Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
já teda s masáží hráze žádnou zkušenost nemám, ale tady na e-mimi je o tom nějaká diskuse (myslím, že v téma Těhotenství). Původně jsem se na to taky chystala, ale už si netroufám. Jsem ráda, že dýchám
![]()
Budu si muset vystačit s čajem z maliníku, když se mi ho teda podaří někde sehnat. Už jsem oběhla aspoň deset lékáren, ale marně
Lékárnice se na mě vždycky jen dost divně podívá, jakože „ty věříš těm babským radám?“ Tak jsem z toho na rozpacích. Ten čaj ale seženu!!! I kdybych si ty listy měla někde naškubat sama ![]()
Ahoj holky, tak na masáž hráze se také nejspíš vykašlu. ani nevím jak bych to pořádně prováděla. Koupím si jen ten maliník a možná to lněné semínko. Jinak ten maliník u nás prodávají ve zdravotních potřebách, tak se Danielo zkus zeptat i třeba v takovém krámě.
Ahojte těhulky ![]()
U nás je taky šílené počasí-sněží a prší dohromady, už mě to počasí pěkně deptá ![]()
To listí z maliníku a o lněném semínku jsem se dočetla až tady, ale nedá se to listí sehnat někde ve zdravé výživě nebo v nějaké prodejně s bylinkama?
Masáž hráze–mám z toho docela strach, aby jsem to dělala dobře a něco si tam neudělala, tak to asi dělat nebudu a nechám porodu volný přístup… ![]()
Kdy nastupujete na mateřskou, 8 týdnu nebo 6 týd. před porodem??jsem na neschopence, tak já půjdu až těch 6 týd., jinak by mohla jít už ode dneška.
Už jste začali s praním oblečků??Kolik už máte navíc kg??Já jsem včera skočila na váhu a mám navíc 14 kg.
Bříško mám taky spíš dole, taky mi to druzí říkají, že ho mám dole, ale mě se to nezdá, právě ted začíná pořádně růst a mám ho kulatý, jakkdyby spolkla balon.
Tak se mějte hezky, pohladtě bříška
![]()
Na masáž hráze se připravuju, že jí budu provádět, ale vůbec mě nenapadlo, že to může být problém - a vlastně máte pravdu - vždyť já už si pomalu ani neoblíknu ponožky a o nějakým holení si můžu nechat jenom zdát ![]()
Tak to asi zkusim a když to nepůjde tak si taky vystačim jen s tim maliníkem a lněným semínkem - myslim si ale, že je lepší to semínko nechat přejít varem a pak ten bezchutnej slizík pít než ho jen tak chroupat, on asi fakt poslizuje ty cesty a mimi pak dobře vyklouzne ![]()
Jinak všechny oblečky už mám vypraný, i povlečeníčko a deky.
Přibrala jsem zatím 6 kg, ale očekávám razantní nárůst - denně žeru tuny sladkýho a tak důkladně promašťuju břicho.
Na mateřskou nastupuji 6 týdnů předem, ale také jsem na neschopence. ale stejnak si musím vybrat starou dovolenou, takže někdy před koncem dubna to zabalím. Ještě ani nevím podle přesně jakého termínu mi to bude doktor počítat.
Jinak jsem ráda, že nejsem sama kdo se pomalu neohne ani k ponožkám a botám atd. Taky už mám bříško docela veliké, až mám pocit, že bych klidně mohla rodit už zítra a že mám termín špatně spočítanej
, ale jak to čtu, tak to bychom musely rodit pomalu všechny teď hned.
Přibrala jsem asi tak do 9 kg a sežeru taky na co příjdu. Teď jsem se vrátila ze sámošky a hned jsou cestou domů zblajznula jedno Koko. Mňam. A to si teď půjdu na chvíli lehnout a pak si dám kafíčko s bábovkou a večer jdeme na večeři, tak si taky dopřeju. Ale už teď uvažuji o poloviční porci, protože se mi toho teďka do žaludku vejde méně.
Jinak pár věciček už mám vypraných. Teď čekám, že zítra příjde truhlář a chci se zeptat zda by nám vyrobil komodu anebo si jí mám radši koupit přes internet. Postýlku mám zatím u bráchy a vesele v ní spinká neteř a kočárek by měl poštou dorazit příští týden. Taky si vyperu župan, koupím vložky do porodnice, nějaké plínky abych kdybych náhodu začala rodit měla vše doma a pak to jen naházela do tašky. Začátkem května mi teta ještě pošlo taky nějaké hadříky, tak pak ten zbytek dovyperu a doufám, že strčím do nové komody. A pokud manžel nestihne dodělat dětský pokojíček, tak mu zbalím jeho počítačový stolek (ne sbalí si ho sám, já budu dohlížet), který má nastěhovaný v ložnici, ať si ho dám kam chce!!! teď tam bude komoda a mimík. A že on to nestihne ![]()
Tak to vypadá, že s těma skříněma a komodama jsme na tom všichni stejně. Mě mají taky zítra přivést skříň. Pak už můžu konečně začít prát a žehlit.
Já jdu na mateřskou 6 týdnů před. To mi vychází na 2.5. Ještě si vybírám dovču a už se těším jak konečně budu odpočívat a nebudu muset ráno vstávat.
Kolik jsem přibrala to nevím. Váhu doma nemám a vážím se vždy u doktora. Na polední kontrole 22.3. jsem měla 5 kg nahoru. Tak jsem teď zvědavá kde se ručička zastaví. Musím vydržet do čtvrtka.
Jojo, hromádku do porodnice už taky chystám - župan jsem tam přihodila o víkendu a taky žabky - na seznamu jsou 2× přezuvky z toho jedny vhodný do sprchy tak jsem vyčistila žabky a jsou na hromadě. Ještě musim přikoupit taky ty plínky a vložky do podprsenky a vložky poporodní ![]()
Nikdy bych nevěřila kolik věcí (blbostí) se musí nakoupit ![]()
Taky jdu ve čtvrtek
a nechám si vypočítat ten nástup na mateřskou, dovolený mám asi 40 dní a to jsem si minulý týden celý vybrala, ale stejně jsem se poflakovala v práci - doma bych se ukousala.
Komodu mám, ještě netušíc jsme jí koupili loni v Ikee, že jí budu mít na ložní prádlo a šup už jsou v ní minioblečky - má 3 velký a hluboký šuplíky, ale včera jsem zjistila, že se mi v ní nedostává místo na všechno co bych tam chtěla narvat ![]()
Ale zase přebalovací podložka, kterou jsem koupila bez jakéhokoliv měření na ní padne na milimetr
![]()
Tak a dneska jsem byla na tom posledním ultrazvuku. Samozřejmě, že má mimi příčnou polohu a navíc konec pánevní, tak se nám nepodařilo zkontrolovat pohlaví. Snad teda měli pravdu na genetice a mimi bude holka. Pan doktor mimi měřil a všechno odpovídá 31.tt, a vážíme 1430g, tak snad je to akorát. CS skóre mám 2, doktor se nijak nevyjadřoval, tak snad je to taky v pořádku. Nemám se prý vydávat na žádný tůry
. to mě docela rozesmálo, protože jsem ráda, když se dopravím k němu na kontrolu a bolí mě celý tělo
. Od čtvrtka nastupuju po neschopence na starou dovolenou - ještě mi zůstalo 14 dní, a od 5.5 mi začíná mateřská.
Holky, já se tak těším, až bude pěkně!!! Dnešek stojí za …!
Kolik váží vaše mimuška?
Taky čekám až mi dovezou komodu, objednala jsem si ji přes net, měla by být do 14 dnů, ted ji nemaji na skladě a pak taky začnu všechno prát a nachystám si tašku do porodnice. Jěště chceme malovat pokojíček, tak snad by jsme to vymalovali bud tento víkend nebo příští.
Dovolenou si vybírat nemusím, mně ji proplatí jak skončím mateřskou z práce. Nevím kdy by ji stihla vybrat, mám 49 dní ![]()
Jak jsem byla na UZ v 30tt, tak naše malá vážila 1543g. Hlavičku máme dole.
Tak váhu a polohu se snad taky dozvim ve čtvrtek na UZ.
A dovolenou mi neproplatěj, já se na to ptala
Takže mi propadne, protože mám přesně 40 dní a to si vybrat určitě nestihnu, taky nechci, protože bych zase nedostala žádný stravenky to je jako začarovanej kruh. No a 2 nebo 3 roky se ta dovolená neschovává že… ![]()
zlatíčko,
dovolenou si můžeš ještě vybrat po půl roční mateřské ještě než nastoupíš na příspěvěk na dítě. Tohle by Ti měla říct tvoje mzdová. Kdybych si dovču nevybrala teď tak pak po těch 28 týdnech. Zeptej se, měla by Ti poradit. přece nevyhodíš dolovelnou jen tak z okna.
U nás se také dovolená nevyplácí. Naštěstí nemám problém si ji vybrat.
Jinak váhu mimča se také dozvím až ve čtvrtek, takže pak dám vědět.
Ahoj maminky
Já teprve budu všechno kupovat. Pořídili jsme si větší skříň, aby se nám věšly oblečky pro obě holky. Ještě musíme dodělat police, ty tam bohužel nebyly. Potom chci ušít závěsy malé do pokoje. Snad už je v něm vše zařízené.
Příští týden koupím Lovelu a začnu všechno prát. Dneska jsem koupila kartáček na vlásky. Aničce jsem s ním hladila hlavičku každý den a teď je pačesatá. Potom teploměr do vaničky atd. Musím si to napsat, abych nezapomněla. Nějak mi totiž vynechává paměť. Hrozně zapomínám. ![]()
Pořídila jsem si Babyvak. Mám doktorku za rohem, tak nechci tahat kočár.
Holky jestli máte břicha spíš dole, je to normální. Jste prvorodičky a těm sestupuje mimi do pánve právě nyní. Chodíte často čůrat, že jo. Je to jako v I.trimestru. Mně sestoupí až před porodem.
Já si kromě maliníku koupím ještě Arniku a olejíček na masáž zad pro I.dobu porodní. Jsou to homeopatika pro porod. Masáž hráze není zbytečná. Tak 14dní před porodem si ji mírně napínejte. Můžete předejít nástřihu.
Pokud vás nastřihou kupte si v lékárně gel z dubové kůry. Pomáhá hojit hráz a je chladivý.
Mně se stále drží váha na 11kg. Nějak už nepřibírám jako dřív. Zítra jdu na UZ ráno. Celá rodina se už těší, jak se podívá na mimi. ![]()
Tak to děkuju za tip, to jsem nevěděla, hned se informuju ![]()
Byla by to fakt škoda i když asi tomu pak nebudu moct říkat dovolená
mateřská se taky jmenuje dovolená, ale trefnější název by byl zápřah nebo galeje ![]()
ZLATICKO -tak tu dovolenou si můžeš vybrat jak ti skončí mateřská z práce( to je ten půl rok co ti platí zaměstnavatel) a hned následujíci den po skončení mateřské nastoupíš na dovolenou a v klidu si ji vybereš, dovelená za tento rok 2006 se může převést do dalšího roku a jak si vybereš těch 40 dní tak nastoupíš na rodičák. Zaměstnavatel je POVINNÝ ti umožnit vybrat dovolenou!!!! Takže nebud hloupá a vyber si to, to že nedostaneš stravenky to oželíš, ale určitě je lepší být doma za lepší peníze co dostaneš za dovolenou než být asi 2 měsíce doma za 3650,– než od ledna dostaneme ten větší rodič.příspěvek co je schválený 7600,– Musíš si, ale v práci zažádat, že po skončení mateřské chceš vybrat tu dovolenou. Když si o to nezažádáš před skončením mateřské tak se ti dovolená bude krátit. No jěště být tebou zvážila bych to, já by osobně nenechala dovolenou propadnout, vždyt si ji zasloužíš a taky ti nikdo v práci nedal nic zadarmo a musela si na všechno pracovat.
![]()