Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
18.4.06 18:21

Tak o tom UZ jsem ještě neslyšela a doktorka ani nic neříkala, tak mě to asi mine. Byla jsem jenom na tom ve 32. týdnu. Na UZ ve 20tt jsme byli v Prenatalu kvůli špatným trippletestům. To byl takový důkladnější UZ a doktor byl hodný a upovídaný. Ukazoval nám i pupečník a barevně odlišil průtok krve v něm, tak předpokládám (a doufám), že je vše v pořádku.

Holky v Dubňátkách jsem často četla o nějakém Hamiltonu. Nevíte některá, co to je? Tím jako doktoři pomáhají se otevřít, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
19.4.06 08:53

Dobré ránko maminy a miminka,

tak jsem měla včera úspěšný den, teda až na výjimky. K taťkovi mi konečně přišel kočárek, tak jsme ho jeli okouknout a hned ho skládali. Už se těším až vyrazím na procházku. Pak jsme mrňousovi v Ikee koupili ručník s kapucí a fleecovou deku a také jsme si napakovali auto spoustou skříněk. Chudák manžel to nemohl narvat ani do auta. Jeli jsme jak Vietnamci na tržnici. Do toho jsme si vyzvedli u bráchy starou škodovku, kterou jsme mu půjčili, s tím, že jí manžel odřídí domů. Byla to opravdu zábava. Baterie vybitá a ještě v ní byl benzín asi tak na 2 km a tak nám chcípla uprostřed Prahy. Ale co že? těhotná manželka s autem plným skříní přece v jedenáct v noci přiskočí s lanem a ráda jí odtáhne :-)) No myslím, že po tom nočním výletu budu dnes hodně odpočívat.

LUCO
Mě doktor dělal u sebe v ordinaci průchod krve pupečníkem, řekla bych, že to co dělali i DanieleB. Ukazovaly se tam i takové barevné fleky, červené a zelené či modré. Z toho UZ vycházely i takové divné zvuky, jako Marťanové. Doktor říkal, že to sice není srdíčko, ale že když se mimi zrovna zahýbe, tak to dělá takový kravál. tak nevím jestli to není ten Doppler.

Holky chci se zeptat. Nemáte náhodou tip na nějaké internetové stránky kde mají pěkné povlečení, už ale klasické velikosti, s dětskými motivy? Chci je koupit synovcovi a neteři k narozkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.4.06 09:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
19.4.06 16:33

Koukám, že všechny zvědavě nakukujem do Dubňátek :P
Hamilton je takovej hmat, neumim to vysvětlit odborně, ale dr. strčí ruku dovnitř, chytne vak s miminkem a oddělí (odtrhne) přirostlé blány. Tím by se měl spustit proces porodu. Je to prej hnusný a dost bolestivý - kamarádka co rodila před 5ti lety si to dodnes pamatuje jako jednu z nejbolestivějších věcí - dokonce tomu doktorovi sprostě vynadala a řekla mu ať okamžitě vypadne a už na ní nesahá nebo ho nakopne. Většinou se jim to ale stejně nepodaří hamiltona provést a zase naopak v dost případech ho provedou a je to k ničemu :(

Monika26
takže v těch Letňanech si určitě nebyla že? :) Auto plný skříněk a ještě to lano, tak tos měla plný ruce práce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
19.4.06 17:49

Moni26 Já jdu na něj do nemocnice. Doktorka nemá asi potřebný UZ. Je to nějaká novinka. Protože mi to před tím nedělali.

Ten chmat neznám, nedělali mi ho. Já si zase pamatuju, že mě při kontrakci roztahovali čípek rukama. Nevím proč, stejně to nepomohlo a dost to bolelo. Pak jsem byla i docela ráda, že ke mě přišla doktorka, ta měla menší ruku. Nakonec musela malá císařem.

Já už mám zase rýmu. Chytila jsem jí od malé. Je ještě horší, že jak nemůžu dýchat nosem, připomínám potápku. Pořád hýkám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
19.4.06 18:47

Evi, určitě dej vědět, jak se daří kamarádce a jejímu mimíškovi :-) Držíme palečky. Jinak též přemýšlím nad kombinací Bambino Mio a Popolin, zatím jsem se nerozhodla. Ale pokud nevydržím u klasických bavlněných látkových čtvrecovek, pak určitě koupím BM nebo Popolini. Na www.latkovepleny.cz mají bezva výběr, skvělé ceny a výborné dodací lhůty, takže NO PROBLEM :-) Opatrujte se maminky a dávejte na sebe a bříška pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
19.4.06 18:49

Ahojky holky,
dneska jsem byla na kontrole a to naše mimčo se nám opět neukázalo, prý je to asi holčička, ale není to jistý, má tam vždycky pupeční šňůru, takže jsem se dohodla s doktorem a jdu na ultrazvuk ještě v pátek, v sobotu jedeme objednat kočárek.
Jinak jsem ve 31 týdnu a mimi váží 1650g, tak snad nejsme nějací obříci, nevíte někdo, jestli je to v poho?
A taky jsem se chtěla zeptat, jak se poznají poslíčci, už tady o nic začínáte všichni psát. Mimčo už mám natočené hlavičkou dolů, ale to se asi ještě může změnit, ne? Jinak jsem totálně zavřená, takže v poho.
Mějte se a předem díky za rady.
 Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.4.06 08:09

Tulipánku -gratuluji k úspěšné kontrole. Máš váhu miminka akorát. Nedělej si s tím ale vrásky. Váha dle UZ je jenom orientační. Doktoři se dost často pletou. Váhu dítěte na 100% bude až po porodu.
Nejlepší váha je po porodu 3-4kg. Takové miminka se dobře rodí. Známá měla holčičku 4,6kg a pěkně ji potrhala. Měla rozsáhlé šití. Takže není o co stát. Čím déle budete přenášet, tím víc na váze bude mít vaše miminko. Poslední 2měs. totiž už jen roste i hmotnostně.
Poslíčci jsou nepravidelné děložní stahy. Někdy dokáží dost potrápit. Poslíčky si někdy můžeš splést s porodními stahy. Proto je nejlepší se naložit do teplé vany. Porodní bolesti se totiž ještě více rozjedou v teplé vaně. Poslíčci úplně vymizí.
Ještě něco s váhou dítěte. Zeptejte se manžela kolik měl porodní váhu. Dítě se totiž bude pohybovat s porodní váhou někde kolem vás. Je z velké části dána geneticky. Já měla 3150g, manžel 2900g. Áňa měla 3350g. Druhá holčička bude o troch těžší než Anička.
Manžel má 2m a 90kg. Takže je úplně jedno kolik bude po narození vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
20.4.06 08:38

Zlatíčko
V těch Letňanech jsem opravdu nebyla, už mi došly síly :-) Ale chtěla bych se ta ještě před porodem alespoň jednou vypravit. To si teda jen plánuju, ale realita může být jiná. Chci si koupit i v Tescu jedno balení těch Tescoplenek. Chci je na doma vyzkoušet, prý jsou docela dobré. Jen už to není na žádné poletování. Za chvíli toho mám plné brejle.

Holky s těma hmatama mi teda naháníte strach. Mě taky pan doktor vyprávěl o tom jak když je mimi KP, tak někdo umí šáhnout dovnitř a mimi před porodem otočit. No děs běs. ale já už jsem odevzdaná všemu. Nejvíc mám strach ze šití po nastřihnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.4.06 09:02

Ahojky,
holky jak tady všichni mluvíte o těch Letňanech, můžete mi říct, co tam je za obchůdek? My se chystáme do Prahy, tak že by jsme tam sjeli? A kde to tam přesně je? Dík Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.4.06 10:04

Moni26 Vykašly se na hmaty. Stejně moc nepomáhají. Vždyť můžeš rodit i KP. Já si prožila císař. Neboj se porodu. Císař má něco do sebe. Nejsi dole roztažená a sešitá. Takhle jsem si to říkala já. Jizvu si můžeš nechat odstranit laserem.
Stejně porodit musíš. Nemůžeš odejít, že sis to rozmyslela. :lol:
Já jsem odevzdaná. Prostě to nějak dopadne. Porod bolí v tom ti nebudu lhát. Je to součást přirozeneného života. Příroda ví co dělá. Nejlepší co můžeš udělat, je pozitivně myslet a těšit se na porod. Protože je dokázané, že hlava dělá hodně.
Hlavní věc, budeme mít krásná, zdravá miminka. :! Šití se taky neboj, kup si nafukovací kruch, ať si můžeš pohodlně sednout. Na sešitou hráz je dobrý gel z dubové kůry. Je hojivý a chladivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
20.4.06 11:12

Tulipan
V Letňanech rozšířili obchodní centrum (je tam velký TESCO) a mají tam 2patrové H&M kde mají nově v čechách těhu módu - pro nás už bohužel trochu pozdě. A mají tam super věci na miminka, jsou krásný a bodýčko tam nestojí 495,– jako třeba v Nextu nebo v Mothercare. Pak se tam dají nakoupit věci na mimi i v C&A.

Monika26
Já už jsem jedno balení Tesco plen koupila, všude se o nich píše, že jsou dobrý, ale nikde jsem už nevyčetla, jaký přesně - oni totiž mají dvoje tesco pleny - jedny jsou bílej balík a druhý fialovej balík. Obě barvy mají různý druhy podle váhy miminka. Prostě jsem koupila ty fialový. Pak chci ještě koupit Huggiesky - ty jsou prý taky dobrý. A četla jsem, že Pampersky nejsou nic moc, že jim chybí na zádičkách nějaká gumička a když je průjem tak to proteče až ke krku :(

Poslíčci se mi možná už taky hlásí - nevim to přesně, ale mívám teď doma večer asi 2 dny když si lehnu takový slabounký jako menstruační bolesti v břiše. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.4.06 11:18

Ahojte holky,
dneska je mi nějak divně. Mám tlak v podbřišku, jakoby na MS. Jsem z toho docela na větvi. Včera jsem se totiž odhodlala dělat tiramisu a nechtělo se mi vytahovat robot, tak jsem šlehala sníh ručně a od té doby je mi divně. Když ležím, tak je to v pohodě, ale když vstanu, nebo sedím, tak to cítím. Snad jsem si tím nespustila porod, to bych snad poznala. Třeba mi začínají poslíčci. Nemáte některá to samý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
20.4.06 11:42

Tulipan
V těch Letňanech je to hodně veliké, je tam, řekla bych, snad každý obchod na jaký si vzpomeneš. Já tam docela ráda nakupuji, jsem tam zvyklá. Ale je to na celý den.

Handulina
Chci se zeptat kdy máš termín porodu? Metřík máš nějak nevyvedenej a v tom odkazu je nějaké datum 14.6.06, tak jestli je to TP nebo ne? Já mám taky 14.6.

LUCO
A jak jsi se zotavovala po císaři? Mě by bylo příjemnější rodit císařem než KP, ale o tom stejnak bude rozhodovat někdo jiný. Já mám jen zkušenost, že po každé operaci s břichem na které jsem byla, a to bylo 2×, jsem se z postele zbírala dost dlouho. Ale když to u příležitosti narození mimíka, tak psychika dovede hodně.

Holky neplašte tady s těma poslama. Mám z vás takový pocit, že se tu začne pomalu rodit. Jinak mě dneska mimís kope asi do močáku či co a je to dost nepříjemné a každou chvíli si říkám, že mi z toho snad praskne voda. :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.4.06 11:55

Jo jo,je to tak. máme se vyklubat 14.6. Ale dneska se modlím, aby to nebylo dřív. Na UTZ mi doktor říkal, že mám mimi asi o týden menší (což mu tvrdím celé těhotenství - počítá mi TP podle periody 28 dní a já měla 35, takže jsem logicky otěhotněla později), takže uvidíme, kdy půjdeme ven. Do včerejška jsem se bála přenášení a teď se bojím, absme nejeli do porodnice dřív…
Jo a ten metřík nevím proč nefunguje. Zkusila jsem už kdoví co, asi mi to počítač nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí