Poradna duly
Jana Čurdová
Gio : Super. Díky za tvoje názory, přece jenom už máš nějakou zkušenost a nejdeš do toho poprvé. Takže chceš si dát epidurál i teď podruhé?Měla jsi z toho dobrý pocit?Nemám nikoho známého, kdo rodil s epidurálem.
Moni já si ho teď nahlásím, ale kdyžtak ho zruším. Já rodila poprvé strašně dlouho takže jsem byla ráda za cokoliv. Při prvním porodu jsem byla zá:,–(ně proti epidurálu, ale když by mi to zase pomohlo se rychleji otevřít (hrozily kleště nebo císař) tak jdu znovu do toho. Bolesti jsou určitě mírnější a při šití ti už nic nepíchají. Já mám prý od cvičení nějaké strašně pevné svaly a to je taky problém.
GIO- Já měla nadstandart po prvním porodu a jdu do něj znova. Měla jsem tam takový klid, že si ani nedokážu představit, že bych ležela jinde. Hlavně sestry tam byly víc v pohodě. Neotravovaly jen tak. Srcha a záchod na pokoji, tak jsem slyšela své dítě. Jako prvorodička jsem byla z pláče miminka nejistá, tak jsem k němu lítala skoro pořád. Neomezený počet plen a čistého oblečení. Teď až půjdu v červnu rodit, tak si ho zaplatím znova.
Holky- jste tu nějaká, která si chce nechat pupečníkovou krev. Mně už poslali formuláře z Cordu.
Luco já taky chtěla nadstandard a když jsem se o něj znovu hlásila, tak mi sestra řekla, že mám štěstí, že neležím na chodbě. Byl tam zrovna velký nával. To je taky nevýhoda „vyhlášených“ porodnic. Teď třeba v Podolí několik dní měli už odpoledne STOP STAV a rodičky posílali jinam.
Znám pár holek co rodily s epidurálem a prý pohoda. Takže do něj půjdu taky než se nervovat. A taky mi bylo doporučeno si zaplatit nadstandardní pokoj. Jsou tam jenom dvě maminky a hlavně se nemusí dělit s nikým o záchod a sprchu, která je často potřeba. Jinak je soc. zařízení společné prý třeba pro dva pokoje. Co se týče klystýru, tak si myslím, že to není nic hrozného a že bych ho asi neodmítla, příjde mi to lepší než se tam někde „podělat“. To samé oholení bych se asi taky nebránila jako někdo, buď si to udělám v klidu sama doma a pořádně a nebo tam. No co no, vždyť to zase doroste pokud na tom budete trvat
A nástřih, budiž, lepší než se potrhat. Nevím připadám si taková odevzdaná všemu, ale je to nejspíš tím, že nevím do čeho jdu. Když to nebude nic nesnesitelného a nebudu skoro nic cítit, tak ať si tam se mnou dělají co chtějí. Ale třeba změním názor až budu mít nějakou tu zkušenost za sebou.
Díky za názory na epidurál a nadstandardt.Souhlasím a chci využít obojího.Ale taky jsem slyšela,že když je plno, tak máš smůlu i když to máš objednaný (myslím ten pokoj).
Moni :Já jsem taky odevzdaná ke všemu.Takže uvidíme, co nás čeká ![]()
Holčičky, jdu ještě něco dodělat a pádím na sraz s bývalou partou z práce. Mějte se moc hezky a pa
Ahoj holky!
k těm porodnicím.....taky pořád váhám.kámošky rodily jak v Podolí,tak u Apolináře a v Motole…Podolí z toho vychází asi nejlíp,ale je tam prý fakt narváno,tak nevim.nechtěla bych tam přijet a oni aby mě poslali jinam…každopádně se tam zajdu podívat a k Apolináři taky…O Krči jsem nepřemýšlela…ale díky tomu,že chtěj za epidurál cash,tak ani náhodou!
teda ne že bych se chystala na epidurál.podle mě je přirozený porod to nejlepší,ale opravdu jsem to nezažila tak nemůžu říct,jak to budu zvládat,že?už jsem skoukla jejich stránky,tak se objednám,zajdem tam s přítelem a uvidíme.....jedna kamarádka rodila i v Benesově a byla nadšená…jenže ona rodí maximálně 3 hodinky(už 2×),tak kdo by nebyl nadšený,že?
pochvalovala si hlavně,že mohla rodit na stoličce,což jí vyhovuje nejvíc…
jinak jsem byla v pondělí na kontrole.překvapivě mi dělal i utz,tak jsem toho našeho rošťáka(nebo rošťandu)opět spatřila!mimčo zas bylo živé,že se nedalo změřit:),ale vše je v pořádku…Dr.viděl i pohlaví,ale já odolala a nenechala jsem si to říct.samo,že jsem tam pošilhávala,ale z toho,co jsem viděla nejsem moc moudrá
aspoň to bude to pravé překvapení ![]()
k té mé váze řekl,že je to super…haha…a já se cejtim jak sud(z 48kg na 59kg!!!)no,snad se to trošku zpomalí…
jinak teď 19.3.pojedeme na týden do Švýcar na hory,tak se moc těším na pořádné procházky a volno od práce.
tak čest a pozdravujte mimča!
tereza
ještě k te diskusi o pražských porodnicích…
díky tomu, že jsem se v FN Motol byla podívat… Tam je standard 2 maminky na pokoj, přičemž 2 pokoje mají společnou sociálku.
A co se týče cvičení. Byla jsem po druhé na Gravijóze, předtím jsem cvičila s již zmiňovanou knížkou od Lucie Výborné doma. S tou jogou jsem náramně spokojená, bolívaly mě záda, a díky těm cvikům mě ty problémy přešly, učíme se tam správně dýchat a jiné uvolňovací cviky, posilujem dno pánevní. Když jdu odtamtud mám z toho takový dobrý pocit.
já taky ještě něco:)
ptala jsem se dr,jestli mě čeká ten cukr.test a prý ne!tak jsem ráda.....
a k te gravidjoze:chodím už od 4 měsíce a musím potvrdit,že je to super.cvičím i doma.akorát příští týden změním prostředí.chodila jsem do Studia pro ženy(Vodičkova) a teď půjdu do A-centrum(u Florence),tak dám vědět,kde to bylo lepší:))
tak pa
O epidurálu jsem přemýšlela vždycky už tak před 10ti lety když se o tom mluvilo jako že porod pak tak nebolí tak jsem si říkala že to určitě využiju, ale mám doma knížku Průvodce českou ženou od početí do šestinedělí od Magdaleny Mikulandové, to je ta paní, která je často v Sama doma a mluví tam o těhulkách a miminkách, tak v tý knížce je tak detailní popis zákroku epidurál, že se mi z toho udělalo až špatně, měla jsem slabý nohy a nemohla vstát ze židle takže nevim jestli do toho půjdu.
A nadstandard pokoj bych ráda využila taky, ale v Krči kde chci rodit mají jen 2 takže je vysoká pravděpodobnost že budou zrovna obsazené.
Jo a v tý knížce píšou, že klystýr neni potřeba, v lékárně se dá koupit nějaký přípravek jmenuje se to YAL nebo tak nějak a tím si každá udělá klystýr sama - něco se vypije a už to jede. Lepší než si nechat dávat hadičku kamsi. No a holení - já mám problém se přes břicho oholit už teď a to ho mám ještě maličký takže těžko toho budu sama schopná až se začne mimís klubat ven.
ZLATIČKO to se mi také stalo, že když jsem si četla v Betynce o epidurálu, tak se mi udělalo zle, ale to bylo ještě v době kdy jsem měla nevolnosti skoro ze všeho. Vím, že tenkrát jsem měla zrovna před obědem a nemohla jsem se z toho ani najíst
Lepší je to nečíst a nestudovat ![]()
Jinak taky mne napadlo, že v lékárně se určo něco prodává po čem se člověk vyprázdní i bez hadice v zaďouchu. tak to musíme vyzkoumat a hurá na to. A holení uvidím, nějak se tam dolů snad vohnu a kdyžtak poprosím sestřičku v porodnici.
No já to právě četla nedávno a to už mi špatně nebylo
byl to nechutně detailní popis krok za krokem a hned po přečtení jsem si řekla tak to ne, radši budu trpět ale až budu fakt trpět a úpět tam tak jim kejvnu na všechno. Ten YAL tam doporučujou, prý to funguje hladce a samo. ![]()
A koukám že jsme asi všechny začaly skupovat časopisy Betynka a Maminka
A já si říkala, že jsou oba nějak špatně k sehnání
Existuje ještě nějaký jiný pro nás? Kromě pletení a háčkování, to neovládám ![]()