Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
674
10.4.06 13:23

ne takové zhmožděniny mi nemohl udělat on, to možná ten jiný stav, ale on ne a ne a ne :-))
Jinak ani nemusím čekat na konec těhu, už se mi teďka párkrát stalo, že mi kopl do močáku a je to fakt pocit na učůrnutí :lol:
Když mi to říkala kamarádka, tak jsem nevěřila a nechápala jak může poznat, že jí zrovna nakopnul močák a už věřím :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
10.4.06 13:32

Tak pro mě je to zatím neznámá, ale čekám to, protože já tam mám malou rošťandu, občas má třeba 2 dny kdy se tam jen vrtí, ale většinou tam trénuje na zápas v boxu-údery rukama i nohama. Když si čtu časák, tak ho musim držet ve vzduchu, protože jakmile ho opřu o břicho tak nemůžu číst - časák nadskakuje a někdy i dost brutálně vysoko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
10.4.06 13:34

Ahoj holky,

Moni to lněné semínko koupíš buď ve zdravé výživě nebo normálně v supermarketu (najdeš ho u oříšků, sušeného ovoce …)

S kostrčí mám taky docela problémy :( Ptala jsem se doktorky a ta říkala, že je to tím, jak povolují vazy a mimi tlačí na kosti. Po porodu to přejde :P Já mám k tomu všemu ještě skoliosu, tak si užívám. Taky si připadám jako stařenka :P Přemýšlela jsem o Baby beltu, ale na těch pár týdnů to už asi nemá smysl kupovat. Nějak to zvládnu.

Dneska jsem si udělala radost a zašla si koupit něco na sebe :P (opět jsem ze všeho nějak vyrostla). V Litexu jsem narazila na hezké tuniky, tak jsem si vybrala takové, co budu moct nosit i po porodu. Jsou fakt super! Mně přijde, že mi to břicho roste snad přes noc! Každé ráno je větší a větší 8O Všechny kamarádky ten pupík obdivují a taky by chtěly být těhotné. Jak rááááda bych jim to břicho aspoň na chvilku půjčila :P

Taky se vám holky tak špatně dýchá? Já mám chvilkama pocit, že se udusím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
10.4.06 13:56

Moni , tak me taky pekne boli stydka kost, nejhorsi je to v noci, protoze to se k tomu pridaji jeste kycle, takze se nemuzu ani prevalit a i kdyz se me nechce na zachod, tak stejne jdu, abych se prosla a trochu to rozchodila. :D Pres den me chvili trva nez to rozchodim a nejvic to cejtim, kdyz si oblikam kalhoty, no nesmim se prevlikat holt tak casto. :lol:

Luci , s tou vahou si me potesila, protoze me rekli, ze je to pekny macik, ze bude mit 4 kg. V 30.tydnu 1850 g, ted jdu na kontrolu ve ct., tak uvidim, na kolik me to spocitaji. Hlavne aby vse bylo ok, protoze minule se jim nezdala velikost hlavicky - o 3,5 tydne napred. :roll:

Tak hezky den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
10.4.06 14:00

Danielo
díky za tip, kde to semínko koupit. nakoupím a vyzkouším. Jinak břicho bych taky klidně někomu na chvíli půjčila. Štve mě jak mě opustila ta mrštnost :-)
Kolikrát si říkám, že škoda, že to mimi nejde odnosit třeba vedle v igelitce, ale manžel mi říká, že bych ho akorát někde zapomněla :lol:
S dýcháním mívám také občas potíže, ale je to spíš nárazovitě. Nicméně na zádech ležet se už nedá, to je mi šoufl i když mám hodně pod hlavou.
Já si nechala přes net poslat katalogy od Litexu a mají fakt krásné to oblečení. Ale jsem stejnak skoro pořád doma a tak si se svými pár kousky vystačím nejspíš až do porodu.

Teď mám problém s bundou. Na zimní je už teplo a taky jí mám už knap a takové ty jarní do pasu jsou mi bohužel na dvě věci a pak mám už jen šusťákovku, ale jelikož je černá a moje kalhoty také černé, tak si připadám jak černá vdova a manžel mě v ní nerad vidí. Narval na mě nějakou jeho starou červenou, ale ta už má dost naslouženo, tak radši nevycházím :-)) No a na mikiny je zase ještě zima. Nějak to snad překlepu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
10.4.06 14:06

Maarky
Konečně někdo kdo se má podobně jako já :-)). Když jsem byla před 14 dny u doktora, tak jsem se mu svěřila, že mě bolí poslední dobou břicho, ale to mě ještě bolelo opravdu břicho a ne ta kost. Tak jsem mu řekla, že mě ale bolí jen když chodím nebo se převaluji a on na mě vybafnul „proč se jako převalujete?“ No tím mi docela abych pravdu řekla vyrazil dech a zapomněla jsem se ho zeptat na zbytek věcí a nemohla najít ani ty správné dveře z ordinace. Prý nemám neschopenku jen tak pro srandu a že by ho zajímalo co teda dělám. No tak jsem mu neříkala, že občas skočím do práce, tu na návštěvu, tu na nákup, tu uvařím, poklidím a tak :-)))
S hlavičkou si nedělej starosti, ta bývá prý dost často napřed. třeba bude jenom o něco chytřejší než normálně, lepší napřed než pozadu. Já jsem zvědavá na tu naší, já ji měla minule o týden pozadu. tak ve středu uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
10.4.06 14:45

hu

79Simi tak to mám úplně stejný problém jako ty. Když vylezu z vany, tak mám většinou na břiše dva až tři červené fleky jako nějaká alergie. Do pár minut je to pryč. A dělá se mi to ať už použiju nebo nepoužiju mýdlo. Prostě skoro vždycky. Asi mám taky nějakého špinďíru nebo je to chlap a nechce se mýt :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 14:54

No ja si spis myslim na holcicku, tak teda nevim, nevim…:-)Ja si penu nedavam /radsi/, takze se koupu jen tak ve vode a pak se umyju sprchacem, ale to pouzivam porad ten stejnej - ikdyz se jen sprchuju, takze v tom problem taky neni.
Jinak s dychanim to mam stejny, funim porad silene. Bydlime ve 3. patre a tak si s babkama duchodkynema, co bydli jeste nad nama davam ve 2. patre pauzu a funime spolecne:-))

• Citovat
  • Upravit
308
10.4.06 17:18

Ahoj maminky,
celkem potěší, když člověk ví, že „netrpí“ sám :D
Dneska jsem se pustila do velkého úklidu, ale zvládla jsem jen koupelnu, protože co chvíli jsem si musela jít sednout a vydýchat se, Když jsem pak na závěr klečela na čtyrech a drhla kartáčkem spáry, tak jsem u toho funěla jak mašina :D
Taky, když chvíli stojím (meju nádobí nebo žehlim, vařím…), tak mi strašně ztvrdne břicho a taky ztěžkne a začnou mě brát záda, prostě fakt hrůza :(
Včera nám truhlář konečně dovezl komodu pro mimi, takže se můžu pomalu pustit do praní a žehlení - abych to stihla, budu to dělat na etapy, abych to vůbec rozdejchala :D
Kyčle mě bolí při pouhém otočení se v posteli, do toho mě občas chytí nějaká ta křeč do nohy, prostě babka hadr :)
O víkendu mají přijet naši s mladšíma ségrama, tak se na ně už moc těšim a taky tím pádem nebudu muset absolvovat cestu na Šumavu za nima já :wink:
Manžela v práci nahlodali kvůli pohlaví mimča, že prý jeho kolegovi taky říkali vždy, že to bude kluk a má 2 holky, takže mi dnes říkal, že až půjdu příště k doktorovi, mám zjistit , jak to teda vlastně s tím pindíkem je? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.4.06 17:39

Ahoj holčiny,
bolavý „spodek“, no jooo :roll: . Kostrč, třísla, kyčle, kříže, stehna, spodní část břicha - au au. V posteli jsem se začala převalovat z jednoho boku na druhý tak, že si kleknu na všechny čtyři a oooopatrně se přetočím - přes záda to prostě nezvládnu, šíleně mi tam křupe a ta bolest… Taky si dávám v posteli mezi kolena polšářek - zmírní to bolest kyčlí. A jakmile ucítím, že mě chytá křeč do lítka, hned propnu nohu do tzv. fajfky a obejde se to bez bolesti. Prostě stařena :roll:

Ve skříni na mě čeká těhotenské triko, jarní šaty a nová kouzelná halenečka a to teplo, sakryš, nikde. Pokaždé, když mám vyrazit ven, strávím půl hodinu převlékáním a stejně ve finále je to docela katastrofa.
Ale investovat další peníze do těhu oblečení tedy už nechci.

Opatrujte svoje bříška a krásný večer!
Petra

???""http://bd.lilypie.com/sneZp2/.png:http://bd.lilypie.com/sneZp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
10.4.06 18:31

Holky
To bolení tam dole, může být z měknutí kostí před porodem, nebo jsou to kontrakce. Spodek se prostě připravuje na porod. Přece jen máme do porodu cca2měs. Taky koukáte jak to letí, já taky.

Oblečení jsem si pořídila z www.mimibazar.cz . Vždycky jsem tam našla nějaký ten moc pěkný kousek za pár korun. Vřele doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
10.4.06 19:09

tak jsem zase na příjmu. Odpo jsem měla vzrůšo. Srazila se nám pod barákem dvě auta, z toho jedno lehce srazilo pána, který šel s paní a ta vezla kočárek s miminkem. Jedna paní v autě byla zraněná a tak mě to vzalo (hlavně to, že mohla vrazit do toho kočárku), že jsem celá ubrečená volala manželovi co se nám to před barákem stalo. No jsem citlivější. Ovšem najednou jsem zjistila, že ta zraněná je moje nejlepší kamarádka, která jela v novém autě, tak jsem jí hned nepoznala. No vylítla jsem z baráku pomalu jak mě Bůh stvořil a v bačkorech, že si to nedovedete představit. Nakonec jí teda odvezla sanitka a má jen 6 cm rozseklou hlavu, tak jsem jí byla vyzvednout v nemocnici, neboť manžel tam musel být s policajty a řešit odtah auta. a zavinila to druhá řidička, která sice tvrdí, že se jí zlomilo kolo a auto se tak stalo neovladatelné, ale jsou dva svědci, kteří tvrdí, že za jízdy telefonovala a vjela do protisměru. No vše prý ukáže až znalecký posudek jejího auta. Holky, ale tak klidnou ženskou jste nikdy, ale nikdy neviděly. S ní to ani nehlo, nevolala ani policajty s tím, že za chvíli přijede její kamarád a vše zařídí a to že je někdo zraněný jí bylo také buřt. To já bych určitě brečela jako ta „kráva“. Je to hrozné, ale ve vteřině se může změnit život tolika nevinným lidem. Nejvíc mě ale vzala ta maminka s tím kočárkem, to by byla hrůza kdyby vjely do ní. No nic to jsem se musela podělit o můj dnešní zážitek.

Jinak se chci zeptat. Už několikátý člověk mi řekl, že mám břicho strašně dole. Už mi to řekly před měsícem ženské v práci a teď ta zraněná kamarádka, že mi to dřív nechtěla říkat, ale že teď kdybych porodila, tak už to mimi vydrží, tak mi to říká :-) No nevím co si mám o tom myslet. Nevíte čím to může být? Já si myslím, že je to jenom tím, že každé roste břicho jinak, někomu se rozvalí do stran, někomu dopředu a tak? CS mám 2, takže nijak moc se neotevírám a podobně. Doktor nic neříkal. Jen si teďka říkám jestli mě právě proto nebolí celý ten spodek. Uvidím ve středu se ho na to zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 21:08

Monika26
Taky mám břicho víc dole jak třeba moje kámoška. I doktorka říkala, že mim i je dolů hlavičkou a tlačí trochu dolů. Ale taky jsem pěkně uzavřená. Tak pokud ti doktor(a) nic neříká, tak je to asi v pohodě. Kdyby nebylo, určitě by ti řekl. Jak mi říkala známá: „lepší když je dole, jak moc nahoře a pak stále ani těsně před porodem nechce slézt dolů. Pokud jsi uzavřená a neotevíráš se, tak to neřeš.“ :-)

• Citovat
  • Upravit
49
10.4.06 23:10

Ahojda,
tak bolest v kříži, to mě provází a je to občas docela náročný, ale na těhu cvičení říkali, což mě uklidnilo, že je to známka toho, že se uvolňuje pánev a připravuje na porod, budeme muset zatnout zuby ! :?
Malej mě poslední dobou docela brutálně kope do žeber, jsem zvědavá na UTZ ve 30tt příští týden, jak je velký, věřím, že už mu je těsno…
Lněné semínko už jím, doporučil mi ho doktor na metabol.vyšetření - jak na hladší průchod při porodu, tak na zácpu. A prý jsou po něm inteligentní děti :lol: Nejdřív ho opražím nasucho na pánvi a dávám do jogurtu, je to chutnější než jen tak s vodou. Dá se hodit i do polévky, do kaše, kamkoli. Kupuju ho ve zdravé výživě. opravdu moc nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.4.06 10:06

Ahojky všichni

to zase máme dneska hnusně. Ach jo jaro, kde jsi? Já zase dnes ráno šla do práce v zimní bundě. Už mi to oblékání a vyslékaní leze krkem. Ať už je teplo.

Naštestí jsem poslední týden v práci. Po Velikonocích mám 14 dní dovolenou a pak zž mateřská. Musím konečně začít shánět věci, které mi chybí.

Moni 26

Já mám také bříško hodně dole. Ale žádně otvírání se nekoná. Naštestí. Ale nemám problémy s dýcháním a taky mě nikdo nekope do žeber. Kámoška ze cvičení mi to docela závidí. protože funí jak lokomotiva a malá ji dává co proto, kope ji hlavně do žeber.
takže by se dalo říct, že jsme na tom relativně dobře.

Holky mám dotaz, už jste začaly s masáží hráze? Porodní asistentka mám říkala, že můžeme začít od 32 tt. Máte s tím nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí