde.

Holky já budu mít postýlku v ložnici a vedle toho přebalovací komodu. Koupat budu v koupelně. Jen mi je blbé, že mímo vyndám z vaničky a budu s ním muset běžet do ložnice. Nemám ho kam v koupelně položit. Leda na zavřený záchod :-) To ale ještě operativně dovymyslíme. V obýváku budu mít kolébku anebo takový historický kočárek, který mám nachystaný na terasu (balkon). Postýlku podědím po bráchových dětech. Je prý obyč borovicová, před 5 lety stála 1500 Kč a prý vůbec nevrže. Tak nevím. Vyhodit jí můžu vždycky. Chtěla bych aby mímo bylo přes den v obýváku a na noc šup do ložnice. To aby od začátku vědělo, že když se jde do ložnice, tak je noc a jde se spát a že tam může být i nějakou dobu samo, než jdou rodiče spát. No uvidíme. Plány jsou jedna věc a realita druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.4.06 13:55

Ahoj holky
Moni26 -znamenitě si to vysvětlila. To CS a monitor
Vidíte už jste zkušené maminky. :wink:
My jsme dnes dali dohromady skříň, kočár a autosedačku. Všechno jsme vyčistili a umyli.
Já mám přebalovák koupený z bazaru. Je to taková široká skříň. Mám ji v dětském pokoji. Věci na přebalování budu mít v košíku na kolečkách. Jsou tam tři košíky. Stálo to kolem 100kč. Je to obyč, ale mně to bude stačit.
Miminko budu mít v koši přidělaném na kolečkách. Ten koš má skoro 50let. Vozili v něm po bytě asi 4generace. Takže je památeční. :D
Ještě pár věcí musíme koupit. Zapomněla jsem podložku na přebalovák. :roll:
Moni26 - kdyby jsi viděla co já všechno spapám. Zase mám víc pohybu. Malá mě nenechá moc odpočívat, ale nemyslím na blbosti a pořád se udržuji v kondici. Je pravda, že mé druhé těhoteství je lepší. Netrápí mě zatím nic moc. Večer padnu do postele a spím jak dudek. Sice se v noci občas proberu, ale spolehlivě do hodinky zaberu.
Teď teprve vidím, že přiměřený pohyb v těhu není na škodu. Až si lehnu večer k televizi, tak to na mě dolehne. :) První těhotenství jsem se docela šetřila, teď na to není čas. Snad až v porodnici. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
29.4.06 15:51

LUCO
Moje kolébka na mimi bude také památeční. Ale asi tak 33 let. Tak tam budu muset mimíka alespoň jednou položit :-) Já jsem v ní prý spala do půl roku. pak jsem přišla na to, že těma žbrdlinama můžu vystrčit nohy ven a bylo po všem. To jsem je měla totiž výš a pak jsem si vždy načůrala až za krk :-))
Co se jídla týče, tak ujíždím i na takových těch ovocných čočkách. Jsou totiž kyselé. Mňam. Jen mají tu nevýhodu, že pak mám totálně rozežraný jazyk, ale ani to pro mne není překážkou.
Dneska jsem zase jako tělo bez duše. Dopoledne mi tu i ukápla slza, že nejsem schopná v bytě pořádně poklidit, ale nakonec jsem i oběd uvařila.
Taky mě zase bolí ta stydká kost a všechny okolo. Skoro týden jsem od této bolesti měla klid, ale bohužel je to zpět. Zvedat se či otáčet v posteli je fakt utrpení. Asi začnu chodit trochu víc na procházky, krátké, ale aspoň něco. Po Novém roce jsem chodila skoro pořád, ale teď se mi moc nechce. Ale porod se blíží a chtělo by to trochu fyzičku.
Jojo, to je tam zase hnusně, i když to dopoledne celkem ušlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
29.4.06 16:00

Ahoj holky,

máte některá z Vás od manžílka naplánovaný termíny porodu? Já mám v kalendáři kdy můžu a kdy NE!
Choťáček se totiž chystá na MS ve fotbale do Německa. Koupil si lístky když jsme ještě nevěděli, že budu těhulka a zrovna s termínem v červnu. No snad se trefím! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
29.4.06 16:23

EvinkaB, kdy se malý vylodí spíše plánují babičky a sestra. Mužíček je naprosto OK, fotbal ho nezajímá :-) Obě bábiny a děda se narodili na konci května - moje maminka s taťkou 26. a tchýňule 28. května, takže pořád kolem mne krouží a tvrdí, že se malý musí narodit na jejich narozeniny :-) A sestra si zase vyprosila termín na začátku června, protože 17. června jedou s mužem na Truck show a nechce to propást (mám totiž od sestry slíbeno, že přijede po návratu z porodnice k nám na návštěvu a bude mi týden pomáhat). Jinak dneska jsme byli prohlížet kočárky a nic moc, pořád nemůžeme najít ten pravý. Byla mi sympatická trojkombinace od Trend Line (česká firma, takže se servisem by nebyla sebemenší potíž), ale nejsme si jistí. Takže zatím kočár nemáme. Včera se nám ohlásili první poslíčci, prožívala jsem to tak intenzivně, že jsem si už myslela, že rodím :-) Už se moc těším na porod. Co se týče postýlek - pokud nebudete mít třeba ze začátku koš na mimi nebo přenosnou postýlku, tak se vyplatí kolečka. Budeme mít kolébku, kterou vyráběl švagr na svoje holčičky, mužíček jen přidělá kolečka a nějaký ten měsíc nám to vydrží. Budu ji přemisťovat z ložnice do obýváku, podle toho, kde budu. Přebalovací pult budu mít v ložnici, koupat budeme asi také v ložnici ve vaničce, též nemáme moc prostornou koupelku, ale to nevadí, alespoň budu mít vše po ruce. Objednala jsem povlečeníčko na http://www.sweb.cz/sladkyspanek/ akorát musím počkat 14 dní, plus mohu doporučit krásné hračky na http://www.sapito.cz/ nebo na http://www.dracek.cz/ Fakt bezva věcičky. Tak opatrujte bříška a užívejme si, už se nám ten velký den blíží :-))) Co se ohlédnu po kamarádkách, které nedávno rodily, už mají „velké děti“. Na těch díťátkách člověk nejlépe vidí, jak ten čas hezky plyne. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
1.5.06 14:21

Ahoj holky tehulky,

tak uz mame kveten. 8O :D

Me to docela utikalo, ale ted zase nejak ne. Ale je to tim, ze me moc zlobi stehna, brni, pali a vystreluje do nich bolest. Driv to bylo jenom za dlouhy chuze nebo dlouhem stani a pak jsem nasla polohu vleze nebo vsede, kdy to povolilo, ale ted uz je to trvaly stav - vsede, vleze, hlavne levy, to uz mam na dotek uplne necitlivy. Nejspis me mimi tlaci na nejaky nerv. :roll: Dr. rikate musite to vydrzet. :? Nevite co by mohlo pomoct ? Nejaky cvik nebo vitamin, no asi nic …

Faninko , diky za tip na ty stranky s hrackama, jsou vazne krasny a zase uplne neco jinyho, neodolam a v Dracku neco objednam. :D

Tak krasny 1.maj - ten lasky cas. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.5.06 14:58

maarky- -no konečně je někdo taky tady. Všude jinde to žije, jen tady to nějak vázne. Doufám, že se to rozjede. Bolí tě stehna nebo klouby? :?: Mne bolela pánev a Dr. mi řekl, že se to roztahuje. Je pravda, že je to přešlo, trvalo to asi 3 týdny a bolelo to strašně. I když jsem vstávala z postele a to jsem si říkala, že bych právě měla být odpočatá. Ale nic ti bohužel neporadím, sama nevím. 8)

Po 3 dnech lijáků je tady SLUNÍČKO, hurá!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
1.5.06 16:04

Ahoj holky, mě také bolí celý podvozek. V posteli se nemůžu ani otočit a vstávám jako stará bába. No podle mého nezbývá nic jiného než vydržet!!!

Chci se zeptat, poslední týden mě trápí tak občas během dne takové ty typické menstruační bolesti v bříšku (křeče) a v kříži a řekla bych i jako takové pidi stahy. Myslíte, že by to mohly být ti poslíčci co tu o nich všichni píšete a já nadávám ať toho necháte a neplašíte? :-) Že bych se k Vám už zařadila také? A pokud jsou to stahy dělohy, tak je to teďka normální nebo je ještě brzo. Nerada bych porodila předčasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí