Poradna duly
Jana Čurdová
Moje mimísková (stále nevim určitě jestli je to holčička, ale mluvim jako o ní a i na ní mluvim jako na holku takže jestli je to kluk tak ho to přestane bavit a změní si pohlaví - má na to snad ještě 3 měsíce) ![]()
se taky mele spíš večer a v noci a brzo ráno. Někdy kolem oběda ale to málokdy, takže se bojim, že to bude noční ptáček a ve dne šípková růženka ![]()
Na UZ jdu za týden ve středu ale radši nedoufám že by ukázala co vlastně teda je - předtim jsem se vždycky těšila jak konečně začnu nakupovat a nikdy nic - nejvíc co jsem se dozvěděla bylo, že je to holka bez záruky protože má mezi nožičkama pupeční šňůru
tak třeba mě už taky konečně začnou měřit.
Jména mám pro jistotu vybraný obě dvě už dlouho beze změny a před porodem se tam stejně musí napsat varianta pro kluka i pro holku.
Nemáte strach mít kočárek už tak brzo doma? Já vím - pověra, ale…
![]()
Ahoj holky.
nějak mi uniklo, že existuje diskuze maminek respektive těhulek, které rodí v červnu. Ráda bych se občas přidala, jestli není od října pozdě ![]()
Peta
Jo už jsem si vzpoměla co jsem chtěla napsat v předchozí zprávě ![]()
připadá mi že mám těhotnej i mozek ![]()
Že mi spíš připadá, že čekám kluka, protože jako naschvál mi všichni říkají jak mi to sluší a jak vypadám teď spokojená - jinak by z toho člověk měl i radost ale když se říká, že kdo čeká holku tak vypadá příšerně, protože holčičky si berou krásu pro sebe ![]()
Mám lepší vlasy, krásně mi rostou nehty, ani kůži nemám tak suchou jako vždy předtim. A co vy, co čekáte určitě holčičky - jak jste na tom? ![]()
No já mám taky nehty pevné jako nikdy předtím, vlasy rostou jako o život a jsou pevnější a lesklejší a taky mi zmizely všechny pupínky z čela i brady. Ale prý to bude holka, tak nevím. Uvidíme, co na to ultrazvuk ![]()
Já budu mít kluka. Vlasy mám úplně perfektní a ani mi nevypadávají. obličej taky úplně čistý a vůbec nejdu do šířky. Jen bříško se mi tlačí do špičky dopředu. Než jsem otěhotněla tak jsem měla v pase 74 a teď mám 98. Občas mi připadá, že mi malej chce vylést pupkem ven.
Za kočárek jsem sice zaplatila zálohu, ale vyzvednout ho půjdou naši a schovají ho u mojí babičky než přijde čas. Já sice na pověry taky nedám. Ale v duchu jsem rači, že ho ještě nebudu mít doma.
Veverčo, tak já jsem na tom s mírami v pase stejně jak ty.
Kůži na obličeji taky OK, vlasy mám trochu jemnější, ale jinak také OK.
Ale zas moje mamka taky měla jen břicho a na stehnech a zadku žádný tuk nic a taky jí říkali při obou těhotenstvích, že bude mít kluka a měla dvě holky. Tak myslím, že se to podle toho nedá moc řídit.
I s těmi chutěmi, já jsem na začátku neměla chuť ani na sladké, ani na uzeniny, jak se říká, že když máš na uzeniny, tak to bude kluk a na sladké holka. Já mám teď chuť dost na sladké a stejně to bude kluk. ![]()
Ale je fakt, že od začátku jsem měla pocit, že to bude kluk. I jsem to říkala našim i manželovi. On zas říkal, že to bude holka a tak jsme se v:,–(ili o zmrzlinový pohár … a já jsem jej vyhrála, byl moc dobrý (hodně ovoce), mňam. ![]()
Tak já taky čekám holčičku,ale že by mi brala nějak na kráse???Obličej mám jak mimino,i když před tím jsem byla na tom stejně. Ostatní kolem mi říkají, že vypadám dobře jak mi to těhu sluší
Velikost fundu mi Dr.taky nikdy neměřila, ale zítra jdu do poradny tak se jí zeptám. Jinak v pase mám rovnej metr ![]()
Jak jste na tom se striema??Už to některá máte??Včera jsem s hrůzou zjistila, že se mi udělali na prsou. A to se pořád mažu, jsem jak pochodující olejnička!!! Asi se tomu nevyhnu
![]()
DanieloB , až budeš zas přemýšlet, zda U Elen bude na konci a nebo nebude, tak si to ozkoušej i s přijimením (teoreticky se vždy říkalo, že si ho holka svatbou stejně mění ale nějaký čas bude vámi vybrané jméno přeci jen používat s přijmením). Mně osobně se víc líbí Elena ale muselo by se to posoudit jako celek. Pokud jste třeba novákovi, tak „a“ vynech. ![]()
Petricko , najdi si náš seznámek, dopiš se a aktualizovaný jej, prosím zveřejni. Je super, že sis nás našla, vítej. Pa
No, já teda čekám holku, ale taky mi všichni říkaj, jak dobře vypadám. Dokonce i klienti v práci mi říkaj, že určitě čekám kluka. Tak nevím
Na sladký mám hroznou chuť, přes den jsem schopná spořádat tak 4-6 kousků koblih a jiných sladkých pochutin
.
Jinak dneska jsem byla v Gennetu kvůli tý toxo, vše o.k. a objednali jsme se na 4D UTZ, přítel to viděl v telce a hrozně ho to nadchlo. Tak jsme objednaný na 6.4.Stojí to sice asi 1000,–Kč, ale jdem do toho.
K tomu kojícímu polštáři: Předevčírem mi přišel, je to Terabag a je super.Stál mě asi 600,– i s náhradní náplní.
Všechny píšete, že se váš mimís ožívá převážně v noci.Tak to teda nevím,buď spím jak medvěd, že o tom nevím nebo moje mimísová spí se mnou
Většinou se budí se mnou a pak řádí různě během dne.
Chci se zeptat. Tvrdne vám hodně bříško?Já asi nevím, jak to vypadá.Jakej to má vlastně průběh?Připadá mi občas při chůzi, že mě břicho občas táhne (myslím svaly) nebo co, nevím, jak to mám popsat.Ale nevím, jestli je to ono.
Četli jste to v dnešních novinách, že nám včera schválili ten rodičovský příspěvek??Jěště to, ale musí podepsat prezident
Tady si to můžete přečíst
http://pravo.novinky.cz/p063a01c.php
Moc mi to vyhledávání nejde. Jsem na to asi trochu levá, poraďte mi , kde seznámek najdu nebo alespoň mám hledat. Hned to dopíšu.
Peta
Taky by mě zajímalo, jak se projevuje to tvrdnutí břicha? Prosím, napište, kdo to má, nebo ví jak se to projevuje.
Já taky v noci spím jak špalek. Mimiš kope nejvíc večer (v klidu u toho usnu
) a ráno a občas běhěm dne. Ale jestli kope v noci, to nevím, možná ano a nevnímám to, nebo možná ne, těžko říct.
Je fakt, že večer jsem tak unavená, že padnu za vlast.
Běhěm dne mám totiž strašně moc činností, takže se vůbec, ale vůbec nenudím.
EviK, tak tvrdnutí bříška - respektive dělohy ti mohu bohužel popsat velmi přesně. U mne to probíhá tak, že jak se mimíšek pohybuje, tak najednou přestane, bříško se mi trošku vypoulí (jsem velmi štíhlá, takže na mne je vidět když ležím, kde přesně děloha je), cítím trnutí v bříšku, trochu tlak a je to i trochu nepříjemné, tlačení, skoro se dá říct, že to i trochu bolí. Pak to povolí, „hrča“ na bříšku se rozpustí do okolí a mimíšek se vesele pohybuje. U mne je to průšvih, dneska mi to potvrdila na kontrole gynekoložka, která mi (a jsem z toho fakt dost naměkko) pohrozila, že není vše jak má být a že mám rizikový nález. Prý mám zvýšit přísun hořčíku a ležet, protože ten náš andílek se uvelebil hodně dole v pánvi. Můžu si za to sama, protože jsem měla dost stresu a navíc se vůbec nešetřila, chodila do práce a skákala jak kamzík, holt když se člověk cítí plný energie, tak mu nedochází, že zdroje nejsou neomezené. Tak na sebe dávejte, mamči, pozor a hlavně v klídku
Jinak co jsem si tu pročítala zpátky příspěvky, tak bych vám ráda řekla, že ze svého pohledu se bolesti u porodu nebojím. Fakt hodně záleží na pohodě maminky, porodit musíte a když se budete předem bát, tak to bude leda horší. A taky bych pamatovala na to, že nejde jen o nás, ale především způsob příchodu tvorečků na svět je určující pro ně. Takže pamatujme na to a pomozme jim přijít v naprosté harmonii. Tělo říká často velmi jasně a zřetelně co potřebuje, jen ho poslouchat. Takže přeji krásné těhulkovství a pohodičku, zdravíčko vám i mimíškům. Jinak našla jsem knížku Jméno je váš osud, dívala jsem se tam na jména naše, svých kamarádů a je to docela zajímavé, minimálně to stojí za zamyšlení. Tak kdybyste chtěli, můžu se vám juknout na zamýšlená jména vašich milovaných očekávaných děťátek. Opatrujte se. Nepřihlášená Faninka.
Faninko, děkuji za popis. Možná to mám občas taky, ale určitě mnohem mnohem míň jak ty a není to viditelné a spíš pocit malého tlaku většinou dole břicha, ale zas nevím, jestli to nedělá mimi, že se tam jen převalilo. Mám to jen chvíli a hodně zřítka a většinou když změním polohu, tak to hned zmizí.
No uvidím jak to bude dál, protože prý čím je těhotenství starší, tím tvrdnutí a stahy dělohy jsou častější. Tak to taky čekám a alespoň teď vím, jak se to projevuje. Děkuji.
A taky se nijak nešetřím. Pracuji, starám se o velký barák, který ještě stále zpravujeme ( i vevnitř), takže stále vysávám, zametám a uklízím, protože se rychle nanosí, řeším věci s řemeslníky. Vařím tak 1× za dva dny, někdy denně apod. , peru apod - prostě domácí práce. Pak mám starého psa a ještě štěně, se kterými chodím 3× denně na procházku, hraji si s nimi apod. Takže se opravdu nezastavím a dny ubíhají jak voda. A teď jsi mě teda celkem postrašila. V úterý jdu na kontrolu na gyndu, tak uvidím, co mi doktorka řekne. Snad bude vše OK. No ale máš pravdu, že by se mělo zvolnit… ![]()
Přeji ti, aby vše bylo v pořádku!!! Hlavně odpočívej, abys byla fit.