Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
S Tim celkem souhlasím, taky nemuzu psat o přítelkyni syna jako o snase, protože tou se muže stat az svatbou stejně jako ja tchyni. Do te doby je to proste přítelkyně.
Jistě. Ale pokud už spolu žijí a třeba mají děti, pak už je ten glejt jen formalita. Ale nemůžu se po svatbě začít chovat tak, že najednou tchýni budu diktovat, co má dělat a ona mně. Prostě se svatbou změní jen ten formální s právní vztah, ale ne ten mezilidský, který si vybudovali před tím.
@PetronelaMisa píše:
@akavi ty že, ty řešíš v jiné diskuzi svagrovou, ty ve své diskuzi, ty… Ty ty a ty. Ty si že mě úplně v hájiŘeším já tebe co kde píšeš a proč? Neřeším, protože tě mám v paži. A potom tady přečtu proč jako první na mě reaguješ, proč mi píšeš. Mě tohle nepřijde od tebe normální, mě vypisovat co kde píšu a proč. Nevím proč by já tebe měla řešit co ty kde píšeš a proč. Piš si třeba i o Sv. Petrovi. Já nechápu, že máš pořád potřebu mě tady řešit co kde píšu a proč. Buď jsem pro tebe tak zajímavá, že máš potřebu u mě takové věci řešit, nebo jsi posedlá.
Mě by nenapadlo řešit co ty kde píšeš a proč. Já tě nechápu a nerozumím ti.
Nevsimej si mě, nech mě na pokoji, já se tebou vůbec nezabývám. Dokud ses mi neozvala jako první, já sem ani nevěděla, že existuješ. Přijdeš mi nemocna, mnou posedlá. Nestolkuj mě, děkuji.
Vsichni jsme tady tebou posedli. Napis jeste neco, prosim, jak nas tady mas vsechny v pazi. ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
Treba nebude chtit hlidat ujecene smrady.
Vidim, ze jsi velmi rodinne zalozeny. Ne kazde dite je ujeceny smrad, to to nesmis brat podle sebe. ![]()
@Anonymní píše:
Prosim anonym
Jsem leta rozvedena a mam zazite sve ritualy a uz i jsem ve veku, ze mam rada svuj klid a prave ten stereotyp. Dnes u mne byl na navsteve syn s novomanzelkou, je to fajn holka, ale takova snizivka, vlezdoprdelka. Ale jinak je hodna ale na muj vkus proste vterka. Navrhla ze bychom letosek mohli stedry den stravit spolu, i svatky. No to je kamen urazu. Ziji od rozvodu sama, mam sve zvyky a prave svatky jsou ty dny kdy mam cas na sebe a jsem rada sama. Maximalne se stavi par sousedu na svarak. Nemam stromek, kapra, proste nic. Knizku, svarak tv a po roce shonu klid. Syn s novomanzelkou vzdy chodili az na novy rok a to jsme chodivali na pr hodin posedet ven. Nemam rada navstevy u sebe doma. Ja jim to naznacila, ze nechci vystoupit ze sve pohodlne zony a snacha se urazila. Syn mne chape ale nadruhou stranu je na strane snachy, protoze to pry stahla, ze to je kvuli ni. Ale neni proste chci byt sama, nevyvaret, nevykladat si do noci. Jsem tak zvlastni? A jak snase rict ze to neni proti ni ale ze uz ve svem veku mam zazite sve tradice… vim ze je spousta rodin co maji sise opacny problem
Nečetla jsem celé, ale někdy je docela fajn trochu vystoupit ze své komfortní zóny. Jinak se člověk nikam neposouvá…
Nemusíš s nimi strávit celé svátky, ani nemusíš nějak extra vyvářet nebo se překonávat v konverzaci, ale nějaký ten den bez přehaného chystání (chovej se přirozeně) jim snad dopřát můžeš.
@Silverine247 píše:
Vsichni jsme tady tebou posedli. Napis jeste neco, prosim, jak nas tady mas vsechny v pazi.
Pisu tebe a všechny nebo zmiňuji konkrétní uživatelku? Ty budeš asi další její kamarádka ze soukromé skupinky, co?
Proč se toho chytáš zrovna ty?
Jako sorry, co jsem tu psala před týdnem, měsícem, půl rokem, rokem neřeším. Před týdnem, měsícem není dnes.
Pokud tady mají určité uživatelky čas sledovat co kdo kdy kde kam psal a proč, tak se asi hodně nudí a zpestruji si život tím, že se starají o druhé co kdo kdy kde kam napsal a proč.
Hele, funguji na systému že když někdo založí diskuzi buď odpovím nebo ne. A co psal včera do jiné diskuze a proč, to mi je putna. Co bylo včera, před měsícem neřeším, to je pro mě zbytečná věc a ztráta času. Za měsíc nebudu řešit ani tuhle diskuzi, na co, proč? ![]()
Napíšu něco jedné zareaguje na to dalších 10, tvůj a váš problém, že se toho chytáš, příspěvek patřil určité uživatelce, to že se toho chytne dalších 10… 20… To není můj boj
Že ses chytla příspěvku, který nepatřil tobě, nebudu řešit. To je tvůj problém ne můj.
Tak dohodnuto. Uvidime se po novem roce jak je zajete. Syn a snacha budou se svymi prateli, akorat ne na horach. Dekuji vsem za nazory, poznatky.
@P4ja píše:
Jistě. Ale pokud už spolu žijí a třeba mají děti, pak už je ten glejt jen formalita. Ale nemůžu se po svatbě začít chovat tak, že najednou tchýni budu diktovat, co má dělat a ona mně. Prostě se svatbou změní jen ten formální s právní vztah, ale ne ten mezilidský, který si vybudovali před tím.
jistě
@Anonymní píše:
Tak dohodnuto. Uvidime se po novem roce jak je zajete. Syn a snacha budou se svymi prateli, akorat ne na horach. Dekuji vsem za nazory, poznatky.
To je dobre ![]()
@Lucie_Sx píše:
Nečetla jsem celé, ale někdy je docela fajn trochu vystoupit ze své komfortní zóny. Jinak se člověk nikam neposouvá…
Nemusíš s nimi strávit celé svátky, ani nemusíš nějak extra vyvářet nebo se překonávat v konverzaci, ale nějaký ten den bez přehaného chystání (chovej se přirozeně) jim snad dopřát můžeš.
O to prave slo. Chteli se k ni presunout na cele svatky ![]()
@Silverine247 píše:
Vidim, ze jsi velmi rodinne zalozeny. Ne kazde dite je ujeceny smrad, to to nesmis brat podle sebe.
Vsechny deti jsou ujeceny smradi.
@carsin píše:
Vidim, ze doslo k nedorozumeni.Psal jsem v jednom z mych prispevku, ze partnery mych deti mam nebo nemam rad bez ohledu na to, zda jsou svoji nebo ne. Svatba na tomto mem vztahu k nim nic nezmeni.
Ale svatba ze mne udela tchana, kterym dosud nejsem.Priklad:
Stejne tak nemuze mit svobodna zenska tchyni, protoze takovy vztah muze vzniknout vyhradne po uzavreni manzelsvti. Jestli se obe zenske maji rady nebo se nemuzou ani citit, nehraje zadnou roli. Svoje chovani vuci sobe nemusi menit, proc taky. Ale az svatba z nich vytvori tchyni a snachu.
Franta a Pepa se znaji 7 let, Franta obcas Pepovi vypomuze v kancelari, ridi se jeho pokyny a Pepa mu za to obcas neco soupne do kapsy nebo se mu odmeni jinak. Jsou pratele.
Po sedmi letech Pepa Frantu zamestna, mohou zustat pratele, ale vznikl tu oficialni vztah sef-podrizeny, ktery tu dosud nebyl.
Tak to jste ale psal jinak. Ze pokud nejsou svoji, tak k nim vztah nemate takovy, jako by meli, pokud by byli svoji. Bud kecate, nebo se neumite vyjadrit. Ze ted jsem, ci nejsem tchan u mne nemeni nic na vztahu a chovani k dotycnemu.
@cecetka píše:
O to prave slo. Chteli se k ni presunout na cele svatky
Jo, já to myslela nějak zkrátit třeba na dva dny…
@Berry77 píše:
Ty mi asi nerozumíš. Myslím tím, jak k tomu přijdou děti (budoucí vnoučata) že mají takovou babičku. Místo, aby je vzala na vánoční trhy, pekla s nimi cukroví a těšila se s nimi na ježíška, tak prostě nebude
A chovat se samozřejmě bude stejně, nebo ještě hůř
No nijak, babička je taková jaká je
Ten, kdo chce byt sam, tak ma v rodine vlezdoprdelky a samotu mu kazi. Ten kdo je sam tak by za to dal buhvico… a neni to jen o Vanocich a neplati to jen na navstevy.
Zakladatelku ale chapu. Ma to takto zazite, neni to jen nejaky truc, ze by zrovna letos nic nedelala. Nevidim duvod, proc to menit, proc se premahat a delat neco na silu. Vanoce maji byt o pohode a pokud je pro ni pohoda Vanoce neslavit tak proc ne.
A pripadna budouci vnoucata? Myslim, ze uplne na pohodu. Vidim to u nasich deti. Vedi jak kdo u nas v rodine co dela a berou to jako fakt a neresi to.
Ahoj, částečně tě chápu, ALE jak se do lesa volá..
co až budeš babička? budou mít dítě? co když ti to chtěli pod stromkem říct?
taky se budeš stranit a vídat je až 1.ledna?
máš jen toho jednoho syna?
myslím, že se snacha prostě snaží a nechápe to…
jasně že nemusíš úplně měnit svou představu vánoc, ale nechápu, co hrozného by bylo s nimi strávit dvě hodinky odpoledne třeba 25/12 nebo 26/12..
Proč je to pro tebe tak nepředstavitelné??
a stromek a kapra k tomu fakt nepotřebuješ.. babička taky mívala jen velkou vázu s chvojím a dárky jsme jí dávali tam ![]()
já osobně teda mít jen jednoho dospělého syna, tak bych spíš brečela, kdyby mě vidět nechtěli.