Poradna duly
Jana Čurdová
To taky řešim s tou postýlkou, mám ji vybranou na netu už asi měsíc a půl, v obchodě jí maj taky asi o 900,– dražší. Ale nějak se bojim jí objednat. Né že bych si myslela, že mám dost času, ale..... stát se může cokoli. Jinak kočárek, kterej jsem si vybrala je na objednávku a trvá to 2,5 měsíce takže do toho bych už měla praštit.
Mimísková mě taky kope když si lehnu na tom boku co na něm ležim. A dost taky kope když ležim na zádech a to mi doktor říkal, že kope víc proto, že když se leží na zádech tak se váhou miminka přiškrtí pupeční šňůra a jde tam pak míň kyslíku a tak se ozývá kopáním.
Teda co ja se tu nedozvim. Muj doktor mi nerika vubec nic a ja na zadech lezim prakticky porad. Mimi kope,ale prijde mi,ze prave vic, kdyz jsem zrovna na boku…Tak taky nevim,jak uz mam lezet,sedet,chodit a zkratka vsechno…:-)
My uz detskej pokoj pripravujeme,pristi tyden prijde malir a nabytek jsme si vybrali nakonec v Ikee,takze ten dovezem domu tak za mesic a sestavime to. Kocarek taky cca za mesic,ale jen ho zaplatime a nechame v prodejne,manzel pro nej zajede az budu v porodnici.
Pisete,ze vam to utika,mne teda moc ne-zacinam 28 tt a prijde mi,ze se to prave nejak vlece,cim bliz to je…
Já jsem postýlku zdědila po švagrové. Teď leží zabalená do igelitů na půdě. Po velikonocích budu verbovat manžela, aby ji snesl a mohli ji poskládat. Taky musím koupit peřiny do postýlky a nějaké to povlečení.
Tak u nás už mlha není, ale zato pěkně leje. To zas než dojdu domů budu jak kaňa. To mám radost.
Malej kope ve všech polohách, takže si užívám kdykoliv se mu zachce. Mám ho v poloze hlavou dolů. Kope hlavně nalevo od pupku. A to se rád vyvalí až mi naskočí velká hrča, která pořádně bolí. Včera ho takhle odchytl manžel a ten se až lekl co mi to tam Matýsek dělá.
Ahoj holky,
teda koukám, že jsem všechny jakési rozlámané a rozbolavělé. Vážně si nevzpomínám, že by mě při prvním těhu něco tak bolelo jako tentokrát. Jo, křeče do lítek mám v živé paměti, ale na to mi fakt magnézko zabralo. Teď si připadám jako nějaká stařenka ![]()
Tak postýlku a ostatní výbavičku už tedy řešit nemusím. Včera, když jsem Karolínce povídala, že bude mít novou velkou postel a nové peřiny, mi odpověděla, že miminku svou postýlku nedá, že v ní bude spinkat sama. Pravidelně v noci leze k nám do postele a je mi jasné, že tam pak budeme všichni čtyři jako sardinky
.
Tady na prostějovku před polednem vykouklo sluníčko - už jsem se těšila, že po obědě vyrazíme na procházku. Bohužel, během několika minut se zatáhlo a už skoro tři hodiny prší
. Ale aspoň už nemrzne a jaro je konečně tu!!!
Pohodový zbytek dne vám i mimísků.
Petra + Karolínka 2,5 roku + ??? 27tt
Ahojky maminky
Jak si tak pročítám mezi řádky, tak si říkám, že bych asi měla konečně začít také řešit ty krásné těhulkovské věcičky. Co se týče zdravotních peripetií, tím si projde asi každá žena, co se týče pupíků a přibírání, my narozdíl od svých mužíčků po porodu budeme jak dříve, někomu ty kilíčka zůstanou. Už dva týdny jsem doma a podle doktorky mám ležet a nechodit nikde. Jenže mě hrozně schází činnost, která by mě odvedla právě od toho, že člověka tu píchá, tu ho trápí občas nějaká obava a tak…jenže to moc nejde. Tak se snažím pro šéfa dělat věci doma, jenže moje počítačové vysedávání nedělá mimíškovi dobře. Kope, dloube a celkově mu to asi moc neprospívá - mě tedy rozhodně ne. Jenže co dělat? Doma mě to nebaví, ačkoliv náš pejsek a kocour se mě snaží vytrhnout z letargie a zaměstnat. Asi budu vypadat divně, ale mě práce docela chybí. Vím, že bych nesnesla každý den 8 hodinový zápřah, ale tak 2-5 hodin, to by šlo
Bohužel, už si za mě v práci i našli na 1/2 úvazku náhradu. Máte nějaké nápady co dělat doma? Bydlíme v bytě, uprostřed města, na procházky s pejskem to moc není, protože prší, je hnusně a navíc já ho pak nemůžu vykoupat, protože ho nedostanu do vany (je to velký chlop), takže se naše venčení teď zúžilo jen na chodník před domem. Asi si vyřídím v knihovně průkazku, abych mohla číst, protože fakt už nevím. Nákup kočárku, postýlky, plenek a ostatních důležitých věciček necháváme s mužíčkem až na duben - květen. Nějak to fakt neřeším
Nejraději bych si umyla okna a vymalovala, když su doma, ale to jaksi s pupíkem nejde. Tak snad vymyslím nějakou činnost, která by mne zabavila. Jinak užívejme si to, protože jak říkal dneska kamarád, jeho 7měsíční dcerka už objevuje svět-byt a jeho žena má 20hodin. „fušku“ s neposedným tvorečkem. Mějte se nádherně, opatrujte se a užívejme jara a ty naše krásné kulaté pupíky!!!
Ahoj,
my už máme doma snad kromě kosmetiky úplně všechno, ale všechno je pěkně zabalené a nerozložené po krabicích. Taky jsem uvažovala, kdy to všechno připravit a došla jsem k závěru, že až budou hotová nová okna a komoda pro mimi na svém místě, tak koncem dubna začnu prát všechny věcičky, povlečení apod., které uložím do komody a postavení postýlky nechám na manžovi během mého pobytu v porodnici včetně povlečení a aranžmá všech hraček atd..... a taky složení kočárku…
Někde jsem taky četla, že někdy doktor zadá těhulce aby pozorovala pohyby mimíse během 2 hodin. A má jich být víc než 10 nebo tak nějak. To je asi když je podezření na něco, ale píšu to proto, že tam psali, že když ležíme na levém boku tak je miminko nejaktivnější. Já zatim pozoruju, že to je pravda. To dloubání se pak nedá vůbec vydržet.
Zapoměla jsem se přihlásit - Zlaticko
Ahojte maminy,
Jsem už měsic doma a jsem rada.Ze zacatku me pekne „hrabalo“
Je to zmena! Moje kůže na břiše neni moc pružna. Už z minulých těhu mam strie,
tak ted mažu a mažu. Koupila jsem si masážní žínku tak bříško jemně škrábu, je takove napnute. Mimi je prdelkou dolu, když se „propne“ tak jde
skoro vzít do dlaně hlavičku , je to úúúúžasný! ale pěkně to bolí. V prukazce mam pozn. KP. Pořad je na prave straně. Když začne kopat tak se můžu počůrat
Navíc mám 5kg. Záda taky bolí.
V sobotu jsme se byli podivat v porodnici v Bohunicích.
Půjdu rodit tam,mají pět porodnich pokojíčků z toho se dva plati. Zrovna
se tam narodilo miminko, napřed byla slyšet maminka (a me se při vzpomínce na mé porody ježili vlasy) a za chvíli už křičelo mimčo
K porodu budu mít svoji PA . Předchozi por. mi vyvolavali tak uvidime jak dopadnu. Jinak vyvol. por. jsou horší než přirozený, moc nedoporučuji. Z domu to mame autem 3min. Čauky xMarketa
Ahoj
po napsání celkem dlouhého příspěvku mi to celé spadlo, takže jsem naštvaná, že to musím psát znovu, snad to tentokrát stihnu odeslat!
Vzala jsem si ode dneška dovču, berou mě totiž šílené křeče do břicha a nedovedu si představit tu cestu do Prahy a pak po Praze a pak 8 hodin u počítače a zas večer vyřízená domů. Myslela jsem, že si vezmu neschopenku, ale to jsem se fakt spletla, u doktora bylo zamčeno a nikde žádný papír o tom, kde je nebo kam se můžu obrátit v jeho nepřítomnosti, fakt mě to nasr..o
![]()
Jen doufám, že ty křeče nejsou nic vážného nebo něco špatného pro mimčo, to bych ho tam pak dojela uškrtit!!
A co nového u Vás?
Ahojky, tak tady máme další propršený den.
Holky mě se tak nic nechce, ach jo. Musím to tady do půl 4 nějak přetrpět.
Ale nejrači bych to už dnes zabalila.
Naštěstí náhrada za mě funguje super a já mám čas serfovat po netu.
Peťulo s těma křečema fakt nevím. Zkus zavolat do porodnice, třeba ti tam poradí. Taky bych byla na doktora naštvaná. Naštěstí mám na něj i mobil, tak bych ho bombardovala dotazama. Nebo se taky kvůli vodě nedostal do práce. Ale nevím jak to u Vás na Vltavě vypadá.
Tak dej pak vědět jak si dopadla.
Ahoj holciny,
tak jsem se tu vcera chlubila, jak obratne zvladam „vytrhavani“ na nohou, pak jsem se na to zrovna vecer vrhla a zjistila jsem, ze mi brisko asi dost narostlo a uz ani tahle procedura neni bez problemu…:-)
Jinak se chci zeptat - jak to mate s predporodnimi kurzy?Ja zatim chodim jen na tehul.cviceni, ale uz bych docela i sla do nemocnice - jsem zvedava, jak to tam vypada atd. Myslite, ze staci jit do nemocnice a na kurz se vykaslat? Nebo se to vyplati ho navstevovat? Zas si rikam, ze pak v realu to stejne bude vypadat jinak, tak proc vyhazovat penize a cas za to, ze se nekde budu ucit „funet“ a povidat si bolestech…Co myslite?A kdy se pripadne tak zacina chodit?Jsem v 28 tt-mam uz nacase?
Ahoj!
79simi-ja na ty kurzy urcite pujdu…budem rodit U Apolinare a kdyz ten kurz absolvujeme s pritelem,muze pak byt u porodu zadarmo,takze neni co resit.stoji to na 2hodiny 500a pritomnost otce u porodu stoji to same…
tak jeden vikend si to dame…asi az v kvetnu.
jinak u nas vse v poradku,ale to pocasi by vazne mohlo byt lepsi!
jaru zdar a briskum taky!
U nás dělá kurzy agentura Pomad, se kterou spolupracuje i porodnice.
Já tak chodím už od února. Jsou to 2 hodiny týdně. Jednu hodinu cvičíme a druhou probíráme vše kolem miminek. Tak jsme prošly početím, vývojem, porodem a teď probíráme kojení. Ke konci kurzu bude speciální hodina i pro tatínky a to pak půjdeme i na exkurzy do porodnice. U nás se v pododnici platí za tatínka 200 Kč, ale taky se to zaplatí už na kurzu.
Ještě chodím i do těhotenského plavání, pořádá to stejná agentura. To je taky moc fajn.
Ceny psát nebudu, protože nemá cenu srovnávat Prahu a Olomouc.
Ahoj holky,
není to pozdě, jít na předporodní kurz až v květnu? Já jsem si pročítala Dubňátka a tam už teď má polovina holek odrozeno
Jsem možná trochu plašánek, ale my byli s manželem na kurzu i v porodnici tak před třemi týdny. Manžel se z toho aspoň stihne vzpamatovat ![]()
Petulo - v těhu průkazce máš napsané tel. číslo pro případ komplikací, tak tam zkus zavolat. Aspoň pro klid duše, za to nic nedáš. Ale třeba už začínáš mít poslíčky
V nějaké knížce jsem četla, že se můžou objevovat už od 28tt