Poradna duly
Jana Čurdová
Petula, díky za přivítání. O jaké tabulce jde řeč? Nějak se nechytám. Mně mimčo vychází podle astroložky a kartářky. Ze srandy sme to s kamarádkou zkusily a zatím se mi vše tak nějak splnilo, bohužel i to špatný, ale co se dá dělat.
Myslím, že na předchozí straně psala asi Therezie o nějaké čínské tabulce - je tam i adresa a ptala se, jestli nám to vychází?? Tak se tam kdyžtak koukni… ![]()
Ahojky všem,
přeju krásný Velikonoce, ať Vás chlapi moc netrápí a ať si to zítra užijete.
Já jdu ještě chystat vajíčka - nějak jsem se k tomu ještě nedostala
.
Zatím se mějte!
Holky,jaky mate nazor na obcasne pasivni koureni v tehu?Manzel kouri,ale ted v tehu to hodne omezil, navic nekouri v byte-takze to je v pohode.Ale kdyz treba jdeme spolu na veceri do restaurace,tak je tam trochu nakoureno nebo treba se vidam s mymi rodici,tak jsme spolu vzdycky nekolik hodin a oni to proste nevydrzi a zapali si-a ackoliv se vetra,stejne to dycham.Myslite,ze tohle tak jednou, max.2× tydne muze mimi nejak uskodit?
Ahojky Simi,
myslím, že to mimi uškodit nějak nemůže, hlavně že nekouříš ty. Já musím říct, že občas zajdu s kámoškama taky do restaurace na pokec a samozřejmě tam ostatní lidi také kouří, ale když nevysedáváš po hospodách nějak často, tak je to podle mě v poho. To už by jsme vážně nemohly chodit vůbec nikam.
A jak trávíte velikonoce? Manža mi hned naplácal ráno ještě v posteli, ale byl na nás letos fakt hodnej.
Mějte se papa Lenča
Ja si taky myslim-zvlast kdyz vidim,ze nektery sileny matky v tehu kouri samy a tak.A kdyz u me je to treba tak 5 hodin tydne v lehce zakourenym prostredi,tak to je snad o.k. Jen jsem nekde zas cetla nejaky clanky a lekla jsem se,jaka jsem nezodpovedna budouci matka..:-)Jinak velikonoce podobny-manzel me symbolicky vysupal a vzhledem k tomu,ze porad nevime pohlavi miminka,tak i poklepal na brisko,aby vysupal i pripadnou holcicku:-)
Ahoj holky!
diky za zkousku toho kalendare!jen jsem byla zvedava,jestli to funguje.....me by vychazel kluk,ale co jsem videla na utz,tak je to asi holcicka…vam to nekterym vychazi a nekterym ne,tak to beru s rezervou:)je fakt,ze nejvic zalezi na te spermii od tatky,ale ja mam takovehle veci rada…horoskopy,astrologie a cinsekj kalendar mi pripadal zajimavej…takze jeste jednou dik!
ja velikonocni pondeli prozila taky jen symbolicky.moc temhle svatkum nedavam.....
s tim kourenim,myslim Simi,ze si s tim nemusis delat hlavu.hlavne,ze nekouris ty a tomu pasivnimu koureni se myslim zadna z nas za tech 9 mesicu nevyhne.....bohuzel.urcite to neni nic super pro miminko,ale neni to jedina skodlivina,kterou ho asi otravujem…takova je ta nase civilizace…
taky vas boli brisko pod prsy.....asi zebra?ja s tim docela trpim…musim se porad prohybat a je to dost neprijemny…asi me tam mimco nejak tlaci nebo co.....
ve ctvrtek jdu na kontrolu,tak jsem zvedava,co na to doktor…taky musi na to ekg.uz jste tam nektera byla?co se mnou budou delat??
tak peknej zbytek dne.
Ahojte holky
podle te tabulky budem mit kluka. Podle doktoru nevim a nechci vědět.
Je to pro nas překvapeni.
maarky : muj synek měl větší hlavičku a narodil se bez kleští nebo zvonu.
( teda po kapačkách a trochu delší době)
Tohle mimčo mi vypočítají obvod hlavičky ještě pred porodem a podle toho
se zařídí. Radeček měl 38.5cm a první syek jen34cm což byla paráda!
Dneska v noci jsme museli odvézt toho menšího do nemocnice.
Dostal příušnice ,nic moc! Silně infekční. Už má pátou kapačku.
Zitra mam jit ke svemu gyn. lekaři. Plod by se teď už neměl poškodit a pokud ano stejně to asi nezastaví
No uvidim co mi poví.
Jinak miminko je někdy až moc živé a strká mi zadeček snad až před žebra, no zážitek! Taky mam popraskane břiško nad pupikem
Opatrujte se maminy
XMarketa (33 tyden)
Ahojte maminky
Já byla na návštěvě u rodičů. Pěkně jsem si to užila. Byli jsme s bráchou v kině na Růžovém panterovi. Chechtali jsme se, jak utržení ![]()
Akorád se mi tam Áňa nachladila, tak jsme doma.
To pohlaví dle kalendáře mi vychází, ale zrovna mé kamarádce ne. Já tomu stejně moc nevěřím.
Kdysi mi kartářka řekla, že budu mít ve 20-ti kluka a 22-ti holku. Já místo kluka budu mít později další holčičku.
Budu muset popohnat manžela s policemi do skříně, ať můžu vyprat věcičky. Ještě mi zbývá koupit pár věcí a budu mít snad vše. Ještě nás čeká vylovení kočáru ze šupně. ![]()
Ahoj mamky a miminka po Velikonocích,
doufám, že jste vy i vaše bříška přežily ![]()
Já jsem celý víkend někde courala a mám toho plné zuby. A to večer jedeme do Ikey a vůbec se mi tam nechce, jenomže to by se mi nechtělo ani zítra ani pozítří, takže nic jiného nezbývá…
Už mi pomalu dochází síly a to nemám zdaleka nic nachystaného. Minulý týden měl přijít truhlář kvůli nějaké skříni a komodě na miminko, ale volal, že je nemocný. A to původního truhláře jsme zrušili, protože je nespolehlivý a vše mu děsně trvá a tento nový zase je nemocný. Ach jo. Doufám, že mi tento týden příjde aspoň kočárek, aby to nebohé dítě mělo aspoň kde spát když by náhodou selhala postýlka od mého bráchy. Jsem nervní, že jí nemám doma a do poslední chvíle mít nebudu. Chci si připravit aspoň tašku do porodnice, takže budu muset vyrazit ještě do lékárny. Holky nevíte který lékař mi předepíše ten Yal gel? Nechce se mi za něj dávat zbytečně peníze kdyby šel napsat. Ale vzhledem k tomu jak chudákům pojišťovny neplatí, tak si myslím, že mě každý pošle někam a já si ho stejnak půjdu koupit sama za své. Možná pak v poradně v nemocnici by to nemuselo doktorovi vadit.
A k té čínské tabulce. Co jste braly jako měsíc početí? Ten kdy jste mimi pravděpodobně zplodily, nebo ten kdy se nejspíš vylodí na svět??
Ahoj holky musím vám napsat, protože jsem z toho vedle. Moje kámoška, která měla mít termín porodu 22.6. (tedy o týden později jak já) je v nemocnici. Ve čtvrtek ji odtekla plodová voda. Chtěli ji mimi hned vyndat a převézt do Zlína, kde je prý nejlepší pracoviště pro předčasně narozené děti, ale pak se rozhodli ji převést ještě i s mimčem v bříšku. Tak je teď v tom Zlíně. Dostala 4 injekce na dozrání plic miminka - poslední dostala v pátek a snaží se jí mimi udržet v bříšku. Zatím se daří. Dostává nějaké infuze a taky čípky, aby se k mimču nedostala infekce. Ale prý tak do dvou dnů, už bude muset mimčo ven. (Asi ji té vody odteklo hodně - si myslím.)
Jsem z toho vedle, protože byla v pohodě. Jen před týdnem se mě ptala, jestli mi dole taky tak tvrdne břicho. Tak jsem jí říkala, že ani ne, že třeba jen 1× denně mi jakoby ztvrdne na chvilinku celé, ale nebolí to. Tak jsem jí říkala, ať radši zavolá doktorovi a zeptá se na to. Říkala, že jde 27.4. na kontrolu, tak mu to řekne při té příležitosti.
Vůbec nechápu, co se mohlo stát. Tak jen držím pěsti, aby mimi bylo zdravé. Snad bude vše v pořádku. Prý to vypadá, že ji mimi vyndají dnes (což je prý pravděpodobnější) nebo zítra. Jev 31. týdnu. To prý už je velká šance, že mimi bude v pořádku. Snad.
Ahojky holky,
Evi to je hrozný, co tady píšeš. Vůbec nevím, kdyby se to stalo mě, co bych dělala, holky já nemám ještě skoro nic nachystanýho, natož nakoupenýho. V sobotu jdeme objednat teprve kočárek, takže se budeme modlit, aby přišel aspoň do té doby než se mimís narodí. Dneska objednávám teprve postýlky a matraci a spoustu jiných věcí.
Určitě ten mimís tý tvojí kámošky bude v pořádku, kámoška rodila také na konci sedmého měsíce a jsou oba dva v pořádku, dokonce malý přibírá až moc a prý je hrozně hodný.
Dneska gruntuju koupelnu, pak se jdu na chvíli mrknout do práce za kámoškama a odpo jedu s mamčou do Německa.
Zatím papa Lenča
Ahoj holčinky, hezké povelikonoční úterý.Jsem moc ráda, že už k nám přišlo jaro.....snad.
Sedím v práci a přemýšlím, že už bych se na to vykašlala. Poslední dobou mi nějak víc tvrdne bříško…teda jestli je to ono. Já už ani nevím. Bolesti stydké kosti, bolesti v zádech…no hrůza.
Té tvojí kámošky je mi moc líto. Budem jí všichni držet palce, ať je mímo o.k. Moje kámoška taky rodila v prosinci ve 32tt a vše dopadlo dobře, holčička je skvělá a hlavně zdravá.
Nevěšte hlavu, mě také chybí mnoho věcí dokoupit. Nemá postýlku a celé její vybavení a taky takový ty věci z drogerie a lékárny.
Teď v sobotu už jsem si musela koupit novou podprdu bez kostic, protože jsem zjistila, že ty kostice mě nějak tlačej do břicha nebo co. Tak už opravdu začínám vypadat neuvěřitelně sexy ![]()
Holky,tabulka rozhodne nefunguje,protoze jsem si tam zkusila zadat sama sebe a mamca s tatkou ikdyby me pocali mesic pred nebo mesic po,porad by to vychazelo na kluka.A ja jsem fakt holcicka!!:-)