Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
674
23.3.06 10:18

Vlčice: :-(( no mě nenapadlo ty jejich stránky studovat tak brzo a pak když jsem se tam koukala tak před měsícem tak jsem to pochopila nějak blbě a myslela jsem, že to je registrace třeba pro ty co tam budou chodit i do poradny a tak. No to je fuk, však někde to snad porodím a bude to :-))

SIMI: mě se také líbí tmavé kočárky, jsou takové universální. Můžeš do nich dát deku modrou, růžovou prostě jakoukoliv barvu a bude se ti to vždy hodit. Já také jiný nechci. Nakonec jsem si teda objednala Inglesinu Magnum v barvě tmavě modré v kombinaci s modrobílou kostičkou, která je ale na malé ploše. Je to snad loňský model a už není moc k sehnání. Nelíbí se mi ty strakatiny či moc nápadné barevné kombinace. Můj brácha jí měl černošedou a po pěti letech bych neřekla, že by jim vyšisoval nějak extrémně. Ty potahy jsou už kvalitní a není to kočár za 5000 u kterého by se to dalo čekat. Jo a děti se mu v něm v létě neuvařily i když byl tmavý, to bych neřešila. Když je prostě vedro, tak je vedro. Nevěřím, že kdyby ten kočár byl bílý, takže by teplota v něm výrazně klesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
23.3.06 11:15

SIMI byla jsem u svého gyn. a on má v ordinaci oba ultrazvuky ten se sondou co se strká dovnitř a pak se sondou kterou jezdí po břiše, teď už mi dělá jen ten po břiše. Mělo by to být ale vidět každým UZ jen musí být miminko správně natočené - já měla právě smůlu, že buď seděla na zadečku nebo když zrovna neseděla tak měla mezi nožičkama pupeční šňůru a tam mohl být schovaný pipín :D . Až včera se nějak rozcapila :P
KOČÁREK: já budu mít taky černý, mám 2 kandidáty MUTSY Urbanrider s černou korbičkou CARGO ta je úplně černá a má černou sportovní sedačku a druhý je PEG PEREGO AT 4 a ten je kombinace černé a béžové. Černý kočárky jsou elegantní a můžeš mít mimisko oblečený v jakýkoliv barvě a nebude se to tlouct. Třeba já chtěla původně červenočerný ale to zrovna s růžovou moc nepasuje. A moje kamarádka má Inglesina Magnum černotmavomodrý, má ho už 5 let, různě ho půjčuje takže je už po 4 dětech a není vůbec vyšisovaný a žádný mimi se v něm neupeklo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
23.3.06 11:29

SIMI ještě jednou :) ten Quinny speedi budeš mít už od narození mimča takhle jak je ve sportovní verzi? Nebo se na něj taky dá na:,–(it hluboká korbička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
23.3.06 11:43

Ahoj holky
Jak se vám vede. Já už mám pomalu po rýmě.
Já mám kočár z minula. Deltim sport manžestrový zelený. Líbil se mi taky černý, ale nakonec jsme si vybrali zelený. Před třemi roky stál 9tis. Docela nám udělal službu, je ve formě. :D
Tak už jsem vytáhla věci po malé. Ani bych nevěřila, že tohle nosila. Vypadá to tak na panenku. :lol: Ještě musím dohledat pár věcí. Mám je odložené ve skříni. Na vyprání mám ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
23.3.06 11:47

Holky, já když chtěla vědět pohlaví, tak to byl nervák. Mimís měl nějak zkřížené nožičky a přes břicho to nešlo vidět. Doktor mi na něj všelijak klepal ale mimís ne a ne se hnout. Tak pak řekl, že jedině sondou spodem. No a šup ho, ze spoda tam byl vidět pipín :-))
Jinak já si teda myslela a myslím, že pokud má UZ se sondou spodem, tak má i sondu na břicho ne? Kdyby tomu bylo naopak tak možná. No nevím, si jen myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
23.3.06 11:51

moni Tak to bude holka nebo kluk. My totiž říkáme, že holky mají pipinku a kluci lulinka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
23.3.06 11:55

Mě vždycky připadalo že má dva UZ protože ten první mi dělal na lehátku na jiné straně ordinace než ten co mi dělá teď a obrazovky má taky na každý zvlášť.
Ale říkal mi, že ten vnitřní by se už ve druhé polovině těhu neměl dělat. Tlačí se tou sondou na čípek a ten by měl být v klidu.
Minule mi naplánoval, že mi bude dělat nějaký výtěry asi cytologii tak jsem čekala, že to bude jako normálně, že mi tam zasune to kovový a pak tam bude šťourat ale spletla jsem se. Vybalil nějakou tenounkou špejličku a jen ji zasunul na krajíček a hned zas vyndal. Tak nevim jestli má pocit, že by se to tam nemělo roztahovat, mám teď doma při sexu špatný svědomí i když mi neřekl že bych nesměla :?: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
23.3.06 14:41

Ahoj holky,
nevím, jestli je to normální, ale já byla na UTZ naposledy na tom velkém v Gennetu ve 20. týdnu a od té doby mi můj doktor vždy jen poslouchal srdíčko mimíska. Chtěla bych ho ještě aspoň jednou vidět, ale fakt nevim. Jdu na kontrolu 3.4.2006, to budu ve 32.týdnu jestli se nepletu, takže jsem fakt zvědavá, jestli mi UTZ udělá? Chtěla bych si taky říct o neschopenku na těch 14 dní, než mám nastoupit na mateřskou. V práci se strašlivě nudim, předevčírem jsem předala poslední věci, doklady a zároveň všechny pokladny všech firem a teď už i sedím v jiné kanceláři - úplně sama, takže mě to už fakt neba :evil: Vůbec mi ten čas neutíká, když nemám, co dělat, ale zase si říkám, že do konce března to už snad nějak vydržim, abych měla ještě poslední celý plat a pak se na to vyprdnu :!
Už se na to fakt moc těším :D Včera jsme se s manželem stavěli koupit si konečně toho „Fatboye“ na doporučení Michello a je vážně super. Nejdřív jsem ho testovala já a když jsem si šla lehnout, tak nastoupil manžel a ten v něm dokonce usnul a říkal, že pohoda, nic ho nebolelo, žádný rozlámaný záda… :D
Taky jsem se Vás chtěla zeptat, v čem budete prát věcičky na mimi? Slyšela jsem, že se nemá používat do 1 roku aviváž, ale já když jí nepoužiju (máme strašnou vodu), tak to prádlo bude strašně tvrdý, což si myslim není pro mimi zrovna dobrý :(
Nemůžu se dočkat až nám konečně vymění okna a dovezou vyrobenou komodu, abych mohla konečně naplno rozjet doma přípravy na mimi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
23.3.06 16:55

Petula : to by ti ultrazvuk udělat měl, nějaký větší se dělá vždy někdy kolem 30 tt. Já mam to štěstí, že mám doktora, který má soukromou ordinaci a tak mě dělá UTZ pokaždý když tam jsem - to je 1× za 3 až 4 týdny. Jenže třeba včera jsem už měla problém tam cokoli rozpoznat, mimísková už je velká a tak snad jenom ty ručičky byly k poznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
23.3.06 18:42

LUCO: psala jsem pipín, takže po tvojem je to lulín, čili kluk :-))

Jinak normálně se poslední UZ dělá opravdu okolo toho 30 týdne. Můj doktor má bohužel 3 ordinace a UZ jen v té jedné a tu má u sebe doma v baráku a tam bohužel nechodím. Takže při každé kontrole mi ho jentak neudělá. On by mi ho udělal, ale pokud to není v dobu kdy se má, tak za to chce 200 Kč. V tomto směru je vydřiduch, ale jinak je dobrý. No má různé atesty a certifikáty a má i oprávnění dělat screening vrozených vad už v I. trimestru, což má asi jen 30 mudrů v republice. No a na to musí mít lepší UZ s jakýmsi softwarem, tak si na to asi potřebuje vydělat.

Já mám poslední dobou dilema. Už jsem to řešila minulý týden. Každou chvílí mě bolí břicho, ale jen při chůzi nebo když se v posteli převaluji. Je to dost nepříjemné a vždy si řeknu, že mu druhý den zavolám zda se mám znepokojovat a přijít radši na kontrolu či zda mám být v klidu a neřešit to. Pokaždé se rozhodnu, že mu druhý den zavolám a pak ráno vstanu a nic mě nebolí a vydrží to třeba 2-3 dny a tak mu teda nezavolám a tak je to pořád kolem dokola. Na virtuální porodnici píšou, že je to naprosto normální a stačí magnesium, ale to mě bohužel nenechává v klidu. Na kontrolu jsem měla jít v pondělí, ale volala mi sestřička, že tam nebudou, tak jdu až ve čtvrtek. To je zase další týden čekání. Ach jo.

Hadříky jsem prala ve Woolite Lovela tekuté a aviváž jsem tam dala Lenor sensitive. To to tak nádherně vonělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.06 08:48

Na ten Speedi se samozrejme da na:,–(it korbicka,pak sportak a i autosedacka.Takze by to melo byt pro mimi od narozeni az do 2 let.Ikdyz moje mamca rikala,ze ja jsem uz pred rokem a pul do kocaru vubec nechtela a jen jsem chodila.No tak holt budeme mit megadrahej kocar na jeden rok…Reknu vam-aspon vim,na cem utratit porodny…:-)
S tou sondou to asi tak bude-proto mi to uz doktor u sebe nedela,on ma jen tu sondu a kdyz pises,ze tlaci na cipek atd.,tak tim se to vysvetluje.Tak si holt budu muset pockat do kvetna,to jdu na sono do nemocnice.No ale to uz je jen mesic pred porodem-to uz je pozde-ja chci nakupovat oblecky uz ted.A bila a zelena barva uz me neuspokojuje…:-)))

• Citovat
  • Upravit
520
24.3.06 09:27

Mě to taky nebavilo kupovat všechno bílý a neutrální. Teď jsem konečně ve svém živlu :D Je to stejně nespravedlivý - holka může nosit úplně všechny barvy včetně zelený a hnědý ale kluk nemůže jen tu růžovou. Červená je pro kluka taky dobrá. No a pak teda taky kluk nemůže nosit sukýnky a šatičky :D kdežto holka je :-) i v kalhotech a teplákách a dokonce i v maskáčích 8)
Zítra jedu do Brna na veletrh s cílem už si konečně vybrat kočárek. Pak si ho asi objednám na internetu - jsou tam levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.3.06 11:36

Můj doktor je taky soukromý a v ordinaci má ultrazvuk i monitor, ale prostě od 20 tt mi ho nedělal a vždy jen poslouchá srdíčko, z minulé kontroly mám v průkazce takový graf z toho monitoru, tak to je možná místo toho, nevim. Jen, že jsem mimíska už dlouho neviděla a to, že to je kluk, mi řekli jen jednou právě v tom 20.tt a od té doby nic, tak se snad pan doktor nespletl, protože teď nakupujeme prostě „klučičí“ věci.
Taky se nám ozval truhlář, koncem příštího týdne by nám měl konečně dovézt tu komodu na mimi věci, tak jsem moc zvědavá :D
S tím praním jsem zatím přemýšlela o Persilu sensitive a následně aviváž Lenor nebo Silan sensitive s tím, že bych pak zapla máchání v čisté vodě navíc, aby se všechny zbytky aviváže případně dovymáchli… snad to tak bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
24.3.06 12:01

Ahoj holky,
já jsem si na praní koupila Lovelu, tady v diskuzích ji doporučují. Taky jsem slyšela, že aviváž by se neměla používat, tak přemýšlím, že bych změkčila vodu sodou. Ale to nevím, jestli se může, tak o tom zkusím někde něco najít. V nejhorším použiju tu aviváž, ještě jsem neslyšela, že by nějakému dítěti ublížila.

Na utz jsem byla taky naposled ve 20tt, ten poslední velký se dělá kolem 30tt. Já na něj jdu příští pondělí, to mi končí 31tt, tak jsem zvědavá, co uvidíme. Posledně nám řekli, že to bude holka, tak nakupuju šatičky. Snad se nespletli :?

Zítra taky jdeme na to Prodítě na výstaviště. Dívala jsem se na stránky a většinou tam mají na kočáry slevy, tak si ho asi pořídíme tam. Už se moc těším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.3.06 12:34

Ahojky maminky! Musím na vás apelovat, abyste byly v klídku, opatrovaly se a užívaly si každý den, i když ne každý den je růžový, občas nějaká potíž, člověk v noci špatně spí a tak…byla jsem se podívat na miminko 1měsíční a o to více si to teď užívám. Sice se nemůžu dočkat, až ten náš zázrak budu mít v rukou, ale když jsem viděla malinkou, ten pocit zodpovědnosti a celkově to všechno kolem, tu péči, který tvoreček vyžaduje…užívám si každý den. Ta maminka mi potvrdila, že si mám každé kopnutí a převalení v bříšku užívat, že je to nezapomenutelný pocit a málokteré se zopakuje (tedy pokud nebudete mít více děťátek). Hlavně se nenechte deptat. Mě dostalo opět naše zdravotnictví. Začala mi tvrdnout děloha a necítila jsem se úplně OK, tak jsem na kontrole se o tom zmínila, doktorka mi udělala vagin. vyšetření, UTZ sondou vaginální a vyděsila mě, že mám kritický nález, že mimi je moc dole a že musím ležet a bla bla. Já byla do té doby v pohodě, věřila svému tělu a mimíškovi, ale tohle vás fakt dostane. Baba jedna zatracená! Po týdnu jdu na kontrolu, že pořád ještě bříško dost tuhne, ona mě znovu vyšetří a řekne, že nechápe, co se mi nezdá, že je vše OK, děloha měří tolik, kolik má…a že mi dá čípky proti infekci a výtoku a nějaké tabletky na noc na uklidnění. A to mě zná, že já léky chemické neužívám! Doma tabletky rozbalím a zjistím, že je užívají na uklidnění pacienti s duševními poruchami a po operacích atd. Už chápu, proč říkala, že po nich budu utlumená a že se mi bude lépe spát. To si dělá srandu!!! A to prosím je fakt doktorka jedna z mála, která je normální. Větu - vše je v pořádku dokončila tím, že jestli si mě má nechat v nemocnici týden ležet, abych byla v klidu nebo to zvládnu doma. To mě fakt dostala. Na tablety jsem se vykašlala, nic takového jíst nebudu, na uklidnění při stresu bohatě stačí do aromalampičky levandule a čípky jsem zkusila, ale je to hnus fialový. Takže maminky, buďte rády za to, že váš doktor takhle neprudí. Já mám za sebou hromady UTZ a to jen proto, že jsem na neschopence (na neschopence z důvodů, že v práci mám dost rizik. prostředí) a jinak mi nic není. Asi kvůli bodům na pojišťovně chodím na kontroly každých 14 dní! Fakt mazec a pro nic za nic a ještě vás doktorka jednou takhle vystraší a podruhé totálně zmate. Takže toť mé další utvrzení v tom, že lékařům se nesmí věřit vždy. Kočárek, postýlku, věcičky na miminko teď neřeším. Jinak peru v mýdlovém slizu (tip od ekomaminek) a budu ho používat i na plenky a oblečeníčko, žádnou aviváž, žádnou chemii :-) Opatrujte si bříška a krásné JARO !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí