Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
520
1.3.06 11:11

Já jsem si tentokrát na tu náhradu dohlídla a byla jsem u výběru. Tak snad jsem vybrala dobře. Ta první kdyby byla normální tak už by od začátku ledna většinu uměla ale nešlo to s ní. Takže od 8. 3. začnu hustit do další hlavičky :) jsem zvědavá. Ale já jsem jedna z vyjímek kterou práce baví a tak tady chci vydržet co nejdéle to půjde. Jako moje kamarádka která rodila loni v létě a když jsem za ní v den porodu přišla do porodnice a zeptala se jí kdy byla naposledy v práci tak mi řekla „včera“ :D
Petulo a jaký kočárek nakonec máte? Myslim že si psala o tom Traxxu? Někde na netu jsem včera viděla v akci X lander X1 sporťák+hluboká korba+autosedačka za super cenu. Ale slyšela jsem že ta hluboká korba je strašně úzká a letní miminko se tam v zimě v zimním fusaku už nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
1.3.06 11:18

Holky kam se chodí na ten 4D ultrazvuk v Praze? Je tam fakt všechno vidět lépe než na tom běžném? Vidina toho že bych konečně věděla jestli je to ta holčička mě láká takže bych tam snad zašla než čekat zase měsíc a třeba to zase neukáže. A kolik se tam platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
1.3.06 11:20

Ahoj Děvčata
Já se nyní starám o malou od pondělka má neustále horečky až 39,5. Vždy se mi to podaří srazit a za 6hod nastoupí znova. Dávali jsme moč, nic jiného jí není, normálně jí. Doktorka na nic nepřišla, možná je to ta 6-tá dětská nemoc. Občas jí ale kolem pupíku bolí bříško. Je to hrozné nevědět co jí vlastně je.
Moni26- já bohužel vím váhu, a to až ve 20tt, kdy jsem byla na ultrzvuku. Tj. 350g Já nevím, jestli je to normální, ale nevěděla jsem nic ani, když jsem čekala Áňu. Vlastně ano ve 30tt mi doktorka na UZ řekla, že váží 1850g a ve 35tt v nemocnici měla 2700g. Pak se narodila a měla 3350g a 50cm. Se mnou ležela paní, která šla na plánovaného císaře a té říkali, že mimi má na UZ 4000g před operací a narodilo se s váhou 4600g. Takže od té doby vím, že měření UZ je velmi nepřesné. Je prostě spíše orietační pro doktory. Když jsem šla k doktorce toho 27.10., tak těhu odpovídalo 7+0tt a to jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
1.3.06 11:24

Zrovna včera jsem se jala počítat, jak vlastně budu ještě v práci a zděsilo mne, že tak málo. Se šéfem jsme domluveni, že d dubna by měla nastoupit náhradní síla za mne a já ji začnu připravovat. Před vánoci si ale beru týden dovolenou. Pak budem pokračovat, co to půjde (v ideálním případě ještě alespoň týden v květnu). Pracuji na místě, na které se musí vypisovat výběrové řízení a teprv minulý týden jsem ho viděla na internetu pověšené - divný pocit, jak se vás zbavují jako by lehce. A teď bomba: Měla jsem být členem výběrové komise ale zjistila jsem, že se přihlásil i můj vlastní manžel!!! Vím, že o tom ze srandy uvažoval ale překvapil mne. Dovedete si představit tu absurdní situaci, kdyby nastoupil místo mě? :lol: Ze dvěří by stačilo odškrábat jen „ová“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
1.3.06 11:34

hu

Ahojda,
no já jsem z práce vypadla k 1.2., protože jsem to tam už nesnesla. Hlavně to sezení na blbé židli, ježdění v autě po Praze a okokí a strašný stres. Postupně se to vše tak vystupňovalo, že mě každý den bolelo břicho a večer doma ještě víc. Takže jsem na nemocenské už měsíc a je mi fajn. Konečně mám čas na sebe a na domácnost. Před tím byl doma celý týden bordel a když jsem si chtěla o víkendu odpočinout, tak jsem to musela zase uklízet. Fuj!
Nejde některá z vás na předporodní kurz do Podolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
1.3.06 11:46
zlaticko píše:
Holky kam se chodí na ten 4D ultrazvuk v Praze? Je tam fakt všechno vidět lépe než na tom běžném? Vidina toho že bych konečně věděla jestli je to ta holčička mě láká takže bych tam snad zašla než čekat zase měsíc a třeba to zase neukáže. A kolik se tam platí?

Ahojky,na 4D se chodi do Gennetu,je to na Letny,vedle Technickeho muzea. podivej se na www.gennet.cz tam je vse o tom napsano a ukazano. Stoji to 1000,– nelituju,mame 17 fotek na cd,hlavicku,nozky,rucky,libi se nam to. Jdu tam jeste ve 30 tydnu,ale na normalni ultrazvuk,maji tam jeden z nejlepsich,nic se neplati,jen musim mit papir od sveho doktora se zadankou a tam bude videt vse a jestli je v poradku,hlavne cele srdicko, jestli nema vadu a tak. Peta28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
1.3.06 11:59

Josefko- ten výběr Ti nezávidím. To musíš mít moc pěkné místo, když se tam hlásí i tvůj manža.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
1.3.06 12:11

Peta28 - děkuju za tip na 4D, já tam asi zajdu to neustále čekání kdy už budu moc něco (růžového) nakoupit mě ničí :) já vás holky co to nechcete vědět obdivuju, já bych to nevydržela.

Jsem asi divná, ale připadá mi to brzo že končíte v práci už na konci března, to je normální? Já bych tady fakt chtěla vydržet co nejdýl a asi si naivně plánuju jak jsem pak s mrňouskem v kočárku nebo v sedačce občas (1× týdně :D ) zajdu na kontrolu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.3.06 12:16

Zlaticko - nakonec jsme vybrali od Haucku - Traxx Jaguar 4 v tmavě šedé barvě se zeleným zdobením. Hned jsme ho doma museli na zkoušku postavit a okouknout - přišla se podívat i sousedka, co už má 4letou holčičku a říkala taky, že je super. Kupovali jsme jen tu vložnou tašku a přijde mi široká i velká dost, navíc tím, že je teplá, lze jí použít v zimě místo fusaku, jen tam dáš mímovi deku pro utěsnění a je to. Sporťák, ta vložná taška a pláštěnka nás vyšla přesně 11.279,–, což mi přijde vcelku solidní :D ´
Josefko, ty budeš chodit do práce ještě v květnu?? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
1.3.06 12:36

Kočky, já mám přeci TP až 21.6. (podle pohybů sice 16. ale to jsem zvědavá:-), takže v květnu normálně ještě pracovat budu. Chci. Baví mne to. Taky mne baví dělat výběrová řízení. Na poprvé jsem si říkala, že rozhoduju lidem o životě ale není taková hrůza. Většinou se přihlásí pár exotů a nakonec je to tak, že přijmete toho nejlepšího, uděláte mu radost a ještě si pomůžete v práci někým dobrým do kolektivu. Mám zatím kliku a na lidi dobrý „čuch“. Na výběrovku na moje místo jsem se moc těšila ale pokud se manžel dostane do druhého kola (jako že jo, je dobrej! :lol: ) tak já už v té komisi být nemůžu :( a vyberou mi sem nějakýho Jouzu (no co, alespoň se budu ve srovnání jevit jako šikovnější :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.3.06 12:56

Ja pujdu s tím svých odchodem v puli března jen o měsíc dřív, než je oficiální nástup na mateřskou (TP 3.6.). Nějak si to nevyčítám, mám stresující práci v bance, v noci už začínám už špatně spát a ty rána, kdy vstávám do práce jsou nejhorší… když si uvědomím, že se příští min. 2 roky nevyspím, tak jsem ráda, že teď budu odpočívat, chodit na cvičení a plávaní......návštěvy, které jsem zanedbávala a příprava na příchod našeho drobka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
1.3.06 13:42

LUCO: Já byla na UZ ve 21+0 a mimi odpovídalo na 20+1 a vážilo 347g. Stáří těhu by tak nějak sedět mělo, ale co se určení váhy týče je UZ opravdu nespolehlivý. Jinak v toho 27.10. to podle toho doktora snad sedělo, ale velikost byla 8mm, tak snad je to na 7+1 normální, chtěla jsem to právě porovnat s tebou pokud by jsi věděla kolik mimi tenkrát měřilo, ale to je fuk. Jinak přeji malé brzké uzdravení. Já měla nemocného manžela, měl 3 dny rýmu a nejdnou se v pátek přivalil v pátek z práce a měl 38,5 a strašný průjem a křeče. Naříkal, že má nejspíš slepák, ale blbost. Druhý den bylo po všem, ale i tak se tvářil zkoušeně a celý víkend se povaloval, což uvítal.

Holky také jsem přemýšlela o tom 4D UZ, ale dělají ho i v Podolí a tam ho i natáčí na video, tak nevím jestli bych spíš nezašla tam. Příjde mi lepší video než jen fotky, ale neviděla jsem, tak to nemohu objektivně posoudit. V ceně je prý i hodnocení vývoje plodu a dělá to snad doktor. V Gennetu to snad dělá někdy i jen sestra a je to zaměřeno spíš na estetiku než hodnocení zda je také vše ostatní v pořádku.

A co se práce týče, tak jsem také chtěla vydržet co nejdéle a dopadlo to tak, že od konce října sedím doma na zadku, ale dali mi domů aspoň notebooka a připojení do firmy, tak lehce pracuji z domova a k nemocenské mi pošlou ještě najaké ty penízky, které se samože hodí. Při výplatě si vždy řeknu, tak teď jsem ti mimísku vydělala na kočárek a teď to bude na komodu a tak :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
1.3.06 13:58

Holky já jsem teď na nemocenské. Začala jsem pracovat. Když jsem byla ve třetím měs, tak jsem si nechala napsat nemocenskou. Začala mě práce zmáhat a po potratu jsem stejně riziková.
Moni26, je mi líto, ale bohužel nevím kolik měřilo mimi v 7tt, vlastně to nevím ani teď. Koukám jen do knížek, kolik asi přibližně má. Cítím, jak mě víc a víc kope. Jinak tvého manžela je mi líto, stonající chlapy, to je jako drát v oku. Tvůj manžel má zřejmě střevní chřipku. Tak si vem svůj ručník a vše umývej ať nic nechytneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
1.3.06 14:11
Peta28 píše:
Ahoj holky,tak jsme vcera s manzelem byli na 4D ultrazvuku, byli jsme dojati,kdybych umela pridat obrazek,tak Vam ho i vlozim, byla videt krasne hlavicka s nosikem,strkal si prstiky do pusinky, nozicky a rucky taky,pohlavi jsme vedet nechteli, furt se teda mrskal,ale bylo to krasny,dali nam 17 fotek na cd,mne se totiz udelalo spatne,tak se vice nestihlo,ale i tak to stalo za to.
Jinak taky davam dohromady pomalu vse potrebne,doma ve 2+1 reorganizujeme,aby se mohl udelat detsky koutek a tak,hrozne to leti, v dubnu se chci jit zapsat do porodnice,chci rodit v Horovicich, tak jsem na to zvedava,co tam vse bude potreba pak.
To pocasi je desny, v praci jsem do konce brezna,taky se kazda korunka hodi. Krome toho vcerejska,kdy se mi udelalo zle-na omdleni, mi bylo cele tehu dobre.
Holky pekny den,ikdyz je pochmurno. peta

Ahoj tehulky, Peto,
tak nevim, jestli jsme se vcera potkali :) , ale asi ne, kdyz nam ta pani nebo slecna vypisovala doklad za UZV, tak tam nikdo dalsi nebyl na 4D. Ten nas se moc nepovedl, protoze prcek byl natoceny bud nejak divne z profilu nebo mel pred oblicejikem rucicku, rucicky, takze po necele hodine mordeni jsme to vzdali, mame 11 fotek, ale zadna neni v podstate ostra. Ptala jsem se i na pohlavi, ale taky pry nebylo mozne ho rozpoznat, takze ja kdyz to hodnotim, tak jsem toho na 2D UZV v 20.tydnu videla vic, i prave to ze to bude kluk je zretelne videt, jak to mame natoceny na videu. Musim se priznat, ze jsem od toho 4D cekala vic :( , ale asi to bude fakt tim, jak se jim podari miminko zachytit a jak je zrovna natoceny. Taky jsem pak malinko litovala, ze jsem nesla radsi do Podoli, protoze tam tento UZV prezentuji jako komplexni hodnoceni vyvoje plodu, coz me samozrejme zajima vic nez nejaka estetika, tady se alespon u nas jednalo jen o tu estetiku, i na zacatku jsem podepisovala papir, ze nejde o kontrolni uzv, pouze o estetickou rekonstrukci obliceje ve 4D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.3.06 14:45

ahoj holky, mne taky prace bavi a i kdyz za sebe pomalu hledam nahradu, chci delat skoro az do porodu a i pak budu nahlizet, jak vse probiha a memu nahradnikovi radit a vest ho, protoze se za rok chci na sve misto vratit … takze myslim, ze je to individualni, odvisle od pracovni pozice a zajmu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí