Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
674
2.3.06 10:02

Mončo11: Týýý brďo, za epidurál se platí??? Nebo to jenom v té Krči? Myslela jsem, že je to zadarmo, ani mě nenapadlo, že by se za to mělo platit. Taky o něm uvažuji, spousta holek to odsuzuje, že by se bály a já se nějak nebojím. Naopak mi to příjde lepší, než tam hekat a být sprostá, což já bych určitě byla :-)) a příchod miminka na svět si užít tak nějak za pohody a ne v hrůze.
Podobnou injekci do páteře jsem zažila když jsem byla na operaci s kolenem a byť jsem se tam prala za to, že chci narkózu tak se na mě vyprdli a prostě mi lupli injekci do páteře abych necítila nic od pasu dolů. A musím říct, že jsem to ani trochu necítila a když doktor řekl hotovo, tak jsem nechápala jako o čem mluví. Jediné co nebylo příjemné, bylo to, že mi v turánu strašně klesnul tlak a chvíli jsem nevěděla o světě, ale pak mi ďobli nějaký efedrin či adrenalin a zase se to lepšilo. A ještě nebylo příjemné když mi nohy přicházely k sobě, ale to u porodu nehrozí, tam je cítíš celou dobu. Takže té injekce se nebojím.
Jinak info zjistím, ale nevím kdy, protože můj brácha se švagrovou se za mnou chystají na navštěvu už asi tak od půlky ledna a kde nic tu nic, takže jsem zvědavá kdy nastane den D a oni se objeví :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 10:25

Holky čtu tady ty vaše příspěvky ohledně výběru porodnice, na netu jsem našla stránky Průvodce porodnicemi, tak se na to koukněte, třeba vám to pomůže s výběrem, zrovna ta porodnice Krč neposkytla info, ale je tak diskuze maminek co tam byli.

http://www.aperio.cz/…odnice.shtml

• Citovat
  • Upravit
263
2.3.06 10:25

Mončo26 :Za ten epidurál se v Krči bohužel platí a to mě pěkně štve. Sdílím tvé názory,jinak jsem četla, že se k němu přiklánějí i porodníci a já opravdu žádná velká hrdinka nejsem :D , ale ta cena v Krči mě fakt zaskočila. Kdybych si k tomu zaplatila i nadstandard, tak by mi pobyt v porodnici vyšel skoro na zájezd do Egypta :D . Tak nevím, jak se mám rozhodnout. A s tím tlakem je to asi pravda.Já ho mám normálně nízký,tak to jim tam asi usnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.3.06 10:30

Ahoj
Moni26 Andulka už je v pořádku, horečky trvaly jen den, ale zdá se mi nějaká bledá. Moč má v pořádku, prý to asi byla nějaká viróza, která se díky homeopatii neprojevila. Díky za starost.

Právě jsem si pročítala články ohledně aromaterapie během porodu. Nesmím kvůli namoci použít epidurál. Chtěla bych si ulehčit porod. Od středy jsem si našla cvičení v těhu, tak tam zajdu. Nějak jsem ty přípravky nepochopila, je jich tam moc. Já si chci jen ulevit při kontrakcích. Rozhodla jsem se, že zkusím homeopatika Arniku, olejíčky bych chtěla také vyzkoušet. Různé masáže. Nevíte něco kolem aromaterapie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
2.3.06 10:42

O aromaterapii je myslím hodně napsáno v knize Zdravé těhotenství, přirozený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.3.06 11:21

Jenom k tomu epiduralu… Jak jsem se informovala, ve FN Motol se neplatí.......

Že by na Krč dolehly dlouhodobé problémy s financováním ve zdravotnictví ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.3.06 11:37

LUCO tak to je dobře, že už jí je dobře :lol:

Jinak o aromaterapii nic moc nevím, ani to nějak nestuduji, já na to moc nejsem, protože většinou se mi z těch všelijakých vůních spíš ještě přihorší :-)) Ale to neznamená, že to zavrhuji, každému vyhovuje něco jiného. Minulý týden jsem začala chodit na cvičení pro těhotné, ale zda to k něčemu je to netuším. Prostě se tam povalujeme po balonech, cvičíme s gumou a tak. Je pravda, že po tom co jsem celý den doma si tam aspoň protáhnu tělo, ale asi to nemá zvlášť velký efekt pro případně lepší porod a tak. Včera cvičil se mnou i mimís, tak mě kopnul zrovna když jsem byla v takové nestabilní pozici na baloně, že jsem se lekla a zkácela se z toho balonu :-))

Jinak s tím epidurálem je to divné, že by se to někde neplatilo (předpokládám proto, protože to proplatí pojišťovna) a někde zase ano i když mají smlouvu s pojišťovnou? No Gabik má pravdu asi si potřebují přilepšit, jednou zkásnou peníze od pojišťovny a pak ve finále ještě od nás :-)) A pochopila jsem teda dobře, že normálně se za to neplatí vůbec? Co v tom Podolí a u Apolináře? Tam také ne? Ne že bych to za ten klid nedala, ale příjde mi to zbytečné jim rvát tolika peněz. Jo kdyby se to platilo všude, tak to je o něčem jiném, tak chápu, že je to nadstandard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.3.06 11:46

Moni26 :D :D :D
Prý ale cvičení pomáhá, procvičuješ ty partie, které jsou pro porod nejdůležitější. Jinak mě také všechno smrdí, aromalampu ani nemáme. Jsme s manžou háklivý na všechno. Ale chci to vyzkoušet, při nejhorším se vyhodí. Já už jednou rodila, tak vím do čeho jdu a nechci nic ponechat náhodě, když nemůžu mít ten epidurál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
2.3.06 11:49

No, s tím epidurálem je to tak.V Krči to provádí soukromá fa Anestar, tak proto se to platí. Ovšem na jejich stránkách www.anestar.cz je jiná cena než na stránkách Krče.Tak nevím, co to znamená.Jak je to v Podolí a u Apolináře, to nevím, ale myslím,že tam se to neplatí.

To těhu cvičení, myslíš, že je k ničemu?Já na to nemám čas,jsem furt v práci nebo něco předělávám doma.Tak se alespoň někdy doma snažím trochu cvičit podle knížky od L. Výborné-Fit maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.3.06 12:22

LUCO: právě že mi málokdy co voní a bojím se aby mi pak ještě k tomu všemu nebylo zle od žaludku, ale za zkoušku to určo stojí.

K tomu cvičení: že by to bylo uplně k ničemu to asi ne, ale k ničemu to je podle mého v případě, že tam chodím jednou týdně, ale říkám si, že aspoň to. Doma se k tomu nedonutím, a to jsem skoro celý den doma. Přemýšlela jsem, že bych si od rodičů dotáhla ten balon, který tam mám, ale bojím se, že bych tady pak o něj zakopávala a koulela ho zprava do leva, aby nepřekážel :-)) I když?? zvážím to, mohla bych na něm sedět když budu psát na PC. to se mi ty svaly okolo zadku a pánve pěkně rozválí a mimčo by mohlo razdva profrčet na svět :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.3.06 12:31

Moni26, takhle by to mělo fungovat. Ještě si zajdi na těho plavání. Jinak já to tak vidím, že nám ty děti pujdou tak rychle, že si nestačíme dát nějaké ty utišující přípravky. :D
Jak říkám, budu se snažit vyzkoušet všechno, pamatuji si ten první. Tohle už vážně nechci zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
2.3.06 13:38

LUCO: plavání mi doktor zakázal, že prý je blbé počasí a pokud nemám na dálku vyhřívané auto, tak že bych nastydla a tak. Doporučil mi jen to cvičení. Já myslím, že tobě jako druhorodičce to mimčo vyklouzne razdva ani nestihneš nakapat ten olejíček :-)) Já naštěstí nevím co mne čeká a tak to radši ani moc nezkoumám. Jen je jasné, že ven to nějak musí a basta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.3.06 14:00

Moni26, já nejsem klasická druhorodička. První porod musel být císař. Od prasknutí vody 36hod. Já se prostě nechtěla otevírat, za tu dobu jsem byla na 3cm. Takže moje porodní cesty nejsou roztahané, tím by šlo mimi rycheji ven. Doufám, že zázraky se dějí a druhé dítě půjde ven normálně a rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 14:07

ahojky vubec se tu neorientuji.a nejde se mi prihlasit.

termin mam 9.6.06

• Citovat
  • Upravit
Gio
205
2.3.06 14:20

Epidurál se U Apolináře neplatil. Při porodu je to docela nářez. Já se teda fakt bála, protože když máte kontrakce, tak to vždycky s vámi cukne a on se ten doktor musí trefit do té páteře. Po porodu jsem neměla žádné bolesti hlavy, jen se musí dost brzy na malou. Je asi lepší si epidurál objednat (oni se na to připraví) a když porod probíhá bez problémů podle našich představ tak ho odmítnout. Já ho nechtěla a oni mě pak přemluvili (pomáhá rychleji se otevřít), ta se mnou vyplňoval doktor (Mireček) dotazník až při porodu a to byla síla.
Porodnice - záleží nejvíc na personálu. I když Podolí a Apolinář tvrdí jaké všechny zá:,–(y dodržují, každý si jede podle svého, takže někomu mimino přinesou až druhý den a dokrmují ho z flašky, vrazí mu dudlíka atd… Většinou vás všude přemluví k nástřihu (prostě to nějak vysvětlí) když je to nutné a klystýr se taky dobře zdůvodňuje:„Přece byste nám nechtěla maminko při porodu kadit???“
Já dávám přednost porodnici s neonatologickou jednotkou a hlavně WC na pokoji nebo hoooooodně blízko. Taky doporučuju nadstandart. Po porodu chodí vizity jedna z druhou, měří se teploty, kontrolují mimi, v noci miminka brečí, takže když je víc lidí na pokoji člověk se vůbec nevyspí. A taky tatínek nemůže na pokoj jen na chodbu a to zas není dobré pro mimi.
Peťulo super seznámek!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital