Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
3.4.06 11:58

Ahoj holky,
já už naštěstí výbavičku mám snad komplet, teď jen vše vyprat a vyžehlit - dnes by nám měli přivézt tu komodu pro mimi a minulý čtvrtek a pátek nám dělali nová okna, takže se zdá, že jsme připraveni (kromě tašky a věcí do porodnice). Dnes jsem byla na kontrole, natáčel mi monitor a prohlížel mě kvůli křečím, ale vše je v pořádku, jak má být. Řekla jsem si o neschopenku, takže jsem konečně doma a za 14 dní nastupuju na oficiální mateřskou. Všechny testy už mám za sebou, dnes jsem byla na poslední krvi a pak už mě čekají jen v 36. týdnu stěry kvůli nějakému mikrobu či co pro porodnici… Na prohlídce porodnice jsme byli s manželem asi před 14 dny - byla to taková diskuse a prohlídka porodnice včetně sálu a pak video, ale na to jsem tam zůstat nechtěla. Stejně je každý porod jiný a sestřičky Vám pak řeknou co a jak dělat, takže nechodím ani na žádné kurzy ani na žádné cvičení, prostě nikam, jen sem tam na procházku :)
Některá „anonymka“ psala, že uvažuje o kočárku Traxx Jaguar 4, sice ho ještě nemám vyzkoušený v praxi, ale máme ho už doma a zdá se mi super, dobře se s ním zachází, dobře se skládá a sousedka, co už má 3letou holčičku mi ho taky pochválila, tak jsme snad vybrali dobře :)
Manžel změnil od dubna zaměstnání, takže ho mám naštěstí doma každý den brzy. Pracuje totiž od 5 hod od rána a jezdí domů většinou kolem 14. hodiny, což je super. Jsem ráda, že si prcka taky užije a že spolu budeme trávit dost času :) Hlavně, aby to vydrželo a byl tam spokojený :)
Ještě k věcem do porodnice - kolik si budete kupovat těhu síťových kalhotek?? A kolik kojících podprsenek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
3.4.06 12:01

Ještě jsem si vzpomněla, že bych se Vás chtěla zeptat, jaké máte v těhu průkazce napsané hodnoty CS (cervix score) - já tam mám 3-4 a nevím, jestli je to tak v normálu??
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 12:16

Ahoj těhulky :lol: :lol:

jak se tak dívám, tak přes víkend tady nikdo nebyl. Jak se vám daří a hlavně mimíškům?? :lol: Byla jsem min.týden ve čtvrtek na tom UZ ve 30tt, tak malá by měla vážit 1543 g.Mám ji hlavičkou dole. Jinak jsme v pořádku a hezky rosteme a hlavně kopeme :lol: :lol: To nám jde hezky. Mám navíc 11kg.

Já v průkazce o tom CS nic nemám, teda aspon moje Dr píše vše dohromady a nepíše podle toho co tam je předepsané, jen mi píše 3 cm a taky nevím co to je. Třeba je zrovna to CS. Výšku fundu mi taky nikdy neměřila, jen se podívá na břicho kde mi končí děloha a řekne mi, že se hezky plníme :lol: :lol:
Výbavičku mám taky nachystanou, jen to musím všechno vyprat. Ted si vybírám komodu a musíme ji objednat, aby měla ty věcičky do čeho skládat.Chci to mít během dubna vše nachystané, aby ten poslední měsíc byla v klidu a čekala kdy se mimčo narodí.

Tak vám přeji krásný den, pohladtě pupíky :lol: Pa pa

• Citovat
  • Upravit
520
3.4.06 12:44

Já mám v průkazce napsáno CS 0 a to už od začátku těhu. Takže vůbec nevim co který číslo znamená, každopádně mi doktor vždycky řekne, že čípek drží perfektně a že je všechno v pořádku.
Jednorázový kalhotky jsem si koupila v pátek a zatim jen to balení po 5ti kusech. Nějaký holky psaly, že se daj v pohodě přeprat takže nejsou jen na 1 použití. No ale musim říct, že vypadaj dost divně, žádný sexy prádýlko to teda neni :oops:
Jinak já už si teda doma začínám pomalu v klidu skládat hromádku do tašky do porodnice. Mám tam ty spodky, vlhčený ubrousky, pomádu na rty, bepanthen a discmana 8) toho budu ale určitě nutně potřebovat :D
Jo a jinak jsem na netě vyšťourala kde mají můj vysněný a vybraný kočárek na skladě takže během tohoto týdne si pro něj jedeme a uskladníme ho u sousedů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 13:13

Kde berete info o kalhotkach? Ty jo, ani nevim, ze se maji do porodnice kupovat nejaky jednorazovy sitovy kalhotky - ja bych tam urco jela s normalnima - to faux paux!:-)))
CS mam taky tri a jsem ve 28 tt, ve 23 tt jsem mela 0 - podle doktora je vsechno v poradku, tak je to asi spravna hodnota…Vysku fundu mam 24. Poloha plodu mam CSO - nevite, co to je?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.06 13:48

Ty jednorázové kalhotky si taky koupím, nabízela mi je sama prodavačka v obchodě s dětskýma věcma. dají se koupit i ve zdravotnických potřebách. To, že se dají přeprat mi taky říkala. Ceny těchto kalhotek jsou různé 5ks za 60,– ale nabízela mi aji 5 ks za 150,– Nevím jak v které porodnici, ale prý se normální kalhotky nemůžou nosit, nedovedu si představit, že by ležela nebo chodila s vložkou a neměla kalhotky 8O 8O Prý ty jednorázovky jsou prodyšný a líp se ty porodní cesty hojí jak to může dýchat. Já jsem si zatím koupila jen porodnické vložky, mám 5 balíků=100ks a olejíček na prsa, hlavně na bolavé bradavky od Weledy.

• Citovat
  • Upravit
520
3.4.06 14:32

No tak já mám ty 5ks za 150,– jsou od TENY ale prý jsou i nějaký 1ks za 10,– Koupila jsem je v lékárně a vůbec mi nenabídli nějaký možnosti prostě přinesla 2 balíčky jedny M a druhý L (vzala jsem samo L :) )
Bepanthene je taky na bolavý bradavky a i na miminko.
Vložky zatím nemám, chci rodit v krči a tam dávají ty jejich a jiné se používat nemají tak až pak na doma si nějaký pořídim - jinak to, že jsou ty kalhotky tak prodyšný je stejně jedno - jak to má dýchat přes 2 vrstvy šílených tlustých vložek :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 14:47

Ahoj holky :-)

Kde jste se o víkendu všechny toulaly?

Ty kalhotky jsou hroznýýýýý!!!! Dneska jsem je taky koupila a přijde mi nemožný, že něco takovýho budu mít na sobě :oops:
Byla jsem na kontrole a všechno je OK, tak jsem ráda, doktorka říkala, že holčička je pěkě čilá - no to jsem si taky všimla, jsem celá okopaná a omlácená :P

Jak se máte? A jak vůbec to těhotenství nesou vaši chlapi? Ten můj bych řekla, že neví, co čekat a má trošku strach. Sice se to snaží skrývat, ale já to poznám 8)

• Citovat
  • Upravit
68
3.4.06 17:08

Ahoj mamči,
konečně máme doma net, do práce už 14 dní nechodím a spojeni se světem mi chybělo. My máme za sebou taky ten ultrzvuk, jsme v pořádku a vážíme 1800g, hlavička byla dole, ale stejně se malej ještě pořád otáčí.
Co týče vybačky, měla jsem tu o víkendu kamarádku, tak jsme to dávali do kupy, oblečeníčko je celkem pohromadě (tchýně se pochlapila), ale chybí nám spíš taková ta drogerie, té se budu věnovat teď, casu dost plus věci do porodnice.
V noci hekám při otáčení, většinou mě to probudí, ještě, že nemusím vstávat do roboty, odpoledne si dle chuti lehnu také.

K doktorovi jdem až 19. což mi přijde divne, když se tam má teď chodit co 14 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
3.4.06 17:44

Teda holky, koukám, jak jste se s tím nakupováním rozjely.To budu muset dohnat.Počkám do čtvrtka(to jdem na UTZ), jestli je vše o.k. a pak se do toho pustím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
3.4.06 18:06

Gabik
Taky chodím k doktorovi po měsíci. Asi když je vše v pohodě, tak se nemusí často. Teď si mě raději pozvala po 3 týdnech, že je prý mimi hodně dole a trochu tam tlačí hlavičkou … Bude mi prý i ultravukem měřit mimi, tak se moc těším - budu v 30+5tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
3.4.06 18:16

Eva K tak to asi bude tim, protože žádné problemy nemáme :-)) Neschpenka byla na vyžádání ode mne, kvuli stresu v praci :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
3.4.06 19:49

Ahojky holky,
k těm jednorázovým kalhotkám - tak já měla u prvního obyč bavlněné bombarďáky (přiznám se, že jsem o nějakých kahotkách na jedno použití tenkrát ani nevěděla :oops: ), tentokrát je ale vyzkouším - vážně jsou tak hrozné? A ve zdravotnických potřebách jsem si koupila vložky - nabídli mi jen jednu velikost, ale když mi po porodu dali ty, které používají přímo v porodnici, takové ohromné „plachty“ :D , byla jsem za ně ráda. Nečekala jsem, jak moc budu krvácet. Několikrát denně jsem v porodnici chodila do sprchy, protože jsem si pořád připadala špinavá.

Ve 27 týdnu jsem měla CS2, konsistence 1-polotuhá a směr čípku 1, takže celkem kritická hodnota 2.

Příjemné očekávání všem!

Petra + Karolínka 2,5 roku + ??? 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.4.06 16:22

Ahoj holky,
včera jsme byli konečně na tom UZ. Mimi je v pořádku, váží 1660g a je to na 100% holčička :P Jinak CS mám pořád na nule, SF 30 a přibrala jsem 10kg. Takže vše (díkybohu) v normálu :P
Malou se nám ale nepodařilo vyfotit :( Už asi tři týdny je hlavičkou dolů a obličejík schovává. No, za 8 týdnů se nám stejně ukáže :P , to už tu zvědavost nějak vydržím.
Zrovna dneska jsem se s kamarádkou bavila o těch jednorázových kalhotkách. Ona říkala, že si vystačila se třema a nemohla si je vynachválit. Tak na estetiku nekoukejme, hlavně když splní účel :P Myslím, že v porodnici nám stejně bude úplně fuk, jaké máme spoďáry. A vložky jsou prý nejlepší ty od Hartmannu (za 20,–Kč). Na ty „igelitové“ od Always a pod. mám zapomenout. Tak já zítra vyrážím do lékárny a dokoupím poslední maličkosti :P Teď už jenom vyprat věci pro malou, sbalit tašku do porodnice a vše je hotovo.
A jak jste na tom holky se striema? Já používám Bonellu a ElastiQ a zatím nic (musím to zaklepat). Přád mám ale strach, že se nějaká „mrška“ objeví :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.06 16:31

K tomu CS - cim teda nizsi hodnota, tim lip?Mam 3…
Ja se mazu Elasti Q,vzdy vecer po koupani a taky zatim nic. No ale pry se strie objevuji az v dobe, kdy se zas kuze vraci do normalu, takze po porodu. Prave ze je pry dost dulezity mazat se i pak a nevykaslat se na to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex