Poradna duly
Jana Čurdová
Já jsem se úplně zděsila, že v praze se musí hlásit do porodnice už tak brzo.
Já chodím do předporodních kurzů a s kurzem pak půjdeme do porodnice. A registrace bude až budu chodit na kontroly do nemocnice. A to je přibližně 4 až 2 týdny před porodem.
Tak nevím jestli se mám bát, že mě nevezmou. Ale když už budu rodit tak mě vzít budou muset. Zeptám se dnes doktora co a jak.
Taky chodíte na gyndu se seznamem věcí na co se chcete zeptat. Já musím jinak bych si u doktora už na nic nevzpoměla. Ach ta hlava.
Marry
No já jsem o tom ještě neuvažovala, že bych se měla registrovat. Myslela jsem, že to až kolem toho 36. týdne (nebo 34. ?), jak už nás přeřadí od našich gynekologů do porodnice. Ale radši tam asi zavolám. Jinak chodím na cvičení pro těhotné do Domova dětí a mládeže. No chodím, byla jsem tam 1×. Teď vp ondělí ne, to nestíháj kvůli práci, tak tam zas půjdu asi další týden, to stihnu. Je to v pondělí 15h-16h (ofociálně), ale bývá to do 16:30. Cvičí se tam a pak je povídání. Vede to por. asistentka Kubešová. To cvičení je do 34. týdne a pak je přípravaq k porodu. To je v pondělí od 16:30 do asi 17:30. Nevěděla jsem, že něco takového dělá i nějaká sestra v porodnici? Asi tam taky zkusím zavolat jak to je to u nich s tou předporodní přípravou jak píšeš. Nevím, kde by to bylo lepší absolvovat.
A ona ti říkala něco, že se tam musí registrovat dřív?
To jsem zvědavá, jestli se potkáme v porodnici s miminkama. ![]()
EVA K
S tou předp.přípravou přímo v porodnici–jsem mluvila se staniční, která to tam mám nastarosti a říkala mi, že to stačí až ten poslední měsíc co k nim budu chodit a pak se individuálně domluvíme, když bych měla zájem. Jinak cvičení tam nedělají. Ta příprava by měla být rozdělena 3× po 2 hod., a je tam i prohlídka porodnice a sálů…S tou registrací nevím, to jsem se neptala, volala jsem tam už když jsem byla asi tak 18tt a to mě ani nenapadlo, že bych se musela někde hlásit. K Dr. chodím do OL, ona posílá rodičky do fakultky, ale já tam nechci rodit. Jinak jsem z Libavé. Na to cvičení chodit nemůžu,malá byla nízko tak mám klidovej režim. Jsem na neschopence.
To jsem taky zvědavá jestli se tam potkáme
Tak kdyby jsi zjistila něco víc než já tak dej vědět.
Ahoj
Já se na předporodní kurz a cvičení teprve chystám. Jsem docela zvědavá, co se dozvím. Zatím jsem cvičila doma gravid jógu a trochu na blónu. Jelikož jsem měla zlomené dva bederní obratle, tak mám strach aby mi to nezkomplikovalo porod nebo aby mě neposlali na císaře. No zatím se doktor nevyjádřil, tak uvidíme časem.
Taky mě nenapadlo se v nemocnici registrovat. Snad to potom nebude problém. Snad by mi to ale doktor řekl, kdybych se měla registrovat dřív než mě tam sám pošle.
Poslední dobou si musím psát skoro všechno, nějak všechno zapomínám
, snad je to jen průvodní jev těhotenství a nezůstane mi to napořád, protože to by pak byl docela problém
.
Marry
Já taky chodím na gyndu do Olomouce a dokonce moje mamka pracuje ve fakultce na gynekologii, ale bydlím ve Štern., tak budu rodit ve Štern., ať nemusím jezdit daleko. I když vím, že v Olomouci bych měla od mamy zajištěné různé věci.
Mamka to respektuje.
Taky teď na vyšetření mi doktorka říkala, že mám mimi hlavičkou dole a celkem se tlačí dolů, tak mám taky zvolnit, ale měřila mi čípek a ten mám 37mm, takže prý dost dlouhý a taky zavřený, takže si myslím, že to bude OK. S tím cvičením jsem se jí neptala. Jen říkala, že teď nemáme mít s manželem sex a taky jak jsem psala víc ležet. Možná tam raději tedy příští týden nepůjdu, protože jelikož mám 2 psy (německé ovčáky) z toho je jeden 4 měsíční štěně, tak s nimi chodím 3× denně na procházku z toho odpoledne na tak 1,5h až 2h. A také si snimi hraju. Pak taky vařit, uklízet velký barák, prát … apod. A taky ještě doěláváme baráček i vevnitř - v pátek se budeme stěhovat i do obýváku a nové kuchyně. Doteď jsme bydleli v jednom pokoji a koupelna sloužila i jako provizorní kuchyň … Tak možná to cvičení taky vynechám.
ahoj maminky(budoucí)
Já taky sežeru na co příjdu. Já už nejím, já žeřu.
Už taky mám 9kg nahoře. Ale co já si těhotenství užívám. Nijak se netrápím. Minule jsem nabrala 20kg a do půl roku jsem je měla dole.
EvaK Dívala jsem se do poradny v virtuální porodnici. Několikrát tam psaly maminy o čípku, jak je doktoři straší. Musí ležet a bez sexu. Doktor je uklidňoval, že když nekrvácí, nemají páchoucí výtok či nemají kontrakce v našem tt kolem 20denně norma, tak se nemají ničeho obávat. Ležení prý vůbec nepomáhá. Dokonce tam psal, že už stav čípku nevyšetřují, aby zbytečně nezavlekli k němu zánět. Nevím co si mám o tom myslet. Mně taky vyšetřují při každé poradně čípek a tam se dočtu, že to není vůbec třeba.
Teď si dávám pudink se šlehačkou. ![]()
Tak dnes jsem byla na kontrole - samozřejmě se seznamem na co se chci zeptat
protože třeba na tu bolavou kostrč se chci zeptat asi už 3 měsíce a vždycky na to zapomenu, takže dnes byl seznámek a místo 20 minut jsem tam byla hodinu ![]()
Po sladkym se můžu utlouct, broskvovej kompot taky můžu, teď jsem koupila mandarinkovej tak uvidíme jak zachutná, jinak taky můžu jahodovej a jahody si kupuju i čerstvý. Za 3 týdny mě objednali na ten test na cukrovku, dostala jsem tu glukózu a mám si jí namíchat sama doma večer před tim.
Jinak jsem se dnes dozvěděla ................ že...........je to asi ........... na 98% ......... HOLČIČKA
![]()
Takže jsem cestou zpátky nakoupila růžový manšestrový lacláčky, ružový tričíčko se sukýnkou a růžovej svetříček ![]()
MONIKA26 nechápu jak ti mohli říct, že maj v podolí plno, já jsem dnes mému doktorovi říkala, že jdu zítra na obhlídku porodnice a on mi asi 3× řekl jestli jsem se nezbláznila, že je brzo a chodí se tam až měsíc před porodem takže se na to zítra radši zeptám jestli se mám rovnou přihlásit, kdyby mi pak řekli že mě nevezmou tak nevim kam bych šla - nikam jinam nechci.
Zlatičko: To jsem si taky myslela, že stačí měsíc před porodem, ale minulý týden mě poplašila kamarádka, že prý její známá se tam chystá rodit na konci května a odpálkovali jí, že je prý plno. tak jsem nelenila a zavolala tam a v červnu je taky plno, alespoň na toho 14.6. prý jo. Na jiné termíny jsem se neptala
Taky mi to je divné, snad tam zkusím zavolat ještě jednou třeba v pátek. A budu tam volat tak dlouho, dokud mě nevezmou
. Zkus tam schválně zavolat, ty máš termín o něco déle a zeptej se. Číslo do kartotéky kde registrují těhotné je 296 511 123 každý den od 9-17 hod.
Jinak nechci strašit, ale buď opatrná s těma růžovýma věcičkama. Aby pak ta tvoje holčička neměla přilepeného pindíčka třeba na bříšku ![]()
Ae já chci rodit v Krči néé v Podolí
Nikdy mě ani nenapadlo, že bych rodila někde jinde takže uvidim, zítra se tam zeptám jak to je.
Doktor mi řekl jasně, že je to holka vůbec neměl pochybnosti. Už před 2 měsící říkal, že je to asi holčička ale bez záruky. Dnes řekl jasně: je to holka, stydí se to ukázat ![]()
No nic, tak v nejhoršim ty růžový věcičky dám někomu kdo holku fakt mít bude a třeba bude mít něco klučičího na výměnu ![]()
Jinak holky - mamka mě nahnala do našeho starého bytu kde teď bydlí jen můj táta, že tam ve skříni v nástavci jsou věci po mě a mém bráchovi
a že to rozhodně musim přebrat že jsou tam krásný věci. Takže jsem sobotní odpoledne strávila v oblaku prachu se záchvaty smíchu jaký PŘÍŠERNÝ věci jsme museli nosit a že si moje mamka asi dělá srandu když si myslí že bych do toho navlíkla moje dítě. Byl tam jeden obzvlášť výživnej svetr upletenej z chemlonu - vzala jsem ho štítivě do ruky mezi 2 prsty a mám vyrážku na zadku ještě teď - hned jsem jí volala, že jestli nás s bráchou někdy oblíkla do tohohle tak jsme jí museli hluboce nenávidět
![]()
Ale našla jsem tam krásný dupačky a kabátek s beruškama - bavlněný a celkem zachovalý ![]()
Monika nevím babo co se tak divíš té brzské registraci
. Je to hned první odstavec na jejich stránkách. Ti to tady okopíruju:
„Zaregistrovat se v kartotéce ÚPMD v první polovině těhotenství mezi 14.-20. týdnem, ve druhé polovině těhotenství neprodleně po rozhodnutí se pro péči v našem ústavu při fysiologickém průběhu těhotenství, ihned pak po předání do péče pro rizikové těhotenství. Registrační číslo bude číslem budoucí ambulantní karty“.
Takže ses měla zaregistrovat mezi 14-20tt. Já jsem to udělala a jsem tam ![]()
Ale maj tam trochu zmatek, tak řekni, že si tam volala a že se asi někde stala chyba ![]()
Jinak jsou tam takoví dost nekompromisní.
Ahojky
tak jsem byla včera na kontrole. Od začátku jsem přibrala 5 kg a všechno mám v břichu. Výšku ve fundu mi změřil na 26cm. Jinak mi na ultrazvuku projížděl celé mimi a měřil ho. Podle velikosti vypadá, že je o týden starší. Váhu mu odhadl na 1110 g, už teď se hrozil, že budeme mít malého obříka. Hned se nás ptal kolik sme vážili při narození my. A manžel měl přes 4 kila. To se mám na co těšit.
Ptala jsem se ho na porodnici a on říkal, že nás tam odešlou asi 3 týdny před porodem. A není nikdy problém. já vím, že je Praha o dost větší město, ale porodnic je tam přece dost tak nechápu, že vás tak odbývají.
To Zlaticko:A to jsi byla v nemocnici na sonu nebo jen u sveho gyn.?Ja jsem byla na sonu v 21 tt a tam se mimi neukazalo.Jdu ted ke svemu gyn.,ten ma v ordinaci jen takovej ten malej UTZ se sondou „tam zespoda“,tak nevim-to on uz mi asi pohlavi neurci,az zas v nemocnici na tom velkym sonu,ne?Nebo myslite,ze neni blby se doktora zeptat,jestli se muze podivat i on?Ja jsem totiz tak hrozne zvedava!!!
Vcera jsme byli vybirat kocarek a uz jsem se rozhodla pro Quinny Speedi xs-jsem z nej uplne nadsena!Jen je blby,ze nejvic se mi libi v ty cerny barve-tak nevim,jestli to na leto neni blba barvicka…
Simi černá barva ráda přitahuje sluníčko. A černé věci bývají v létě hodně rozpálené, tak aby mimču nebylo moc velké horko. Taky černou barvu sluníčko rxchleji vyšisuje.
Ale všechno záleží na tobě. Jestli se Ti líbí. Já jsem ještě černý kočárek neviděla. Kyž už měl něco černého tak to bylo vždycky v kombinaci s červenou.
Tenhle je cernosedej,fakt se mi libi,ve skutecnosti je prave jeste hezci nez na internetu-uplne jsme se do nej s manzelem zamilovali:-)No ale kdyby to melo byt pro mimi fakt blby-s tim teplem,ktery ten kocarek bude pritahovat,tak bych si to jasne rozmyslela…
Já jsem si taky pro:,–(ila tmavě modrý kombinovaný se světle modrou.
Takže pokud se líbí tobě i maželovi, tak bych asi neváhala. Aspoň budeš mít takový kočárek jako nikdo jiný nemá. a nikdy se ti nestane, že by sis ho spletla s jiným.