Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4476
6.9.12 11:43

No zdravy salat v misce si muzes donest do prace a neni ho treba ani ohrivat, jen vytahnout z tasky. Kdyz prijdes rano do prace, tak jsi tam sama? Co zkusit pozadat kolegy/ne aby ti notebook do zasuvky zapojili, ze uz se nemuzes ohnout. Nejak se mi nechce verit, ze by ti nikdo nepomohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
6.9.12 11:44

@Gizel a to chteji nebo jsou k tomu zamestnavatelem dotlacene? Ja bych teda dobrovolne rozhodne nechtela byt cele tehotenstvi doma uz s ohledem na penize..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
6.9.12 11:46
@Radka84 píše:
@Gizel a to chteji nebo jsou k tomu zamestnavatelem dotlacene? Ja bych teda dobrovolne rozhodne nechtela byt cele tehotenstvi doma uz s ohledem na penize..

Je to jejich rozhodnutí. Jsou pak celé šťastné, že se můžou válet doma :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.9.12 11:48

Ahoj,

já mám taky práci v knaclu, na neschopence jsem byla u prvního těhu od 7. měsíce. řekla jsem to DR narovinu, jestli by mi jí napsala, mě bylo dost zle, těhu celodenní nevolnosti trvaly fakt do toho 7. měsíce, tak mi ji v pohodě dala. Určitě záleží na přístupu doktora! Jiný doktor tady u nás nedává třeba neschopenky a ni těhulím, co dělají ve fabrice a z jedné strany mají benzín, z druhé jinou naftu…Myslím, že přístup doktora je v tomto prvotní, pokud nemáš žádné zdravotní problémy. měla bys jí to říct narovinu, jinak se nic nedovíš :nevim:

Jinak s tím sezením u PC, sice někdo řekne, jééé, taková lehká práce, copa si stěžuje, že. Ale věřím ti, já sma takhle od PC stávala Xkrát a musela ven, protože mě neuvěřitelně bolel hřbet i břicho. Tím samozřejmě nechci říkat, že bůh ví jak těžká práce to je, obdivuji ostatní těhule, co makají třeba rukama a do práce chodí.

Bud jí t řekni narovinu, jinak myslím, doufat a myslet si, co ona si myslí, to se nikam nedostaneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
6.9.12 11:49
@Gizel píše:
Je to jejich rozhodnutí. Jsou pak celé šťastné, že se můžou válet doma :?

Jenom teda asi píšou po diskusích a stěžují si na omezené vycházky, že nezvládnou to kafíčko a kadeřnici, viď?! :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
6.9.12 11:49

@Gizel 8o tak tomu nerozumim, to maji vsechny zenske doma chlapa, co nosi 50k a vic, aby jim bylo jedno, ze prijdou o x tisic mesicne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
6.9.12 11:50

Já tě chápu, jsem taky doma asi od 3. měsíce, v práci jsem měla takový stres, že jsem cítila, jak se mi vaří krev :-D :-D ať si odsuzuje kdo chce, kašli na to!!! Kdo chce pracovat, ať pracuje, já osobně si myslím, že je lepší být opravdu doma, nic mi neotéká, mám čas a energii cvičit, nachystat všechno pro miminko, odpočívám s nohama nahoře a jen mi to prospívá a vím, že mám klidné těhotenství, že s mimčem zbytečně nestresuju. Ty co už mají druhé mimi bohužel nemají na vybranou a mají pořádný zápřah doma s prckem, ale tohle ty řeš až u druhého, ne teď…já doktorovi normálně řekla, že mám v práci stres a že mám strach, protože jsem měla, jako všichni, ranní nevolnosti, ale musela jsem 25km odřídit do práce a před 5 ráno jsem sotva viděla na oči :-D doktor mi neschopenku dal bez nějakých řečí…

• Citovat
  • Upravit
13770
@Gizel píše:
Je to jejich rozhodnutí. Jsou pak celé šťastné, že se můžou válet doma :?

Tak třeba mě to bylo zaměstnavatelem doporučeno. Povinně jsem asi nemusela kdybych se postavila na hlavu a chtěla pracovat dál. Ale považovala jsem to správné, při práci pečovatelky v domově důchodců, bylo by to pak už na moje triko, kdyby se něco stalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
@panenka87 píše:
Asi nedá ale můžeš pak na to pěkně zavzpomínat :mrgreen:
Ježkovi oči, ženský, vždyť to má skoro za pár a každá z nás to všechno snáší jinak, tak se dá pochopit, že chce jít na neschopenku. Je to její pocit, tak kdyby jí to svolila, tak jí to přejte, ať si to těhotenství ještě trochu užije!
A nezáviďte :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak za pár? Psala, že je ve 24. tt :nevim: To je spíš skoro začátek, z pohledu velikosti břicha a různých obtíží, ne? :lol:

Prostě jak jsem psala, neplacené volno, dovolená, každý dle své libosti. Ale ne zneužívat systém. Nechápu, že to ti doktoři tak benevolentně píšou, mělo by se to víc hlídat. A jak tu padla zmínka o vycházkách, to je přesné, několik takových diskuzí jsem už taky zaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165

@Radka84 Asi to nějak neřeší, a jak jsem psala, pak si stěžují, že nemají ani na plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
6.9.12 11:51

Ja taky chapu, ze si chces odpocinout, nicmene tohle se proste nema resit neschopenkou, na to si lide berou dovolenou. Ze ji uz nemas, vcelku nemusi doktora zajimat, toho zajima jen tvuj zdravotni stav.
Neslo by se taky domluvit trochu v praci, tehotne maji spoustu vyhod zakonne( treba upravu pracovni doby, ktere zamestnavatel musi vyhovet) a rozhodne nejsi povinna delat prescasy. Nebylo by mozne, abys treba mela svuj staly pracovni stul, abys aspone nemusela pendlovat? Jsem presvedcena, ze moznosti je spoustu a hazet to na dr. proto, ze si to nechces rozhazet se zamestnavatelem, nebo ho nechces svymi problemy obtezovat, taky neni uplne fer.
Jinak tvoje prace je opravdu co se tyka zateze v beznem prumeru a sama uvidis, ze az budes cekat druhe dite, budou ti soucasne problemy pripadat zanedbatelne.( a v tehotenstvi proste bezne).
Zkus se doluvit s dr., ale pokud odmitne, nemuzes mu to mit za zle. Jsou proste i jine moznosti( a neni to zneuzivani neschopenky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.9.12 11:51

@Radka84 s těmi penězmi, toho jsem se na neschopence taky bála, ale musím říct, že nakonec to nebyxlo tak hrozné, a přišla jsem „jen“ o cca 1500 kč na platu. Což jsme před tím dávala do auta a pak jsme nemusela :nevim: zase pak čím déle jsi doma, tím lepší to máš. Samozřejmě jít na neschopenku an týden se skutečně nevyplatí. a bere se 60% z prům. hrubého platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
6.9.12 11:53
@Denisa56

Tak to moc dekuji za podporu, uprimne uz mam opravdu slzy z toho, co tady ctu.
A takove urazky, ze kvuli takovym jako jsem ja, ten stat je chudy… Za 3 roky jsem nemela ani jednou neschopenku, mesicne platim vsechny ty povinnosti statu, a to ja ho obkradam? Za 1-2 tydny? 8o
Rozhodla jsem se uz zrusit tuto diskuzi, pac je mi z toho uz zle, jak ctu takove agresivni komentare, jak jsou vsechny super-mamy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
6.9.12 11:54

Však nemusíš jít na neschopenku z gynekologického důvodu. Běž za obvoďákem, že máš rýmu, kašel, bolest v krku, teplotu a že potřebuješ zůstat pár dní doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.9.12 11:55

Ivushko, promiň, ale ty jsi tak uvědomělá až je mi z toho trochu šoufl. Jaký zneužívání systému, prosím tě? Snad pracuje, platí si nemocenskou, ne? A je těhotná, utahaná, chce si na dva týdny (t. j. 10 slovy deset pracovních dní) odpočinout, proboha. O co ti jde? Bejt za každou cenu ta „chytrá a spravedlivá“? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí