Poradna duly
Jana Čurdová
Tak to jestli ten 4D UZ dělají i v podolí tak to bych měla blíž a určitě jestli to tam dělá doktor tak všechno zkontroluje. V tom Gennetu na jejich netu píšou že to dělá sestra.
No a to je asi problém že miminko může být zrovna nějak otočený a neukáže to co zrovna chceme. To se mi stalo v pondělí na běžném UZ že mimisek zrovna neměl náladu nic ukazovat a tak já celá natěšená že budu vědět jistě co to je odcházela zklamaná. No co nadělám.
A s tim termínem - taky jsem ho měla nejdřív na 25.6. a podle pohybů teď na 18.6.
Holky podívejte se na www.upmd.cz, tam je napsáno kolik ten UZ stojí a co zahrnuje. Jo a jsou tam i asi 3 fotky jak to vypadá a je tam pěkně vidět pohlaví.
Zlaticko: já když byla na UZ ve 21.tt, tak jsem taky chtěla vědět pohlaví a mrňous měl zkřížené nožky a bylo vidět prdlajs. Docela dlouho se pan doktor pokoušel, pořád mi proklepával břicho a mimčo se ani nehnulo. Pak když viděl jak jsem zvědavá a že bych do 30.tt asi nevydržela, tak mi zkusil udělat UZ spodem sondou a tam se po chvíli ukázal pindík
Byl fakt pěkně vidět a myslím, že se na to mohu spolehnout. U holek to bývá horší. Může to být kluk, ale pipína má přilepeného kamsi k tělu a Dr. si hned může myslet, že je to holčička. Zrovna nedávno se to stalo jedné známé. Natuty to měla být holka, ale teď je to krásný Davídek ![]()
Jinak s těma termínama porodů dle pohybů jste břidilové
Já ho mám o CELÝCH 14 dnů dříve, na 1.6. ze 14.6., ale jak už jsem někde výš psala, tak vlastně ani nevím kdy jsem je začala opravdu cítit, jestli dřív nebo později.
Čau kočky, o tom 4D UTZ taky uvažuji, asi půjdu do Podolí, mám to blízko,kámoška tam byla a byla moc spokojená. Tak se tam asi objednám.
V práci chci vydržet až do nástupu na mateřskou. S podivem sleduji,že zatím za mě náhradu nikdo nehledá, ale to je u nás normální. Tak už vidím, že týden před nástupem mi sem někoho šoupnou a já budu mít co dělat.
Zlatíčko : Včera jsem ti posílala soukr. zprávu. Psala jsi, že budeš rodit v Krči. Já o tom také uvažuji a chtěla bych tam docházet na předporodní kurz. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli by si také nechtěla, že bychom chodily spolu.Dej vědět. A nevíš, kde jsi na netu viděla ten X-lander?Já mám sice kočár slíbený od kámošky, ale ještě jsem ho neviděla, tak nevím. Jinak někde byla diskuse o velikosti té korbičky a mamči psaly, že se tam mimís vejde i v zimě v pohodě.Mě se moc líbí a uvažuji o něm.
Mě žádná soukromá zpráva nepřišla - nechápu, musí se to nějak nastavovat aby chodily?
Pro MONIKU11 - Rodit chci v Krči a ráda bych se tam šla podívat dopředu a i ten kurz bych docela ráda absolvovala ale doktor mi ještě vůbec nic neřekl jestli mám někam chodit nebo jestli mě někam pošle
tak se můžeme domluvit.
Ten kočárek X lander je na: www.detskyraj.cz je to X1 jestli jsem předtim psala že XA tak jsem se spletla a je to komplet sporťáček+hluboká korba+autosedačka ve všech dostupných barvách za 14.450,–
PETULO - mě se ten TRAXX jaguar 4 taky líbí od začátku co jsem ho objevila hlavně proto že o něm psali že je to jediný offroad mezi kočárky a že má tak variabilně výkyvný přední kola, my nemáme kolem domu žádný chodníky ale štěrkový cesty a pole a na chalupě to samý takže potřebuju fakt teréňáka, ale chtěla bych určitě hlubokou korbičku místo tý přenosný tašky a hlavně jsem ho neviděla nikde na živo jen na netu a nejsem si jistá tou rukojetí která vypadá jako na rotopedu ![]()
No a s tim UZ jsem už asi fakt otravná ale já to prostě chci vědět i když ten případ že to měla být 100% holčička a narodil se Davídek mě děsí.
Zlatíčko :Soukr. zprávy nemusíš nějak nastavovat, stačí když chceš někomu napsat, tak pod jeho zprávou klikneš na poslat soukr. zprávu a tobě jako příjemci se úplně nahoře na stránce u ikonek (FAQ,hledat,přihlášení,odhlášení…) objeví, že máš soukr. zprávu.Jó a mě dr. taky nic neřekl, jen vím, že do předpor. kurzů se má přihlašovat před 30tt a na prohlídku kdykoli.Prohlídku porodního sálu s přednáškou pořádaj každou středu od 13.00h po objednání.Tak se můžem domluvit na dalším, jestli chceš.
Mončo: tak jsem ti poslala taky soukr. zprávu ale mě fakt žádná nepřišla já jsem se tam dívala. Tak asi nějaká chyba.
Ahoj ZLATIČKO A MONIKO11, chci se zeptat: Vy máte nějaké reference na porodnici v Krči. Já totiž pořád řeším Apolináře, Podolí anebo tu Krč. Ta by se mi vzhledem k dostupnosti líbila víc, protože bych pak nerada zůstala někde v zácpě na Nuseláku při cestě k Apolináři, či někde cestou do Podolí. I když od Krče se do Podolí dá dojet obklikami a vyhnout se zácpě. A co zahrnují ty předporodní kurzy? To je jako víc lekcí, nebo nějaké jedno sezení?
Dík moc za info
Mončo26 :Řeším a řešila jsem to samé. Mám to do Krče také nejblíž, mé dvě kamarádky tam před nedávnem rodily a byly moc spokojené.Hlavně s tím, že se tolik věnují kojení. A to mě nadchlo.A hlavně mě přijdou Podolí a Apolinář jako velké továrny na výrobu dětí
.Jo a ještě přemýšlím o Neratovicích,můj dr. je tam porodník a pracuje tam také moje známá.Tak fakt nevím.
Na ten předporodní kurz se podívej na www.web.quick.cz/graviditas/ , je to tam vše popsané. Uvidíš, jak se ti to bude zamlouvat.Může se nás domluvit víc a můžem se tam objednat.
Ahoj holky,
tak koukám že už kupujete kočárky, taky si v pátek jedeme jeden zarezervovat. A to si je už berete domů? Já ho asi nechám až do porodu v úschově v obchodě - ne snad z pověrčivosti (i když taky trochu možná), ale taky aby nezabíral zatím místo - chceme brát celou trojkombinaci. Jaký na to máte názor ostatní?
Zdravím,
Janina
ahoj holky,ja měla za sebe do práce náhradu už od ledna.Vzali ji,a já mohla jít už od února na neschopenku.Měla jsem loni potrat a věkově stejně spadám už do rizikových.
Co se týče termínů tak PM 28.8. - termín 3.6. a druhý termín je vypočítaný z ultrazvuku na 5.6. Dítko jsme počali 9.9. jindy to prostě být nemohlo.
Dnes byl synek-16 na první schůzce stárků. Hody máme začátkem května,to budu jak soudek UF! Takové hody a stárek v baráku to bude pěknej mazec!
Spousta hostů a …no blázinec. Máme 12 párů což je celkem dobrý.
Jsem zvědavá jak to budu zvládat,když teď jsem schopna prospat 12hod. denně
Na přednášce o psychomotorickém vývoji dítěte jsme se dozvěděli,
mimo jiné, že dítě do chodítka nedávat pokud samo nechodí (moje děti v tom lítali hodně brzy!) ,ale co je horší
dostaji jsme „klokanku“- kapsu na břicho a do té se prý nemá dávat dítko dřív než začne samo sedět,prý se ničí páteř v kříži. Ptala jsem se doktora
jak předejít poškození dítěte.Spoustu příčin nelze ovlivnit -genetika,vrozené v. … Hodně se dá pokazit při porodu. Znám ze svého okolí několik bezproblémových těhu a díky špatnému-zkaženému porodu mají teď věkem děti přibližně jako já ale psychycky jsou roky pozadu.Je to beznaděj vychovávat takové děti,chce to obrovskou trpělivost.
Když teď vybíráme ty porodnice,jak posoudit porodníky???? toť otázka.
Můj mladší syn měl velkou hlavičku= dlouhý porod, s lékaři (kluk je OK) Osobně
si říkám čert vem komfort poporodního odd.Ovšem špatně nastartované kojení to je taky průšvih ,tak nevím.
MONIKO11: Já se taky ještě zkusím zeptat švagrové, ta jedno dítě rodila v Podolí před 5 lety a druhé právě v Krči před 2 lety. Tak uvidím taky co mi řekne, ale nejhorší je, že ty názory jsou opravdu různé. Někdo nadává a někdo zase chválí a teď si vyber komu věřit. Já to mám nejblíž do Benešova, tam je nová krásná porodnice, ale zase doktoři prý nic moc a i když jsem tam kvůli něčemu byla, tak jsem se necítila dobře. Radši dám přednost lepším lékařům a starému vybavení než krásnému, nově zařízenému a barevnému pokojíčku.
LUCO: tak co dělá Andulka? Už je jí lépe, nebo horečky stále pokračují a nevíte co jí je?
Také jsem slyšela, že ze začátku klokanku ne. Ale Babyvak se muže, to je prý měco jiného jak klokanka.
Čau kočky, přeji hezký den. Já jsem taky slyšela, že klokanky, chodítka a jiné podpůrné pomůcky dětem vůbec nepomáhají ba naopak.Miminka se mají nechávat v postýlce nebo na zemi, ať se sami musejí snažit.Ale prý babyvak, ten je o.k. Myslím, že o tom mluvila paní v Sama doma na ČT1.
S tím výběrem porodnice je fakt, že má člověk dát na sebe, na svůj instinkt. Všude je něco a především je to o lidech. Všude můžeš narazit jak na skvělého zdravotníka tak na blbce ![]()
Mončo :Také se poptej a řekneš, co jsi zjistila.Benešov neznám vůbec. Tak nevím. O Krči mám zatím reference jen dobré. Jen mě trochu zarazilo, že podle web stránek tam stojí epidurál 4700,– a já o něm hodně uvažuji. Co si o tom myslíš?