Chce, abych dávala mimi do chodítka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
fayinka
2.12.12 16:51

Do chodítka dítě nepatří pokud mu nechceš zničit záda, kyčle, klouby atd. Pro děti jsou absolutně nevhodná. Dej tchýni přečíst nějaký článek nebo ji pošli za pediatrem.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
69235
2.12.12 16:56

Chodítko je hnůj, takže řekni tchýni, že ti doktor výslovně řekl, a to není kec, náš doktor to výslovně říká, že chodítko v žádném případě, protože ve skutečnosti jim to brání ve vývoji, koupila jsem drahou knihu o tom, jak stimulovat a učit dítě pohybu, naše malá se rozlrzla až začátkem 8.měsíce, jsem krapet depkařila, jen já ambiciózní nedočkavá matka, a tam je skvělá věta : Nejvíc pomůžete svým dětem, když jim vůbec nebudete pomáhat. Ke všem těm známým neduhům chodítka jedno takové mémě známé, chodítkové děti mají tendence poté chodit po špičkách, je to zvyk z toho odrážení, tím se jim ale zkracují šlachy vzadu na nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
2.12.12 16:59

Taky bych nedávala. A kde jste to chodítko vůbec vzali? To vám dala ona po svých dětech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.12 17:07

Řekni tchýni, že k maturitě určitě už půjde po svých, i když v tom chodítku nebude:-) a zatím, že to nutné není.
Určitě se děvčata domluvíte, jí nakonec stejně nezbude nic jiného, než tě respektovat, přece jenom jsi máma a máš hlavní slovo.

Nicméně příkrmy ve skleničkách bych taky pravidelně nekupovala, a i když jedem tak z 70% na bio, radši bych koupila nebio a vařila denně čerstvá jídla, kdybych to bio neměla v dosahu. Protože já sama bych asi hotové jídlo z konzervy nepozřela, kdybych samozřejmě netrpěla hladem např. za války, ekonomické krize a tak. Ale to je věc názoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.12 17:17

A skleničky, to je zase druhý exrém o kterém se dá diskutovat do alelůja, já zase dávám jedině skleničky a ztotožňuju se s názorem, že sehnat v tomhle období biozeleninu je nadlidský úkon a to, co se prodává u nás jako zelenina, na tom by snad měla být nálepka pozor jed, lepší kontrolovaný bio hipp.

Příspěvek upraven 02.12.12 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
2.12.12 17:18

Budu vařit ze své zeleniny ze zahrádky, to je nejlepší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
2.12.12 17:22

@Cuarentena to se někdo má ;), v tom případě neni co řešit, my domácí nemáme tak taky kupuju skleničky a pak na jaře budu kupovat z trhu ale ted? Doufam že je to kontrolované a malá má to nejlepší nebo alespon lepší než co bych sehnala v krámu a z toho teprve vařila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.12 17:32
Pokud máš tu možnost, je to vážně nejlepší, mě třeba dítě vyvedlo z omylu, zasadila jsem zeleninu, koupila parní hrnec a malá to nejdela a nejedla, po hippu se mohla utlouct :nevim: :nevim: :nevim:
@Markéta80 píše:
@Cuarentena to se někdo má ;), v tom případě neni co řešit, my domácí nemáme tak taky kupuju skleničky a pak na jaře budu kupovat z trhu ale ted? Doufam že je to kontrolované a malá má to nejlepší nebo alespon lepší než co bych sehnala v krámu a z toho teprve vařila ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
2.12.12 17:37

Ahoj já nejsem zastáncem chodítek, jsem toho názoru že až se dítě bude chtít postavit tak to udělá samo i bez chodítka, no někteří ten názor moc neberou ale to už je mi jedno, je to moje dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.12.12 17:47
@Anonymní píše:
@Markéta80 tak to je dobrý nápad říct ji ať se nato zeptá lékaře :) ano chodítko mám doma a můžete hádat kdo ho koupil :zed:

A co kdyby se čirou náááhodou rozbilo nebo ztratilo? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
2.12.12 17:52

Moja svokra nedávno povedala, že sa jej nepáči, ako vychovávame malú. Rozumej - ako to, že ju ešte nedávame na nočník (veď môj manžel bol v polroku bez plienok) a prečo jej dávame jesť tie miminkovské blafy (ona dávala svojim deťom ešte v mladšom veku než je naša trpaslíčka pikantný guláš)… Ono sa jej to hovorí, keď ku nám príde raz za mesiac a už je múdra ako rádio. Proste ona vychovala tri deti a nie je nik lepší (len pre zaujímavosť - moja babka vychovala deväť detí a nikdy sa našej mamke nepchala do výchovy a nikdy sa nad nikoho v tomto nenadraďovala)… To je len príklad, že veľa svokier si myslí, že len ich metódy sú tie najlepšie.

Proste jej povedz, že trváš na svojom a chodítko používať nebudeš…Veď je to Tvoje dieťa, nie? A nech sa nebojí, skôr či neskôr sa postaví a bude chodiť… Naša malá chodítko ani nepotrebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.12.12 17:53

Prostě řekni ne. Ta moje má taky skvělé nápady, říká mi je stále, stále říkám ne, vždy se urazí, její problém, její dítě to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.12.12 17:58

Je to tvoje dítě, takže ty se rozhodni a udělej co chceš podle sebe. Já chodítko taky neměla ani u jednoho dítěte a rozhodně nám nechybělo. Dítě bych do něj nedala ani na minutu, nevidím v něm žádný přínos ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.12.12 18:03

Moje máma vychovala taky tři děti. Nejstaršímu z nás je 42 let. A už TEHDY věděla, že chodítko škodí. Nechápu, že se to pořád vyrábí a nikdo to nezakázal :zed: :zed:
Přeji hodně síly v tom, aby sis ustála svůj názor! :hug: (A chodítko určitě koupila tchyně za šílené love někde v Chicco, ne? My jsme jedno takové za 3000 dostali ke křtinám :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
2.12.12 18:04

Musíš si uvědomit že je to tvoje dítě a tvoje zodpovědnost. Takže bych tchýni řekla že prostě ne a na žádný kompromis bych nešla.
ustoupíš jednou - budeš ustupovat už pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová