Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
13.4.06 08:04

Ahoj Collin,
taky Tě vítám :D
S tím mlezivem a hnědou čárou na pupíku - já mám teda oboje a mlezivo už celkem dlouho, ale myslím, že to je fakt všechno strašně individuální, protože sousedka mi říkala, že ona taky mlezivo skoro žádné neměla…
A pokud Ti doktor nic neřekl, tak je to určitě vše v pořádku :D
Mě zase připadá divné, že všechny holky hlásí ty váhy a obvody hlaviček a nevím co ještě a já jsem od 20tt na UTZ vůbec nebyla, i když ho má můj doktor v ordinaci :roll: :?: A taky mi ani neříkal, v jaké poloze miminko je, ale mě teda připadá, že se tam stále ještě různě točí, protože kope každou chvíli jinde :) Od toho 20tt jsem byla už 4× na kontrole, ale vždy mi jen dělal monitor na srdíčko, tak fakt nevim…
Dneska jsem na 10. hodinu objednaná na KO, protože jsem na neschopence, tak se ho zkusím zeptat na ten UTZ, jestli na to teda nezapomenu, jsem fakt děsná. Co jsem těhotná, tak si vůbec nic nepamatuju a navíc mi přijde, že jsem i hloupější, že mi to nemyslí tak, jako předtím, doufám, že ne natrvalo :roll:
Taky jsem se chtěla zeptat, jestli už si některá z Vás bude kupovat podprdu na kojení - nevím totiž, jestli není moc brzy??
Podle mailů, které mi chodí z www.rodina.cz mi do porodu zbývá zhruba 49 dní, je strašný, jak to utíká, ale zas na druhou stranu už brzy uvidím Filípka (jestli to ovšem nebude holčička :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.4.06 08:55

Collin vítej! Tu váhu měří myslím podle velikosti bříška. Doktor na tom ultrazvuku najel na něco kulatýho a změřil to a podle toho řekl váhu. Jinak měřil stehení kost a hlavičku.

Holky mě teče taky jenom ta voda - zatím, takže s tím nemám problémy.

Tak teda nevím, jestli nemám prcka, když ta moje kráska váží jen 1430?
A to prosím mám těhotenskou cukrovku, takže by měla být asi větší.
Samozřejmě že si vybrala ještě horší polohu - poloha příčná + konec pánevní - je nožičkama dolů, tak mě doktor strašil císařem! Snad se malá otočí hlavičkou dolů, nějak se mi nechce pod kudlu, ale stejně člověk nic nenadělá, když nebude chtít, tak zůstane tak jak je a nikdo s ní nepohne.
No a protože měla takhle krásnou polohu, tak nebylo vidět pohlaví, takže snad je to ta holka - podle ultrazvuku v 19.tt..

Petula - já už jednu podprdu na kojení mám - nějak jsem se nevlezla do svých ostatních podprsenek hodně brzy, tak jsem si ji kupovala snad už ve 20.tým týdnu :D , vzala jsem si větší, aby se mi tam pak vlezly ty vložky a kdybych ještě nakynula. Před porodem plánuju koupit ještě jednu, podle aktuální velikosti. Jinak je to ta nejpříjemnější věc, co teďka na prsou snesu.

Jo jo, už se nám to pomaloučku ale jistě blíží. Taky se těším, až toho drobečka budu chovat, ale strach samo z porodu mám, tak jak asi každá prvorodička :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
13.4.06 08:56

Collin
Ta váha vyleze doktorovi na UZ a prostě ke každému rozměru je dána nějaká předpokládaná váha. Změří ti obvod hlavičky, bříška a délku stehenní kosti a k těmto rozměrů se ta váha vypočítá. Ale je to dost orientační. Srdíčko jsem taky neslyšela, to je slyšet až na monitoru, který se dělá od 38.tt, někdo i o chlup dřív. Jinak mě ho při každé kontrole poslouchá stetoskopem, to mi přiloží na břicho jen takový trychtýřek a na něj ucho. Ale to slyší jen on.

Petulo
To je divné, měl by ti dělat UZ ve 30.-32.týdnu, je to poslední UZ, kde by měl zkontrolovat kde je placenta a právě polohu plodu. Tak třeba ti ho udělá dneska. Za to teda nevím proč tě napojuje na monitor, pokud jsi teda myslela ty pásy okolo břicho co se právě dělá až po tom 38.týdnu. Jinak teď když mi řekl, kde mám hlavičku, nožičky a zádíčka, tak i přesto mám pocit, že mě mimi šťouchá všude možně. I na té straně co jsou jeho záda. Nechápu, ale asi se tam nějak odráží. Jsem zvědavá jestli poznám, že udělal kotrmelec. Prý bych to mohla poznat, pokud se tam teda nedošťouchá na několikrát. Taky mi řekl, ať spím na pravém boku, tam má právě nasměrován obličej, ručičky a spol. Prý se mu to nejspíš nebude líbit, ale nejspíš se tak bude třeba v noci moc lépe otočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
13.4.06 09:01

Luonar
Holčičky bývají lehčí, tak třeba proto. I kdyby ti teda změřil stejné míry jaké třeba mému chlapečkovi a bouchne tam, že je to holka, tak by mu měla vylézt menší váha.
A k té poloze: Pokud je napříč a nožkama dolů, tak už jí stačí se otočit jen o 90 stupňů, ale kdyby ležela zádíčkama dolů, tak si myslím, že je to horší, to by taky stačilo o 90 stupňů, ale musela by zcouvat. To popředu se tam dokope líp. Teda je to aspoň můj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.4.06 09:56

Luonar:A jak moc vetsi jsi si kupovala tu podprsenku?Ja mam normalne 75C,ted mi prsa trosku narostly,ale stejne porad nosim svy stary a v pohode. Tak nevim,jestli bude stacit ta kojici 75D. Co myslite holky?

• Citovat
  • Upravit
308
13.4.06 12:20

Ahoj mamči,
právě jsem se vrátila od doktora a ultrazvuk mi zase nedělal… Myslela jsem, že ten stroj, co mi s ním jezdí po břiše a je slyšet ozvy srdíčka a pak z toho vyjede takový graf s čárama, tak to je ten monitor, tak teda nevím, co to je za přístroj :roll:
Každopádně jsem se ho na ultrazvuk ptala a říkal, že mi ho udělá příště, tj. za 14 dní - to budu 35tt+1 a to je prý ten poslední, tak já nevim … :roll:
Pak jsem se byla kouknout na ty podprdy - je to vážně hnus :evil: Nejen, že jsou příšerně drahé, ale taky pěkně hnusné a navíc tak na č. prsou 6, to nevím, kde bych je vzala :D :?:
Takže jsem přistoupila k tomu, že si koupim normální akorát se zapínáním vpředu - i bych si vybrala, měli fakt pěkný, ale zase malý košíčky… Navíc mi ta slečna říkala, že její kamarádka ještě po porodu na prsou „přibrala“, takže je možná lepší ještě počkat …
Já normálně skoro žádný prsa nemám (75B), ale už teď mám 80C, takže asi vážně radši ještě počkám a koupím jí až těsně před porodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.4.06 12:58

Petulo : To je fakt divný, že ti neudělá UTZ.V 30-32tt by opravdu měl být, aby se zjistilo, jak na tom mímo je-poloha, váha a tak.No, ale snad ví, co dělá, ne?

O podprdě už taky přemýšlím, já mám teď asi 85B,spíš se mi zvětšil obvod, než prsa samotný :lol: .Tak nevím, jak to bude postupovat.Docela se mi líbí ty od Anity, ale zdají se mi drahý. Máte někdo typ na jiné?

Já jdu na UTZ dnes v 16.00, tak držte pěstičky :D Jsem zvědavá, co mi řekne.Minulý týden na 4D byla mimísová hlavou nahoru, tak jsem napnutá, jestli se hýbla.Sice má ještě dost času, ale na císaře se mi taky nechce.I když.........až to přijde, asi mi to bude jedno.

Holky, budete si kupovat odsávačku ještě před porodem nebo počkáte, až se uvidí, jak to máte s mlíčkem? A o jaké uvažujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
13.4.06 13:07

To já mám ze 75A 80D 8O Na mě budou asi ty šestky podprdy, co jsi viděla :P Někde jsem četla, že se mají kupovat tak v devátém měsíci a ještě aspoň o číslo větší, abys měla rezervu na tampony a na to,až se ti psra nalijí. Připadám si už teď jak kojná, nechci vidět, co bude po porodu :( No hlavně abych měla mlíko. Manža mi už (preventivně) koupil čaj pro kojící matky. Asi má větší strach než já :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
13.4.06 13:18

Ahojky holky,

tak jsem dnes apsolovala kontrolu. U nás je vše v pořádku. Krevní testy mi vyšly všechny v pohodě. Dnes mi dělal i stěr z čípku.

Mimčo mám hlavičkou dolů a vystrkuje z pupku ven svůj zadeček. Tak konečně vím jak je tam poskládaný.

Na ultrazvuku mi kontoloval jen hlavišku a srdíčko. takže aktuální váhu nevím.
Já jsem přibrala 6 kg od začátku těhotenství.

na další kontrolu jdu 2.5. a to už také nastupuju na mateřskou. Taky mi bude poprvé měřit ozvy, tak jsem moc zvědavá.

Mě se taky objevilo mlezivo, ale jen po kampách a spíš voda než mléko. S podprdou budu muset počkat až těsně před porodem, protože se stále vlezu do své původní velikosti.

Mějte pěkný den a opatrujte si bříška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
13.4.06 13:35

Já jsem se právě vrátila od doktora a mám z toho smíšený pocity. Miminko je sice hlavičkou dolů, ale prý se může ještě klidně otočit, ale co teda doktor viděl jako velký problém je to, že mi hlavičkou dost tlačí na čípek, ten je sice zavřený, ale mám tam prý místo roviny nějakou prohlubeň :( Taky mi řekl, že to co já mnohdy mám za pohyby je ve skutečnosti tvrdnutí břicha a že si na to mám dávat pozor - jak si mám dávat pozor když to vůbec nerozeznám, ach jo.
Dělali mi taky ten test na cukrovku, krev mi brali ze žíly a jedna mi ještě ke všemu praskla takže jsem jak narkoman s dírama a modřinama.
Já jsem dnes 29+4 a miminko je napřed 30+4, váží 1480g a jediný z čeho mám dneska radost je, že mi na 100% potvrdil že je to holčička.
Cestou od dr. jsem koupila růžovej bryndáček, že by mi třeba mohl udělat radost, ale nepovedlo se :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.4.06 13:45

79Simi - zatím jsem si koupila o číslo větší. Původní velikost 75A a teďka 80B, ale s nákupem té druhé počkám až na ten devátej měsíc, co kdyby ještě nabraly na objemu :D .

Veverca - já jsem nabrala 4 kila, a když to spočítám i s těma co jsem zhodila tak to je taky těch 6. Zatím jsem přibrala jen bříško. Já jdu na kontrolu 27.4 - asi kvůli té špatné poloze a taky kvůli těhotenské cukrovce - minule jsem měla v moči cukr, tak mě budou chtít zase změřit. Na mateřskou nastupuju 5.5. - docela hezký datum :D .

monika11 - podprsenku jsem si koupila Barley 6620 - na www.9mesicu.cz a stála mě něco kolem 300 - což není zase tak hrozná cena a hlavně je strašně pohodlná. Odsávačku zatím kupovat nebudu, kdyžtak až podle situace po porodu. Chtěla bych elektrickou, ale to jsou minimálně 3tisíce, tak asi zkončím u manuální od medely za tisícovku.
Tak ti přeju, ať je mimi hlavou dolů! Já uvidím za těch čtrnáct dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.4.06 13:56

Luonar: Ta podprda je moc hezká, cena taky a to jsi si jí objednávala na netu? Aby mi seděla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.4.06 14:03

Holky neprovokujte s tema pribranyma kilcama-kazdej tady pribral 4-6 kg, ja uz mam 10!Do porodu cca 10 tydnu, takze to jeste asi pekne vyleze, zvlast pri my spotrebe sladkyho…
Ty odstavacky-potrebuje to kazda mamina nebo teda pockat po porodu?

• Citovat
  • Upravit
193
13.4.06 14:04

monika11 - podprsenka seděla úplně krásně! Ale nemůžu zaručit, že to nebylo jen štěstí. Já si stěžovat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.4.06 14:07

79Simi : Tak tě uklidním-já mám nahoře už 11kg a moc si z toho nedělám. Zatím to mám jenom v břiše (aspoň mi to každý říká :D ), sladký miluju a teď v těhu ho jím na kila-ať si malá užije :lol:

S tou odsávačkou fakt nevím, kámošky si je radši pořídily před porodem všechny (bohužel už je prodaly) a aspoň chvíli je vyžily.Přemýšlím o Medele nebo o Aventu.Ale je na to asi ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí