Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
263
11.4.06 18:14

Teď jsem se ptala ještě jednou mamky. A je to tak.Prostě když si svobodná a bydlíš sama, pak nárok máš. Ale je jedno, jestli partner má trvalý bydliště jinde, prostě u tebe bydlí, je otcem dítěte, takže tak. To je totiž můj případ, tak jsem to zjišťovala.Samozřejmě můžu všude tvrdit, že tatík s náma nežije. Nikdy nevíš, jestli třeba soused nebo někdo z práce.Ale jak znám české závistivé lidi.......do toho nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.4.06 18:24

To jak to mají rozdělený na svobodný a vdaný jsem taky nechápala. Moje ségra má 1,5 ročního chlapečka, taky je svobodná a měla by brát i ten vyšší příspěvek, ale taky ho nemá–prý žije ve společné domácnosti s chlapem a ten má jěště živnost tak nemají nárok!! Je v tom nějaký bordel jak to rozdělují, mají to přímo napsat kdo má na to nárok ze svobodných :twisted:

DanielaB nic si z toho nedělej, mě taky ta naše holka nic neukázala, jen tu pipinu :lol: , je obličejem dozadu a jen vystrkuje zadeček a kope mě o závod. Je to holt ženská a nechce se ukazovat, musíme si na ni počkat až do porodu, kde se nám ukáže v celé své kráse :lol: :lol: Mně ani nevyšel 4D UZ, byla jsem na něm 2× a pokaždé se nevyvedl, taky jsem z toho byla smutná, těšila jsem se hlavně na ty fotky a nic :cry:

• Citovat
  • Upravit
459
11.4.06 19:06

Ahojky maminky.

Dnes jsem byla na kontrole. Tak je prý vše OK. Mimčo je stále hlavičkou dolů a podle ultravuku je 32+6tt a váží 1700g 8O (já jsem dnes 30+5tt). Že prý to bude macek. Doktorka říkala, že bude tak 4 kilový a taky dlouhý. A to schválně neberu žádné těh. vitamíny jen jendou za 14 dní si jeden lupnu, kdyby mi něco chybělo, tak by se to malinko doplnilo a taky se vůbec nepřejídám. Přibrala jsem 6kg, ale je to vidět jen na bříšku. Ani stehna, ani zadek ani v obličeji jsem nepřibrala. Prostě jen mi narostlo bříško. A jak mi minule říkala, že je mimiš dost dole, tak teď jen řekla, že je vše v pořádku. Dokonce jak mi dělala ultravuk, tak mi říkala, že pohlaví dnes nevidí, že má prcek natlačený zadeček na žebrech na pravé straně. Ale my už z předtím víme, že to bude kluk.
Jinak se všechny orgány zdají prý v pořádku.

Jinak se cítím poslední týden moc dobře, tak jsem zvědavá jak dlouho mi to vydrží. Snad až do porodu. :)

Na mateřskou nastupuji 6 týdnů před TP a to 4.5.. Stále pracuji a teď je práce jak na kostele, tak nevím, kdy si vyberu posledních 5 dní loňské dovolené. Ale musím to do mateřské stihnout. Pak mám ještě 20 dní letošní - prý se to krátit nebude, co mi říkala účetní. Tak tu si vyberu po těch 28 dnech mateřské - prý to jde. A přitom už můžu zažádat o rodič. příspěvek, protože se může při mateřské teď přividělat neomezeně.
Pochopila jsem to dobře? Vyznáte se v tom někdo dobře?

Přeji všem krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.4.06 19:44

EvoK :Asi si se upsala, ne po 28 dnech, ale týdnech. Jasan, pochopila si to správně. Já to budu mít úplně stejně. Mě to dokonce doporučila mamka, která je mzdová.Já jsem si taky dovybrala starou a novou si nechám proplatit až pak.Samo, že nárok na rodič. příspěvek máš hned po uplynutí mateřské dovči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.4.06 19:59

Monika11
Máš pravdu, jsem trubka. Po 28. týdnech ne dnech. :lol:
Díky moci za utvrzení informací o dovolené a rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
11.4.06 20:46

Ahoj maminky!
gratuluji vsem ke zdravym miminkum po kontrolach!
ja jdu zas az 20.4.a to uz mi snad taky napise materskou.
jsem taky svobodna matka a myslim,ze je to o te spolecne domacnosti a ze musite byt prihlasene bez partnera na trvalem bydlisti.ja osobne do toho jdu a jestli prijde nejaka kontrola…co mi muzou?jako ze tu mame moc priboru nebo ze tu mam panske trenyrky,tak mi to neprodlouzi?moc nechapu,podle ceho to teda budou rozhodovat…
jinak bolesti zad moc nemam,zato nemuzu skoro dychat a nevim,co mam zaujimat za polohy.mimco tlaci na zebra…
dneska jsem konecne objednala postylku a matraci a ostatni doplnky na netu,ma to prijit do 30ti dnu,tak se moc tesim…prat jsem jeste nezacala,cekam na to slunce na suseni.
masaz hraze se pokusim provadet.v knizce Co cekat v radostnem ocekavani popisuji,jak na to,tak to zkusim.o lnenem seminku jsem tu slysela poprve!ale zkusim i to…
privolejte nekdo to jaro,prosim!!!
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
12.4.06 07:25

Holky jaro bych si taky přála. Já to vidím tak, že ani snad nepříjde. :?

Blahopřeji k úspěšným kontrolám a zdravím miminkům. Mě UZ čeká za 2hod. :) Jsem nějaká nervózní. Jako druhorodička jsem nějak víc nervózní.

S tím rodičákem. Máme svobodnou zaměstnakyni, která jej brala 37týdnů, a to žila ve společné domácnosti s otcem dítěte. Jediné pak říkala, že výpočet soc. dávek jí započítali společné bydlení. Takže nedostla nic moc. Ale nevím, jak je to nyní. Už je to přece jen dva roky.

Dneska jdu nakupovat. Moc se těším. Oblečky mám, tak to ostatní. Odměním se po UZ. :D
Holky už jen cca 2měs. Hrozně to utíká, nezdá se vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.4.06 10:07

LUCO235:

Já už se taky nemůžu na ten UZ dočkat. Jen mě štve, že musím čekat až do 17.00. Asi tu umřu. No a po tom UZ se neodměním, to už bude všude zavřeno :-( Ale co jiný den to doženu.

Holky ještě mi řekněte jednu věc. PM jsem měla 7.9.05 a hned vedle toho mi doktor napsal TP 9.6.05!! Že by tam mělo být 14.6.05? Já mu to už jednou říkala, teda tak jemně naznačila, ale znáte to, nerad přizná chybu. Přitom na papíru z UZ mám že termín dle PM je 14.6. a dle UZ také. Já mu dneska vyčiním. Jsem totiž zvědavá z jakého datumu bude počítat nástup na mateřskou. Měl by podle mého z toho 14.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
12.4.06 10:48

Monika> Teoreticky to máš jedno. Mateřská bude tak jak tak trvat stanovenou dobu. A porod taky dopředu nevíš, můžeš rodit dřív, můžeš rodit později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.4.06 11:08

Monika26
Tak podle PM bys měla mít termín porodu 14.6. Já jsem měla PM 8.9. a termín mám 15.6.. A když píšeš, že ti tak vyšlo i podle prvotrimestrálího ultravuku, tak to bude asi tak. Tedy jasně pokud nenastanou různé jiné okolnosti … Mě taky podle ultrazvuku v 14 týdnu řekli, že se mi termín shoduje s termínem podle PM. Teď je mimi o 14 dní větší, ale doktorka říkala, že to na to vliv nemá, že to by muselo být o 14 dní dopředu už od začátku v prvním trimestru, aby to bylo tím, že jsem otěhotněla nějak později a tedy rodila později. Budu mít tedy větší mimi a ne že budu rodit dřív. Tedy samozřejmě jak jsem již jednou psala, pokud nenastanou další nepředvídatelné okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.4.06 11:22

Holky díky za rady. Já vím, že je to fuk, můžu porodit koneckonců zítra :-) Jen mi šlo o to zda mi nehrabe. Děloha mi už tlačí na mozek, takže se mi to hůř posuzuje. :-) ale šlo mi jen o princip, že to nechce ten doktor přiznat. Asi si říká, že na takovou šťouru jako já tu čekal :-)

Já jsem právě žehlila a jsem z toho úplně splavená. Mám toho tu docela hodně, no prádlo za 3 týdny, tak jsem přejela jen trencle kapesníky, 2 trička a 2 ručníky a zabralo mi to necelou půl hoďku a vypínám. Neba mě u toho stát a funět. Pokračování večer nebo zítra. Je to náročné. Teď si půjdu asi před večerním UZ udělat údržbu spodku a trochu se naleštit aby se mě doktor nelekl. Kamarádce minule měřil spodem čípek, tak kdybych náhodou musela do naha ať mu to trochu zpříjemním :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
12.4.06 11:47

Ahoj děvčata
Tak jsem po UZ. Všechno je v pořádku. Malá má váhu 1800g. Ještě jdu 24.4. na UZ do nemocnice na průhod placenty. Prý to dělají teď všem těhu.
Moni26 - Já se odměnila šlehačkovým dortem. :oops: Spíš jsem byla pro maliník a zeptat se na různé masážové oleje a oleje do aromalamp. Chci si usnadnit porod, jak to jenom půjde. Tak jdu studovat letáčky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
12.4.06 12:03

LUCO
To je mrňous docela cvalík není?? Jaké mu týdnu ti odpovídal? Jééé šlehačkový dort, tak ten bych si teda taky dala, teď jedu na návštěvu ke kamarádce a asi se stavím cestou v cukrárně a vezmu dortíka s sebou. Mňam. Tak až nastuduješ letáčky tak dej vědět co jsi se dozvěděla. Já pro ten maliník taky vyrazím. Za zkoušku to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.4.06 12:47

Ahoj Theresie, psala si „co mi můžou…“… No ono je to asi v každém kraji jiné, ale má sestřenice je též samoživitelka a jí přišla několikrát kontrola a prohrabávali jí i skříně, jestli tam náhodou nemá pánské oblečení apod. Říkala, že byly fakt hustý ty pani, ptaly se jí na všechno možný jen aby zjistily, jestli u ní nebydlí nějaký chlap, protože to by neměla nárok na ty sociální dávky atd… prý dělaly, jak kdyby to dávaly z vlastního… No sama uvidíš, třeba budeš mít štěstí…

Já jdu na kontrolu zítra, tak doufám, že bude vše v pořádku. Taky jsem právě žehlila nějaké pidi oblečky, šlo to celkem rychle, jen začnete, už končíte - je to fakt maličká plocha a hezky to odbývá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.4.06 12:58

Holky nedělejte chutě s těma dortama, já jdu zítra ráno na test na cukrovku a tak jsem si řekla, že dneska nic sladkýho - no ráno jsem neměla jinou možnost než si dát na chleba marmeládu ale do zítra už fakt nic :(
Taky bych se ráda na zítra nějak dole zkulturnila, ale prostě si tam nevidim, takže ani nevim jak to tam vlastně vypadá a asi to nechám být. Já se teda svlíkám pokaždý - taky mi kontroluje čípek ale co, dr. musí být zvyklý na ledasco a já budu jen neoholená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí