Poradna duly
Jana Čurdová
Simi nemusíš se ničeho bát a můžeš si dát klidně obarvit jak obočí tak hlavu.Na www.porodnice.cz na všechny možné otázky týkající se těhu tu odpovídá porodník a takovýchto otázek tam bylo habaděj.Takže v poho.
Ahojky holky zady je aktualizovaný seznámek
Jinak všem přeji krásné pondělní ráno.
Aktualizováno:
TP, NICK, Věk, Bydliště, pohlaví, jména, porodnice
1.6., Peta28 - Beroun, ?, Vendula, Marek, Hořovice
1.6., DanielaB -27, Brno, holka, Elen, U Milosrdných bratří
1.6., Petula -26, Králův Dvůr, kluk, Filip, FN Motol
3.6., Gabik -30, Praha, kluk, FN Motol
3.6., Janina -26, Plzeň-jih, překvapení, Anička, ?, Plzeň-Slovany
4.6., Xmarketa -36, Brno, U Milosrdných bratří
5.6., Michello -28, Fulnek, holka, Klára, Frýdek-místek,
6.6., Theresie -29, Praha, překvapení, U Apolináře
7.6., Maarky -30, Kolín, kluk, Kolín
7.6., Marry -25, Olomouc, holka, Nikolka, Šternberk
9.6., Petricka -31, Ostrava, ?, Daniel x Alice, Ostrava Fifejdy
12.6., Faninka -26, Šumperk, kluk, Pavel Šumperk
13.6., Veverca -27, Olomouc, kluk, Matýsek, FN Olomouc
14.6., monika26 -26, Praha, kluk, Mikuláš nebo Tadeáš, ?
15.6., Luca235 -25, Teplice, holka, Silvie, Ústí n.Labem
15.6., EvaK -27, Šternberk, kluk, Šternberk
16.6., Novia -23, Přerov, kluk, Tobiáš,?
16.6., Luonar -24, Stařechovice, asi holka - Iva,Adélka, Prostějov
17.6., LenkaKa - 28, Popice, ?, ?, Brno-Bohunice
18.6., Janulenka -28, Praha, holka, Podolí
18.6., Zlaticko -28, Praha, holka?, Krč
20.6., monika11 - 31, Praha, holka, ?, ?
21.6. Josefka -32, Plzeň, ?, Anna, Adam Plzeň
21.6. chipsy-26, Prostějov, ?, Radim, Aneta, Prostějov
23.6., Vlcice76 -29, Neratovice, překvapení, Podolí
24.6., Gio -31, Praha, ?, U Apolináře
25.6. ReNi -30, HK, kluk-asi Jakub, Hradec Králové
27.6., Tulipan -28, Tachov, holka, Terezka, Plzeň
Ahoj maminky předně zdravím nové příchozí.
Já se vrátila z hor. Krásné zážitky a super rýma. Teče mi i z očí. Teplotu sice nemám, ale stojí to za to.
Moje pleť byla u první dcery nádherně hladká a vlasy husté a lesklé. Teď pleť občas se skvrnami a vlasy hrozné. Všichni mi ale tvrdí, že mi to sluší, tak nevím.
Jediné kde se dá tak nějak určit pohlaví, je sladké. První těhu, jsem si na sladké nevzpomněla. Až poslední 2měs jsem se nemohla udržet.
Teď se nemůžu udržet prozměnu zatím celé těhu. ![]()
Kojící polštář si ani nepořídím. Já mám určeno kojit jen 6týdnů, tak je to docela zbytečné. Myslím pro mě. Já si zase dopřeju sterilizátor kojeneckých lahví.
Tvrdnutí břicha mám. Četla jsem, že je to normální. Poslední trimestr je normální 10-20 epizot. Ani jsem to doktorovi neříkala.
A s tim sladkym je to jak?Kdyz nemas chute,tak je to holcicka?
Ahoj Luco
tomu moc nerozumím, proč máš určeno, že budeš kojit jen 6 týdnů. To je kvůli zdravotním problémům?
Já jsem měla minulý týden taky pěknou rýmu a ještě jsem u toho dobře skřehotala. Manžel mi říkal, že můžu dabovat Křemílka a Vochumůrku. Nejvíc mi pomohlo zalehnout do postele a pít horký bylinkový čaj směs na nachlazení a spát a spát. Taky si kapat kapky do nosu. Všechno jsem konzultovala v lékárně. Do 5-ti dnů jsem měla po rýmě.
Holky, tak to já mám rýmu celý těhotenství a bohužel se to bez kapek do nosu neobejde. Nic jinýho mi na to nezabralo. Večer nemůžu kvůli zacpanýmu nosu dýchat, takže mi nic jinýho nezbývá, jinak bych asi neusnula!
79simi Většinou, když je to holka, tak máš neodolatelnou chuť na sladké. Hlavně poslední měsíce. Já čekám asi druhou holčičku a od začátku jsem na sladkým. ![]()
Veverko Mám zdravotní problémy, které tu nebudu moc rozepisovat. Mám opravdu zakázáno délé kojit. Hormon který kojení vytváří, mi může způsobit problém. Vadí mému tělu jen ten kojící hormon. Já už jsem se s tím smířila. Chci svým dětem dopřát zdravou mámu. Budu spokojená, když své děti budu vidět zravé.
Lunoar Já mám taky překvenou sliznici od začátku. Naštěstí nemusím používat kapky. Zkusila si vincentku či mořskou sůl.
Na rýmu používám homeopatii a lipový čaj, už je mi líp.
Zkoušela jsem inhalovat jak Vincentku tak mořskou sůl. Zkoušela jsem i kapky s mořskou solí a nic. Prostě se mi nos ucpe a nic kromě klasických kapek do nosu nepomáhá. Snažím se kapat si co nejmíň, ale většinou jak mě malá v noci vzbudí, tak bez kapek neusnu
.
Na rýmičku mi doktorka doporučila jden sprej, jehož jméno mi teď vypadlo (ale užívá se do krku i do nosu a v letáku má přímo napsáno, že jej smějí používat i těhotné - je to lokální antibiotikum, které nejde do krve na rozdíl třeba od Stoptusinu). Jo, už jsem si vzpoměla! BOIPAROX!Jako doplněk je super používat Spiron sprej, od Energy. Dokonce ho mám v práci a občas s ním preventivně vystříkám kancelář a všichni říkají, jak to tu pěkně voní. Umí hubit bacily ve vzduchu a jelikož se u mne střídají lidé a blíží se chřipkové období, je to moje pojistka. Táta zas nedá dopustit na slanou vodu ale to je jen pro silnější nátury.
Josefko - děkuji znám přípravek Bioparox i přípravky od Energy. Teď používám Fitominerál. Jinak Gynex se mi osvědčil na mé zdravotní problémy. Audironem jsem si vyléčila zánět ucha, bez toho abych šla k dokorovi. Co jsem těhotná, tak trpím na záněty uší. ![]()
Hezký první jarní den všem pupíkům ![]()
Bioparox jsem dostala před lety na nějakej zánět a měla jsem si ho stříkat do nosu i do krku. Ale bohužel mi nějak nesedl, bylo mi po něm na zvracení a několik dní jsem se nemohla zbavit tý pachuti z něj ![]()
Jinak na sladkým jsem závislá poslední asi 2 měsíce, ze začátku jsem ho vůbec nemohla, dokonce se mi zhnusila i moje oblíbená čokoláda, ale teď už jí zase můžu
Tak že by opravdu holčička?
Uvidím ve středu - jdu na UZ.
Jo a někde jsem četla, že barvení vlasů v těhu je v pohodě, jen někdy může barva chytnout do trochu jiného odstínu než se původně zamýšlelo. Zrovna se chystám jít se nechat ostříhat a dát nějakej melír tak doufám že ze mě nebude nějakej zrzek ![]()
Ahojky maminy, zdravím Vás po víkendu.
LUCO235: Doufám, že jsi si ty hory užila i přes tu rýmu. Můj manžel ten byl minulý týden lyžovat v Rakousku a 4 lidi z 9 chytli taky nějakou virozu s horečkama okolo 39 a tak. Jednu holku tam i nechali v nemocnici, protože ještě k tomu trpí astmatem. No a pak už nechodili oni za doktorem, ale doktor za nimi. Takže prý úžasná lyžovačka, ale v posteli. No aspoň jsem o nic nepřišla.
LUONAR: ten ucpaný nos znám a to i když jsem nebyla těhotná. Někde výš jsem to popisovala. Přes den to ujde, to to člověk nějak nevnímá, ale jak ulehnu, tak je konec, to se ucpe úplně a je po spaní. A je pravda, že jediné co mi pomáhá jsou opravdu jen a jen kapky do nosu, jenže si je nespíš kapat denodenně nebo skončíš jako jsem skončila já na operaci se sliznicí. Takže teď už se to snažím radši vydržet. A Vincentka a slaná voda do nosu je na nic. Vdechovala jsem i minerálku, ale to mi příjde, že mi pomůže jen na chvilinku a když je nevyprchalá, tak je to docela síla ![]()
Holky Pražandy: Doslechla jsem se od jedné kamarádky, která má rodit na konci května, že v Podolí je plno. Tak teď teda nevím co mám dělat. Rozhodla jsem se asi pro to Podolí a teď nevím zda se tam můžu zaregistrovat už teď pokud teda taky není pozdě. Koukala jsem se na jejich net a přijde mi že se tam už teď můžu zaregistrovat, ale nejsem si tím jistá. Nemáte některá info jak to chodí?
To vlasy ja uz riska /fakt bych nemohla byt 9 mes. s odrostama…/ a chytly normalne. Tak snad je to jen nejaka babska povera. Takze s obocim na kosmetice to asi bude tak nejak stejny, ne? To ja jsem na sladky normalne a ted co jsem tehulka /26 tt/, tak se to jen vygradovalo, ale fakt silene - bez sladkyho ani ranu. No a s manzelem chceme holcicku,tak snad to teda tak i bude. Na UTZ neni nikdy nic videt,tak asi bude prekvapko:-)
Ahoj tehulky,mam dalsi dotaz-mozna asi blbej,ale znate to-radsi se zeptam…:-)Rada bych sla na kosmetiku,na cisteni pleti a taky si nechat nabarvit oboci-nemuze to nejak vadit?Nekde jsem totiz cetla,ze by se nemela barvit ani hlava,ze to muze vyvolat nejakou chem.reakci a ze by to mohlo vadit-tak jestli s tim obocim to neni to samy.Co si myslite?