Poradna duly
Jana Čurdová
Moni26
neska je úplňek, tak proto ti je možná divně.A nebo je to tlakem.A jak tak koukám ven, na to hnusný sněžení, tak se ani nedivím.
Už aby to bylo pryč.
Jestli takhle bude ještě chvíli, tak fakt nevím, co budu nosit.Můj kabát už je mi tak těsnej, že už ho za chvíli nezapnu.
A k tomu jídlu, holky, nic si z toho nedělejte, prostě míma maj asi hlad. Já taky co nevidím, nesním ![]()
AHojky.
Tak mě měřila doktorka výšku fundu minule. Byla jsem 23+5tt a měla jsem 22cm. Nahoře mám 5kg. Ozvy mi poslouchala přes břicho takovým malým příštrojem. Slyšela jsem je i já.
Holky mám dotaz. Máte někdo kojící poštář? Kolik vás stál a kde jste jej kupovaly? Teď mají v prý v nějakém supermarketu kojící polštář za 399Kč. Já se ale takové věci trochu bojím v supermarketech kupovat, protože se mi zdá, že sice jsou třeba malinko levnější jak jinde, ale většinou nejsou tak kvalitní, tak proto jsou levnější.
Děkuji za odpovědi.
LUCO: no teda ten párek dopoledne a pochoutkový salát to je teda něco
ale chápu, když je chuť také se neudržím ![]()
Moni11: to máš pravdu s tím úplnkem, na tom něco bude, to vždycky moje tchýně trpí vším možným
Jinak dneska se mé kamarádce narodil chlapeček o 3 týdny dříve a to jsem se s ní včera potkala u doktora a tvrdila, že rodit se ještě nechystá. Tak to je také tím úplňkem.
říká se to přece, že když je úplněk tak se rodí hodně dětí. takže se jdu podívat do kalendáře, kdy je před mým TP úplněk abych věděla kdy budu rodit ![]()
Evi: No tak to já měla těch 22 cm o tři týdny dřív. No to je teda děs, ale bůhví jak to měří, cm sem, cm tam. A to jsem ještě 2 týdny před tím měla 17 cm, takže za 5 dní mi vylezlo o 5 cm. ale já pana doktora prokoukla
Vždy se totiž bojím co mi tam naměří a říkám si, že mi třeba naměří stejně jako minule nebo jen o cm víc. Zjistila jsem ale, že zkoumá kolik cm mi napsal minule. Podle mého to dělá proto, kdyby se náhodou seknul, tak aby mi třeba pak neubíral
.
Kojící polštář abych pravdu řekla nevím vůbec co je? teda jen tuším.
Moni: Tak to mě tu výšku fundu měřila minule poprvé, tak vůbec nevím, kolik jsem měla předtím. ![]()
EVI: je pravda, že někteří doktoři to už neměří, protože je to zastaralá metoda, tak to házím za hlavu. ale dnes mám pocit, že mi děloha končí někde až pod srdcem, ty večery jsou fakt hrozné a dnes mám blbý den tuplem. Doufám, že zítra bude líp.
Evče
dobré ránko, já mám kojící polštář a strašně dobře se mi s ním spí. Mě stál 530 Kč. taky hodně záleží jakou má náplň. Já mám s polystyrenovou kuličkovou náplní. Jsou prý i s molitanem. Obojí se sice za čas slehne, ale tu polystyrenovou náhradní náplň seženeš daleko jednodušeji. a taky ti tam nenalezou roztoči a jiná havěť.
S tím úplňkem máte pravdu. Manžel dnes mluvil ze spaní, zdálo se mu buhví co. Zbudil mě tím, že mě v noci začal osahávat a něco na mě mluvil. Jinak jsem se celou noc převalovala a nemohla jsem pořádně zabrat.
Jinak s chutě mě až tak moc neberou, jediné na čem ujíždím je čokoláda s celýma oříškama. Tak tu teda můžu.
Já mám totiž problém s pálením žáhy a tak si jídlo musím pečlivě vybírat.
Včera jsem měla narozky a šli jsme s manželem na večeři. Musela jsem ji zapít malým pivem jinak bych se zbláznila. Dala jsem si opékané brambory a byly dost slané a žáha se pěkně hlásila. Už ji mám fakt dost. Ještě vydržet 3 měsíce a budu mít snad už klid.
Mějte dnes hezký den.
Kojící polštář mám stejný jak Veverca, stál mě 490,– Kč. Strašně dobře se na něm spí a dá se dát i pod nohy a omotat se do něj jak žížala. Vzhledem k tomu, že mám fakt páteř na prd, doufám, že mi pomůže i v kojení. Kdybych měla mimi pořád držet na rukou, tak si tu páteř utrhnu.
Jinak včerejší úplněk na mě snad poprvé v životě působil úplně naopak. Byla jsem večer hrozně lítostivá a chtělo se mi brečet (a nebyl důvod). A pak jsem zalehla do postele a ani jednou v noci jsem se nevzbudila, ani nešla na záchod, prostě tuhá jak parketa. Malej asi taky usnul, za to ráno snad chtěl jít ven na procházku a snažil se mnou prokopat ven
![]()
Holky děkuji za informace o kojícím poštáři. Ještě mám jeden dotázek, jakou má te značku? Všimla jsem si na webu, že jsou různé značky a druhy.
Tak já jsem v noci taky super spala a dokonce ráno jsem spala dýl.
Na kojícím polštáři se taky spí? Já myslela že na něm leží mimís při kojení. To jsou věci, já už si připadám jako z jiné planety ![]()
KAFE: pila jsem 2 - 3 denně ale první 4 měsíce se mi tak zhnusilo, že jsem ho nemohla ani cítít a když si ho někdo přinesl do místnosti kde jsem byla tak jsem málem letěla na záchod. Ale teď už na něj občas i dostanu velkou chuť ale ne na obyčejné ale na ICE CAFFE CAPUCINO které vím, že mají jedině na Smíchově v Carefouru a tak prostě přes celou Prahu musim jet, protože ta chuť se nedá ovládnout ![]()
Taky jsem na začátku vůbec nemohla sladký ale teď se cpu od rána do večera a převážně sladkým.
ÚPLNĚK funguje stejně jako JARNÍ nebo LETNÍ BOUŘKA - je to spolehlivej prostředek na odtok plodový vody - teda co jsem slyšela.
EvaK já jsem ho koupila tady http://www.dracek.cz/default.asp?…
vlcice76
Děkuji, podívám se tam.
Tak já taky na začátku jsem sladké vůbec nemusela a poslendích 14 dní ho teda můžu - mňam. Na začátku jsem zas furt dlabala ryby a skoro nic jiného. Pak jsem je zas nemusela vůbec a teď už tak normálně. Maso mi taky na začátku vůbec nechutnalo a to ho mám normálně ráda, ale tak před měsícem a něco už mi začalo zas chutnat.
EVče
Já jsem ho koupila v agentuře kam chodím na těhu cvičení. Jinak je tam našitý štítek s odkazem na www.babyvak.cz
Zlatíčko
To záleží na tom jaký si koupíš. Já mám takovou dlouhou žížalu. dám si ji mezi kolena a kotníky a zbytek obejmu rukama. Manžel se mi směje, že furt objímám polštář a ne jeho.
Jinak se dá dole svázat šnůrkama a uděláš z něj takovou podkovu a do ní můžeš dát mimčo. na kojení zase polštář obtočíš kolem sebe.
já jsem moc spokojená a perfektně se mi s ním spí. Jen je horší převracení.
Ahoj maminky!
tak o tom uplnku jsem taky slysela…jestli se ale mimis chysta vylezt ay o uplnku,budu bud 4 dny prenaset nebo rodit o 3 tydny napred!tak snad se da rodit i mimo mesicni stav:))…a neni nahodou uplnek az dnes????
jinak co se tyce mereni u doktora,me osobne nemeril nikdy nic(jen velikost hlavicky miminka) a graf v prukazce mi zeje prazdnotou.skoda…
kojici polstar nemam:(podkladam se ve spanku velkym obyc polstarem)
vybavicku taky zdaleka nemam dovybavenou,ale to snad pocka na materskou dovolenou…kocarek uz mam doma dlouho.nakupovali jsme v bazaru,tak mame 2 za 4000 dohromady…jeden na ven a druhy na terasu(bydlime v patre bez vytahu,tak at muzu dat mimco spinkat na cerstvy vzduch a nemusim se tahat s kocarkem)mame deltim a zekiwu…tak uvidim,jak budu spokojena…
ted resime postylku,matraci a vanicku…a taky porad ta jmena!mam pocit,ze se snad nikdy nedomluvime.ted mame oblibena Oliver a Nikita,ale to vydrzi zas tak 14dni a budeme vymyslet jina ![]()
taky zasnu,jak jste vsechny hubene!!!!ja mam uz 12kg navrch a jsem jak slon!!uz 14 dni se to ale moc nemeni,tak snad se vejdu do tech 15kg dohromady:) je to des,tahat se s tolika kilama.....ale co bych pro miminko neudelala,ze?:)
jist ale prestat nemohu a na sladke mam taky porad chut.
tak kilum zdrar a mejte se!
p.s.jak dopadl ten sraz, Prazandy???
Ahojte maminy,
já nevím, jestli je to úplňkem, ale dost špatně spím už týden
a přijde mi, že je to čím dál horší. Večer se mi podařilo usnout o půl 11, o půl třetí jsem se vzbudila a už nezabrala
Možná je to tím, že sebou malá dost mlela. Doufám, že ji to po porodu přejde a nebude mít přehozený den a noc. To bych asi nezvládla.
Co se týče jména, máme vybranou tu Elen, jenom se teď s manželem dohadujeme, jestli s „a“ na konci nebo bez. Mě se víc líbí varianta bez a, ale Radkovi to přijde jako klučičí jméno. Tak já nevím, ještě máme na dohady pár týdnů. Jenom doufám, že to nakonec bude ta holka. Třetího dubna jdu na poslední utz, tak už jsem hrozně zvědavá
Jinak moje doktorka je pečlivá až moc, poctivě zapisuje všechny údaje. Já jsem měla ve 27+3 výšku fundu 27cm. Asi proto se mi už začíná hůř dýchat. Někdy funím, jak lokomotiva
Taky jsem si přeměřovala pas. Z původních 60 mám teď 86cm
Večer samozřejmě vždycky víc. Dost trpím na nadýmání, tak to řeším Espumisanem. Ten vždycky zabere
Ale možná si to dělám sama, sním co vidím. Chutě se mi během těhu dost mění, přešla jsem přes chipsy, hranolky, kyselé okurky a zelí až k dortíkům a čokoládám
Malá bude asi cvalík ![]()
Jé já jsem zase nepřihlášená Luca235