Poradna duly
Jana Čurdová
LUCO a EVOk Holky měly jste ve 20.tt na ultrazvuku mimčo větší nebo menší než dle PM, teda pokud vám ze začátku UZ seděl s PM. Mně ano, ve 13+0 odpovídalo 13+3, takže o 3 dny bylo jakoby napřed a ve 21+0 odpovídalo 20+1, takže najednou o 6 dní menší. S manželem nejsme ale žádní pidižvíci. Já mám 175 cm a manžel mě teda o moc nepřerůstá, ale o chlup delší je. Tak teď jsem zvědavá jak na tom budeme, zda to doženeme či naopak.
Mně velikost ze začátku taky seděla, jěště v 18tt na UZ to opovídalo 18+2, pak jsem si zaplatila 3D UZ v 22tt a to už jsem byla 21+2, v 26tt to bylo taky 25+2 a ted jsem byla v 30tt a to velikost hlavičky byla na 29 a stehení kost byla zase na 31t, ale prý je důležitý ten TP ze začátku těhu, to většinou odpovídá. Ono je to stejně jedno, mimíškové se na svět poderou až se jim bude chtít
![]()
Mončo
růst miminka je individuální. mě nejdřív říkali, že je o týden menší než by mělo a teď je zase o týden větší. Taky podle měření v 17tt na genetickém ultrazvuku mi naměříl hlavičku o 6 dní větší než stehenní kost.
Takže si můžu vybrat. Každé z nás hold mimčo roste jinak. Doktor mi říkal, že to nic neznamená, jen to, že se mi narodí asi pěkný 4 kilový cvalda.
Tak uvidím. Na příští kontolu jdu v 31+3.
Ahoj Moni26
Velikost mimi dle UZ je velmi orientační. UZ ve 12tt je, co se týče stanovení datumu porodu nejpřesnější. Takže pokud si měla +3dny. Měla by si kolem toho přibližně porodit. Datum poslední MS je jen orientační. Dle pohybů se nedá nic brát. Stanoví ti přibližný termín je ve 12tt. Tam se totiž dá mimi změřit. Dálší už UZ jsou nepřesné. Mně ani velikost dle UZ neřekli. Jen v tom 13tt, by termín porodu seděl cca+2dny.
Mě taky strašili v prvním těhu, že budu mít 4kg mimi a malá se narodila s 3350g. Takže váhu mimi neřeším. Beru to jako orientační údaj.
Mě taky dr. říkal různě, že je mimi o 5 dnů větší a pak zas o týden a já nevim co, nevěnovala jsem tomu pozornost stejně tomu nerozumim.
Na prohlídce porodnice v Krči nám říkali, že měsíc před porodem tam budeme docházet 1× týdně, ale můj dr. chce abych chodila i k němu až do porodu - má všechno vybavení, ale asi mu chybí ten krejčovskej metr, protože mě ani jednou nic neměřil ![]()
Včera jsem si koupila nafukovací kruh na sezení po porodu, je to sranda nedokážu si představit jak si ho tam nafouknu a plácnu sebou na něj (teda spíš opatrně se na něj sesunu), ale holky co rodily ho doporučujou ![]()
Taky jsem včera zakoupila tu Bonellu a je moc příjemná takže už mastim olejem Weleda i Bonellou.
Jinak mám problémy v noci spát, nemůžu najít polohu, mimi dost kope a vrtí se tam velmi aktivně i přes den. A břicho mám pořád dost malý a připadá mi že vůbec neroste, ještě že se mimi hýbe jinak bych byla nervní.
No a k těm plínkám: četla jsem tady na emiminu, že existujou Pampersky Sensitive s Aloe vera, a holky píšou, že jsou super akorát prý trošičku dražší než normální pampersky a daj se sehnat prý jen v Tescu. Tak to asi na ten začátek fakt stačí nějaký obyčejnější.
Kruh na sezení budu mít také půjčený od kamarádky. Ta si ho moc chválila, špatně jí sešili a pak jí to pod narkozou znovu přešívali a tak ho využila.
O těch Pamperskách s Aloe mi zase jiná kamarádka říkala, že se jí po tom holka vždy osype, že prý aloe je na to jako dělaná. Ale nevím nezkoumala jsem to.
Jinak na těhotenském cvičení maminky řešily, že vyčetly, že se má pít čaj z listí maliníku. Prý ale až po 32.tt a že prý usnadňuje porod. Tak si ho asi pro srandu koupím, stojí to pár korun a dvakrát denně ho budu pít. Snad díky němu neporodím předčasně ![]()
No tak tam psaly maminy, že ty plenky používají třeba jen když miminku zrudne zadeček nebo se udělá opruzenina, že tyhle s aloe jsou na to dobrý
takže co si z toho máme vybrat - asi že každý mimi je jiný. A hodně si chválej plenky Tesco, že jsou levný ale výborný, no nevim já nemám k těmhle výrobkům moc důvěru.
List z maliníku - v Dubňátkách o něm holky často píšou, že ho pijou ale teď mají podezření, že kvůli němu neroděj - je jich tam několik který už pár dní přenášej, plodový zátky pryč, silný poslíčci, dokonce jsou už některý i otevřený na pár cm a pořád nic.
Zlaticko: Ta Bonella je olej?A voni to pekne?Ja se mazu tim Elasti Q,zatim nic,takze snad to pomaha, ale jeste bych se necim domazavala a olej by se hodil. Kolik asi ta Bonella stoji?
Takze myslite,ze do porodnice jedny pleny obyc Tesco a druhy nejaky ty lepsi s aloe?Ja z toho vseho zacinam byt jelen,doufam,ze mi v nemocnici daji fakt nejakej seznam…
Ahoj,
nám v nemocnici říkali, že ani vložky ani plenky ani nic jiného na mimi nepotřebujeme, že nám všechno dají v potřebném množství, takže podle toho se pak budu rozhodovat, jak tam bude miminku co vyhovovat - kosmetika, pleny, mastičky…
Tak komodu na mimi truhlář přiveze až v neděli, trošku mě teda naštval, začala jsem prát a myslela si jak o víkendu už i vyžehlím a dám na své místo
Ještě, že nenechávám nic na poslední chvíli, to bych byla asi mega naštvaná, že nestíhám, takhle se mi to jen o pár dní posune … ![]()
Ahoj holky!
dlouho jsem tu nebyla a koukam,ze diskuse se rozjizdi!!!
ja dneska resila zas porodnici…sice jsem byla rozhodnuta pro Apolinare,ale zas jsem narazila na nespokojenou maminku,tak silim.V podoli je pry na cerven plno.....tak jeste zkouknu Bulovku CAP v Motole.taky sjedu do Vrchlabi,ale tam me stve,ze nemaj jednotku intenzivni pece pro mimco a kdyby neco,prevazeli by ho az do Hradce…to je divny…no…uvidim.uz jsem naobjednana na prohlidky…
jinak k tem striim…zatim nemam nic,ale pry to zacne az na konci tehu…bojuju s ElastiQ,tak snad ten boj vyhrajem:)
Bepanthen urcite poridim.kamaradka mela problem s bradavkama a nic krome tohodle ji nepomohlo,tak tomu duveruji:)
co se tyce miminka,minule mi dr.po utz rek,ze ma vetsi hlavicku tak o 2 tydny a dokonce pry at klidne rodim uz za mesic
,tak jsem docela koukala a zacinam mit trosku obavy…mimco uz je nastelovany hlavickou dolu,ale ja jsem zavrena a doufam,ze to tak jeste ty 2 mesice vydrzi!!!
tak pohladte briska a mejte se!
monika26
NA začátku jsem měla miminko o asi 3 dny zpožděné (v tom myslím 8 týdnu), pak kolem 14. týdne bylo veliké přesně na termín podle PM, a v 24 týdnu bylo o 6 dní větší. Ale to kluk, tak asi to nebude drobek. Kluci prý mají delší hlavičky i nožičky. A příští týden v úterý jsem zvědavá co doktorka naměří. Nijak se nepřejídám, ani se nespu těh. vitamínama, jen občas si dám, tak snad nebudu mít nijak obrovské dítě. Doufám.
Po kontrole napíšu.
Ale myslím, že 6 dní v toleranci, tak si s tím nedělej hlavu. Kdyby bylo něco špatně, tak by ti určitě doktor řekl a řešil by to. Jinak prý nejpřesnější určení datumu porodu je podle toho ultravuku z 1. trimestru. Tak uvidíme. ![]()
A ty čekáš holčičku nebo chlapečka?
ahojky,
tak jak vidím, tak tady dnes nikdo není. Tak vám aspoň přeji krásný den plný sluníčka.
hezky si užijte víkend a opatrujte a hýčkejte si svoje bříška.
Ahoj,
asi jsou všichni venku a užívají si to hezké počasí
Já si aspoň čtu dubňátka. Holky se tam nějak rozrodily, tak sleduju „vývoj“
79Simi
Bonella je krém, strašně dobře se roztírá a hned se vsákne. Já ho koupila v lékárně za 64,– Kč, je to taková menší tuba jako krém na ruce. Pak mám olej od Weledy (s měsíčkem a bylinkama), ten stál asi 350,– Kč a ten si dávám na noc, protože jsem pak docela mastná.
Co si vzít do porodnice je různý právě od toho do jaký porodnice jdeš rodit, všude je to jinak. Někde dávají úplně všechno (plínky, vložky, kosmetiku…) a někde taky něco dávají, ale v omezeném množství, třeba 15 ks plínek na celý pobyt v porodnici a to asi nestačí. Někomu dokonce napíšou na seznam i toaleťák. Takže bych se řídíla podle seznamu, který ti dá tvoje porodnice.