Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
520
12.4.06 13:02

K tomu žehlení - já jsem prala o víkendu 2 pračky minioblečků a už mám skoro vyžehlíno - to je zajímavý, že jak žehlení nenávidim, tak tohle mě docela bavilo, ale věřim, že mě to rychle přejde. Jinak to ale neni tak jednoduchý - ono se řekne piditričko, ale když je na tom piditričku potiskovej obrázek tak se to moc vyžehlit nedá - takže naruby, vyžehlit, zpátky otočit, dotáhnout to… chtělo by to speciální maličkou žehličku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.4.06 13:12

Ahoj zlatičko, to máš pravdu s tou minižehličkou i s těma obrázkama, my ale naštěstí máme většinu věcí, že je obrázek natisklý nebo vyšitý a u těch pár, kde je nažehlený, tak jsem to na tom místě vyžehlila jen zezadu a v pohodě :D
Nevím, která z Vás psala, že si objednávala z mimibazaru, ale chtěla jsem se zeptat, jak to funguje?? Pokud je oblečení třeba od 6 paní, tak musíte napsat všem a oni Vám to jednotlivě pošlou a Vy zaplatíte 6× poštovné?? Nebo to pošle někdo z toho portálu hromadně??
Předem díky za info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.4.06 13:29

Já jsem tam teda nic neobjednávala, ale dívala jsem se a myslim si, že ti to posílá ten kdo ty věci nabízí - takže jestli chtějí poštovný tak ho asi budeš platit víckrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
12.4.06 13:47

moni26 - malá Áňa měla stejnou váhu ve stejném týdnu. Doktorka mi říkala, že je lehce větší, ale já těm UZ moc nevěřím. Pořád mi u Áňi tvrdili, že budu mít obříka a narodila se s 3350g. Což je normální váha miminka. Já doufám, že bude teď mimi váhou podobné Aničce, abych nebyla moc potrhaná. No uvidíme. Držím ti palce k UZ.
Koupila jsem si maliník. Stál mě 8kč. Ještě si v lékárně koupím Arniku montanu. Je to taky na svastvo a urychluje hojení po porodu. Koukala jsem na ty olejíčky a půjdu do levadule. Je taková uklidňující a zároveň by měla pomoci u porodu. Ještě jdu studovat dál.

Petulo - Pokud si objednáš oblečení a je od různých paní. Musíš, pokud není v inzerátu výslovně napsáno, že neplatíš poštovné, tak jej zaplatit. Většinou se pohybuje kolem 20-30kč. Cenu ještě zvyšuje převod bankou a cesta do banky. Ale většinou je oblečení levné. Najdeš tam i značkové věcičky za rozumnou cenu. Já se třeba oblíkla teď v těhu za 1500kč. Stále nosím něco jiného. Já si vždy počkala, až se objevila nějaká hezká věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
12.4.06 14:34

Ahoj,
LUCO - kde jsi ten maliník koupila?

Holky jak to řešíte s odtékáním mleziva? Mně se to teď nějak rozjelo, ale na noc podprdu asi nesnesu, tak nestíhám měnit trička :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.4.06 15:47

Mě se to mlezivo objevilo zatím asi 3× ale v malinkým množství nebo v noci když jsem nějak ležela na prsu - ale to byla jen průhledná voda. Dr. mi řekl, že se to musí vymačkávat, že by to nemělo v prsu zůstat a tak když se jednou objevila kapka tak jsem mačkala a vymačkala asi 3-4 kapky mléčné tekutiny. Takže na tampony to ještě asi neni a v podprsence bych spát nemohla - děsim se toho po porodu až budu muset. Pro mě jsou i kalhotky při MS utrpení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.4.06 16:21

K tomu mlezivu, já jsem teda někde četla, že mlezivo rozhodně vymačkávat nemáš…
Já si to celkem ve velkém užívám už skoro 2 měsíce, v noci to nevnímám, takže to v tom samém flekatém tričku vydržím i další noc (měním tak za 2 dny…) a přes den, když někam jdu, tak musím mít podprsenku a v ní tampony na kojení a když jsem doma, tak chodím bez a holt mám fleky, no :roll: a to si teda beru v podstatě nové každý den …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
12.4.06 16:31

Ahojky holky,
tak já hlásím, že už jsem doma, vybírám dovolenou, sice už novou, protože mě to v práci už nebavilo a hlavně jsem celý den seděla u počítače a odbavovala lidi a břicho mě dost tlačilo. Takže teď si to doma maximálně užívám, je to vážně nádhera, co si neužijete teď, pak už nedoženete. Tak hezky pomalounku uklízím, vyklidila jsem kuch.linku, vytřela všechny skříně, to by člověk nevěřil, co všechno skladuje, letělo to všechno do koše, tak teď máme celkem dost místa.
Venku je teda škaredě, ale doma to docela utíká, taky mám spoustu kamárádek, co jsou na neschopence v těhu nebo mají malý děti, takže jsem pořád někde na drbech a vzdělávám se.
Pořád ještě nemám všechno nakoupené, vlastně nemáme objednaný ani kočárek, líbí se mi Gesslein nebo Jané. Ale u toho Jané se bojím, že ta korbička v zimě bude už malá na fusak a mimi, takže to nakonec asi ten Gesslein, nechce se mi totiž dávat dítě, když neumí ještě pořádně sedět do sporťáku. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Mějte se krásně páčko Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.4.06 16:58

Dr. tomu neříkal mlezivo ale kolostrum - to je ale snad to samý - říkal, že když se to tam nechá, může se udělat v bradavce zátka (špunt), která tam zatvrdne a začne to hnisat a jsou z toho záněty před a hlavně při kojení. No jestli to někomu teče ve velkým samo od sebe tak to asi vymačkávat nemusí, ale já to fakt mám minimálně. Dr. mi ještě řekl, že se to většinou začíná produkovat později s nějakým hormonem, který je vyšší až ke konci těhu. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.4.06 17:03

Gesslein se mi taky moc líbil, ale u modelu Future mi vadila ta přenosná vložná taška - přece jenom jsem chtěla pevnou hlubokou korbičku a tu u Gessleinu nenabízeji :( Jinak jsou krásný a super je jak mají ty výměnný kolečka. No ale už by možná bylo načase kočárek objednat né? :) To se mi to říká, já ho mám od pátku pod střechou. U sousedů :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
12.4.06 17:22

No právě, už se na to chystáme. Budeme asi objednávat tu trojkolku od Gessleinu, moc dobře se s ní jezdí. S tou korbičkou jsem také na váškách, ale všude ve světě je to normální, tam se právě už ani korbičky moc nedělají. Tak to asi riskneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
12.4.06 21:01

No já jsem taky všude četla, že se mlezivo nemá vymačkávat. Nikde ale nepsali, proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.4.06 21:32

Ahoj všichni, přestože si už několik měsíců čtu, co si tady povídáte, ještě jsem se neodhodlala se taky do diskuze zapojit. Něco o mě: Je mi 28 let a jsem v 32. týdnu svého prvního těhotenství. Termín porodu mám 11. 6. 2006. Doufám, že vám nevadí, že se přihlašuju tak pozdě. Překvapuje mě, že už někomu teče mlezivo. Já teda ještě vůbec nic. Nemám ani tu hnědou čáru na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.4.06 21:44

Ahoj Collin, vítej mezi námi a klidně se zapoj. Mě také nic neteče.

Jinak holky jsem po tom UZ a mimi má 1716 g, odpovídá 31+1tt, takže jsme naprosto souměrní a co ČERT nechtěl, tak jsme zatím bohužel zadečkem dolů :-( Takže musím dělat kočičí hřbety a za 4 týdny kontrola zda se mrňous otočil. Tak mu jdu domlouvat. Zítra na poledne jdu ještě na kontrolu a tam se dozvím zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.4.06 22:09

Já mám už naštěstí hlavičku dole. Jak vám měří u doktora tu váhu mimina? Mě vždycky jenom změří obvod hlavičky a délku stehenní kosti. Ani tlukot srdíčka jsem ještě neslyšela. Není to divný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí