Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
14.4.06 09:57

Ahojky těhulinky…

kojící podprdu jsem řešila až když jsem jela z porodnice.Nevěděla jsem,jak se mi prsa nalijí a udělala jsem dobře…jsem byla jak Pamela.

přibrala jsem 17,5 kila :roll: A to nejím skladký,jen vyjímečně,nemám na něj moc chuť…ale jelikož jsem přibrala se Sebim za celý těhu 30 kilo,tak je to dobrý :D z pordky jsem odcházela tehdy o 12 kilo lehčí…Sebi měl 4140g a 52 cm,takže něco byl on,ale hlavně asi voda…

Yal neřeším,lepší je prý klystýr a zase taková hrůza to taky tehdy nebyla…

A něco jsem ještě chtěla,ale už nevím co :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
14.4.06 10:44

Tulipan :Na ty plínky se koukni na www.pleny.cz maj tam všechny možný, já už tam nějaký objednala, tak čekám na balíček.

Na ty podprdy se chci jít taky kouknout na I.P.Pavlova u metra do toho krámku se spodním prádlem, prý tam nějaké mateřské mají. Tak uvidím, co mi nabídnou, ale ještě chvíli počkám, jestli mi tam ještě něco přiroste :D , poněvadž, jak jsem psala, zatím nic moc (ale to přijde) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
14.4.06 10:46

Já se tam na ně dívala, ale našla jsem jen růžové a modré, tak já se tam ještě mrknu. Dík Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
14.4.06 10:59

Kojo a těhu podprda - v Praze v Letňanech je otevřena nová prodejna H&M. Byla jsem fakt nadšená a ta cena je super. Od 299,– Kč.
Holky ale hned v porodnici jsou ta prsa obří a potom za 2-3 dny se zmenšují. Alespoň já to tak měla. Tak na tu velikost pozor. Vložky do podprdy jsou určitě lepší prací, z těch jednorázových jsem měla chloupky na prsou a malá to pak měla v pusince.
Doppler - se jmenuje ten přístroj na poslech srdíčka. Přiloží se na bříško a slyší to i maminka. Ten pás co se dává na břicho, to se měří asi po dobu 15-ti minut a dělá se to až asi ve 38 týdnu. Už nevim přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.4.06 11:02

Budete si kupovat takovy ty decky,co hlidaji,jestli mimi v noci dycha?Ja o tom premyslim,ale je to dost drahy… Zas se bojim,ze kdyz to neporidime, tak se mimi neco stane…Jak to vidite vy?
V H&M maji tehu podprdy?

• Citovat
  • Upravit
308
14.4.06 11:48

novia - a jakou podprdu jsi teda používala v porodnici, když si nákup nechala až po odchodu z porodnice?
Myslíte, že ty podprdy budou mít i v H&M na Zličíně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
14.4.06 12:39

Já si ten senzor dechu kupovat budu, aspoň budu mít klidnější spaní. Pamatuju si, že moje ségra ho neměla a v noci se pořád budila a kontrolovala, jestli malá dýchá.
Asi koupím ten Nanny, je zhruba za 2500,–. Baby Sense výjde o tisícovku dráž, služba stejná :P
A z bazaru si ho pořizovat nebudu, člověk nikdy neví, že? :?

Dneska jsem konečně sehnala ten čaj z maliníku, tak jdu na něj. Snad se to bude dát pít :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
14.4.06 12:45

nedá, je to pěkný hnus :? musela jsem do toho dát hodně medu :P Ale co by člověk neudělal aspoň pro ten lepší pocit, že se mu bude líp rodit, že? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
14.4.06 13:06

Ahojky maminky a bříška. Tulipan - ty budeš prát plenky, jestli se smím zeptat? Že by nás bylo vícero? Maminek, co se vrací ke klasice přibývá, ale stále jich je jak šafránu :-) Ráda bych si vyměnila info, bo je to věc, kterou řeším od druhého měsíce těhu a vím o tom už opravdu tolik, že mi jde hlava kolem. To by člověk neřekl :-))) Jinak bavlněné s potiskem mají na www.obchod-pro-deti.cz viz odkaz -
http://www.obchod-pro-deti.cz/…-a/5391.html
Jde o plenky KIKKO, fa KIKKO je jen dovozce, plenky jsou vyrobeny v Číně, ale jsou vcelku kvalitní. Jinak nejvíce si maminky chválí Libštátské plenky, ty se šijou v Čechách. Přemýšlela jsem nad těmi s potiskem, ale rozmyslela jsem si to, žádná barva (chemie), dobrá barva :-)
Jinak mamindy s tou váhou a mírami dětí, nenechte se vyvést z rovnováhy, doktoři to fakt dost těžko tipují. Říkají to asi proto, že je to standard, jinak mám ověřeno od svých 4 novopečených matek, že se jim ani jednou netrefili. Dvě stresovaly celé těhu, že mají extrémně malé dítě, že se na to mají psych. připravit a obě měly děcka 3 a něco. Takže doktoři mamonářsky honí kila nahoru. Jo kdo dneska nemá děcko kolem 4 kil, ten není IN :-) Byli jsme na UTZ po dvou měsících a mimíšek je podle doktorky o dva týdny dopředu, že prý to bude buřtík, že ho tipuje tak na 3,8 kilo (nevím, co šílí, protože to odhadnout nemůže, to mi nikdo nevymluví) a že bude větší. Asi je to dnes fakt módní :-) A to od ní vím, že maminkám neříká, že budou mít větší děti, protože se jí stalo několikrát, že jí maminy prosily, aby jim udělali pak císaře, že mají z porodu velkého dítěte strach. Blbnou lidi s prominutím. Takže se holky nestresujte, bude to v pořádku. Co se týče mastí na bradavky a miminkovský zadeček a tělíčko, všichni doporučují ten Bepanthen i video, které natočila laktační liga a to se mi vždycky nezdá :-) Uznávám, že jde o látku ze skupiny vitamínů B5, ale syntenticky vyrobenou, já osobně sáhnu po nechemii - tj. Weleda, Eoné nebo Nobilis a přírodní preparáty, bio, nechci, aby maličký cucal něco, co vyrobili inženýři a narvali do tub a ještě to otestovali na kočkách, králíkách a psech :-) Prostě příroda je mocná, chemie všude až až, tak proč ju rvát to mimíše hned od malička, ale toť můj osobní názor a nikomu nevnucuji. Jinak monitor dechu - rozvažovala jsem, jestli to mamince pomůže být v klidu, mimi nechává v jiné místnosti, tak proč ne, ale kamarádka s tím měla negativní zkušenost takovou, že pokaždé, když se jí malý nějak více zavrtěl v pelíšku, tak to signalizovalo poplach a ona vždy letěla vystresovaná za ním, že už nedýchá. Je to věc názoru. Život je boj, to je jasné. Když si tak procházím obchody, tak si říkám, jak moc na nás chcou všichni vydělat - a péče o mimi je o to lepší? Jsou snad potom rodiče na své děti o to více hodní a dávají jim péči, pozornost, vyslechnou je? Když pak vidím na ulici, jak se lidi ke svým děckám chovají, spíše by se firmy a instituce měly zabývat tím, jak být dobrý rodič než jak monitorovat všechny funkce :-) Dobrá je ta el. chůva, protože to pak víte, co se vedle v místnosti děje. Musíme myslet pozitivně, může se stát cokoliv i když budete mít všechny monitory světa a děti stejně jednou vylétnou z domovů…chce to naději, optimismus, jinak by to nešlo.. Mějte se nádherně, užívejte si těhotenství, je to neopakovatelné období :-) Pohlaďte od nás bříška a fajné Velikonoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
14.4.06 13:22

Podprdy - holky to těhotenský H&M je asi jenom v Letňanech. Nikde jinde jsem ho neviděla. Já měla do porodnice jednu kojo podprdu, ale myslím, že jsem jí měla na sobě jen na cestu domů. 2 dny totiž teče jen mlezivo, skoro žádné mlíčko a prsa ukrutně bolí. Já z toho měla i horečku. Až asi pátý den po porodu se mi podařilo rozmasírovat ty zatvrdlinky a začalo to být v pohodě.
Monitor dechu - měla jsem do půl roku a byla jsem fakt ráda, že ho mám. noc byla klidnější a bez strachu. Hlavně maminky plašanky by si ho měly pořídit. Já ho budu používat i na druhé dítko. Za celou dobu nám nespustil ani jeden falešný poplach a sestře taky ne. Jen hlava pitomá si ze začátku občas nevzpomněla, že ho musím vypnout, když vyndám mimčo z postýlky na KOJO.
Váha mimča - Tina měla mít přes 4 kg a všichni podle bříška typovali kluka. Měla 52 cm a 3230 g. Jsem zvědavá na toho našeho kluka jestli to nebude obřík.
Bepanthen - jsem měla taky už do porodnice. Nemusí se před kojením umývat. Použila jsem ho jednou. Přišel mi hodně chemický. Malá se z něj taky měla červenou prdelku, takže zlatá Rybilka a Ondřejova mast! Stejně když se udělají na prsou ragády, tak vás naženou na kožní a ty vám něco namíchají. Taky před 2 lety dávaly takový kufřík každé rodičce v porodnici. Byl tam i vzorek Bepanthenu, tak se to dalo vyzkoušet. On je jinak docela drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
14.4.06 13:50

Faninko, ve spoustě věcí mi mluvíš z duše. Já jdu taky do látkových plínek, sice ne do těch standartních, ale prát budu. Už mám objednaný Popolini. Myslím si, že to je rozumný kompromis. Kamarádka je má taky a nemůže si je vynachválit. Jednou na noc dala malé papírovky a do rána byla opruzená. Ty budeš pořizovat ty čtvercové bavlněné?

Monitor dechu jsme si koupili, ale v bazaru jenom za 1500,Kč a má ještě rok záruku, takže se nebojím. Zvažovala jsem to dlouho, ale jelikož chci rodit doma, tak uvítám, když budu mít klid, co se týče stavu dítěte.

Chůvičk jsme si koupili taky, ale jelikož žijeme na samotě u lesa, tak jsme potřebovali větší dosah a sáhli jsme po vysílačkách s funkcí Babymonitoring.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
14.4.06 14:05

Těhu H&M je zatím jen v Letňanech - je to nově otevřený a tak to tam šoupli asi na zkoušku - jinde v Evropě to maj standart.
Ty kojicí podprdy jsou fakt šílený - asi jako ty jednorázový spodky, viděla jsem 1 krásnou růžovou (měli ale i bílou, černou a béžovou), ale stála 680,– a mít jen 1 určitě nestačí, takže je to dost drahý. Jinak všude píšou, že vložky do podprsenky jednorázový od Chicca chloupky nepouštěj. Maj je v Hypernově 60ks za 220,–.
Taky řešim, jestli ten monitor dechu nebo ne. Já teda nebudu mít miminko někde vedle v místnosti, ale hned vedle své postele.
To je výdajů za to miminko - ještě, že my jsme vychytaly aspoň to vyšší porodný. Jinak Bepanthen je volně prodejný a stojí asi 90,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.4.06 14:27

Ahoj Tulipáne,
plínky s potiskem jsem viděla na www.dita.cz
 Jana

• Citovat
  • Upravit
200
14.4.06 15:01
79Simi píše:
Uz tu psala Luonar,jukni na www.9mesicu.cz Maji tam dve a sice v nich zadny kocky nebudem /to ale asi po porodu nebudem v nicem/, ale vypadaly kvalitne a za 300 je to dobra cena!

Ahojky těhulky,
no, já si myslím, že po porodu, s miminkem v náručí, je každá maminka kočka, ať má na sobě cokoli, třeba i pytel :wink: :lol: :lol: :lol:

Krásná bříška!!!
Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
14.4.06 15:22

Ahoj holky!

Petule-to s tou kontrolou bydleni kvuli matersky…no tos me teda dostala…to sou baby,ty kontrolorky,co?ale za zkousku nic nedam…ze?

Odsavacka-mam pujceno od kamaradky mechanickou,tak uvidim,jestli bude potreba.me se moc prsa zatim nezmnenily…mam porad puvodni sportovni podprsenky a tak s tou kojo taky pockam az po porodu.pritel do kdyztak zvladne koupit:)

79simi-tak ja mam uz 12kg navic a jen v brisku to rozhodne nemam!narostla mi i prdel a stehna,dokonce mam celulitidu,kterou jsem v zivote nemela,ale znami rikaj,jak mi to slusi.i mamca je nadsena,ze uz nejsem jak podvyzivena :lol: …takze z 48kg mam 62kg a jsem jak mamut,co funi a heka pri kazdem pohybu :P

z tech doktoru si nic nedelejte.....jak jsem mela tu prihodu,co jsem musela jet do porodnice pro desne bolesti v zadku…dali me na monitor a ten mlady doktor mi pak napsal,ze hrozil potrat!!!na muj udiveny vyraz podotknul,ze to je jen kvuli jakemusi kodu v pocitaci,ze neco vybrat musel,ale ze potrat nehrozil.....tak se v tom vyznejte.jen nas desi a nechapou,ze my jsme z toho pak doma na prasky!!!

jinak predevcirem jsem konecne objednala postylku a matrace a prosteradla na netu,tak uz budu mit snad vsechno.uz se na to tesim!

plinky s potiskem maji na www.broucek.cz

tak pekny den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí