Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
520
25.4.06 13:09

:) já jsem ze všeho už tak vystreslá, že mám věci do porodnice už nachystaný na pohovce - jen to zabalit do tašky :) nemám tam teda ještě úplně všechno - takový ty věci jako kosmetika, zubní kartáček, hřeben a podobný věci mě zajímaj až na posledním místě. Zatim to teda jsou věci jen pro mě - pro mimískovou to mám zatím všechno vypraný a vyžehlený v komodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
25.4.06 13:27

Monika126 Tak se pochlub, co všechno si nakoupila do porodnice? Já vím, že tu někde byl seznam ale zatím se mi ho nechce hledat. J8 mám akorát nachystanou noční košily a jednorázové kalhotky. Chci si koupit nové přezůvky.

Jsem holka, co nerada nakupuje a tohle období mne štve: pořád se mne někdo ptá, jestli už mám koupeno to nebo ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
25.4.06 13:30

Díky za info, děvčata. Zítra té své dochtořici řeknu o lejstra. Jinak věřím, že to noční vstávání, kopání, žďuchání a horší spánek je „pomoc“ od mého malého, zvyká maminku už teď. Pro mne osobně alespoň po porodu ty týdny a měsíce následující nebudou takové, už prostě budu zvyklá. Protože před otěhotněním jsem vyspávala třeba až do oběda, v noci spala jak špalek a teď spím maximálně do osmi a v noci se mockrát zbudím :-) Takže to berme jako bonus. Teda to sluníčko čaruje, nejraději bych vyběhla ven a vyhřívala hřbet jak náš kocourek na balkóně. Jinak jestli se některé z vás dělají po chvilce na slunku v obličeji tmavší pigmentové skrvnky v obličeji, tak si z toho nic nedělejte, prý je to normální. Je fakt, že teď vypadám jako sluníčko dvanáctitečné, ale mužíček říkal, že je to prý sexy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
25.4.06 19:31

Tak jsem se vrátila z výletu do Budějovic. Přežila jsem!!!

Josefko a i spol.
Včera jsem si koupila: poporodní vložky, list maliníku, čaj pro kojící maminky, odsávačku hlenů, teploměr do vody, nůžky ne nehty pro miminka, krém na bolavé bradavky, prsní vložky, rybilku, indulonu dezinfekční (kamarádka říkala, že s ní mazali v porodnici mimča a také jí používá), 2 druhy vlhkých ubrousků a plínky Pampersky New born. Jo a pozor, také jsem si koupila jedny obzvláště apartní síťované spoďárky ve zdrav. potřebách. Příjde mi to lepší než ty šustivé papírové jednorázové. Jedněch už jsem majitelka, tak druhé na výměnu! Takže já si už tašku můžu zabalit. Přihodím jen pár věcí jako župan, noční košili, pantofle a hygienu až to bude aktuální. Ještě si chci pořídit ten Yal gel, ale to ještě uvidím. Pro podprdu vyšlu tchýni až podle toho co mi tam vyroste.
Mimíkovi jsem koupila tu látku na peřinku do kočárku, pak v sekáči takové krásné teplákové kalhoty a overálek na spaní, a novou čepičku. No mám pocit, že je to všechno, ale nějak to neodpovídá tomu co jsem utratila peněz :-(

Zlatíčko
Ptala jsem se bráchy jaký je rozdíl v těch Tesco plínách bílých a těch fialových. Říkal, že prý ty fialové věci obecně jsou značkové věci vyrobené pro Tesco, co se těch plín týče, tak jsou to prostě Pampersky jen v jiném balení. A ty bílé jsou prý nějaké neznačkové, tzv. no name a proto jsou levnější ještě víc. Oni prý kupují ty bílé, že jim bohatě vyhovují. No je pravda, že třeba když si vezmeš, pokud zabrousím do potravin, takové ty kukuřičky v konzervě Tesco, tak vím, že jsou moc dobré a když se podíváš na výrobce, tak zjistíš, že to vyrábí Bonduelle, takže chutnají v podstatě stejně, jen mají jiný obal. Ve finále to dělá ta samá fabrika jen s jiným obalem. To samé jogurty a spol. Jen zrovna ty kukuřičky mají bílé balení tesco a výrobce je Bonduelle, což je podle mého značka a tak to tu bráchovu teorii trochu kazí. No nevím, schválně jukni kdo ty fialové plenky vyrobil.

Jinak to spaní stojí opravdu za prd. Mě dělá hlavně problém jak je teďka ráno brzo světlo. závěsy se prosvítí a já jsem hnedka vzhůru. Dneska už od šesti. Nejlíp spím když je tma jak v pytli.

Tak zatím se mějte maminky a miminka (to moje se tam teďka už asi přes půl hoďky intenzivně vlní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.4.06 21:48

Ahojte maminy,
Ptala jsem se lekaře na Magnezium, tak na kýčle je to zbytečný, prý
to je řízený jinýma hormonama. Ale na tvrdnutí bříška a křeče v lítkách
dobrý. Jen to mám vy:,–(it nejpozdeji 14dní před porodem,že to tlumí
stahy a jsou pak problémy.

chipsy: mam kalhotky ABRI-NET (od ABENA- snad vyrobce) 5ks za81,60 a můžou se prát na 60C
mají pět velikostí, třeba by ti v lékárně objednali.

To jsem nechtěla, v Brně jsem obešla víc lekaren a mam.

Opatrujte se xMarketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.4.06 21:51

Ahoj Lenko ,
Byli jsme se podívat v Bohunicich.
porodní sál 1. poatro : 532233961
odd. šestinedělí a rizik. těhu.6.patro : 532233975
odd. šestinedělí 4.patro : 532233966
novorozenecké odd. 4.patro : 532233969

Por. v Bohunicích je pěkná, mají pěkné por. sály ale je moc porodů
a mají tam docela cvrkot. Taky mám nem. téměř u baráku, přesto
se jdeme ve středu podívat do Ivančic. Zatím slyším jen samou chválu.
Už mám dva porody za sebou a ocením klidný personál :P
Ahojky maminky a miminka :D
xMarkéta

Nějak mně nefungovalo přihlášení, pak ani anonymně, tak jsem se znovu zaregistrovala. A začínám od nuly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.4.06 22:14

Ťuky,ťuk píšu poprvé, tak nevím zda se zadaří.EvinkaB :D :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
26.4.06 08:33

hu

Brý ráno baby,
když sem vlezu tak sem vždycky v šoku. Jelikož mám termín cca 29.6. tak spíš koukám do červencových. No a tam se řeší zatím kočárky, postýlky apod. Jeeeenže jakmile vlezu sem, jsou tu témata balení tašek do porodnic apod. Ten skok mě děsí :lol: U vás mám pocit, že budu rodit už strašně brzy 8O . Na jednu stranu už bych to chtěla mít za sebou, protože se taky nevyspím a všude mě všecko tlačí a boty si už taky nezavážu. Ale na druhou stranu ten strach…no znáte to :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
26.4.06 09:18

Tak jsem se byla přihlásit do porodnice. Sepsat porodopis a tak. Docela srandovní je, že mají od 19.6-25.6 zavřeno kvůli malování. Já mám termín 15.6. Tak doufám, že porodím zase v termínu. Jinak budu muset křížit nohy. Všude jinde jsou porodnice příšerné, možná že s manželem riskneme i cestu do Prahy :lol: Jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.
Já ještě musím koupit pleny. V makru neměli ty nejlevnější. Asi budu muset porodit 4kg mimčo. Našla jsem pleny jenom od 4kg. 8O
Musím si pořídit teploměr. Uvažuju o digi či rychloběžce. Máme i ušní, ale ten malé naměřil teplotu až v roce. Měla asi nějak jinak zakřivené ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
26.4.06 11:05

Teda já už začínám šílet z toho jak všechny nakupujete ty teploměry, odsávačky, nůžtičky na nehty, hřebínky a tak. Já teda už mám plínky a ubrousky na zadeček a vložky do podprsenky :), ale tyhle věci mi přijdou strašně vzdálený. Fakt jsou potřebný? 8O
Jo a holky budete kupovat vaničku? Několik kamarádek mi říkalo, že v ní koupaly asi tak 10×, ve vaně na lehátku pak prý bylo mimi spokojenější a hrálo si, tak nevim - ale nedovedu si představit jak se budu po porodu ohýbat nad vanou :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
26.4.06 11:11

Vlcice76
Nic si z toho nedělej. Já ještě nic nemám. Teď to začnu řešit. Včera jsem se byla podívat na kočárek, tak jsem ho vzala. Je to Hartan TopLine od známé. Měla ho na holčičku (ale je tmavě modrý s béžovým - my budeme mít kluka). Takže starší. Kupovala ho za 15tis. Kč a prodává ho za 7 tis. Kč. Je pěkně velký, lehký a skladný. Tak jsem ráda, že nemusím běhat po ochodech. Ještě pracuji a mám práce hodně. Příští týden jdu na meteřskou.
Také mám domluvené, že se přijdu podívat na oblečení co má v neutrálních barvách. Prodává kus za 20-30Kč. Ale některé věci koupím nové, abych měla pak do poradny. Ještě budu mít od známé půjčený jeden kočárek na zahradu apod. Takže jak vidíš, mám jen ten kočárek. ALe už to začínám řešit, takže je to na dobré cestě. :-)

Přeji všem krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
26.4.06 12:31

Zlatíčko
Vaničku jsem kupovala, ale jen obyčejnou, ne tu na tom stojánku. My máme docela velkou vanu a to bych musela napouštět zbytečně hodně vody. Do vaničky stačí trocha vody a když se nebudu chtít ze začátku ohýbat, tak si jí někam položím, třeba na postel, stůl, apod.. Kupovala jsem jí v Hypernově, má 35 litrů (prý) a stála mě 269,–Kč. Měli jí tam nejlevnější, v Tescu byla dražší. A vůbec měli tam i přebalovací podložku od CAMu Morbidone za 350 kč a na netu je nejlevnější ta samá přes 500 kč? nevím kde ty ceny berou.

Holky to je tam vedro a já nevím co na sebe. V kalhotech padnu a v letních šatech se mi nikam nechce, nehledě na to, že je mám v prádle :-(( Chtěla bych si koupit nějaké třičtvrťáky, ale všude mají takové babkovské :-( Asi už do porodu nebudu vycházet z baráku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
26.4.06 12:42

Moniko26 ** :S těma Tesco plenkama si mě překvapila. To je dobrý :D .Tak to já do nich taky asi skočim.

Nůžtičky, odsávačka a podobný serepetičky jsou to nejmenší a myslím, že se daj koupit v lékárně. Takže já to tak udělám. Prostě půjdu a ty blbosti nakoupim před porodem.

Mám jinej dotaz-chtěla jsem objednat postýlku, už jsem ji měla vybranou, ale samozřejmě jsem narazila na jinou-hezčí. Tak nevím. Holky, dejte nějakou inspiraci. Jakou jste kupovaly vy? Chci, aby měla stahovací bok, 3 polohy roštu, cena tak do 3tis. Už je asi nejvyšší čas nějakou koupit :lol: .

Zlatíčko** : Kámošky mi říkaly, že koupaly normoš ve vaně na podložce, že to bylo nejlepší. Pravda, ohýbat se asi není nějak super. Ale vaničku využiješ tak na 3 měsíce. Je fakt, že to je docela zanedbatelná investice, tak proč ji nemít. My jsme dostaly přebalovací pultík i s vaničkou na kolečkách, tak jsem docela ráda, ale je pravda, je to na chvilku, je to malý :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
26.4.06 13:17

Přebalovací podložku jsem si koupila taky od CAMu ve výprodeji hned po vánocích v Pultanele za 300,– a je nádherná. Původní cena byla tak nějak kolem 600,–
My máme taky celkem velkou vanu, ale je anatomicky tvarovaná a tak tam vlastně uprostřed je taková jakoby vanička a ani vody neni třeba napouštět tolik aby se ten lavůrek naplnil, jde mi spíš o to ohýbání po porodu - rozbolavělej spodek, bolavý kyčle, hojící se hráz, těžký nateklý prsa :cry: tak přemýšlím jestli vaničku jo nebo ne, na vanu bych dala prkno a vaničku na něj :roll:
Monika26
neboj se o víkendu maj přijít mrazíky a pak ochlazení takže zase vyrazíš ve svých černých kalhotách a černý bundě :) já včera myslela, že vedrem umřu, ale uklidňuju se tim, že nerodíme třeba v srpnu nebo v září. Ten červen je snad ještě v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
26.4.06 14:37

Tak holky, jsem normálně jak důchodkyně, která nemá co dělat a tak loví slevy. :lol: V aktuálním letáku tesco mají právě v akci Pampers Active baby, 2 balení za 699,–Kč, jen nevím kolik kusů bude v balení na ty naše sviště, ale nejvíce kusů je tam 96 v balení, pak 90 a snižuje se to. No a ve finále mají v akci ty fialové plíny Tesco za 199,–Kč. Taky čaj od Hippa mají v akci. V dubňátkách kupují od Hippa čaj Bolavé bříško a je dobrý když mají mimíci prdíky. Tak nejspíš udělám zátah!!!! Plíny se určo neztratí. Včera jsem si koupila v Makru New Born 44 ks za 199 Kč. Jo v tom Makru měli fakt hezké kojo podprdy za cca 300 Kč, ale to jste tu už některá psala, jen je na ně fakt brzo. Ach jo, byly takové měkoučké a příjemné. tak jsem si koupila aspoň spoďáry na teď :-)

MONI11:
Já všechny ty blbůstky koupila normálně ve zdravotnických potřebách a to jsem tam šla původně jen pro čaj z maliníku a šup ho, koupila jsem tam úplně vše!! Stejnak to budu potřebovat, tak proč tam pak letět a nebo někoho honit. Zlatíčko **Hurá zatahuje se, asi na:,–(ím své černé tepláky a půjdu ven :lol:

Dnes jsem normálně líná jako ta veš a vážně přemýšlím nad tím, že nepůjdu večer na cvičení pro těhotné. Celé dopo jsem cvičila v kuchyni a to jsem ještě nedocvičila.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí