Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79
26.2.06 15:00

Ahojky, na postylku se chystam taky podivat do Ikey, takze pokud maji atypicky rozmer, tak je to vyreseny, matraci vemem tam molitanovou. :)

Holky, to jaro nejak ne a ne prijit, ptaci uz zpivaji o stoset, ale rano chumelenice jak blazen. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.06 16:44

Ahoj holky, můžu Vám drze vstoupit do diskuze s mojí otázkou? Chtěla bych se zeptat zda víte cca datum oplodňující soulože a pokud ano, tak zda nastalo až někdy po termínu dle UZ? V knížkách se píše, že stáří těhotenství dle UZ by při pravidelném cyklu mělo cca sedět na PM a že plod je ve skutečnosti o cca 14 dní mladší, tak by mne zajímalo zda tomu tak opravdu je. Nebo zda se může stát, že jsem od PM a dle UZ v např. 12+6tt, ale k oplodnění nedošlo před cca 10+6, ale před cca 14+6 týdny? Díky moc za vaše zkušenosti. Všem držím palce, ať vám krásně rostou bříška
Monika
PS: jinak trochu sem patřím. Termín mám 14.6.06.

• Citovat
  • Upravit
1119
26.2.06 17:25

Ahoj Moni
Já své datum oplodnění nevím, podle naší frekvence by se to ani nedalo zjistit. My se totiž nesnažili a povedlo se. Já vůbec nevím, jak to doktoři počítají. Mají tabulky a dle nich se řídí. Vážně jsem na tím neuvažovala.
Moni, máme podobný termín porodu, kde budeš rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.06 18:03

Díky za odpověď Luco. A shoduje se ti alespoň UZ s termínem PM? Pokud jí tedy máš pravidelnou? My jsme se snažili dost často, takže taky nemůžu vědět přesný den, ale jde mi o rozpětí buď těch cca 14 dní před PM a nebo týden a více po PM?
Jinak rodit budu nejspíš v Praze, ale vůbec jsem ještě neřešila kde. A ty?
 Monika

• Citovat
  • Upravit
1119
26.2.06 18:09

První těhu se mi schodoval UZ s TP. Rodila jsem přesně na termín PM. Druhé mimi je o dva dny starší než termín PM. Takže mám rodit ne 15.6. ale 13.6. jenže den sem a den tam. Termín podle pohybů je stanoven na 5.6. tak se v tom vyznej. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.06 19:40

Tak to vypadá, že jsi otěhotněla až po té PM. Ale prý když je rozdíl mezi stářím těhotenství dle PM a dle UZ +-7 dní, tak zůstává termín dle PM? Tak by ti měl teoreticky platit datum 15.6.
Já mám podle pohybů datum 1.6. tedy o 14 dní dříve, to je taky bordel co? Ale prý pohyby jsou dost nepřesné a já vlastně ani nevím od kdy je opravdu cítím.

• Citovat
  • Upravit
1119
27.2.06 08:15

Moni, to mi povídej. Já pohyby cítím od 13tt, prý je to blbost. Doktorka se mi vysmála. Jenomže já vím, že se hýbalo miminko. Cítila jsem dole takové vrťení. Nedá se to popsat. Takže by byl TP dost brzo. Já beru toho 5.6.-15.6. v té době se budu se chystat na porod. Stejně je to na mimískovi, kdy chce ven. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.2.06 08:50

Luco, některé mé těhotné kamarádky ani netuší, že je ještě nějaký termín dle prvních pohybů. Jejich doktor na to prostě nekouká. Ten můj asi chtěl mít vyplněnou kolonku v těh. průkazce a tak mi řekl ať si prostě něco vymyslím, tak jsem si vymyslela :-)) a on podle toho určil datum porodu. Ale kdy jsem to skutečně cítila poprvé ani nevím a teď už si to ani nedovedu vybavit zda to co jsem cítila ze začátku byla střeva či pohyby :-))
A jak to máš teda s tím datem 13.6., když podle PM by jsi měla mít termín 15.6.? To ti UZ ukazoval o 2 dny více a doktor ti to posunul, nebo jsi si to rozhodla sama :-))
Jinak já jsem tak zmatená z toho kdy jsem otěhotněla, že budu v pozoru snad už od půlky května :-)) nebo radši od začátku :wink:

• Citovat
  • Upravit
205
27.2.06 08:50

Plzeň patří mezi největší města v republice a člověk by mohl očekávet, že to tubude lepší než třeba v Šumperce . Není! Takže když dojde na lámání chleba, nelitujte, že jste z malého města. Podle mne to je všude skoro stejné (až na výjimky) což neznamená, že bychom se neměli snažit to postupně neměnit.

Pohyby cítím od 18tt a podle nich vypočítaný termín je samosebou asi o 2 týdny dřív než ty ostatní - beru to s rezervou :lol: A to jsem prosím plnoštíhlá prvorodička, tak jsem je opravdu tak brzo nečekala. Doktor se nad tím nepozastavil. Teď už je mám krásně „vyprofilované“ a nejvíc se směju, když jsou i vidět. Ležíte si na zádech a najednou se vám to bříšku převalí z leva do prava.

IKEA : O víkendu jsme byly koupit skříňky do kuchyně (mají levné a velký výběr rozměrů) a tak jsem okoukla postýlky. Možná jsem něco přehlédla ale připadaly mi malinké a drahé, ty levnější zas moc jednoduché, možná by nevydržely cloumání našeho rošťáka. Pro postýlku tedy jedem jinam. Za to jsem koupila deky. Mají za 49,– takovou heboučkou, asi po vyprání nic moc ale na to, aby ji miminko otahalo stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
27.2.06 09:17

Moni
Ten termín mi doktor dal kvůli tripple testům. Upřesnil ultrazukem stáří plodu, aby nedošlo zbytečně k pozitivním výsledkům. Někde jsem četla, že ultrazuk ve 12tt, tam se stanovuje přesný termín porodu, protože se dá prý nejpřesněji změřit. Termín 15.6. mám na průkazce a zůstane tam. :D Jinak se tím nezabývám, až se mimi rozhodne, že chce ven, tak půjde.
Já měla u prvního těhu termín 25.2. a podle pohybů 24.2. Také jsem tak rodila 24.2. mi praskla voda a 25.2. se narodila Anička. Takže vím, že přibližně kolem 15.6. se mimi narodí, ale hlavu si s tím nelámu.
Jinak se přidej k nám, jestli chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
27.2.06 09:20

Josefko, to převalování v břichu mám taky. Je to docela sranda. Manžel to říká, že to vypadá jak vetřelec. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.2.06 09:58

Ahoj Luco,
odpo se pokusím zaregistrovat. Teď ale frčím na kontrolu a pak za kamarádkou do nemocnice, takže až se vrátím, tak na to vlítnu.
Zatím pa

• Citovat
  • Upravit
58
27.2.06 12:05

Ahojky holky

K tomu rození v Šumperku. Já si myslím, že to nebude tak strašné, protože tam rodily všechny moje kamarádky z chalupy a byly spokojené. Jedna měla na srovnání rození za komunistů a pak rodila o 12 let později. Byla moc spokojená, hlavně si pochvalovala, že si ji všímali a nenechali ji jen tak jak to měla u prvního.

Mě se taky líbí Vrchlabí, jenže to má své pro i proti. Našla jsem i několik negativních ohlasů. Strašně moc záleží jestli budeš mít porod v pohodě nebo se někde náhle něco změní a je zle.

Asi hlavně z tohoto důvodu budu rodit v Olomouci. Odsud jezdí hodně holek do Šternberka, jo je to menší porodnice spíš rodinná, ale kdyby bylo něco s mimčem tak ho stejně odvezou do Olomouce.
A hlavní hledisko je, že moje celá rodina bydlí v Olomouci a do porodnice to mají 10 minut pěšky. A taky nemáme auto.

Je to na každé z nás, musí se zvážit všechna pro a proti a pak se rozhodnout.

S těma pohybama máte pravdu. Poslední týden je malej jak fotbalista nebo boxer. Největší sranda je jak mi u toho poskakuje břicho. Chvilku tady a pak zase jinde. Manželovi se to moc líbí je ještě ho popichuje. Docela na něj reaguje. Já pohyby cítím od 18tt.

Mějte se pěkně a opatrujte si bříška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
27.2.06 13:56

Luco já také cítím pohyby od 13 tt. Při prvním těhu bych si snad myslela, že to třeba můžou být střeva, ale teď už vím že je to ONO.
Moniko když ti vychází stejný termín podle poslední MS a podle UTZ tak ber tenhle termín. UTZ se může lišit se skutečností maximálně o týden. Miminka rostou ve skocích. Já měla ve 12 tt mimi o týden menší než podle MS a ve 20 tt už o dva dny větší. Jinak termín podle pohybů je třeba brát opravdu s rezervou.
Postýlky - věci pro děti nakupujeme většinou na www.detskydum.cz. Mají kamenný obchod, takže spíš tam. Jsou tam ochotné maminky, které nic nevnucují a spíš radí podle vlastní zkušenosti. Myslím, že mají i dobré ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
27.2.06 14:18

Gio, ty jsi také druhorodička, tak víš co máš čekat. Prý je děloha citlivější než při prvním těhu. Četla jsem, že nejsme blázni, můžeme takhle brzo cítit pohyby. Jenomže už nyní mě pohyby občas bolí. Hlavně když malá mění polohu. Tohle jsem u první neměla. Ani ke konci mě to tak nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí