Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Navrhni jiný termín setkání. Na druhou stranu je třeba uznat, že málo snach má takovou snahu strávit Vánoce se svou tchyní. ![]()
@Anonymní píše:
@bublinek ano predstavuje si ze by prijeli oni k nam, ale ja opravdu nemam rada u sebe lidi, ikdyz jde o nejblizsi. Bydli ve meste pres 80km tak nejake odpoledni sezeni je pro mne na stedry den a svatky blbost a okradani se o tu pohodu a cas. Vzdy jsme se vidali az na novy rok a nikdy se nezvala a nebo je nebyla zvana k nim.
Ja ji narovinu rekla, ze at se neźobi, ze to nechame tak jak to je zazite. A pak smska od syna ze mu manzelka doma breci ze ji nemam rada a ze ji nechci.
Trošku hysterka ne?
@Paola21 no těžko říct, jeslti takto zakladatelka jedná celý rok
že chce mít od rodiny klid…aby ho pak neměla, třeba se urazí a jezdit přestanou uplně
Pro mě sice nepochopitelné, ale každý to máme jinak. Popisuješ jí jako vlezdoprdelku a snaživku, no je to manželka tvýho syna, abys pak jednou ty nebrečela, že nevidíš vnoučata. Chápu, že si zvyklá být sama a vyhovuje ti to tak, ale trošku víc vstřícnosti by to chtělo, jsou to tvý nejbližší.
@Janasas píše:
@Paola21 no těžko říct, jeslti takto zakladatelka jedná celý rok![]()
že chce mít od rodiny klid…aby ho pak neměla, třeba se urazí a jezdit přestanou uplně
No jsem pochopila, že snacha byla 8 let až odměřená, ale teď po svatbě začíná trošku „blbnout“ a asi se snaží zavést nové pořádky, což jaksi nejde. ![]()
A proč nedeš ty na jednu noc.?? Bylo by to taka, že nemusíš se zabývat uklidem, vařením, chystáním, a takovým tím, že někdo bude u tebe doma.. Tam se budeš jenom,, hostit…
@Anonymní píše:
@bublinek ano predstavuje si ze by prijeli oni k nam, ale ja opravdu nemam rada u sebe lidi, ikdyz jde o nejblizsi. Bydli ve meste pres 80km tak nejake odpoledni sezeni je pro mne na stedry den a svatky blbost a okradani se o tu pohodu a cas. Vzdy jsme se vidali az na novy rok a nikdy se nezvala a nebo je nebyla zvana k nim.
Ja ji narovinu rekla, ze at se neźobi, ze to nechame tak jak to je zazite. A pak smska od syna ze mu manzelka doma breci ze ji nemam rada a ze ji nechci.
asi bych zavolala snaše a řekla jí to popravdě, chci klid.
Ještě mě napadlo, nechtějí Ti oznámit mimino?
@Paola21 nebo už yl onačase po 8letech žít jako rodina
nevím..
Ale lidi jsou různí. Moje sestřenice to má tak, že její máma k nim jezdí jenom, když její muž neni doma, ani se nehádají nebo tak, ale taky nemá ráda,, jeho přítomnost, že si prý v klidu nepokecají, že ji vadí, že nemá v klidu svoje vnoučata atd..
No jsou spolu 17 let, z toho 10 letmanžele, a ti dva prý jsou víc si cizí, a cizí, a už to vnímají i děti
A já si myslim, že by ses měla jednou hecnout! Kousnout se a udělat si s mladejma faknovej večírek! No ale už si to podělala a ani se snaše nedivim. Ja bych se na tebe úplně vyflajzla, a neměla bych z tebe do budoucna dobrej pocit. A až ti bude hůř za pár let, tak se nediv, že se na tebe mladý budou chodit do důchoďaku dívat 1× za půl roku přes plexisklo a to ne kvůli covidu.
Taky si myslím, že ti chtějí oznámit radostnou událost, proto to začala snacha najednou tak prožívat a snaží se stmelovat rodinu za každou cenu.
@bublinek píše:
asi bych zavolala snaše a řekla jí to popravdě, chci klid.
Ještě mě napadlo, nechtějí Ti oznámit mimino?
Taky mě to napadlo.
@bublinek urcite ji zavolam a reknu ji jak to citim. Miminko si nemyslim, to oba rikaji az za 10 let az procestuji svet a budou mit penize. Spise si myslim ze vitr vane, ze kazde vanoce travili s partou na horach a letos jim to nevyslo. Tak nahradni plan ![]()
Jeste nez jsem dočetla cele, tak me taky napadlo, ze chtějí oznámit mimino.
Tyjo, otevřelas mi oči. Moje máma mě asi má za takovou vlezeoprdel jako ty snachu.
Na jednu stranu ti rozumím, že to snacha přehání, celé svátky nebo pět smsek denně, to je šílený. Ale na druhou stranu - zamysli se nad tím, jestli bys prostě nemohla nějaký svůj starý zvyk překopat, co by se vůbec stalo. Třeba je jeden den o svátcích navštívit, ubyde tě?
(Pochopila jsem, že tě zvali, ne, že se chtějí na celé svátky nakýblovat k tobě, to samozřejmě JE moc.) Mě máma odmítá opravdu i jít společně na procházku nebo přijít na jedno odpoledne. Nevim proč to tak máte, dokázala bys mi to blíž vysvětlit? Chápu, že chceš mít klid, ale proč na chvíli nevystoupit že stereotypu? Máš náročnou práci nebo tolik práce doma?
Nemůže to být třeba i tak, že se tě snacha snaží vytáhnout z krunýře a ukázat ti nové náplně života?