Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Filípkovi zkoušíme „vylepšovat“ jídelníček od 4. měsíce - ze začátku jen ovocné šťávy - mrkvičková a jablíčková, pak kupované Hami (zeleninové, protože jsem četla, že se nemá začínat s ovocem, že pak nechtěj zeleninu - např. mrkev s masem…) - to mu moc chutnalo, ale asi od 5. měsíce jsme začali dávat jogurty a přesnídávky a od té doby už zeleninu prostě nechce - je to čertík
Teď vypije i čaj jedině s trochou medu . . . ![]()
Ale hlavně, že aspoň něco papá, budeme to sem tam zkoušet dál i se zeleninou a uvidíme ![]()
Markéta182 holka zlatá,tebe si pamatuji od začátku
Už je to víc jak rok. Teď jsem koukala na diskusi na dny kdy jsem byla v porodnici a dny před tím. Přijde mi to strašně dávno. Tehdá jsme se nemohli dočkat a teď už máme takové krásné děti
![]()
EvaK: dík za návod k otáčení, trénujem .
Simona: gratuluji k výbornému papání
jen tak dál
Čajík: v létě když bylo horko tak ho malá pila ale teď dělá s flaškou s čajem jen pitominy, nemá žízeň.
Faninka: dík za typ na lék proti rýmě
ukládám.....
Nakonec: Ela a mrkev
patláma matláma nič moč.
Byla z toho cellkem vykulená, jen to honí po puse,ale Ela tomu přijde na chuť
jednou…
petula
no právě! já jsem dávala Elišce škrabaný banán- ten jedla na jedničku, a jablečný svačinky a teď ofrňuje nos nad mrkvičkou ![]()
Budu ji s tou mrkví tak dlouho otravovat až si ji ZAMILUJE! ![]()
Taky dávám malinko medu na dudlík
, když řve. Špatný zvyk, já vím, ale když to tak zabírá ![]()
Dobré sobotní ráno ![]()
My jsme začali s příkrmem od ukončeného 4. měsíce. Napřed dostal mrkev, potom bramboru, potom sem mu tu bramboru smíchala s mrkví, potom sem zkusila brokolici, dýni (tu Hokkaido nebo jak se jmenuje, je sladká), kedlubnu, kuřecí maso a teď chci zkusit špenát, petržel, fenykl, cuketu, hrášek, kukuřici. No a za měsíc sme začali dávat ovoce, začli sme jablíčkem, teď sem mu k tomu přidala dětské bezlepkové piškoty a málem by mě sežral i ruku jak mu to jede. Zítra chci zkusit hrušku, pak švestky, meruňky, broskve. No a za měsíc zkusím kaši a za další jogurty.
Všechna tři očkování sme zvládli dobře, Fífa byl bez reakce a defakto nebrečel, takže super. A už je to svůdník. V čekárně sem se dělila ještě s jednou mamčou o přebalovák a Fífa se začal za tou holčičkou točit nožkama a když sem ho narovnala, tak začal cestovat zase zpátky, asi se mu slečna moc líbila ![]()
Mně Fífa spinká pěkně. Dávám ho podle jídla spát od 20-21,30h a spí mi až do 7,30 - 8 h ráno.
Co zuby? Už vám rostou? Teda mimčům samo
My zatím ještě nic, ale už to má dole v pusině trochu naběhlý, takže čekám, kdy už mu ty zoubky dva vylezou.
Jinak otáčení, Fífa je na to lenošnej. Tak 1,5-2 měsíce zpátky se mi začal přetáčet na přebalováku z bříška na záda. Ukázal to párkrát a od té doby na to prdí. Ze zad na bříško se taky nepřetáčí, jenom zatím na bok. A když ho přetočím já, tak jak by se měl přetáčet sám, dívá se na mě, co jako blbnu ![]()
xmarketko - to je jasný, že ti po ovoci nebude jíst zeleninu
Proto všichni doporučují první měsíc zkoušet zeleninu a další měsíc zkoušet místo dalšího mlíka ovoce, právě kvůli tomu, že ovoce je sladší a chutnější než zelenina. Ale donutíš ji, zkus k mrkvi přidat trošku jablíčka a ono se to tím jako osladí a další den přidávej míň a míň, až ti bude jíst jenom mrkev. Musíme být chytřejší než ti prcci, oni jsou to hrozní gurmáni ![]()
Ahojky,
tak Laurinka je po zelenince cela zbesila!! Tri dny bastila mrkvicku a dnesak jsem ji dala spenat s bramborem - ten od Hippa. Davam ji zatim tu jednu sklenicku na trikrat, ale kdyby bylo na ni, tak to sni najednou, fakt ji to jede! No ale nic se nema prehanet, tak zatim po troskach.
xmarketa - taky jsem si už jednou pročítala diskuzi, když jsem ji založila, ty první týdny těhotenství a pak těsně před porodem. Jímá mě nostalgie
Teď už jsou ty naše dětičky takové vélké. Když vidím v televizi porod, tak jsem naměkko. Asi Viktorce brzy pořídíme sourozence ![]()
Jo a po banánu,to se může taky utlouct, ale říkali nám v Kenny klubu, že když děti jednou zkusí ovoce, tak už pak zeleninu nechcou. Tak jsem zvědavá. My začnem oficiálně přikrmovat za 2-3 týdny, zatím to je jen takové objevování chutí ![]()
svobca - my už máme dva dolní zuby, vypadá to srandovně ![]()
Marketo182 - fakt jo? Už dva zuby? Teda, to jste šikovní. Fífa ještě nic, ale náběh už má tak 3 týdny, takže čekám každou chvilku.
Ahoj holky, po dlouhé době na emimi ![]()
Nedobrovolně jsem ztratila na pár dní mlíko a tak dávám UM (samozřejmě po snažení s prsem), naštěstí pije z láhve, asi má fakt hlad, i když třeba jen 40-50ml, což asi není moc, že? No třeba se to mlíko vrátí úplně a když ne, tak se svět nezboří
Vlastně jsem chtěla něco jiného, klobouk dolů před vámi, co krmíte UM, to vstávání, chystání mlíka - docela dřina (hlavně pro mě, která byla zvyklá malou šupnout k prsu a pohodička
)
Ahoj holky
Taky jsem se po dlouhé době dostala na emimi.
michello
Držím palečky s kojo, třeba se to zase rozjede. Když ne tak nesmutni. S tím vstáváním to není zase tak horké. Já vstávám jen jednou za noc a vše už mám v podstatě připravené, jen hodím flašku s vodou ohřát do mikrovlnky, nasypu mlíko a strčím to Silvě do pusy. Ani ji už nevyndávám z postýlky.
Holky vy už dáváte i jogurty jo
. Silva ještě neměla nic, kromě Nutrilonu.
Ahoj holky,
tak dnes v noci spal Peťka od 20:20 do 4:30. Pak se probudil v 8:00h. Od té doby je vzhůru. A jak se v těch 8h probudil, tak ani hned nevyžadoval kojení. Musela jsem kolem 2h odstříkávat mlíčko a kolem 5:30 taky, protože jsem měla prsa nalitá jak blázen a strany od podpaží i tvrdé. Tak mám zas v ledničce dávku mléka. Ale nebaví mě to to odstříkávání. Až prso trochu změkne, tak se na to vykašlu. Obdivuji jak tady někdo psal, že odstříkává pořád. ![]()
Nevíte jestli stačí 225ml na jednu dávku? Já nevím, kolik toho Peťka vypije, když mi pije z prsu, tak jsem odstříkala právě radši plnou tu flaštičku.
EvaK: Ja teda davam Laurince Sunar a to 180 - 210 ml v jedny davce. Pristi „jidlo“ kojim a to nakojim tak cca 100 ml, vic ne. No a pak davam na ochutnani tu zeleninku, ale to ode dneska pulku sklenicky a k tomu pak taky Sunar. Celkem teda Lauri denne vypije tak tech 900 ml. Melo by to tak sedet, ze ma vypit 1/6 svy vahy. Takze pokud ma 6000 g, tak 1000 ml denne.
Mám stejný problém.
Evo, to jako Peťka vypil 225ml ? To by Elu zabilo
![]()
Teď dva dny odstříkávám a Ela vypije tak max 140ml
Simono, Laurinka ti pěkně papá, šikovná panenka ![]()
Eliška bude mít příští týden 5měs. a přibrala 2,6kg (porodní 3,9)
Když jsem koukla do seznámku tak celkem málo. O kolik ti Laura přibrala,teď jí asi váha pěkně skočila viď? ![]()
Dík za rozpis vašeho jídla, jdu to vypočítat Ele, a bude jíst až bude mít boule za ušmima
![]()
79Simona
Moc děkuji, jsi zlato! On má skoro 8 kg (jestli už ne 8kg), takže má vypít 1333,333ml.
Tak jak píšeš o tom sunaru, tak asi těch 225ml MM ve skleničce do zásoby je tak akorát. mám teď 2 skleničky, kdyby něco.
Moc díky!
No ale stejně asi to nakonec zas vyliju, jak všechno předtím. Nějak na mě žádná z krizí zatím nepřišla. Tak jsem mlíčko dávala sousedce a nebo vylívala. No ale uvidíme, člověk nikdy neví, co se může stát …
Anonymní
Né to nevypil. To jsem odstříkala do zásoby, jen jsem nevěděla, jestli je to dost, protože já jen kojím, tka nevím kolik vypije teď v 5-t měsících MM.
Tak kdyby náhodou měl někdy pít to odstříkané mlíčko, tak by ho bylo dost.