Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Josefko, to je mi líto, že ti není dobře. Copak tě trápí? Třeba se s tím dá něco dělat.
Mám pořád nevolnosti a je mi na omdlení. Doktor říká, že je to v pořádku, že to k těhotenství patří ale neznám nikoho, komu by bylo zle tak dlouho a intenzivně. Akorát moje maminka se prý citila mizerně pocelé těhotenství
Nechci strašit, ale po středečním glikemickém testu se to zhoršilo. Vyzkoušela jsem všechno možné (až na léky, do kterých se nehrnu) ale různé čaje, vůně, homeopatika, jídlo, vzdych, odpočívat nebo se procházet…už si připadám jak pokusný králíček ve spárech svého milujícího a vynalézavého manžela. Chodím do práce, jelikož si říkám, že je fuk, jestli je mi zle v práci nebo doma - v práci to alespoň utíká, doma silehnu a jen kňučím na gauči. Miláček už mi neříká Mourku ale Kňourku, že kňourám. Ale snad nemyslí, že jsem mladý divoký prasátko?
![]()
Josefko, tak to je mi líto. A zkoušel ti doktor dělat krevní testy, jestli třeba nemáš málo nějakého vitamínu nebo minerálu? Kdesi jsem četla, že na nevolnosti je dobrý Pyridoxin. Ale osobní zkušenost nemám. A výsledky toho testu na cukrovku víš, nebo ještě ne? Já jsem na něm byla v úterý, ale výsledky budu vědět až v pondělí, protože moje doktorka měla včera a dnes dovolenou. Ale řeknu ti, po tom testu jsem měla celý den hlad a furt jsem něco jedla a druhý den to samé. A nějak se mě to drží, i když teď už je to lepší. Asi je to pro organismus na prázdný žaludek nápor.
Jinak moje jedna známá má 3 děti a u každého ji bylo špatně celé těhotenství. Jen abych tě utěšila, že v tom nejsi samotinká. ![]()
Tak uvidíš, jak ti ten test vyjde a taky ti třeba doktor nabere krev a uvidí se z čeho to je. Pak by se líp zjistilo co na to. Moc bych ti přála, aby ti něco pomohlo. Držím pěstičky!
Krevní testy mám prý na výbornou, nedoporučil mi žádné vitamínky, jen beru něco s rybím tukem. Na testech mi řekli, že pro výsledky si mám zavolat druhý den do ordinace svého gynekologa ale tam se smály, že k nim se to dostane až tak za týden a že stačí, když se zeptám na příští kontrole. Tak jsem upozornila sestru, že jdu až za měsíc ale prý to nevadí. tak se ve mně zvedla vlna odporu, že s testy se pospíchalo a teď tedy nemusím držet žádnou dietu, že až za měsíc, až se přijdu zeptat, jak to vlastně dopadlo? Po chvilce naléhání mi „dovolila“ si příští týden zavolat. Ale nečekám, že pak se vše vyřeší, spíš mi zakážou tu trochujídla, co do sebe teď nasoukám - celozrné koláče a jogurt. Maso nemůžu ani vidět, o bramborách a knedlících ani mluvit
Moc vám všem přeju, že se cítíte líp a doufám, že se k vám brzy připojím.
Josefko - neboj já jsem na to s praním a žehlení věciček stejně. Má první zkušenoust mi radí, že mám ještě dost času.
Také trpím na mdloby. Mám nízký tlak, tak málo jsem ještě v životě neměla. Docela mě to zmáhá. Taky je mi někdy blbě od žaludku. Většinou mi pomáhá si lehout a spát, bohužel to mám omezené musím se starat ještě o dceru.
Na ten test na cukr jsem ani nemusela a přitom mám cukrovku v rodině „děda“. Měla jsem strach, že jim tam omdlím. Na lačno mám ještě nižší tlak.
Ahojky,
Josefko je mi líto,že ti je pořád špatně,ale nejsi sama…moji tchýni prý bylo blbě celý všechny 3 těhu…a to má mezi dětma rozestupy rok a třičvrtě,tak to pro ni nebyl žádnej med
To vydržíš,blížíme se k závěru těhu a odměnou ti bude mimísek ![]()
Věci na malýho budu chystat v polovině dubna,až nám přivezou pro malýho skříň.kočárek je objednanej a tašku do porodnice začnu po výplatě dávat dohromady…
Ahoj holky!
tak vás po dlouhé době zdravim!!jak dopadl srazík,Pražandy?Já,bouhužel,nemohla dorazit.kolem 6tý teď,ať chci nebo nechci,usínám…jsem nějak děsně unavená…tak se na mě nezlobte ![]()
jinak u nás nic nového.kynu pořád dál,moc mi chutná:)…včera jsem byla U Apolináře na kukandu.vcelku se mi to tam zamlouvá.v pondělí ještě omrknu Podolí a pak už se snad pro jednu porodnici rozhodnu.
taky mívám děsný návaly…horka…máte to taky?mám vždysky pocit,že musim pod ledovou sprchu.....děs.
jinak je mi ale fajn.ještě teda hůř spim…při každém převalení se vzbudim a pak nemůžu třeba hodinu usnout......a bude hůř:)
tak se držte a mějte a ať vám je dobře!!
papa,theresie
Ahoj maminky,
dnes jsem byla u doktora a po rozhovoru se sestřičkou zase váhám při výběru porodnice - zvažuji znovu Hořovice, ale každopádně se tam určitě chci ještě zajet podívat a do Motola taky a pak se snad už konečně rozhodnu najisto…
Jinak jsem čím dál tím línější a dojíždění každý den 1 a 1/2 tam a 1 a 1/2 zpět už mě fakt dost vyčerpává, ale připadá mi, že dostat neschopenku je u mého doktora snad nemožné. Mateřská mi vychází až v půlce dubna, ale vůbec si nejsem jistá, že do té doby vydržim to dojíždění a stres v práci, nejradši bych byla doma už teď! Zkusím ještě 14 dnů vydržet a pak se hodit marod, jen nevím, jestli mi tu neschopenku vůbec napíše nebo jestli mám jet radši k obvodní??
A co Vy, co je u Vás nového??
Petulo - to je divný, že ti doktor nechce dát neschopenku, mě ji nabízí každou kontrolu prakticky od samýho začátku co jsem těhotná. Vždycky u toho říká, že u těhotných jsou loajální a napíšou jí kdykoliv chceš aniž by ti něco bylo. A znám několik těhulek a všichni to mají stejné - měl by ti jí napsat jestli jí chceš. U mě se doktor vždycky diví, že jí nechci.
Holky, máte taky tak živý mimísko? Mě tak strašně kope a vrtí se tam až mám strach, aby se nezamotalo do pupeční šňůry. Taky má často škytavku ![]()
Ahojky Holky,
Já naštěstí nemám dilema s porodnicí. Nemáme auto a tak budu rodit v Olomouci. Taky tady máme celou rodinu a porodnice je dobře přístupná. naši to mají 10 minut pěšky od baráku. Tak není co řešit.
Do porodnice se chystáme v rámci předporodního kurzu, ale ještě nevím kdy tam půjdeme.
Jinak jsem si v pátek vybrala kočárek. Mě se líbil už dřív, ale musela jsem sebou vzít manžela, aby mi ho schválil. Tak jsme zaplatili zálohu a je náš. Budou ho plati moji rodiče, tak ho i vyzvednou a hezky schovají.
Já nastupuji na mateřskou až 1.5. ale od velikonoc si beru dovču. Z práce chodím vždy hodně utahaná a tak si už taky ráda odpočinu. Náhrada za mě funguje dobře a tak nemusím mít ani strach jak to pojede.
Mějte se hezky a užívejte si sluníčka, tada jestli u vás svítí.
Jelikož jsem měla před otěhotněním nějaké problémy, obvodní lékařka mi jasně řekla, že nastydnu-li, mám okamžitě přijít a napíše mi neschopenku. Zdravé miminko je důležitější než práce. Pokud máš sebemenší obtíže (stres vyvolává i nevolnosti a teploty), tak si myslím zajdi za obvoďačkou a domluvte se.
Já mám spíš opačný problém, každý mne přemlouvá, abych s tím už praštila ale já se bojím, že bych se doma zbláznila. Nebydlíme zrovna uspokojivě a v práci se cítím spokojenější. Taky prožívám trochu stres, ale pozitívní, musím dojíždět a podobně.
Ahojte holky,
koukám, že problémy začínáme mít všechny stejné
Já jsem zvracela do 20tt, pár týdnů jsem teď měla klid, ale nevolnosti se nějak začínají vracet
Za poslední týden už jsem třikrát běžela na WC, naštěstí jsem to ale vždy rozdýchala. Tak se k tobě opět přidávám, Josefko.
Taky mívám hrozné návaly horka, kdykoliv během dne. Mám pocit, že se mi nahrne všechna krev do hlavy a já celá zrudnu
Možná je to tlakem, kupodivu ho mám vyšší, než obvykle.
Minulý týden jsem byla na kontrole. Všechno bylo ok, malá prý hezky roste. A já taky
Dneska jsem 28+0tt a mám 9kg navíc.
Jak to máte holky s výškou fundu? Já mám 27cm a prcek už mi začíná tlačit na plíce. Je to pěkně nepříjemný, mám pocit, že se pořád dusím. Musím to ještě 12 týdnů vydržet ![]()
Pozitivní zpráva ale je, že už jsme se přehouply do třetího trimestru a pomalu jdeme do finále. Moje pí Dr. říkala, že na MD můžu nastoupit mezi 10. a 24. dubnem. Jsem pořád na neschopence, tak to nechám na toho 24. Zbývající dovču mi zaměstnavatel proplatí ![]()
Škytavku nemáme ale pěkně zlobíme: Vždycky je miminko velmi živé a viditelně se převaluje ze strany na stranu. Jakmile se ale přiblíží manžel, aby to viděl nebo si sáhnul, tak se zklidní. Ani nemusí promluvit. Ze srandy říká, že si vymýšlím a žádné pohyby nemám.
ahoj holky,taky me ceka v cervnu porod - chci se jen zeptat na takovou intimni vec.Jak to mate se sexem?Ja jsem posledni cca 2 mesice temer „frigidka“,ikdyz predtim to bylo vsechno v normalnu.Manzel se mi sveril,ze je pro nej taky divny se milovat,kdyz vi,ze je tam miminko,ktery je u nas taky tak zivy,ze se hybe temer porad..:-)Jste na tom podobne?
petula tak to máš doktorku asi jako moje kámoška. Nechce o nemocenské vůbec slyšet. Mě doktor vyložene sám nabídl už před měsícem, jestli nechci jít na nemocenskou. Bolelo mě totiž pořád břicho a bylo to ze stresu z práce a taky jsem denně projezdila v autě několik hodin po Praze. Říkal, že bych si na to měla dávat bacha. No a tak jsem nemocenskou vzala od 1.2. a je mi fajn. A doma se vůbec nenudím. Spíš nevím, co dřív…ale v klídku.
váha zatím +5kg
Špatně mi nebylo za celý těhu. Mám problém akorát s nízkým tlakem. Takže nákupy v supermarketech mě úplně ničí, hned někde omdlívám a tak ![]()
kopání asi máme vetřelce, mám pocit, že chce ven už teď. Řádí ve mě jako blázen. A mám hrozně špičaté břicho, všichni se tomu smějí
![]()