Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
27.2.06 15:01

Zdravím všechny při pondělku,
no dneska mi ten týden začal fakt dobře…ještě mi nepřišel rodičák,tak jsem myslela,že tad dneska konečně dojde.Nedošel…Pak mi volala baba z pracáku,že mi ani nedojde,jelikož díky tomu humbuku kolem rodičáku ve zprávách se dělají kontroly a oni nestíhají,tak mi ho pošlou až v březnu a myslela,že mě potěší tím,že potom budu mít 2.No jo,ale co teĎ?To mi neporadila být bez 3600,– se kterýma počítáte,tak mě fakt naštvali 8O

Podle pohybů bych se taky neřídila,já je cítila od 15tt,a podle utz bych to taky nějak nebrala…
V prvním těhu když jsem ležela týden v nemocnici a dělali mi utz,tak Sebi byl o 3 týdny větší než měl…tak mi tp posunuli,nakonec jsem nerodila ani podle pohybů,kt.byly od 18tt,ani dle utz,ani podle TP .Místo 4.6 se Sebi narodil 13.6…Takež zí¨áleží na miminkách,kdy nás navštíví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
27.2.06 16:27

Ahoj holky,
tak jsem se zaregistrovala a doufám, že nevadí, že vstoupím mezi Vás. Termín porodu mám asi 14.6. teda pokud počítám podle PM, která byla 7.9.05. Doktor mi teda do průkazky vedle datumu PM napsal 9.6., ale nějak se mi to nezdá, příjde mi, že to špatně spočítal, ani jsem ho neviděla použít kolečko. Všude na netu když si zadám 7.9.05, tak termín porodu vychází na 14.6.06, mám to i na papírech z ultrazvuku, takže se držím tohoto datumu a basta.

Jinak s těma pohybama by už ty učebnice a příručky mohli přepsat, protože každá je opravdu cítíme úplně někdy jindy než bychom snad měly :D
Ale třeba moje mamka a teta tvrdí, že rodily přesně podle pohybů, tak budiž, zrovna se trefily.

Jinak jak jsem do diskuze vstoupila s otázkou kvůli těm datumům, tak já neřeším ani tak datum porodu, protože je mi jasné, že ten bude tehdy až si mimčo dupne a bude se chtít vylodit. Spíš mi leží v hlavě to, zda jsem neotěhotněla už před tou PM 7.9.05, protože jsem měla takové divné stavy nevolnosti, nicméně menstruace se dostavila, tak jsem to pojala tak, že těhotná nejsem když jsem to dostala. Ale další na začátku října se už nedostavila a tak jsem startovala k doktorovi, že jsem asi v tom. Podle krve jsem byla a tak jsem mu řekla, že si myslím, že jsem v tom už někdy od konce srpna a že jsem i přesto dostala menstruaci. Tak mi udělal 7.10. UZ a tam viděl jen pididutinku 3mm a že to není starší jak 2 až 3 týdny od početí. Tak snad je to opravdu tak, protože si myslím, že kdybych byla těhotná opravdu déle cca 5 až 6 týdnů od početí, tak by měl snad vidět něco většího a snad už i srdíčko a tím pádem by mi UZ ukazoval třeba i pokročilejší týden než jak mám podle PM. Tak nevím do jaké míry se mám na stáří těhotenství podle UZ spolehnout.

Zatím pa Monika

PS: pokusím se nastavit ten metřík, ale nevím nevím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
27.2.06 17:14

Tak zkouším zda se ukáže metřík, v testíku se mi ukázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
27.2.06 17:16

jéééééééééé já jsem tak šikovná a ani to moc nebolelo, ale nervy jsem měla už na špagátku. No musím se pochválit, doma to za mne nikdo neudělá :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
27.2.06 17:38

Moniko jsi šikovná. Mně jej dělal manžel :D
Jinak asi si nebyla těhu, otěhotněla jsi až v září. Doktor by na ultrazvuku viděl už větší embrio a bylo by mu srdíčko.
Já byla na první návštěvě u doktora až 27.10. a MS byla 8.9. Tam už bylo vidět srdíčko. Prý 7tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
27.2.06 20:34

Zdravím všechny mamči a bříška,

jsem ostuda, dlouho jsem tu nebyla. Moc práce a tak. Teď jsem v práci a mám čas, tak pročítám. Tady to teda ožilo. Jsem nadšená z nadcházejícího srázku. Jsem z Prahy a pracuji přímo na Václaváku, tak to budu mít z práce kousek. Určitě se hlásím.

A teď něco o nás. Máme se moooc dobře.Přibrala jsem asi 8kg, takže když se vidím v zrdcadle, musím se někdy opravdu zasmát, jakej je ze mě méďa kulička. Na velkém UTZ dopadlo vše o.k., čekáme holku a začíná boj o jména. Nějak se s mým miláčkem nemůžem shodnout…
Občas po dlouhém sezení v práci mě bolí celé tělo, hlavně záda. Co vy? Máte s tím také někdo problém?Nejradši bych si v práci lehla na zem a chvíli relaxovala.
Zatím nevím, kde budu rodit. Přemýšlím o Krči nebo Neratovicích. Nemáte někdo zkušenosti osobní nebo do známých?

Kočárek budu mít od kámošky po jednom dítěti, tak aspoň jedna starost odpadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
27.2.06 21:10

Maminky, já se tak těším na příští týden, musím se s tou radostí podělit. Už dva týdny jsem v neustálém kolotoči a hrozném stresu a vypětí a už fakt padám na tlamičku. Já se nemůžu dočkat víkendu, kdy uvidím po 2,5 měsících zase mou milovanou sestru a její děti a muže. Přijedou k nám do hor na jarní prázdniny na lyže. Sestra doveze výbavičku po holčičkách, tak si budu osahávat plenky, zavinovačky a dovezou kolébku, na toto jsem se těšila od října, kdy jsem zjistila, že čekáme mimíška. Fakt se na to třesu jak malá, protože zatím jsme mimíškovi výbavičku nepořídili. Podle toho, co doveze pak půjdeme spolu na nákupy, takže se konečně budu zase věnovat jen miminku. A příští týden úplně vypnu, budu si vychutnávat děcka, sestru a hory a dopřeju našemu pokládku čerstvý vzduch :-) Ke konci března mi pak ještě přijede na návštěvu zase maminka, na dva týdny mě bude mít v péči…no mohu já být spokojenější? Utíká to, za chvilinku budeme mít ty naše sportovce a akrobatky v náručí. Ve středu jdeme na kontrolu, nejsem si jistá, zda si nechám udělat UTZ, protože jich mám za sebou už minimálně 6 a to nepočítám vyšetření srdíčka. Vím, že škodlivost UTZ prokázána nebyla, ale říkám si, že všeho moc škodí. Nebo jak jste na tom vy? Já když vyprávím, že jsem byla na UTZ už tolikrát, tak mi nikdo nevěří, že prý se chodí tak 3-4× za celé těhu. Já jsem byla za ty UTZ docela ráda, protože jinak doktora nic neřekne, jen prohlédne a mlčí při tom jak ryba a člověk neví, zda má něco dělat nebo naopak nemá…ale je to profesionál, tak pevně věřím, že když by bylo třeba, tak něco řekně :-) Mějte se krásně, opatrujte bříška, pokud můžete, vystavte je sluníčku, které už občas vykoukne a radujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
27.2.06 21:18

Faninko, sdílím tvojí radost a přeju hezký příští týden, až uvidíš své milované. Úplně chápu. Taky se vždy těším na posezení s přáteli a rodinou a chvíli klidu.Doděláváme byt, fofr v práci, tak si to umíš představit.

K tomu UTZ: Já jsem byla už asi 4×. A jsem vždy ráda, protože můj dr. bere také vše hopem a moc nic neřekne. Tak pevně doufám, že je vše o.k. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
27.2.06 21:32

Ahojky holky,
jsem ostuda a zase se omlouvám, že jsem tady šíleně dlouho nebyla. V práci je to síla, takže vám můžu říct, že se těším až ráno nebudu muset vstávat a to mi už začíná 4.4., hurááááááááááá, sice mě dneska v práci přemlouvali, že si tu dovču před mateřskou můžu nechat až po ní, ale musím říct, že mě už ráno nebaví vstávat v 5.30 hod., večer jsem většinou KO a dneska mi ten náš mimíšek dal pěkně zabrat, nevim jestli se nějak blbě natočil, ale docela dost mě píchalo nad pupíkem, jako by si tam nohou šťouchal do nějakýho orgánu a dělal místo, zkrátka hrůza.
A teď k něco málo k nám. Sreeningové vyšetření dopadlo v pořádku, velký ultrazvuk také a už dokonce víme, že čekáme holčičku, tak snad už nám to nezmění, protože jsem si koupila pár růžových věciček a šíleně se těším, bude se jmenovat Terezka.
Musím říct, že pořád nemáme nic vybráno, mám doma jen těch pár věciček a to je všechno, takže se těším, až budu doma a budu mít na všechno čas. Nejhorší je to asi s tím kočárkem, pořád u mě vítězí asi ten Traxx Jaguar 4, jako u Peťuli a koukám, že oni si ho už jedou koupit.
Peťul a jakou barvu si kupujete? Mě se totiž docela líbí ta s tou světle zelenou? Ale nemůžu nikde najít obrázek hluboké korbičky, abych se na něj podívala, tak jestli máš nějakou webovou adresu, tak ji písni, budu ráda.
Mějte se krásně a všem přeji, aby už nastalo to krásné jaro.
papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
27.2.06 21:39

Koukala jsem, že Peťula dělala seznámek a o mě tam chyběly informace, takže Tulipan, je mi 28 let, bydliště Tachov, budu rodit v Plzni, čekáme holčičku a bude se jmenovat Terezka.
papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
27.2.06 21:42

Jo a termín porodu mám 27.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
28.2.06 07:35

Aktualizováno:
TP, NICK, Věk, Bydliště, pohlaví, jména, porodnice
1.6., Peta28 - Beroun, ?, Vendula, Marek, Hořovice
1.6., DanielaB -27, Brno, holka, Elen, U Milosrdných bratří
1.6., Petula -26, Králův Dvůr, kluk, Filip, FN Motol
3.6., Gabik -30, Praha, kluk, FN Motol
3.6., Janina -26, Plzeň-jih, překvapení, Anička, ?, Plzeň-Slovany
4.6., Xmarketa -36, Brno, U Milosrdných bratří
5.6., Michello -28, Fulnek, holka, Klára, Frýdek-místek,
6.6., Theresie -29, Praha, překvapení, U Apolináře
7.6., Maarky -30, Kolín, kluk, Kolín
7.6., Marry -25, Olomouc, holka, Nikolka, Šternberk
12.6., Faninka -26, Šumperk, kluk, Pavel Šumperk
13.6., Veverca -26, Olomouc, kluk, Matýsek,
15.6., Luca235 -25, Teplice, holka, Silvie, Ústí n.Labem
15.6., EvaK -27, Šternberk, kluk, Šternberk
16.6., Novia -23, Přerov, kluk, Tobiáš,?
17.6., LenkaKa - 28, Popice, ?, ?, Brno-Bohunice
18.6., Janulenka -28, Praha, holka, Podolí
18.6., Zlaticko -28, Praha, holka?, Krč
21.6. Josefka -32, Plzeň, ?, Anna, Adam Plzeň
23.6., Vlcice76 -29, Neratovice, překvapení, Podolí
24.6., Gio -31, Praha, ?, U Apolináře
27.6., Tulipan -28, Tachov, holka, Terezka, Plzeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
28.2.06 08:59

Čau holky,
přeji pěkný den. Jé, já jsem zapomněla napsat své údaje do seznámku. Tak tady jsou. Je mi 31, jsem z Prahy, TP 20.6., holka (jméno ještě nemáme), porodnici vybírám, první dítě.

Výbavičku také ještě nemám. Sem tam něco koupím, jako dupačku, body a tak, ale mám toho opravdu málo. Zatím vyhledávám, co vše bude třeba. Tak doufám, že nebudeme dlouho otálet a začnem nakupovat.

Tulipan : o té dovče také stále přemýšlím, už mě to také nebaví, hlavně mě v práci po pár hodinách šíleně bolí v zádech, tak také uvažuji, že už se na to vykašlu. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.2.06 09:07

Ahoj. I já někomu musím říct, že se moc těším na tento víkend. Jedem v pátek po 6 týdnech k mojí mamce, v sobotu na kočárky do Opatovic, kde mám vybraného svého favorita mezi kočárky a postýlkami (tak se uvidí) a pak rovnou za mým tátou, kterého jsem letos ještě vůbec neviděla. Bydlí na horách a ztrávíme tam celý zbytek víkendu. Cítím se o mnoho lépe, než třeba před měsíce, tedy co se nevolností týká. Ale hnula jsem si se zády a nespím kvůli té bolesti, takže nic moc. Nemůžu ani pořádně dýchat nebo se smát a jen přemýšlím, kdy nastane čas jít k doktoru. Také se chci na příští nebo přespříští týden objednat na orální glikemický test, ať to mám za sebou. Jednak jsem už stará větev a taky máme zatížení na cukr v rodině, tak doufám, že nebudu muset omezovat jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.2.06 09:11

Aktualizováno:
TP, NICK, Věk, Bydliště, pohlaví, jména, porodnice
1.6., Peta28 - Beroun, ?, Vendula, Marek, Hořovice
1.6., DanielaB -27, Brno, holka, Elen, U Milosrdných bratří
1.6., Petula -26, Králův Dvůr, kluk, Filip, FN Motol
3.6., Gabik -30, Praha, kluk, FN Motol
3.6., Janina -26, Plzeň-jih, překvapení, Anička, ?, Plzeň-Slovany
4.6., Xmarketa -36, Brno, U Milosrdných bratří
5.6., Michello -28, Fulnek, holka, Klára, Frýdek-místek,
6.6., Theresie -29, Praha, překvapení, U Apolináře
7.6., Maarky -30, Kolín, kluk, Kolín
7.6., Marry -25, Olomouc, holka, Nikolka, Šternberk
12.6., Faninka -26, Šumperk, kluk, Pavel Šumperk
13.6., Veverca -26, Olomouc, kluk, Matýsek,
15.6., Luca235 -25, Teplice, holka, Silvie, Ústí n.Labem
15.6., EvaK -27, Šternberk, kluk, Šternberk
16.6., Novia -23, Přerov, kluk, Tobiáš,?
17.6., LenkaKa - 28, Popice, ?, ?, Brno-Bohunice
18.6., Janulenka -28, Praha, holka, Podolí
18.6., Zlaticko -28, Praha, holka?, Krč
20.6., Monika11 - 31, Praha, holka, ?, ?
21.6. Josefka -32, Plzeň, ?, Anna x Adam, Plzeň
23.6., Vlcice76 -29, Neratovice, překvapení, Podolí
24.6., Gio -31, Praha, ?, U Apolináře
27.6., Tulipan -28, Tachov, holka, Terezka, Plzeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení