Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
6.9.12 12:08
@ivuska.h píše:
Zdravotní a sociální s nemocenskou nijak nesouvisí.

souvisí, nesouvisí.
Pracuje, odvádí dávky? Pořád si nemocenskou zaslouží víc než kterékoli jiné, co neodpracovaly ni hodinu ve svém životě, státu neodvedly ani korunu, a dosáhnou na veškeré dávky co ostatní. A ještě spekulujou, jak si na dávkách přilepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.9.12 12:08

@ivuska.h no, to není případ zakladatelky, jsi jistě velmi svědomitá a striktní. Stydno být doma :roll: mě teda stydno nebylo (ač jsme ten případ věčně blijící byla). Promin, prostě mi přijde trošku ubohé říct, že by mi kvůli tomuto mělo být stydno. proč by člověku, který před tím jen poctivě makal, na neschopenku nešel, doma se neválí a nevyužívá dávek (jako jiní experti), mělo být pak za toto stydno? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4886
6.9.12 12:09

Já jsem se teď domluvila s vedením, že budu část práci na počítači dělat doma - přijde mi to jako ideální varianta :) tak je třeba zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536

Pokud chceš tak jdi na neschopenku taky jsem byla kvůli rizikovému pracovišti a jiná práce tam nebyla možná všude chemikálie, a že ti to tu někdo vyčítá člověk si potřebuje oddychnout a názory o společnosti jak by to vypadalo na to nedej, že tej moralistce nevadí že těhotná žena pracuje a z jejich daní žijou ty nemakačenka nepřizpůsobivý, to mě nakrklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185

Ivushko, ale ona ani nepodvádí ani nelže. Tvrdne jí břicho, otékají nohy, bolí záda… na tohle by jí doktorka neschopenku napsat měla. A jestli některé z vás přes všechny potíže makaly až do roztrhání těla, jen aby proboha nevzaly ze systému nějakou korunu „neoprávněně“, tak je to každého věc. Ale teď tady tvrdím a za tím si stojím, že takovíé moralistky, jako jsi ty apod., by si měly svá moudra tadši odpustit, protože plácáte nesmysly a jen zakladatelce zbytečně přiděláváte nervy a špatné pocity. Ona má na neschopenku nárok, jiná na jejím místě by tam už byla dávno. Ona není flákač, pracuje a i přes ty potíže, které popisuje, se bojí o neschopenku říct. To nesvědčí o vypočítavosti. Zkus taky trochu hlouběji přemýšlet, než začneš vypouštět své moralizující závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.9.12 12:10
@Denisa56 píše:
Ivushko, ale ona ani nepodvádí ani nelže. Tvrdne jí břicho, otékají nohy, bolí záda… na tohle by jí doktorka neschopenku napsat měla. A jestli některé z vás přes všechny potíže makaly až do roztrhání těla, jen aby proboha nevzaly ze systému nějakou korunu „neoprávněně“, tak je to každého věc. Ale teď tady tvrdím a za tím si stojím, že takovíé moralistky, jako jsi ty apod., by si měly svá moudra tadši odpustit, protože plácáte nesmysly a jen zakladatelce zbytečně přiděláváte nervy a špatné pocity. Ona má na neschopenku nárok, jiná na jejím místě by tam už byla dávno. Ona není flákač, pracuje a i přes ty potíže, které popisuje, se bojí o neschopenku říct. To nesvědčí o vypočítavosti. Zkus taky trochu hlouběji přemýšlet, než začneš vypouštět své moralizující závěry.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
taktéž i ostatní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:10
@momi33 píše:
souvisí, nesouvisí.
Pracuje, odvádí dávky? Pořád si nemocenskou zaslouží víc než kterékoli jiné, co neodpracovaly ni hodinu ve svém životě, státu neodvedly ani korunu, a dosáhnou na veškeré dávky co ostatní. A ještě spekulujou, jak si na dávkách přilepšit.

Já ale vůbec nesrovnávám, jasně, že existuje spousta větších podvodníků, ale to tento podvod nečiní menším, nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
6.9.12 12:12
@momi33 píše:
souvisí, nesouvisí.

zaslouží, nezaslouží…
Nemocenská není o zásluze, je to o tom, že má nějaké zdravotní potíže. Je trošku od věci to porovnávat, protože to se dostaneme tam, že si začneme vypočítávat, kdo kolik zaplatil a nakonec dojdeme k naprosto férovému systému, že se nebude ZP ani SP platit a vše si budeme hradit samy. A pak na tom bude zle ne jen ta zmiňovaná nepracující část obyvatel, ale i průměrně vydělávající lidé, neboť systém funguje na solidaritě - více platící dotují méně platící. Takže já bych se vůbec do těchto argumentů nepouštěla, protože to je úplně od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.9.12 12:12
@ivuska.h píše:
Já ale vůbec nesrovnávám, jasně, že existuje spousta větších podvodníků, ale to tento podvod nečiní menším, nebo ano?

viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
6.9.12 12:13

Pořád jsem si říkala, že nepřispěju, že se udržím, ale musím…nevím, proč se některé do zakladatelky navážíte…
já jsem zrovna jedna z těch, které na nemocenské je a jsem za to ráda… mám stejně jako zakladatelka kancelářskou práci a sedět celý den za počítačem je stejně těžké jako stát celý den na nohou… bolelo mě břicho, záda… a že přijdu o peníze? no a? šest let jsem čekala na děti, peníze ráda oželím…
píšete, že vám přijde sprosté se vrátit do práce kvůli navýšení platu…upřímně, kdo by se nevrátil, pokud by tuto možnost měl?
takže za mě gilea, dělej jen to, co sama chceš… ty sama nejlíp víš, co je pro Tebe nejlepší… a drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.9.12 12:13
@ana11 píše:
zaslouží, nezaslouží…
Nemocenská není o zásluze, je to o tom, že má nějaké zdravotní potíže. Je trošku od věci to porovnávat, protože to se dostaneme tam, že si začneme vypočítávat, kdo kolik zaplatil a nakonec dojdeme k naprosto férovému systému, že se nebude ZP ani SP platit a vše si budeme hradit samy. A pak na tom bude zle ne jen ta zmiňovaná nepracující část obyvatel, ale i průměrně vydělávající lidé, neboť systém funguje na solidaritě - více platící dotují méně platící. Takže já bych se vůbec do těchto argumentů nepouštěla, protože to je úplně od věci.

to jistě ano, já pouze nerada vidím, když tu moralizuje někdo, kdo má máslo na hlavě.
Zmiňovat nebudu, nechci být nahlášená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.9.12 12:14
@Mami&Emmi píše:
@ivuska.h no, to není případ zakladatelky, jsi jistě velmi svědomitá a striktní. Stydno být doma :roll: mě teda stydno nebylo (ač jsme ten případ věčně blijící byla). Promin, prostě mi přijde trošku ubohé říct, že by mi kvůli tomuto mělo být stydno. proč by člověku, který před tím jen poctivě makal, na neschopenku nešel, doma se neválí a nevyužívá dávek (jako jiní experti), mělo být pak za toto stydno? :roll:

Protože je to prostě podvod. Doktor k tomu musí napsat nějaký důvod a ten prostě nebude pravda (asi tam nenapíše „pacientce se nechce lézt pod stůl k zásuvce“), dávky budou pobírány neoprávněně atd. Doma se tudíž válet bude a bude využívat dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
@ivuska.h píše:
Já ale vůbec nesrovnávám, jasně, že existuje spousta větších podvodníků, ale to tento podvod nečiní menším, nebo ano?

Ale ona nepodvádí, ona si ty potíže, co jí samotné dělají problém nevymýšlí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3

Mě by zajímalo, co by Ivushka řekla na mou bývalou kolegyni, ktera chodila na nemocenskou každý rok na pár měsíců (vždy si něco vymyslela, nasimulovala a už to bylo) dělalal to tak asi 20let, v práci ruku k dílu nepřidala a jakmile byl sebemenší problém, tak hup na nemocenskou a nejlépe dlouhodobou a nejlépe po prémiích, aby ji měla co nejvyšší…každý rok se to opakovalo, fakt nemocná byla asi jednou (za 3r. co jsme spolu delaly) takový člověk by měl mít výčitky!!!

• Citovat
  • Upravit
10142

@ivuska.h :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: „tento podvod nečiní menším, nebo ano?“ A za politiky Ti není stydno, když ti si z našeho rozpočtu dělají sponzorský dar od lidí? Promin, ty jsi trošku negativista, introvert a moc zásaditá, že? Uvolni se trochu. ženská doma v těhotenství, to jooo, to je podvodnice, na hranici s ní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí