Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17629
7.9.12 12:43

Reaguju na původní zakladatelčin příspěvek.

tvé důvody mi přijdou malicherné a obávám se, že by se ti lékařka mohla vysmát. tím ale nechci říct, že bys nemohla na neschopenku, nebo si vzít neplacenou dovolenou. on to je záhul a chápu, že tě to prudí, ale zdravotní důvody prostě nemáš. já makala až do konce na hodně hektickém pracovišti, kde jsem šéfovala směně, nikdo mi to neulehčil. měla jsem migrény a zvažovala odchod, ale kvůli penězům jsem to nějak dala, ale neodsuzuju nikoho, kdo chce celé těhotenství být doma, je to každého věc, já bych se neuživila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.9.12 12:50

@Elke Ty nevíš, co konkrétně nám stát dělá? Tak si občas přečti noviny a koukni se na zprávy. Pak ti to bude hned jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
7.9.12 12:57
@Denisa56 píše:
@Elke Ty nevíš, co konkrétně nám stát dělá? Tak si občas přečti noviny a koukni se na zprávy. Pak ti to bude hned jasné.

Dokážeš některou tu údajnou křivdu pojmenovat? Podobná obecná prohlášení bez obsahu dokáže použít každý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
7.9.12 12:59
@Elke píše:
Dokážeš některou tu údajnou křivdu pojmenovat? Podobná obecná prohlášení bez obsahu dokáže použít každý…
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
8651
7.9.12 13:03
@Denisa56 píše:
@Elke Ty nevíš, co konkrétně nám stát dělá? Tak si občas přečti noviny a koukni se na zprávy. Pak ti to bude hned jasné.

Mě stát teda nedělá nic :nevim: Možná ty noviny a zprávy moc sleduješ :lol: Mě například dává stát štědrý rodičovský příspěvek, o kterém by se mi mohlo jinde v EU jen zdát. Díky tomu mohu podnikat a nemusím být hned úplně výdělečná, případně bych nemusela dělat nic, protože peněz je to dost (nemluvím teď o samoživitelkách, to je jiná kapitola).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym0
7.9.12 13:28

Tak jsem to vše zdárně dočetla, jsem si myslela, že to bude diskuze o něčem!! ale vaše hašteření a slovíčkaření mě zaujalo a chci vám poděkovat, protože takhle usměvavé poledne jsem dlouho neměla :)
abych tu nepsala jen hámotiny, tak zakladatelce radim, ať tuhle diskuzi už vůbec nečte a jde si odpočinout ;)

• Citovat
  • Upravit
2453
7.9.12 13:39
@anonym0 píše:
Tak jsem to vše zdárně dočetla, jsem si myslela, že to bude diskuze o něčem!! ale vaše hašteření a slovíčkaření mě zaujalo a chci vám poděkovat, protože takhle usměvavé poledne jsem dlouho neměla :)
abych tu nepsala jen hámotiny, tak zakladatelce radim, ať tuhle diskuzi už vůbec nečte a jde si odpočinout ;)

Ovšem toto je skutečně přínosný a inteligentní příspěvek a tímto chci anonymní diskutující poděkovat, že úroveň této úsměvné diskuse takto povznesla :potlesk: :potlesk: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym0
7.9.12 13:45

Nemáš zač ana11 :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12154
7.9.12 13:52

:lol: :lol: :lol:
Neboj anonymO, zakladatelka nečte určitě, protože je určitě slušně vychovaná a odpovídá na otázky. Pokud se jí někdo tedy táže. A já se tázala, pročpak vlastně dělá ty přesčasy???
Ona neodpověděla, takže nečte.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.12 13:53

Nechápu, proč zakladatelka normálně lékařku o neschopenku nepožádá. Myslím, že když řekne, že je prostě unavená a nezvládá, tak lékařka jí v pohodě vyhoví. Tyto pocity jsou subjektivní a kdyby se posléze něco stalo, tak si to na triko neveme. Na druhou stranu chápu, že sama od sebe jí tu neschopenku necpe, opravdu viditelný důvod k ní není. Nemyslím si, že svou pracovní neschopností zakladatelka položí českou ekonomiku, nicméně vyčuranost v tom vidím. Kdyby byla OSVČ a nemocenskou nedostala žádnou nebo přes 70 kč na den až po třech týdnech doma, tak jí ta taška s notebookem bude rázem lehčí a její problémy snesitelné ;)

• Citovat
  • Upravit
8939
7.9.12 13:53

Postupně dočítám, takže nečetla jsem vše. Každopádně objektivně nemáš důvody pro nemocenskou, ale pro dovolenou. Vzhledem k tomu, že žádnou nemáš, můžeš si zvolit neplacené volno ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
7.9.12 13:56
@baretek píše:
V metru jim ukaz prukazku, MUSI te na vyhrazenych mistech pustit sednout, neni to laskavost, ale povinnost.
Ciste osobni postreh-nevidim jediny duvod, abys byla na nemocenske..

Pokud vím, tak přepravní řád upravuje jen místa pro invalidy s platnou průkazkou. O těhotných a starších spoluobčanech se tam hovoří jen jako o slušnosti pustit je sednou, né o povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.9.12 14:26

Pro Ivushka, Elke a Ema - co nám dělá stát. Děvčata, při vší úctě, za prvé nemám tolik času tady všechno rozepisovat, jelikož z vašich reakcí vidím, že jste schopné dohlédnout možná tak na konec vlastního nosu a dál už ne. Pokud považujete vše, co se na naší politické scéně v celém jejím širokém spektru děje (zparchantělé zákony, lži, podvody, okrádání, rozkrádání, zametání špíny pod koberec, klientelismus, zvyšování daní až na neúnosnou mez…) za zcela normální a přínosné pro nás jako obyvatele, pak budiž vám tento jednoduchý pohled přán. Nicméně tímto jste mi o sobě řekly více, než jste možná chtěly a já se s vámi loučím. Doufám, že jsem zakladatelku alespoň trochu podpořila a ona si dojde k doktorce zcela bez výčitek a obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
7.9.12 14:31

@Denisa56 nechapu, proc tady resime stat, kdyz prvni dny (tydny) plati zamestnavatel.

Ale do politicke debaty se tady opravdu poustet nebudu, protoze to je na jine tema. K tematu zakladatelky jsem se uz vyjadrila, opakovane.

Co se tyka Tebe, tak nechapu Tvoje prispevky a napadani jinych, protoze nemaji stejny nazor. To uz jsem na emiminu zazila a pripada mi to ubohe a malomestacke. Ano, vsechny mejme stejny nazor, vsechny zakladatelkam (vsem) rikejme, jak delaji dobre, jak jsou uzasne, krasne, nepochopene apod. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2153
7.9.12 14:31
@Denisa56 píše:
Pro Ivushka, Elke a Ema - co nám dělá stát. Děvčata, při vší úctě, za prvé nemám tolik času tady všechno rozepisovat, jelikož z vašich reakcí vidím, že jste schopné dohlédnout možná tak na konec vlastního nosu a dál už ne. Pokud považujete vše, co se na naší politické scéně v celém jejím širokém spektru děje (zparchantělé zákony, lži, podvody, okrádání, rozkrádání, zametání špíny pod koberec, klientelismus, zvyšování daní až na neúnosnou mez…) za zcela normální a přínosné pro nás jako obyvatele, pak budiž vám tento jednoduchý pohled přán. Nicméně tímto jste mi o sobě řekly více, než jste možná chtěly a já se s vámi loučím. Doufám, že jsem zakladatelku alespoň trochu podpořila a ona si dojde k doktorce zcela bez výčitek a obav.

:mrgreen: Víš Deniso, nehodlám mluvit za všechny jmenované, ale za sebe si myslím, že by na Tebe zase z mého pohledu pasovalo všechno, co jsi napsala o nás…

Naše politická scéna v pořádku není. Není zcela v pořádku ani ve většině jiných zemí. Ale je bláhové si myslet, že taková situace má snadné řešení nebo že se to zlepší nadáváním, případně tím, že se na tom zkusím nějak přiživit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí