Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky a mimísové,
v pátek to tady vůbec nefungovalo - emimino mi vůbec nešlo otevřít a tak jsem zůstala celý víkend přihlášená ![]()
S tim spaním vidim, že nejsem vyjímka - taky se nemůžu uvelebit na žádnym boku, na zádech nemůžu vůbec to stačí jen chvilička a hned se mi začne strašně špatně dejchat. Na levém boku se prý zlepší průchod všech látek placentou a na pravém se zase uleví srdci. Na zádech se ležet nemá - přiškrtí se nějaká dolní dutá žíla a kyslík nejde k miminku - to jsem vyčetla v Betynce nebo Mamince ![]()
Jdu k dr. ve čtvrtek a jsem zvědavá - před 14ti dny mi taky dělali ty velký odběry krve a taky ten test na cukrovku. O monitoru mi zatím nic neřekli a o nějakým nástupu na mateřskou taky ne
tak že bych na žádnou mateřskou nešla? ![]()
Prozkoumala jsem ty Tesco pleny - jsou ve fialovém obalu, je jich tam 80 ks, mají široký suchý zipy, jsou nějak strečový a maj na sobě obrázky. Stály 250,–Kč. K tomu jsem tam koupila ve stejným fialovým obalu i takový ty vlhčený ubrousky na zadeček s Aloe a heřmánkem.
Já mám teměř bezproblemové spaní jako Collin, Když usnu já, usne i miminko, Spát musím jedině na boku, každé otočení pro probudí. (připadím si jako tank). 2× za noc musím na WC a dost často mě pálí žáha. Díky tomu, že jsem už na mateřské (a předtím na neschopence) velice jsem si oblíbila spaní odpoledne, to je parada. Doma uz jsem temer mesíc a musím se přiznat, že si denně musím naplánovat nějakou aktivitu mimo domov, doma bych se asi ukousala.
Dneska začínám prát na miminko, pomalu polehoučku.
Všem Vám přeji hezký den
tak s tim spaním to mám podobně jako většina z vás…pro mimčo to znamená:jde se pařit.ale nějak mi to nevadí.to kopání mě nějak uklidňuje.horší je škytavka.to mě budí.taky si dávám šlofíka odpoledne…dnes mi začala mateřská a já jsem nabitá energií.peru oblečky,lítám doma a uklízim,odpoledne jdu na gravidjógu,na poště mám už i postýlku,co jsem objednávala na netu.....prostě mi to jde skvěle ![]()
dnes ráno jsem musela zase s močí na gyndu(našli mi nějakou bílkovinu) a pak na EKG-do průkazky.tak mám nějaké srdeční nepravidelnosti,ale dr.mi to blíže nevysvětlil,tak nevím..... ![]()
dnes mi taky došlel poštou „kojenecký top“je to takové tílko s podprsenkou uvnitř a ta je kojenecká-odepne se to u ramínka a mimčo je u mlíka.docela dobrý…
tak si užijte den!musím jít pověsit prádélko:)
Ahoj děvčata
Tak jsem po kontrolním doppleru placenty. Všechno je v poho. Kupodivu i doktor byl moc milý. Byla jsem na něm v nemocnici kde bydlím. Minule jsem něměla s touto nemocnicí dobré zkušenosti, tak jsem šla rodit jinam. Zítra jedem s rodinkou sepsat porodopis. Už jsem přihlášená v porodnici v Ústí nad Labem. Jedem tam za primářem se zeptat na komerční odběr pupečníkové krve. Chtěli bychom si ho nechat pro vlastní potřebu. Tak uvidíme.
Já bych přivítala nějakou kladku, která by mě otáčela
Je to strašně namáhavý otočit se na druhý bok. Na záchod chodim taky minimálně 2× za noc spíš víckrát. Žáha mě pálila zatim jen 2× ale bylo to fakt hnusný. No a musela jsem začít míň jíst a to hlavně večer už skoro nic, protože i když se najim jen tak akorát tak když si lehnu tak mám pocit, že jsem se totálně přežrala, všechno mi jde zpátky nahoru, nemůžu se pořádně nadechnout a u toho spát teda nejde vůbec ![]()
LenkaKa - já se teda chystám rodit u Milosrdných, ale když jsem se rozhodovala, našla jsem tyto strány
třeba tam nějaký kontakt najdeš
No, tak ta kladka na otáčení a přesun na záchod v noci by vůbec nebyl špatný nápad !
Taky střídám boky a ještě se peru s kojícím polštářem - když musím v noci (naštěstí jen 1×). Křeče do lýtka mě berou když se ráno protahuju a zapomenu, že musím opatrně, jinak vůbec na vstávání musím opatrně, než se mi to všechno v bříšku srovná ![]()
Co ty Tesco pleny, jsou dobrý ? Asi do nich půjdu, zatím jsem slyšela chválu.
Přišel mi docela pěkný vtípek, co mu říkáte ?
Skoro ideální muž Takhle se jeden táta od rodiny ráno doma probudí, v hlavě bušej permoníci, v puse spoušť. Otevře oko a na nočním stolku dva aspiriny a sklenice vody. Po:,–(í se a vidí na židli - vyžehlená košile, kravata, kalhoty, Vedle stojej vyblejskaný boty. Nahoře leží cedulka: „Miláčku, snídani máš na stole,jela jsem nakupovat. Miluji Tě!“ Tak se oblíkne, jde do kuchyně a na stole slanina s vejci, čerstvě Upečený rohlíky, ranní noviny vedle talíře. Jeho syn snídá, tak se ho ptá: „Co se tady proboha stalo?“ Kluk na to: „Přišel's domu ve tři ráno, ožralej na plech a vůbec Jsi nevěděl, co děláš. Vyvrátil dveře, rozbil židli, nablil v předsíni a udělal sis monokl o roh stolu.“ „No ale to nedává žádnej smysl, proč mám připravenou snídani a to všechno?“ „Jo tohle? To když tě máma odvlekla do koupleny a snažila se tě svlíknout, tak's ji řek: Ruce pryč, dámo, já jsem šťastně ženatej.“
Ahojky
Moc vás zdravím v krásný jarní (skoroletní) den. Co je u vás nového? Sice do práce oficiálně nechodím už několik měsíců, ale stále „pracuji“ u PC doma a napůl docházím do práce. Nějak toho teď začíná přibývat jak na potvoru. A mě už hlavička moc nebere, ta příroda je mocná, umí to zařídit, aby žena myslela hlavně na ten zázrak, který nosí pod srdcem a ne na békařiny kolem práce. Mužíček pořád cestuje, teď je zrovinka v Německu, výbavičku ještě nemám kompletní, tašku do porodnice, o té jsem ještě nepřemýšlela
Mám tu na návštěvě maminku, takže su ráda, že mám velkou pomocnici. Jinak chtěla jsem se poradit, většina z vás už je asi oficiálně na mateřské, že? Já jsem si ještě nic nevyřídila, vím, že musím nastoupit nejdéle 6 týdnů před očekávaným termínem porodu, to by vycházelo už teď. Ale přitom v těhu průkazce mám „teprve“ 32. týden, tak nevím. Někde na emiminku byl určitě článek co je všechno potřeba, ale já su nějaká líná to hledat a vy to určitě máte už všechno pozjišťované. Jinak náš andílek je skutečně úžasný, nejvíce řádí, když si maminka sedne a zmáčkne mu prostor - tudíž vysedávání u PC už pro mě není, v noci se pořád převalujeme a navíc začínám mít vnitřní pocit, že se drahoušek vylodí ke konci května. Termín máme 12. června. Tak uvidíme. Zítra jdu na kontrolu, před 14 dny jsme měli odběr krve, už to fakt neskutečně utíká, ani se nenadějeme a budou ty pokládky ležet vedle nás
Mějte se krásně, užívejte „mateřských radostí“ a pupíků.
ReNi
Vtip dobrý, ten ani nevěděl jak to mohl říci ![]()
Faninko
Já mám termín podle doktora 9.6. ale jinak dle PM až 14.6. a ofiko na mateřskou nastupuji v pátek, takže ty by jsi měla nastoupit asi v pondělí. O ty 3 dny později. Doktor na gyndě mi vyplnil takový formulář a ten jsem odevzdala v práci. A praktická doktorka mi ukončila neschopenku. Teď si vybírám už jen starou dovolenou.
Jinak holky, taky ta pružnost u mne je už pryč a večer vždycky naříkám, že bych potřebovala nad postel nějaký jeřáb na převracení. Nejhorší je, že každé otočení se v posteli znamená chtít se čůrat a to je děs.
Včera jsem pokoupila spousty věcí do porodnice a na dobu po porodu a nezapomněla jsem ani na mimíse. Koupila jsem mu pěknou látku na peřinku do kočárku. To co prodávají je děs běs a za spoustu peněz. Nejspíš na inženýři zaspali dobu. Měla jsem toho lítání ale plné brýle. Dneska prozměnu jedu s manželem na služebku do Budějovic. Nevím jestli teda nedělám špatně, ale lepší než sedět celý den doma na prdeli. Tak zatím pa a užívejte sluníčka
Já měla zas dneska noc
asi 2× za hodinu po celou noc jsem lítala čůrat, měla jsem slabý poslíčky, divný sny a ráno jsem dostala šílenou křeč do lýtka, že jsem myslela, že mi upadne celá noha. No a při odjezdu z domova jsem se příšerně rozčílila, protože mi utekli psi za pošťákem a já na ně musela řvát z plných plic. Teď mám z toho hroznej pocit, že jsem nevydržela v klidu ![]()
zlatičko - úplně tě chápu, taky mám doma pesana, a někdy po ní taky vyjedu a pak si to vyčítám. Zřejmě blbnou hormony nebo co.
Včera mě taky chytla křeč do levýho lýtka, a ještě teďka mě to bolí
,ještě trochu pajdám.
Hold radosti těhotenství. Úplně se děsím toho, až budu mít před porodem!
Faninko - jak psala Monika, formulář nástupu na mateřskou ti vypíše gynedoktor. Ty tam jenom dopíšeš datum a podpis a odevzdáš to v práci.
S tím spaním je to fakt hrůza! Chodím na záchod každou hodinu nebo dvě, takže o pořádném odpočinku si můžu nechat jenom zdát. Na druhou stranu, když si na to teď zvyknu, tak až se malá narodí, nějaká ta probdělá noc mě nerozhodí, že?
![]()
Ahoj holky,
přeji nádherný jarní den!!!
Collin - já rodila ve Vyškově v roce 2003 a nemůžu si na nic a nikoho stěžovat. PA byla svělá (i když je fakt, že většinu času i předporodních bolestí jsem si odbyla doma a mimi se narodilo asi hodinu po příjezdu do porodnice), doktor taktéž a na novorozeneckém vždy ochotné poradit. Byla jsem na nadstandardu a na normál pokoj bych asi nešla - myslím, že jsou po 3 a WC i sprcha na chodbě. Moje kamarádka tam porodila teď v sobotu (má krásného Pepíčka
) a je také spokojená, akorát mají zakázáno používat dudlíky a když mimís kříčí hlady, protože se mamince ne a ne vytvořit mléko, nechtějí dát ani glukózu (max. tajně) ![]()
Jinak, dnes už mi vysí na šňůře vyprané pidi oblečeníčko na mimčo, protože v noci jsem se docela pěkně vyděsila. Musela jsem jít jako vždy na WC a když jsem pak zase ulehla, tak to začalo. Ne poslíčci, ale ohromní posli
. Trvalo to něco přes hodinu, cca po 10-ti minutách a živě jsem si vzpomněla, jak začínal můj první porod! No, prostě psycho. Pak to postupně přešlo a ráno v pohodě. Pěkně mě to nakoplo a začínám psát seznam věcí do porodnice.
Jak by byl krásný den, kdyby mě zase tak neprudila tchyně
. Od rána ji mám pořád za zadkem a pusu nezavře. Sotva vyběhnu nahoru, ona už ze zdola něco volá, plánuje mi oběd, kdy s malou ven, kdy tohle, kdy ono a mele a mele a mele…
. Všechno dělám 2× tak déle, protože mě furt zdržuje.Dnes mě prostě vytáčí víc než obvykle. Omlouvám se, to asi patří do jiné diykuze, jen jsem se potřebovala aspoň vypsat.
Všem vám ještě jednou krásný den!!!
Petra