Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
18.4.06 11:34

Ahoj těhulky,

taky vás vítám po velikonocích, doufám, že jste moc nedostaly, já dostala dvojnásob, když čekáme holčičku :lol:

Evi, to je hrozný, ale já jsem ted na tom podobně, ve čvrtek jsem byla v poradně a mám nařízený jen ležet, žádné procházky, postel jsem musela nadzvednout o 20 cm, malá se rozhodla, že chce jít ven, zkracuje se mi čípek a už to tam mám prý nějaký změklý nebo co, tak musím dávat bacha, aby mi taky neodtekla plodovka. ted jsem 33tt, od konce 34t jsou plíce vyvinuty, tak to musíme vydržet, Dr. mi říkala, že aspon měsíc :cry:
Je to hrozný jen ležet, ale neděláme to pro sebe, že??
I k tomu PC se ted moc nedostanu, sice ho máme doma, ale manžel mě hlídá a povolí mi aspon pročíst diskuzi a něčím tady přispět. Jěště jsem měla špatnou moč, mám vysoký cukr, tak ve čtvrtek musím na krev :cry: a podle výsledků by mě poslala na ten zátěžák, snad jsem to měla zvýšený jen ze sladkýho :wink:

Naštěstí už mám vše nachystaný, jen si sbalím tašku do porodnice a nachystám věcičky pro mimi do tašky. Jěště to musím vyprat, ale to je v pohodě…

Mně to pohlaví taky nevyšlo, vychází mi podle toho kluk, ale máme mít holku, řekli nám to dva doktoři a pokaždé ukázala pipinu :oops:

No nic, budu končit, zase sem mrknu, jsem na té diskuzi nějaká závislá až si počtu…

Mějte se pa pa

• Citovat
  • Upravit
459
18.4.06 11:39

Holky, díky moc za útěchu. Když slyším, že pár miminek, která se narodila tak brzy, jsou v pořádku, tak mě to trochu uklidnilo. Určitě pak napíšu jak to dopadlo.

Marry
Držím pěstičky, ať jsi v pořádku a mimčo ať pěkně v bříšku ještě zůstane a nezlobí tě. :) Hlavně odpočívej.
Ona ta kámoška jak jsem psala dostala 4 injekce, které právě uspíší to dozrání plic, tak snad to pomůže. Je to fakt neskutečné, co je v dnešní době všechno možné. To člověka trochu uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
18.4.06 11:39

Evi myslím, že to kamarádka i její miminko zvládnou. Budeme jí moc držet palce.

Holky jak jsem si postěžovala ráno, že nic nemám, tak právě volal taťka, že přišel kočárek. Tak aspoň něco když už nic.

Jinak s tím tvrdnutím břicha nevím. Chci se zeptat zda když vám tvrdne, tak jestli celé anebo jestli je možné, že jen v určitém místě. Občas cítím takový zvláštní pocit nahoře v bříšku, ale jen na takovém kousíčku. Myslím si, že buď tam mimís něco nastrčí anebo je to právě to tvrdnutí. ale vůbec si nejsem jistá. Doktor mi dal na bolesti břicha magnesium a že prý ho mám při obtížích brát 3× denně, ale nevím co je lepší. Jestli ho jíst každý den a fakt 3× denně anebo si příležitostně tu a tam po jedné tabletce sáhnout. Jíte ho některá pravidelně? Nevím jestli zase nemá jeho přílišné pojídání vliv zase na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.06 12:02

Moni, mam problemy s křečemi v kýčlích hlavně při těhu cvičení v bazénu. Doporučili mi pojidat magnezium ale taky se mi zda že je to moc. Za chvili jdu k doktorovi tak se přeptam a dam vědět.

Marry,opatruj se! Kamaradka kvuli čípku ležela skoro 2 měsice. Je to
strasna otrava. Lepší je doma než tam.

Evi, tve kamaradce drzim moc palce ať vše dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
30
18.4.06 12:02

Moniko, určitě bych magnesium preventivně nejedla, protože ti to tu dělohu uklidní až moc a je pak dost možný, že ti budou porod vyvolávat. Doktoři rádi píší prášky projistotu, ale už se moc nezamýšlí nad tím, aby to nepřehnali. Pokud nemáš velké problémy, tak bych to minimálně omezila.

Včera jsme byli na výletě, abych se vyhla koledníkům a měla jsem první poslíčky, Máte už někdo taky tu zkušenost? Bylo to jako mensky, trochu silné a trvaly asi minutu a po dvaceti minutách ještě dvakrát. Sice vám, že je to normální, ale stejně mě to zaskočilo. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.06 12:54

Taky mam obcas tvrdnuti bricha - teda aspon myslim,ze je to ono a ne nic jinyho - a mam to teda vicemene po celym brise, treba to vzdycky tak 3-5 min… Ale tak 1× denne, vetsinou nekde na prochazce venku…
Teda - poslicky?Uz?No jak pisu - ja to mozna budu mit nekdy taky a ani to nepoznam… Taky jste holky ze vseho tak vyjukany, ze neco prosvihnete nebo zanedbate nebo tak??:-(

• Citovat
  • Upravit
520
18.4.06 13:18

Ahoj maminky a bříška,

tak mě ta čínská tabulka taky nevychází, mám potvrzenou holčičku už několikrát, ve čtvrtek mi dr. řekl, že neni pochyb, že je to holka a v tabulce mám kluka. Kartářka mi před 5ti lety taky přepověděla první holčičku.
To co píše Eva je fakt strašný, já jsem taky neměla moc klidnej víkend, potom co mi doktor řekl, že mimi tlačí na čípek a že mi musí dost tvrdnout břicho jsem se pozorovala a fakt - já jsem to tvrdnutí považovala za pohyby, takže zas až tak aktivni to moje mimi neni - to spíš mám častý to tvrdnutí. Mám pít magnesii, tak piju ale nevim jestli to pomáhá. Dneska v noci jsem měla úděsnou křeč v břiše trvalo to asi 1 minutu ale přirovnala bych to spíš k bolesti břicha při průjmu než k menstr. bolestem. :?:
Potom vám chci říct, že jsem byla o víkendu v nových Letňanech v tom HM a mají tam fakt velkej výběr těhu oblečení - až jsem naštvaná, že neotevřeli dřív, protože teď už nemá cenu si něco kupovat - teda koupila jsem si 2 trička :P , který jdou nosit i potom - MAJÍ TAM KOJICÍ PODRPRDY za 299,– Kč a jsou fakt krásný, jenom mi připadalo, že mají nějaký malý velikosti - na rozdíl od těch 90D a 95E co maj všude jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
18.4.06 13:24

A ještě k těm žebrům - já tam musim mít pod kůží obrovskou neviditelnou modřinu, jak mě malá nakopavá a utlačuje nožičkama žebra pod pravým prsem - a zajímavý je, že přesně ví kdy je zrovna ta nejnevhodnější doba takže vždycky začne jakmile sednu do auta a nepřestane dokud nevystoupim. Sedačku už jsem zkoušela různě nastavit, našla jsem i polohu při který to až tak nevadí - ale řídit skoro v leže je přece jenom dost nepraktický :wink: Před týdnem mi vrazila nohu mezi žebra a řídila jsem ohnutá tělem doleva - bylo to fakt strašný - teď už se tomu směju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
18.4.06 14:11

Holky díky za rady. Magnesii piju víceméně taky a ten prášek si vezmu jen prostě když bude nejhůř anebo budu vědět, že budu mít dost pobíhání. To bříško bolí totiž jen když se hejbu.

Zlatíčko
Chci se zeptat za kolik tak v těch Letňanech to těhu oblečení mají?? Co takové tričko? Já mám teda spíš problém co si vzít místo bundy. Vejdu se jen do šusťákovky, ale ta je černá a jelikož mám černé kalhoty, tak mě v této kombinaci nemůže manžel vidět. Jenomže do ničeho jiného se nevejdu. V zimním je mi už vedro a jentak nalehko v mikince zima. O víkendu jsme se kvůli tomu lehce zhádali. Nechce se mi také na tu chvíli jít kupovat nějakou bundičku za tisícovku, když jich na pak mám doma spousty. Dnes pojedeme okolo Letňan, ale jelikož pojedeme z Ikey, tak pochybuji, že tam manžela dostanu (a sebe taky). Jo a ještě se chci zeptat, ty kojo podprdy tam mají takové ty elastické?? A co na mimíse, měly tam nějaké hezké věcičky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
18.4.06 14:29

Já piju minerálky jen jednou týdně. Obsahují moc soli, která vám může zvýšit tlak a způsobovat otoky. Jinak magnezka toho magnezia má tak málo, že byste musely vypít sud, abyste do sebe dostaly potřebnou dávku. Jinak to nepřáhenějte hlavně ke konci těhu. Nebo budete oteklé.
Já taky brala magnezium v prvním těhu a pak jsem se vůbec při porodu nemohla otevřít a nakonec jsem musela na císař. Doktoři to opravdu předepisují až moc horlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
18.4.06 14:56

Monika26
Na bundy a kabátky jsem se zrovna nedívala :) ale tričko mám jedno za 399,– měli tam i levnější, pak tam měli hezký kalhoty ceny tak od 899,– až 1199,–,
Podprsenky jsem koukala, že jsou s větším podílem bavlny a i s krajkou, ale ten den jsem četla, že se má podprda koupit týden před porodem, tak jsem je nijak detailně nezkoumala, vypadaly ale opravdu hezky a přitažlivě :P ne jako takový ty babský stany.
A na miminka tam maj krásný věci a co jsem zatim prošla tak asi nejlepší ceny spolu s C&A.
Mimochodem v C&A jsem zhlídla i těhu oblečení a tam radši ani nechoď - strašný hadry na slony. Ale na mimi dobrý, bodýčka a overálky mají už od 98,– korun. Mám žlutý overálek se zajíčkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.4.06 15:22

Ahojky holky,
tvrdnutí břicha mívám docela často - je jako kámen - a „poslíčky“ už asi měsíc. Vím, že bych měla víc odpočívat, i MUDr mi to říká, ale s dvouletou holčičkou to jde těžko. Někdy mi břicho během dne ztvrdne třeba jen 3×, ale jindy i několikrát do hodiny 8O , hlavně, když mám rozlítáno a za celý den si odpočinu jen cca 10 minut u kafča. Například včera to byl docela záhul. Měli jsme návštěvu. Tchyně sice vařila, ale i tak potřebovala samozřejmě pomoct a já lítala z patra do přízemí jak splašená. Když jsem večer uspala malou, kvůli bolestem v tříslech jsem se nemohla ani zvednout z postele a u telky jsem pak každou chvilku hekala, jak mi to bříško docela bolestivě tvrdlo - až mě to vyděsilo 8O a řekla si, že se fakt musím snažit šetřit. Zvlášť po tom, co psala Eva o své kamarádce - DRŽÍM JÍ PĚSTI!
Magnézko musím brát už několik týdnů 3× denně 2 tablety, podle doktorky musím pravidelně. Já občas zapomenu :oops:

Taky jste, holky, tak tak děsně nemotorné zapomětlivé? Se mnou je to čím dál horší. Každou chvíli mi něco vypadne z rukou, v neděli jsem si dokonce na bříško vycákla horká polévka :? (naštěstí nebyla vařící), na 5× jdu třeba do koupelny, protože pokaždé něco zapomenu. Prostě na mě stoprocentně platí heslo: co není v hlavě, je v nohách.

Ať se vám daří a opatrujte se!
Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
18.4.06 15:44

Ahoj holky,
hlásím se taky k červňátkům :lol: . Občas Vám sem nakukuju, abych se uklidnila, že je u mě všechno v pořádku (že to prožíváte taky :wink: ). Tak snad mě nevyhodíte… :oops:
Bříško mi taky pěkně tvrdne (a začíná to být dost nepříjemný). V 5. měsíci jsem dokonce ležela na neschopence. Teď jsem zase v práci, ale mám se šetřit (ale ono se špatně šetří, když dostavujeme dům a nestíháme, že :roll: ) Magnézko bych taky měla brát 6 tablet denně, ale podle zkušeností kamarádek, kterým porody nakonec vyvolávali :evil: , ho jím jenom ráno a občas večer. O víkendu, když mám zápřah, tak beru všech 6.
Chipsy, už jsi se rozhodla, kam půjdeš rodit? (kdysi jsme si v diskusi povídaly, že uvažuješ o Prostějově - byla ses tam podívat?) My uvažujeme Prostějov, Přerov nebo Šternberk, přijdou mi tak nastejno. Asi se rozhodnu podle toho, kde se mi bude nejvíc líbit, ale zatím jsme se nikde podívat nebyli.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.4.06 16:45

Hani , zatím jsem se taky nikde nebyla podívat. Zatím nejsem tedy rozhodnutá. Kamarádka měla v sobotu termín a bude rodit ve Vyškově, tak čekám, že to vezmu jedním vrzem - návštěvu i prohlídku. Mimochodem, musela měsíc ležet, pořád ji doktor strašil, že porodí dřív a nakonec ještě bude přenášet, ne? Šetři se, ať se má mimi v bříšku dobře.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
18.4.06 17:57

vítám srdečně všechny nové příchozí.
Tak nám konečně asi příjde teplo. Hlásí teploty přes 20stupnů. Tak si užívejte sluníčka a tepla, ať jsou miminka veselá.
Někde jsem četla, že jsou červňátka optimistická a veselá miminka, protože se narodila do sluníčka.

Jdete taky na UZ doppler. Na průchod krve placentou, prý to teď mají podstoupit všechny těhu v určitém týdnu. Já jdu v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí