Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
7.4.06 17:38

Ptala jsem se dneska na tu Bonellu v lekarne, kdyz jsem si zrovna nakupovala zasoby Elasti Q a magistra mi tam rikala, ze si mysli, ze bych mela zustat u Elasti, ze si mysli, ze je lepsi a i trochu levnejsi.Ze to tam i maminy chvali, ze kdyz poctive mazou Elasti, tak fakt strie nemaj. No ale to uz se tu probiralo - ono zalezi na tom jak a jak casto mazes nez na tom cim - hlavne aby to bylo mastny.. No tak jsem teda zustala u Elasti:-)

• Citovat
  • Upravit
674
7.4.06 20:58

EvaK

Měli bychom mít kluka a ty bývají větší. To já jsem se ptala jentak pro srovnání. Vím, že 6 dní není žádný rozdíl. Ve středu jdu na UZ, tak jsem zvědavá jak jsme povyrostli.

Dnes jsme strávili s manželem pomalu celý den po krámech a mám toho plné zuby. Chodila jsem jak kačer Donald s nohama trochu od sebe. Tak mě bolela ta stydká kost, že jsem myslela, že padnu. teď už se mi to pro změnu přestěhovalo do hlavy, tak jsem se na to vykašlala a slupla jsem jeden Paralen a začíná mi být hej.

Jinak pořád nevíme jména. Klučičí máme Mikuláš nebo Tadeáš. Všichni si už zvykli na Mikuláše a teď nevím zda to není prdlé, že až mu bude třeba 35 tak to bude znít divně. Tak jsme si dělali srandu, že se doktora zeptám jestli by nemohl odhadnout kdy byl asi tak počat, protože kdyby nám řekl cca datum kdy jsme byli na dovolené na Krétě, tak mu dáme Mikuláš, protože to je jméno řeckého původu :-))) Nevím jestli se toho dá nějak dopočítat :-)) nemám co dělat, tak přemýšlím nad kravinama co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
8.4.06 08:46

Moni26 -já jdu taky na kontrolu ve středu. Na poslední UZ. Tak ti držím palce, ať ti UZ dobře dopadne.
Mikuláš je pěkné jméno. My bychom zase dali jméno u kluka Jiří či Vašek.
Taky chodím, jak kačer :lol: Jediné co mi vadí, je když mě malá u chůze kope, protože mě to docela bolí.
Jinak s tím stanovením početí, to je věšba minulosti. Pokud máš cyklus pravidelný, tak ti řekne přibližně v polovině cyklu. Jenomže každá máme ovulaci jinak. Pokud při ní nemáš bolení a divné pocity, tak není rozpoznatelná. Jedině kdyby tě gynekolog prohlížel každý den na UZ a měřil vaječníky. Tam by datum početí byl na cca den. Protože na UZ nevidíš splinutí spermie s vajíčkem.
Nám zase unikla jedna spermie, takže nevím vůbec nic. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
8.4.06 20:26

Veverco :-) Díky za poznámku, bo zrovna nad stejným kočárkem jsme se s maminkou tento týden rozplývaly. Zdál se mi bezvadný, chceme s mužem bytelný kočár, těch 100cm mi přijde fakt suprových. Akorát jsem si říkala, že na „sporťáček“ má dost krátkou podpěrku na nožičky, ale možná se mi to zdá. Cena je také pěkná, barvičky dobré. Jinak s velikostí mimi a váhou bych si nedělala žádnou hlavu. Obě sestřenky, které letos porodily byly od svých lékařů pernamentně vystavovány stresu, protože jim bylo „vyhrožováno“, že mají velmi, velmi malé děti a že se na to mají psychicky připravit. Sestřence na UTZ ještě dva týdny před porodem řekli, že je mimi hodně malé. Doktoři jsou megalomani, asi jsou zbláznění reklamou Větší než obvykle? protože 3,30 a 50 cm je podle nich extrémně malé dítě. Moje doktorka na přednášce říkala, že se teď rodí čím dál větší a těžší děti a že podle ní to není úplně OK, způsobuje to problémy při porodu a navíc menší děti doženou co se týče vývinu, váhy a mír ty větší děti stejně a nehrozí tolik obezita u mimin. Co se tak dívám, tak těch 4kilových a více kilových macíků přibývá, prý je to dobrou životosprávou matek, lepším život. prostředím, vitamínům a že většina mamin je v těhu na neschopence. Naše doktorka dokonce přiznala na přednášce, že když je mimi hodně velké, že to maminám neříkají, aby je zbytečně nestresovaly. Vyznělo to divně, ale reagovala na dotaz dvou maminek, které se ptaly, zda by nemohly jít na císaře, když budou mít větší mimi. Takže už chápu, proč to někteří doktoři „tají“. Jinak co se týče maliníkového listí a čaje z něj - je výborný, kamarádky si ho nemohou vynachválit a doporučují ho i porodní asistentky - Ingeborg Stadelmann píše v knize Zdravé těhotenství a přirozený porod o maliníku, že právě uvolňuje svaly malé pánve a pomáhá odstraňovat jedy z hladkého svalstva ve střevě. Můžou se i 3 šálky denně a to od 34. týdne. Já už se na něj těším, akorát je škoda, že nebude čerstvé maliníkové listí. A navíc pomáhá střevní peristaltice, která je moc důležitá. Může se i od 34. týdne lžička rozdrceného lněného semínka denně, ale hodně zapít jinak může způsobovat zácpu. O lnu se říká, že nechá děcko hezky vyklouznout, má vliv na sliznici tam dole :-) Na posledním UTZ jsme byli na začátku února, ale nestěžuji si. Je to zajímavé, protože do toho 20. týdne jsem byla si 7 krát. Stejně si říkám, že se to mimíškovi nemusí moc líbit, chce mít v pupíku soukromí. Až se narodí, tak ho bude každý okukovat až až. Opatrujte se, mějte se krásně, pohlaďte bříška a nalaďte se na pohodičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
9.4.06 17:09

Luco235
Já jdu také ve středu na UZ, ale až v 17.00, tak to budu celý den nedočkavá :-)) Moc se těším. S tím početím vím, že to nejde říct přesně, máš pravdu, řeknou ti v půlce cyklu, tedy 14 dní po PM a k tomu +- 7 dní, takže to máš rozpětí 14 dnů :-)) ale když si vezmu zatím každý UZ a podívám se na datum do kalendáře na který ukazuje přičtu těch 14 dní, tak mi to vždy vyjde na ty dny co jsme byli na dovolené :lol: A to už stojí za zvážení :-)) Ale pokud si pamatuješ, tak než jsem se sem zaregistrovala, tak jsem sem vlezla s dotazem na vás všechny, zda je možné, že jsem otěhotněla už před PM a ty jsi mi snad odpověděla, že je to blbost, ale i víc lidí mi to řeklo, že když mi UZ sedí s PM, tak jsem nemohla otěhotnět nějaký ten den před PM. Ale měla jsem takový divný pocit, že jsem déle těhotná a menstruaci jsem i přesto dostala. Ale to by asi doktor poznal, že mimi je třeba o 14 dní starší než dle PM.

Faninko
Do toho maliníku jdu!! Snad z toho nebude předčasný porod nebo porod překotný :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 08:28

moni26 / vzpomínám si. Já být tebou, tak to neřeším. Hlavní je, že je mimi zdravé. Kdy půjde na svět rozhodne ono samo.
Já jdu na UZ 8-10h. Musím zavolat manželovi, ať se přijede podívat taky. Má teď hodně práce, ale tu půl hodinku si snad udělá čas.

Jinak mě taky vyhrožovali velkým dítětem a Áňa se narodila s 3350g. Takže váhu dle UZ neřeším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.4.06 08:29

Já se zase zapomněla přihlásit LUCA235 :oops:

• Citovat
  • Upravit
520
10.4.06 11:01

Já jdu na UZ ve čtvrtek, budou mi dělat i ten test na cukrovku. Taky už se nemůžu dočkat jestli je všechno s mimi v pořádku, poslední 3 týdny se mi vůbec nezvětšilo břicho, ale prťousek je uvnitř dost aktivní tak aspoň vim, že tam je.
Ještě k těm krémům - někdo tady psal, že mu ten Elasti Q moc nevoní a tak se ho bojim koupit, protože jsem na to dost citlivá. Když jsem se poprvé natírala tím olejem od Weledy tak jsem to asi přehnala a dala ho moc a pak jsem celou noc nespala tou intenzivní „vůní“, ale pak jsem si na netu přečetla, že se má roztírat na mokré kůži a od tý doby to snesu.
Lněný semínko je dobrý i převařený - tak 1 až 3 minuty, je z toho pak takový slizký pití (nic moc chuť), ale perfektně to pročistí střeva a věřim tomu, že pak mimís musí po tom slizu vyklouznout jakoby nic. Tak se možná přemůžu a začnu ho pár dní před porodem vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
10.4.06 11:15

Holky a kde se prodává to lněné semínko? V lékárně nebo i v potravinách? Nevím?? :-)) abych pak někam nepřišla a nekoukali na mne jako na blázna :wink: Zlaticko **Já mám taky občas pocit, že mi bříško neroste, ale pak najednou takový skok a příjde mi že z minuty na minutu povyroste a pak zase dobu nic. To je asi normální.

Jinak taky vás bolí celý spodek? Nemyslím tím teďka ani tak břicho jako spíš ta stydká kost a všechny kosti okolo. Každé vstávání ze židle a postele je docela bolestivé a chvíli trvá než to rozchodím.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
10.4.06 11:16

Jééžiš já jsem trdlo s tím tučným písmem, zase se mi to nepovedlo :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 11:36

No me ani tak neboli spodek jako nohy.Mam je takovy tezky,zacinaj mi docela natykat a nejhorsi to je na plosce nohy-treba kdyz chvili sedim na bobku,tak to je fakt silena bolest.Na cviceni nam rikali,at takhle nekdy sedime a perujeme,at se nam protahnou i tyhle svaly-ale reknu vam-to se neda vydrzet…Uz tam asi zadny svaly nemam… :lol:
Jinak jsem zjistila, ze kdyz si dam nekdy koupel - snazim se to omezit, ale hrozne dobre se mi tak relaxuje - tak kdyz vylezu a utiram se a chci se mazat, tak mam prsa a bricho tak jako cervneny flekaty, jak po nejaky alergii na vodu. Nesvedi to a za cca 10 min. to zmizi. Cim to muze byt? Ze by se mimi nerado mylo? :wink:

• Citovat
  • Upravit
58
10.4.06 11:55

Ahojky,

mě nebolí spodek, ale zato kostrč. A někdy úplně šíleně, že nejsem schopná vstát z postele. Taky mám problém se sezením v práci. Kostrč je fakt šílená.

SIMI79
a co si dáváš do vany, třeba jsi citlivá na pěnu i na mýdlo. Já používám jenom sprcháče a žádný problém nenám. nebo máte víc chlórovanou vodu, kvůli povodním.
To je těžké takhle říct. Musíš vyzkoušet čím by to mohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
10.4.06 12:33

Já jsem měla lněný semínko od léčitelky, ale tam už jsem několik let nebyla, byl to pytlíček docela velkej a stálo to 30,– Kč, snad se to dá koupit tam kde prodávají koření nebo třeba i čaje, ale fakt nevim.

Jinak kostrč to by vydalo na dlouhý psaní - mě teda bolí taky občas šíleně, že nemůžu vstát z postele a když musim tak pak jdu jak nějaká stará babka nahrbená, předkloněná, každej krůček je utrpení a tak si jako našlapuju a nadskakuju do výšky - no strašný musí na mě být pohled :) já z toho teď mám skoro záchvat smíchu když si sama sebe představim jak musim vypadat, ale při tý bolesti mi teda do smíchu moc neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
10.4.06 13:10

No to jsem teda asi fakt divná, protože já, která celý život, nebo spíše poslední roky mého života trpím na nechutné bolesti zad a na housery, tak čekám kdy to příjde a ono pořád nic. Prostě záda a kostrč mě nebolí. Ale ten spodek mě bolí přesně tak jakoby vás tam někdo dolů nakopnul a pohmoždil ty kosti. No teď si říkám, jestli to náhodou nebyl mimís :-)), ale to by snad mamince neudělal!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
10.4.06 13:18

Ale udělal :) nakopne tě kam bude chtít. Ke konci těhu když mimís kopne do močovýho měchýře tak to je prý na počůrání :) takže asi nakoupit vložky pro samovolný únik moči :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí